Hilangkan sakit Senggugut @ period pain dengan Shaklee

Sengugut @ period pain sakit yang biasa di alami oleh wanita remaja yang belum berkahwin.. bukan semua wanita akan mengalaminya, bertuahnya badan jika anda tidak pernah merasai sengugut ini.. saya sejak baligh hampir setiap bulan akan kena.. nangis sungguh-sungguh.. 

biasanya senggugut akan berlaku pada hari pertama dan kedua kedatangan haid.. 

orang kata, bila kahwin, bila melahirkan anak nanti, insyaAllah tidak akan ada lagi rasa sengugut tue.. alhamdulillah betul.. selepas melahirkan anak hingga sekarang saya tidak lagi merasa sakitnya sengugut.. tapi tetap ada yang masih terpaksa menahan sengugut ini walaupun telah melahirkan anak..

Vitamin Shaklee yang sesuai untuk mengurangkan masalah sengugut ini..

Gla Complex dan Ostematrix


melancarkan darah semasa kedatangan haid








Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Testimoni : Bacaan Kolestrol Turun Dengan Phytocol-ST

salam 

hari ni saya nak kongsikan satu testimoni dari seorang pengguna Phytocol-St Shaklee.. sebelum ini beliau mengamalkan omega guard shaklee untuk mengawal kadar kolestrol tinggi beliau.. 

setelah shaklee mengeluarkan satu produk baru iaitu phytocol-st, beliau berhenti sementara mengambil omega dan fokus kepada phytocol sahaja.. 



pengguna Phytocol-St Shaklee

nampakkan perbezaannya.. insyaAllah hasil akan nampak lebih baik bila beliau mengamalkan phytocol-st Shaklee bersama-sama Omega yang telah diamalkan sebelum ini..

sedikit info ringkas tentang Phytocol-ST Shaklee

- mudah larut iaitu akan melarut dalam tempoh masa 30saat
- boleh di ambil sebelum, ketika atau selepas makan
- bertindak ibarat gool keeper.. menghalang kolestrol jahat masuk ke badan




https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b9b37cdd198e940b73969ea6ba7aaf72




Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Soalan Lazim Mengenai Phytocol-ST Shaklee

S : Apa itu Phytocol-ST Shaklee?
J : PhytoCol-ST Shaklee adalah formula proprietari yang membekalkan 2,000mg Fitosterol setiap hari 

S : Apa itu Fitosterol 
J : Fitosterol (dirujuk sebagai sterol dan stanol tumbuhan) di temui dalam membran sel tumbuh-tumbuhan. Ia juga boleh ditemui dalam kuantiti yang kecil dalam pelbagai tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin. Dianggarkan 200-400mg sterol tumbuhan dan lebih kurang 50mg stanol tumbuhan kita makan setiap hari

S : Bagaimana pengambilan tablet ini dapat membantu kesihatan saya?
J : Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH) mengesyorkan pengambilan 2,000mg fitosterol setiap hari, bersama-sama diet rendah lemak tepu dan rendah kolestrol disamping tinggi serat larut, bersenam dan penurunan berat badan 

S : Bilakah masa yang sesuai untuk mengambil Phytocol-ST Shaklee?
J : Untuk hasil yang terbaik, ambil produk seperti yang disyorkan ; dua tablet dua kali sehari dengan makanan

S : Bolehkan saya  mengambil Phytocol-ST Shaklee dan Omega Guard Shaklee pada masa yang sama?
J : Ya. Tiada sebab kenapa anda tidak boleh mengambil kedua-dua produk ini demi menjaga kesihatan anda. Anda juga boleh mengambil Coq Health Plus Shaklee yang boleh mengoptimumkan manfaat Phytocol-ST Shaklee

S : Adakah produk ini sesuai untuk mereka yang mempunyai paras kolestrol tinggi sahaja?
J : Phytocol-ST Shaklee dapat membantu mengawal paras kolestrol dalam badan. Oleh yang demikian, ia disarankan kepada sesiapa sahaja yang ingin menjaga kesihatan mereka

S : Adakah Phytocol-ST Shaklee bebas gluten?
J : Ya





Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Resipi Ringkas : Roti Pita Kebab

alhamdulillah

hari ini masuk hari ke 9 ramadhan.. alhamdulillah setakat ini puasa masih penuh.. almaklumlah ibu berbadan dua nie kadang larat tak larat.. tapi alhamdulillah setakat nie masih bertenaga walaupun sekali tue semua makanan sahur 'terkeluar'.. saya ambil set kehamilan shaklee sebagai makanan tambahan harian saya

bulan ramadhan ramai yang rajin memasak kan.. termasuk la saya.. so hari ni saya nak kongsikan resipi roti pita kebab yang saya ambil dan lihat dari drama bersiri Azam Ramadhan Su.. pertama kali nie dalam blog saya wat entry makanan.. hihi memang senang untuk disediakan


haaaa amacam.. senang jek kan.. so selamat mencuba

Ketahui 10 Manfaat Vivix Shaklee

sirap shaklee? Shaklee ada sirap?


'sirap shaklee' yang menjadi kegemaran ramai --> vivix


cara pengambilan

ambil satu sudu teh sehari sekali sahaja dan sebotol kegunaan selama sebulan.. 




Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Kenapa Ibu Hamil Perlu Vitamin

Ibu mengandung digalakkan untuk mengambil prenatal vitamin kerana :

- dapat mengurangkan risiko kecacatan ketika hamil- mengurangkan kelahiran pramatang & kekurangan berat ketika lahir
- membantu ibu kekal sihat dan memberi kekuatan kepada ibu sepanjang tempoh kehamilan.
- mengurangkan risiko kekurangan nutrisi bagi ibu yang mengalami loya, muntah dan tak selera makan di awal kehamilan.

Apapun mengambil makanan berkhasiat dan seimbang adalah perkara utama. Bukan telan vitamin pastu makan makanan rapu sepanjang 9 bulan kehamilan ya.

Antara suplemen vitamin penting bagi ibu mengandung :

  1. Iro- utk pembentukan sel darah merah yang bawa oksigen ke seluruh badan. *makanan seperti ikan, daging merah dan hati mengurangkan penyerapan iron dalam tubuh, begitu juga kalsium seprti susu, keju dan produk tenusu lainnya. Ambil suplemen iron sejam sebelum atau 2 jam selepas jika makan makanan tersebut.
  2. Folic Acid - utk perkembangan fizikal dan saraf bayi di awal kehamilan. Folic acid boleh diamalkan dari sebelum mengandung lagi.
  3. Kalsium - untuk kesihatan tulang, gigi dan gusi ibu. Ibu mengandung cenderung untuk sakit pinggang dan kejang kaki jika kekurangan kalsium. Ibu mengandung perlukan 1000mg kalsium sehari.
  4. Omega 3 - penting untuk perkembangan otak, sistem saraf dan penglihatan yang baik. Ikan adalah sumber omega terbaik, terutamanya ikan salmon. Tapi hati2, ada ikan yang diracuni merkuri akibat pencemaran laut.
Vitamin Shaklee Untuk Ibu Mengandung :
  1. Vitalea - multivitamin dengan iron, mengandungi 30 nutrisi harian lengkap, 12 vitamin dan 7 mineral penting yg disarankan oleh RDA.
  2. B Complex - lengkap dengan 8 keluarga B termasuk folic acid
  3. Ostematrix - kaplet kalsium dengan magnesium, fosforus, vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron. Suplemen kalsium perlu datang dgn pakej lengkap tersebut untuk mengelakkan endapan sesetengah mineral. *magnesium dalam Ostematrix juga membantu melembutkan najis, jadi mengurangkan risiko sembelit pada ibu hamil.
  4. Omega Guard - sumber omega 3 terbaik dari minyak ikan tulen. Mula pada trimester ke 2 (bulan ke 4 kehamilan)
Boleh juga add on :
  1. Vitamin C 
  2. ESP
Tak Digalakkan :
  1. Alfalfa - alfalfa sejenis herba, ditakuti boleh menyebabkan berlaku early contraction / terberanak awal :p. Tapi untuk ibu yang tandem nursing semasa hamil, alfalfa adalah selamat.
  2. Vitamin A - vitamin A penting utk ketahanan tubuh, penglihatan dan perkembangan fizikal, tetapi pengambilan yang berlebihan boleh menyebabkan kecacatan. Ambil kurang daripada 5000 IU sehari. 
  3. Vitamin E - sama seperti Vitamin A, walaupun vitamin E dapat menguatkan rahim (bagus utk ibu hamil) tapi pengambilannya perlu di kawal. Dapatkan nasihat doktor anda sebelum ambil vitamin E semasa hamil.
Apapun, pengambilan prenatal vitamin bukan jaminan tiada sebarang risiko kehamilan. Kita berbalik kepada kuasa Yang Esa, kita hanya berusaha. Analoginya seperti memandu kereta  & pakai seat belt, bukan jaminan utk kita tak eksiden tapi kalau berlaku pun mungkin kesannya tak seteruk orang yang tak pakai seat belt kan? Semoga perkongsian ini bermanfaat.

Saya juga sedang consume set kehamilan ini memandangkan saya juga sedang hamil.. alhamdulillah hampit 6 bulan kandungan saya.. 

mahu bersama saya sihat dan cergas sepanjang kehamilan lebih-lebih lagi ketika bulan ramadhan ini.. jom dapatkan set kehamilan anda




Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Performance Drink Penyebab Deman Selsema??

baru-baru ini rakan SID saya mendapat komen dari seorang pelanggannya.. 

"semalam hari pertama saya minum performance drink, hari ini saya selsema.. performance drink ini ke puncanya?'

macamaner pula dengan testimoni dari puan Lyna ini.. 

Lalu saya mengambil segelas Performance Drink bersama 2 biji Vita-C yang dipatahkan. Alhamdulillah, keesokan harinya, selesema saya yang ditanggung selama 3 minggu (belum masuk sakit2 badan dan lemah lesu) kering.Saya jarang mengambil minuman ini kecuali semasa berpuasa atau semasa demam, oleh sebab itu memang tidak teringat tentangnya, hinggalah minggu ke-3 mengalami selesema barulah saya terfikir tentangnya, alhamdulillah.Saya juga menyarankan minuman ini kepada suami yang mengadu kepalanya terasa pening dan panas akibat terkena hujan (sehari sebelum mengendalikan Bengkel Adsense 101). Syukur, suami saya tidak demam dan cergas untuk menemani saya ke Bengkel Adsense101.

Read more http://vitaminsemulajadi.com/legakan-selesema-dan-demam-ringan-dengan-performance-drink/

Performance Drink ini juga bagus untuk kanak-kanak yang mengalami demam dan juga untuk menghadapi keadaan di mana cecair dalam badan mengalami penyusutan akibat daripada masalah cirit-birit, muntah-muntah atau ketika berpuasa.. Ia juga berguna untuk melegakan ketidakselesaan semasa krisis penyembuhan 

Minuman berperisa oren ini sangat membantu memberikan kesihatan dan pemulihan badan anda.. bukan penyebab kepada selsema atau lain-lain kesakitan yang datang.. mungkin secara kebetulan sahaja.. (^___^)

sediakan performance drink di rumah anda untuk kegunaan seisi keluarga





Set Bersalin Shaklee Pilihan Ramai

Set Bersalin Shaklee pilihan ramai? Pilihan ibu-ibu yang mahu berpantang tanpa pengambilan jamu.. ada ibu yang tidak sesuai untuk mengambil jamu mungkin diri sendiri yang tidak serasi atau anak yang tidak serasi..

Saya mengambil set berpantang Shaklee ketika melahirkan anak saya yang kedua.. Kenal Shaklee pun ketika dalam proses menyusukan anak pertama.. so masa berpantang anak pertama tue jamu jek lah ikut kata mak.. naif lagi kan.. tapi boleh dikira sangat berapa kali jek saya telan jamu tue.. 

Walaupun anak kedua saya berpantang sepenuhnya dengan Shaklee, lain-lain seperti param, pilis tue semua tetap saya amalkan.. tetap saya minta mak orderkan dari bidan kampung.. sebab Shaklee tidak menyediakan semua itu.. Set bersalin Shaklee adalah asas kepada ibu yang baru melahirkan anak, khusus untuk menambahkan tenaga selepas bersalin dan mempercepatkan penyembuhan luka sekaligus membantu dalam penyusuan susu ibu.

Apa yang terkandung dalam set berpantang Shaklee?

  • b complex
  • vitamin c
  • vitalea
  • zinc
daripada set ini, kami juga menyediakan add on milk booster dengan tambahan (pilihan)

  • alfalfa
membantu menggelakkan breast bengkak akibat tidak mengepam dengan tambahan (pilihan)

  • lecithin 
membantu mengelakkan sembelit ketika berpantang  (pilihan)

  • ostematrix


Zinc sangat bagus untuk mengelakkan keguguran rambut malah bermanfaat untuk kesihatan lelaki. alfalfa untuk kesihatan rahim dan lecithin membantu dalam proses memecahkan lemak tanpa memberi gangguan kepada anak.


jom dapatkan sekarang set berpantang shaklee



Lebih Bertenaga Berpuasa Bersama Shaklee

salam ramadhan semua

alhamdulillah.. hari nie masuk hari ke tujuh (7) umat islam berpuasa.. macamaner rutin puasa anda semua.. lemau, biasa-biasa atau luar biasa..? 

bagi pengguna Shaklee, saya pasti kalian semua dapat menikmati rutin berpuasa dengan sebaiknya kan.. lebih bertenaga dan seronok menjalani aktiviti harian sehingga ke petang dengan badan dan tenaga yang sangat ok.. 

Pengambilan vitamin Shaklee juga sangat mudah ketika di bulan puasa nie.. 

  • yang biasa diambil semasa sarapan ----> tukar kepada semasa BERBUKA
  • yang biasa diambil semasa makan tengahari ----> tukar kepada selepas TERAWIH/MOREH
  • yang biasa diambil semasa makan malam ----> tukar kepada waktu sahur
MUDAHKAN?

Di sepanjang bulan ramadhan ini, dua vitamin yang sangat menjadi pilihan ramai adalah PERFORMANCE DRINK dan juga ESP.. kenal dengan produk ini?


bulan puasa nie jangan lupa untuk ambil performance drink nie yea.. minuman yang membantu tubuh kita menghidrat semula setelah setelah seharian berpuasa.. minuman berperisa oren ini sedap diminum sejuk bersama ais atau suhu bilik.. tidak perlu air panas.. hanya perlu dikacau sahaja dengan air masak dan ia mudah larut.. 

minumlah performance drink ini ketika bersahur dan berbuka.. tiada limit untuk anda minum.. minuman yang sesuai untuk anda seisi keluarga.

lagi satu produk Hot dan berkontroversi adalah ESP!!


gandingan mantap bersama performance drink. jika mahu mengambil ESP sahaja pun tiada masalah.. jika anda terbangun lambat atau jika anda malas untuk menyiapkan juadah bersahur, kalau berani minumlah ESP ini.. rasakan kesannya sehingga ke petang..

Lagi sedap di ambil bersama kurma.. blendkan bersama.. ehmmmm terangkat selera.. lain-lain resipi esp boleh rujuk sini --> RESIPI ESP


Sesungguhnya semua dari Allah.. dan kita berusaha untuk mengatasi masalah ini.. 

Buat pesanan sekarang dan rasakan kelazatannya...


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b440369bceb6aecbd0ffa5b66301ca66



Set Asas Vitamin Shaklee

salam semua..

"sediakan payung sebelum hujan.."

"mencegah lebih baik dari mengubati.."

"ubat untuk orang sakit, vitamin untuk orang sihat.."

badan anda sihat hari ini tidak bermakna selamatnya anda akan kekal sihat.. semua orang berdoa moga diberikan kesihatan yang baik.. tapi semuanya adalah dilluar kawalan kita.. 

Set Asas Shaklee terdiri daripada vitamin dan mineral asas yang diperlukan dalam kehidupan seharian kita.. Ia terdiri daripada 

- vitalea 
- vitamin c
- b complex
- ESP

Empat (4) vitamin asas ini adalah asas kepada pembinaan tubuh badan yang sihat dan sistem imuniti serta penjagaan mental yang baik. Ia membantu meningkatkan tenaga, mengurangkan stress, membantu memberikan kesihatan yang lebih sihat kepada semua.

Siapa yang boleh mengambil set asas ini??

- individu dewasa yang mementingkan kesihatan badan.
- lelaki
- wanita
- pelajar
- warga emas

Set ini adalah set Asas.. paling Asas atau basic untuk anda mendapatkan kesihatan yang baik.. anda boleh menambah lain-lain vitamin seperti omega, alfalfa, vivix atau kolegen mengikut keperluan anda..


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b7bb35b9c6ca2aee2df08cf09d7016c2





kenapa anda harus menjadi ahli shaklee?
jawapannya -->  Eksklusif

 



Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak


♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260♥ Emel : honeywawa85@gmail.com♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.