Posts

Showing posts from July, 2014

Hilangkan sakit Senggugut @ period pain dengan Shaklee

Image
Sengugut @ period pain sakit yang biasa di alami oleh wanita remaja yang belum berkahwin.. bukan semua wanita akan mengalaminya, bertuahnya badan jika anda tidak pernah merasai sengugut ini.. saya sejak baligh hampir setiap bulan akan kena.. nangis sungguh-sungguh.. 

biasanya senggugut akan berlaku pada hari pertama dan kedua kedatangan haid.. 

orang kata, bila kahwin, bila melahirkan anak nanti, insyaAllah tidak akan ada lagi rasa sengugut tue.. alhamdulillah betul.. selepas melahirkan anak hingga sekarang saya tidak lagi merasa sakitnya sengugut.. tapi tetap ada yang masih terpaksa menahan sengugut ini walaupun telah melahirkan anak..

Vitamin Shaklee yang sesuai untuk mengurangkan masalah sengugut ini..

Gla Complex dan Ostematrix



melancarkan darah semasa kedatangan haid








Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.
Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID …

Testimoni : Bacaan Kolestrol Turun Dengan Phytocol-ST

Image
salam 

hari ni saya nak kongsikan satu testimoni dari seorang pengguna Phytocol-St Shaklee.. sebelum ini beliau mengamalkan omega guard shaklee untuk mengawal kadar kolestrol tinggi beliau.. 

setelah shaklee mengeluarkan satu produk baru iaitu phytocol-st, beliau berhenti sementara mengambil omega dan fokus kepada phytocol sahaja.. 




nampakkan perbezaannya.. insyaAllah hasil akan nampak lebih baik bila beliau mengamalkan phytocol-st Shaklee bersama-sama Omega yang telah diamalkan sebelum ini..

sedikit info ringkas tentang Phytocol-ST Shaklee

- mudah larut iaitu akan melarut dalam tempoh masa 30saat
- boleh di ambil sebelum, ketika atau selepas makan
- bertindak ibarat gool keeper.. menghalang kolestrol jahat masuk ke badan








Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.
Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ] ♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260 ♥ E…

Soalan Lazim Mengenai Phytocol-ST Shaklee

Image
S : Apa itu Phytocol-ST Shaklee? J : PhytoCol-ST Shaklee adalah formula proprietari yang membekalkan 2,000mg Fitosterol setiap hari 
S : Apa itu Fitosterol  J : Fitosterol (dirujuk sebagai sterol dan stanol tumbuhan) di temui dalam membran sel tumbuh-tumbuhan. Ia juga boleh ditemui dalam kuantiti yang kecil dalam pelbagai tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin. Dianggarkan 200-400mg sterol tumbuhan dan lebih kurang 50mg stanol tumbuhan kita makan setiap hari
S : Bagaimana pengambilan tablet ini dapat membantu kesihatan saya? J : Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH) mengesyorkan pengambilan 2,000mg fitosterol setiap hari, bersama-sama diet rendah lemak tepu dan rendah kolestrol disamping tinggi serat larut, bersenam dan penurunan berat badan 
S : Bilakah masa yang sesuai untuk mengambil Phytocol-ST Shaklee? J : Untuk hasil yang terbaik, ambil produk seperti yang disyorkan ; dua tablet dua kali sehari dengan makanan
S : Bolehkan saya  mengambil Phytocol-ST Shaklee dan Omega Gua…

Resipi Ringkas : Roti Pita Kebab

Image
alhamdulillah

hari ini masuk hari ke 9 ramadhan.. alhamdulillah setakat ini puasa masih penuh.. almaklumlah ibu berbadan dua nie kadang larat tak larat.. tapi alhamdulillah setakat nie masih bertenaga walaupun sekali tue semua makanan sahur 'terkeluar'.. saya ambil set kehamilan shaklee sebagai makanan tambahan harian saya

bulan ramadhan ramai yang rajin memasak kan.. termasuk la saya.. so hari ni saya nak kongsikan resipi roti pita kebab yang saya ambil dan lihat dari drama bersiri Azam Ramadhan Su.. pertama kali nie dalam blog saya wat entry makanan.. hihi memang senang untuk disediakan


haaaa amacam.. senang jek kan.. so selamat mencuba

Ketahui 10 Manfaat Vivix Shaklee

Image
sirap shaklee? Shaklee ada sirap?



'sirap shaklee' yang menjadi kegemaran ramai --> vivix



cara pengambilan
ambil satu sudu teh sehari sekali sahaja dan sebotol kegunaan selama sebulan.. 



Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.
Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ] ♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260 ♥ Emel : honeywawa85@gmail.com ♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com ♥FB Page :Nur Salwa Vitamin E Shoppe

Kenapa Ibu Hamil Perlu Vitamin

Image
Ibu mengandung digalakkan untuk mengambil prenatal vitamin kerana :
- dapat mengurangkan risiko kecacatan ketika hamil- mengurangkan kelahiran pramatang & kekurangan berat ketika lahir - membantu ibu kekal sihat dan memberi kekuatan kepada ibu sepanjang tempoh kehamilan. - mengurangkan risiko kekurangan nutrisi bagi ibu yang mengalami loya, muntah dan tak selera makan di awal kehamilan.
Apapun mengambil makanan berkhasiat dan seimbang adalah perkara utama. Bukan telan vitamin pastu makan makanan rapu sepanjang 9 bulan kehamilan ya.
Antara suplemen vitamin penting bagi ibu mengandung :
Iro- utk pembentukan sel darah merah yang bawa oksigen ke seluruh badan. *makanan seperti ikan, daging merah dan hati mengurangkan penyerapan iron dalam tubuh, begitu juga kalsium seprti susu, keju dan produk tenusu lainnya. Ambil suplemen iron sejam sebelum atau 2 jam selepas jika makan makanan tersebut.Folic Acid - utk perkembangan fizikal dan saraf bayi di awal kehamilan. Folic acid boleh diamalkan da…

Performance Drink Penyebab Deman Selsema??

Image
baru-baru ini rakan SID saya mendapat komen dari seorang pelanggannya.. 
"semalam hari pertama saya minum performance drink, hari ini saya selsema.. performance drink ini ke puncanya?'
macamaner pula dengan testimoni dari puan Lyna ini.. 

Lalu saya mengambil segelas Performance Drink bersama 2 biji Vita-C yang dipatahkan. Alhamdulillah, keesokan harinya, selesema saya yang ditanggung selama 3 minggu (belum masuk sakit2 badan dan lemah lesu) kering.Saya jarang mengambil minuman ini kecuali semasa berpuasa atau semasa demam, oleh sebab itu memang tidak teringat tentangnya, hinggalah minggu ke-3 mengalami selesema barulah saya terfikir tentangnya, alhamdulillah.Saya juga menyarankan minuman ini kepada suami yang mengadu kepalanya terasa pening dan panas akibat terkena hujan (sehari sebelum mengendalikan Bengkel Adsense 101). Syukur, suami saya tidak demam dan cergas untuk menemani saya ke Bengkel Adsense101.

Read more http://vitaminsemulajadi.com/legakan-selesema-dan-demam-ringan-de…

Set Bersalin Shaklee Pilihan Ramai

Image
Set Bersalin Shaklee pilihan ramai? Pilihan ibu-ibu yang mahu berpantang tanpa pengambilan jamu.. ada ibu yang tidak sesuai untuk mengambil jamu mungkin diri sendiri yang tidak serasi atau anak yang tidak serasi..


Saya mengambil set berpantang Shaklee ketika melahirkan anak saya yang kedua.. Kenal Shaklee pun ketika dalam proses menyusukan anak pertama.. so masa berpantang anak pertama tue jamu jek lah ikut kata mak.. naif lagi kan.. tapi boleh dikira sangat berapa kali jek saya telan jamu tue.. 


Walaupun anak kedua saya berpantang sepenuhnya dengan Shaklee, lain-lain seperti param, pilis tue semua tetap saya amalkan.. tetap saya minta mak orderkan dari bidan kampung.. sebab Shaklee tidak menyediakan semua itu.. Set bersalin Shaklee adalah asas kepada ibu yang baru melahirkan anak, khusus untuk menambahkan tenaga selepas bersalin dan mempercepatkan penyembuhan luka sekaligus membantu dalam penyusuan susu ibu.


Apa yang terkandung dalam set berpantang Shaklee?
b complexvitamin cvitaleazincd…

Lebih Bertenaga Berpuasa Bersama Shaklee

Image
salam ramadhan semua

alhamdulillah.. hari nie masuk hari ke tujuh (7) umat islam berpuasa.. macamaner rutin puasa anda semua.. lemau, biasa-biasa atau luar biasa..? 

bagi pengguna Shaklee, saya pasti kalian semua dapat menikmati rutin berpuasa dengan sebaiknya kan.. lebih bertenaga dan seronok menjalani aktiviti harian sehingga ke petang dengan badan dan tenaga yang sangat ok.. 
Pengambilan vitamin Shaklee juga sangat mudah ketika di bulan puasa nie.. 
yang biasa diambil semasa sarapan ----> tukar kepada semasa BERBUKAyang biasa diambil semasa makan tengahari ----> tukar kepada selepas TERAWIH/MOREHyang biasa diambil semasa makan malam ----> tukar kepada waktu sahurMUDAHKAN?
Di sepanjang bulan ramadhan ini, dua vitamin yang sangat menjadi pilihan ramai adalah PERFORMANCE DRINK dan juga ESP.. kenal dengan produk ini?

bulan puasa nie jangan lupa untuk ambil performance drink nie yea.. minuman yang membantu tubuh kita menghidrat semula setelah setelah seharian berpuasa.. minuman berp…

Set Asas Vitamin Shaklee

Image
salam semua..

"sediakan payung sebelum hujan.."

"mencegah lebih baik dari mengubati.."

"ubat untuk orang sakit, vitamin untuk orang sihat.."

badan anda sihat hari ini tidak bermakna selamatnya anda akan kekal sihat.. semua orang berdoa moga diberikan kesihatan yang baik.. tapi semuanya adalah dilluar kawalan kita.. 

Set Asas Shaklee terdiri daripada vitamin dan mineral asas yang diperlukan dalam kehidupan seharian kita.. Ia terdiri daripada 

- vitalea 
- vitamin c
- b complex
- ESP

Empat (4) vitamin asas ini adalah asas kepada pembinaan tubuh badan yang sihat dan sistem imuniti serta penjagaan mental yang baik. Ia membantu meningkatkan tenaga, mengurangkan stress, membantu memberikan kesihatan yang lebih sihat kepada semua.

Siapa yang boleh mengambil set asas ini??

- individu dewasa yang mementingkan kesihatan badan.
- lelaki
- wanita
- pelajar
- warga emas

Set ini adalah set Asas.. paling Asas atau basic untuk anda mendapatkan kesihatan yang baik.. anda boleh menambah l…