Lambatnya Kesan Meal Shake Pada Anak Saya

Sinonim sangat dengar, Meal Shake sesuai untuk tambah selera makan anak.. betul ke beri kesan..?


meal shake tambah selera makan anak



Pengalaman saya beri anak Meal Shake dengan tujuan untuk tambah selera makan anak.. 

Md.Ziqri anak pertama saya memang susah makan masa umur dia menginjak ke dua tahun.. walaupun menyusu badan sepenuhnya ketika itu, bila dia kurang makan sesuatu yang merisaukan. berat naik tak cantik.. bila pergi buat check up kat klinik kesihatan selalu kena tegur ngan nurse.. sampai pernah kena pergi jupe dengan Pakar Zat Makanan.. 

Komen dari doktor, tiada yang membahayakan.. sebab Md.Ziqri sihat dan cergas seperti kanak-kanak yang lain.. dan bila tengok ibu dan papa Md.Ziqri pun comel jek jadi tiada apa yang peliklah kan.. 

Selain masalah kurang makan, sembelit pun merisaukan jugak.. kemudian saya pilih untuk berikan Meal Shake pada Md.Ziqri.. memula tue tidak menampakkan kesan.. sebabnya, saya sendiri perasan.. saya TIDAK KONSISTEN.. huhuhuu bila ingat saya bagi.. lepas tue lupa

Atas kesedaran diri sendiri, saya dan suami amik keputusan untuk konsisten berikan Meal Shake pada Md.Ziqri.. Alhamdulillah.. MEMANG NAMPAK HASILNYA.. selera makan bertambah.. memang teruja tengok perubahan pada Md.Ziqri.. perubahan dari segi berat badan itu tidaklah ketara sangat.. tapi dari segi selera dan masalah sembelit.. selera MAKIN BERTAMBAH.. masalah sembelit SEMAKIN BERKURANGAN.. alahai jika saya awal-awal dah konsisten memberi, pastinya dari awal lagi saya dah nampak hasilnya kan..?

dan sekarang, Md.Ziqri berumur 4 tahun.. #shakleeEffect hasil dari pemberian secara KONSISTEN pada awalnya itu, kesannya sehingga sekarang.. selera sentiasa ada. alhamdulillah.. kesihatan juga baik-baik sahaja.. sesekali deman itu ada, tapi jarang sangat.. 

Selain dari Meal Shake, saya turun berikannya Chewable Vitamin C 100mg dan juga Omega Guard.. anak kedua kami, Md.Muqri berusia 1 tahun 11 bulan juga kami berikan vitamin yang sama.. alhamdulillah syukur atas kesihatan yang baik izin dari Allah juga.. 

Dan perlu diingatkan juga, memberi vitamin kepada anak, bukan bermaksud makanan lain tidak perlu yea.. vitamin adalah makanan tambahan. nasi, buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan lain tetap saya berikan pada mereka.. Bukan semata bergantung pada vitamin. 

Kuncinya adalah KONSISTEN dan juga izin dari ALLAH.. berkesan atau tidak sesuatu vitamin itu bergantung pada konsisten atau tidak anda ambil vitamin itu selain doa dan tawakal kepada Allah.. 

Saya doakan anda dan keluarga diberikan kesihatan yang semakin baik selepas mengamalkan vitamin Shaklee..

Bulan ini promo Meal Shake dari Shaklee.. 

Beli 3 PERCUMA 1

Beli 6 PERCUMA 2


Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com


No comments: