Ubat Sakit Gout

ada ahli keluarga atau kenalan yang menghidap gout?

kesian kan..

ada yg terpaksa berpantang tidak ambil makanan laut..
ada yang tidak dapat berjalan dengan baik..

Apa itu GOUT??
*******************

Gout adalah sejenis penyakit sendi yang berpunca dari asid urik yg berlebihan yang terkumpul di dalam badan.

Asid urik adalah bahan buangan yang terhasil semasa proses penghadaman sejenis protin bernama purin.

Apabila tubuh kiter berlebihan asid urik yg terkumpul di dalam sendi, ia akan menyebabkan gout, batu karang dan kegagalan buah pinggang.

Jika berlarutan, asid urik akan membentuk hablur atau kristal dan mengumpul di dalam sendi. hablur tersebut merengsakan tisu di dalam sendi menyebabkan keradangan, bengkak dan kesakitan yang menyebabkan serangan gout.

Punca-punca Terjadinya GOUT
******************************
1) Amalan minum minuman yg manis
2) Makanan yang mengandungi asid urik yg tinggi seperti kupang, hati dan sardin
3) Mengalami kerosakan buah pinggang yg menggangu proses perkumuhan
4) Darah tinggi
5) Obesiti

Cara Untuk Mencegah Serangan Gout
*************************************
1) Mengurangkan berat badan yg berlebihan kerana ia membantu mengurangkan tahap asid urik
2) Tahap asid urik yg tinggi boleh dikurangkan dengan mengelakkan pengambilan protin yg tinggi dan makanan yg kaya dengan purin seperti hati dan makanan laut
3) Elakkan minum minuman ringan yg bergas dan manis yang mengandungi froktusa yang tinggi
4) Pastikan pengambilan air kosong yg mencukupi

Cadangan Vitamin Shaklee Untuk Masalah GOUT
***********************************************
1) Omega Guard
2) Alfalfa
3) Performance Drink

boleh juga add on

4) Advance Joint Health Tablet

Ubat Sakit Sendi dan Lutut Shaklee

[ Set Sendi ]

sakit Arthritis berkaitan dengan sendi.. ada tiga jenis berkaitan dengan arthritis iaitu :

1/ Osteoarthritis (OA)
- tulang rawan semakin berkurangan dan menyebabkan pergeseran.
- punca : penuaan sendi, kecederaan dan obesiti
- biasa menyerang orang tua.
- sakit di sebelah tempat sahaja.
- genetik.. jika emak atau ayah kena, berkemungkinan kita pun akan kena..
- berjalan dalam tempoh lama, jadi sakit

2/ Rheumatoid Arthritis (RA)
- sistem imun menyerang synovium
- semua berisiko dapat. seawal setahun hingga 100 tahun
- menyerang sendi tulang
- kerap kena pada mereka yang sentiasa sibuk (melakukan pelbagai kerja) seperti CEO, manager, suri rumah..
- keadaan yang lebih teruk dari Osteoarthritis
- tulang rawan dah tiada.. tulang bergesel antara satu sana lain, bengkak/panas sehingga bercantum antara tulang. tulang tidak sepatutnya bercantum.

3/ Gout
- terlalu banyak ambil protin dari makanan laut meningkatkan purin (uriq asid)
- kerap mengambil daging merah
- bila uriq asid tinggi menyebabkan banyak enzim dalam badan rosak..
- menyebabkan sendi bengkak
- penyakit genatic
- berisiko kepada mereka yang punya berat 60kg keatas.
- otot lemah (macamaner nak tau otot kita kemah atau tidak buat ujian BMI)
- malam tiba2 sakit tanda gout

Rawatan utk sakit sendi
*****************************
1/ suntikan.. ambil suntikan tapi untuk sementara.. dapatkan supplemen untuk membantu memberikan nutrien yg diperlukan
2/ pembedahan.  mahal dan belum tentu baik.. 

Nutrien utama untuk sendi sihat
***************************************

1/ Resveratol dan polifenol (vivix) - anti penuaan
2 /  Ekstrak Boswellia , Glusamin nutrien utama sendi (AJHT) - bahan utama penghasilan tulang rawan dan bendalir sinovia
3/ Minyak Ikan Omega ( omega guard) - anti - keradangan
4 / Kalsium dan mineral tulang (ostematrix) - perlu untuk membina tulang sihat. 

4 vitamin ini diperlukan oleh mereka yang mempunya masalah berkaitan sendi. setiap satu punya peranan masing2 utk kesihatan sendi. 

40tahun keatas sangat perlu untuk mengambil supplemen bagi membantu memberi kesihatan yg baik utk sendi.

Nur Salwa
012 711 1260
Pengedar Sah Shaklee

Tingkatkan Antibodi dengan Nutriferon dan Performance Drink ketika Jerebu

Set Jerebu Shaklee

Alhamdulillah.. hari nie.. di Johor Bahru hujan sekejap-sekejap dari pagi tadi.. sekali hujan turun lebat.. mudah-mudahan dapat mengurangkan jerebu..
Hampir seminggu cuaca tidak berapa elok.. dan hari ini ada beberapa negeri dah isytihar cuti pada anak-anak sekolah..

Cuaca berjerebu bahaya untuk kita semua. Lebih-lebih lagi pada anak-anak kita.. mudah batuk, selsema, demam, mata pedih, sakit tekak dan pelbagai lagi..
Kurangkan aktiviti luar.. jika tiada keperluan untuk keluar, sebaiknya duduk sahaja di rumah.. banyakkan minum air masak.  Ambil juga makanan tambahan bagi membantu menambah imun badan..

Cadangan supplemen Shaklee yang sesuai pada ketika ini bagi tujuan untuk meningkatkan antibodi badan...

1) Nutriferon

>> Nutriferon Shaklee adalah satu formula Eksklusif diPaten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee
>> Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis herba yang berlainan., Dr. Kojima telah membangunkan satu-satunya interferon semulajadi (nutriferon).
>> Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3hari - ia adalah satu-satunya interferon
semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk meransang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungkan pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.
>> pengganti kepada paracetamol

2) Performance Drink

>> satu-satunya minuman isotonik yang bebas karbonat tanpa karbonat
>> Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS!
>> Bersifat isotonik iaitu minumam ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT!
>> sesuai utk minuman seisi keluarga..

Tingkatkan Antibodi dengan Nutriferon dan Performance Drink ketika Jerebu

Set Jerebu Shaklee

Alhamdulillah.. hari nie.. di Johor Bahru hujan sekejap-sekejap dari pagi tadi.. sekali hujan turun lebat.. mudah-mudahan dapat mengurangkan jerebu..

Hampir seminggu cuaca tidak berapa elok.. dan hari ini ada beberapa negeri dah isytihar cuti pada anak-anak sekolah..

Cuaca berjerebu bahaya untuk kita semua. Lebih-lebih lagi pada anak-anak kita.. mudah batuk, selsema, demam, mata pedih, sakit tekak dan pelbagai lagi..

Kurangkan aktiviti luar.. jika tiada keperluan untuk keluar, sebaiknya duduk sahaja di rumah.. banyakkan minum air masak.  Ambil juga makanan tambahan bagi membantu menambah imun badan..

Cadangan supplemen Shaklee yang sesuai pada ketika ini bagi tujuan untuk meningkatkan antibodi badan...

1) Nutriferon

>> Nutriferon Shaklee adalah satu formula Eksklusif diPaten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee

>> Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis herba yang berlainan., Dr. Kojima telah membangunkan satu-satunya interferon semulajadi (nutriferon).

>> Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3hari - ia adalah satu-satunya interferon
semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk meransang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungkan pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.

>> pengganti kepada paracetamol

2) Performance Drink

>> satu-satunya minuman isotonik yang bebas karbonat tanpa karbonat

>> Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS!

>> Bersifat isotonik iaitu minumam ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT!

>> sesuai utk minuman seisi keluarga..

Set Kecantikan Nutriwhite Shaklee

Testimoni Set Nutriwhite Shaklee

>> kulit rasa tegang
>> lebih bersih
>> jimat

Set Nutriwhite Shaklee dihasilkan daripada bahan semula jadi dan bebas bahan kimia dan amat berkesan untuk penjagaan kulit muka.

Memang takde sebarang bahan kimia yang memudaratkan. Semua dari sumber semulajadi. Memang berbaloi. Insyaallah.

Fakta Menarik Set Nutriwhite Shaklee
=============================

>> Nutriwhite dibangunkan oleh saintis dan pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika syarikat

>> Mengambil masa 3 tahun untuk pembinaan produk (teliti sangat)

>> Pemilihan bahan aktif dan mentah, diperolehi dari 16 buah negara.

>> Unik, eksklusif, menggunakan pebagai dimensi pendekatan untuk mencerahkan wajah

>> Ramuan gabungan yang optimum

>> Semestinya selamat dan berkesan

>> Vitamin C yang terkandung dalam set ini merupakan ramuan yang selamat dan terbukti berkesan untuk mendapatkan manfaat yang maksimum tanpa risiko kesan sekunder

>> Campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat yang membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan kulit yang lebih putih, cerah dan bercahaya

Sistem NutriWhite bertindak dengan 5 cara
==================================

1.      Mencegah – melindungi kulit secara aktif daripada sinar UV, cahaya matahari dan alam sekitar yg dpt menggelapkan kulit

2.     Mngurangkan – mengurangkan penghasilan pigmen hitam pada kulit. Untuk kulit lebih cerah

3.     Menyekat – menyekat pemindahan pigment hitam daripada dalam sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemunculan tompok hitam

4.     Memperbaharui – memperbaharui dengan menghilangkan sel mati yang mengandungi melanin berlebihan agar kulit cantik berseri

5.     Mencerahkan – mencerahkan warna melamin yang sedia ada serta tompok hitam. Juga menyerlahkan wana kulit secara keseluruhan

Saya sendiri menggunakan Set Nutriwhite Shaklee nie..
.
Nur Salwa 012 711 1260
Nur Salwa 012 711 1260
Nur Salwa 012 711 1260

Multivitamin PERCUMA dari Shaklee

Sempena ulang tahun ke 100 tahun VitaLea - Multivitamin Shaklee, Shaklee memberi lagi peluang kepada ahli serta pelanggannya menikmati sebotol VitaLea Percuma..


 
Set ini untuk semua.. semua boleh ambil set vitamin ini.. fungsi ringkas setiap vitamin ini adalah..
.
#bcomplex - menukar makanan kepada tenaga. Anti stress.. asid folic..

#vitaminC - antioksidan. Baik utk kulit. Imun booster

#vitalea - multivitamin.. mengurangkan masalah hb low.. anemia

#omegaguard - pecah lemak. Kawal kolestrol.

#esp - minuman protin berasaskan soya. Sumber tenaga. Kulit gebu..


Anda beli 1 set (5jenis vitamin) di atas nie, anda layak untuk dapat sebotol VitaLea PERCUMA..

Sebotol lagi VitaLea PERCUMA apabila anda mendaftar sebagai ahli Shaklee.. 

Sangat menarik kan.. sebotol VitaLea 120bj ini berharga RM88.75 tau.. tapi anda boleh dapatkannya secara PERCUMA.. 


MANFAAT UTAMA VITA-LEA SHAKLEE


  • Penambahan Tenaga Segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian
  • Pelengkap Nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegeterian) dan anemia
  • Keupayaan sistem Produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar
  • Metabolisme - sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan 
  • Elemen Penting pada Sel tubuh - menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tirod
  • Melindungi organ - melindungi fungsi buah pinggang , jantung dan hati


 

Baca juga PROMOSI - untuk mengetahui produk dengan harga promosi dari Shaklee



Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 



Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

Ingin kurus ??? Jom baca.. Anda pasti ingin lakukannya..!!

>>> entry lekat sehingga 25 Mei 2015 <<<

20 hot tips cara untuk kempiskan perut selepas bersalin..

1. Melangsingkan badan,cara paling mudah dan murah ialah ketiga2 bahan ini dikisar dan dperah airnya utk diminum ..amalkan 2x sehari..insyaAllah badan beransur langsing dan menarik

Dua biji lobak merah dipotong
Sebiji mentimun segar,
Sebiji limau nipis


            2. minum air suam tak minum sejuk.


3. elakkan mengambil mkanan yang bergoreng dan berlemak.

4. minum jus pegaga tiap2 pagi.

5. Bengkung 2x seminggu (malam sahaja) ---> selepas kembali bekerja.

6. Untuk mengelakkan perut dari mengelembir maka, boleh buat sits up sebanyak 50 - 100x waktu pagi2.

7. minum air asam jawa (sederhana pekat) secawan sebelum sarapan benda lain.

8. Pastu bersihkan perut dgn air suam untuk bukak liang2 roma dan sapukan campuran limau nipis dan kapur sireh. paling cantik kalau baru deliver (belum sampai 6 bln) sebab perut tengah lembut.

9. makan yogurt 3 kali sehari.. pilih low fat yg kurang gula.... sekali makan, 1 bekas kecik yang biasa jual tu... sebab kata org dia bantu penghadaman (dan lain2 khasiat)... jangan lupa cari yang ada live culture atau kultur hidup.... yogurt ni boleh gak tampung keperluan kalsium utk ibu menyusu... so ok la kan... 2 dalam 1....

10. kurangkan minum during eating and kalau minum make sure warm and plain water and minum sikit2 cos nanti lemak makanan susah hadam. after half hour baru minum byk.

11. Sebenarnya hal2 pengempisan perut ini seelok-eloknya dibuat semasa dalam pantang. Barut perlu digunakan selama 44 hari atau sepanjang pantang terutama sebelum makan. Ini adalah kerana pada masa dalam pantang urat-urat semuanya kembang. Bila tak dijaga dengan baik semasa pantang, perut akan terus membuncit sebab urat2 x kecut dengan sempurna.

12. BELLY DANCING. sambil senaman boleh menghiburkan hati. buat la sendiri2 dlm bilik tidur or shower.

13. nak kempiskan perut paling sempoi dan menyeronokkan anda dan anak anda.sambil baring ,bengkok kan kaki ..letak anak kat kaki tu..pas tu angkkat kan baby tu pakai kaki buat selalu confirm perut boleh flat...and enjoy...

14. ...Untuk perut bahagian atas:-baring atas katil,bengkokkan lutut ,pastu angkat kepala dan badan selari/serentak setinggi yang boleh pastu tahan dalam kiraan 8..Ulang 8 kali 1 sesi .Untuk Perut bahagian bawah(area rahim)-ni yang paling susah lemaknya nak dibuang...baring kaki diluruskan pastu angkat kaki keatas(badan akan jadi bentuk L kalau di lihat dari tepi)...Ulang 10-20 kali satu sesi..Buat setiap hari sebelum tidur..Pasti perut kita flat walaupun berbadan gempal...Tujuan senaman ini untuk mengetatkan otot perut supaya perut tak melendut/mengeleber/berlipat...


15. jangan mandi lepas mkn. nanti suhu badan sejuk and penghadaman kurang efectif.


16. bagun pagi the first thing yang boleh buat ialah minum plain water. tak tau apa kebaikan tapi buat since ramai bagi that tip. mungkin so that body tak terkejut sgt kut. siap ader yg bagi tip minum sebelum berus gigi.

17. kunyah very slow. so badan tak penat nak process food yg besar2.

18. this one sangat2 penting. pastikan makan at least 4 hrs b4 go to sleep. obvious reason is makanan tak sempat digest b4 that.

19. jangan lupa plak untuk exercise. tak kira la apa2 pun..boleh juga berjogging di kala hujung minggu, berbasikal (tak kira kat dlm rumah atau di luar rumah), naik tangga turun tangga (pun dikira exercise juga) n pada yang surirumah tu, sibukkan diri anda dengan hal2 di rumah..pun dikira exercise juga...sapu sampah, mop lantai, bersihkan bilik air , bla..bla..bla..banyak kan kerja kat rumah..kalau hari2 buat, tu pun dikira exercise juga tu.. lagi best, senang tak payah keluar belanja untuk pergi gym

20. breastfeed baby...~ hehehehe nie saya suka.. hari² saya wat.. rutin harian saya..

_________________________________________________
Ingin mencuba vitamin Shaklee? Boleh hubungi saya di honeywawa85@gmail.com atau sms 0127111260 untuk keterangan lanjut atau membuat pesanan.  (^_^)

Peluang Menangi iPhone6 dengan hanya bermain #Masteria?




Lagi entry tentang #Masteria

http://www.nursalwa.com/2015/04/masteria-alat-bantu-kepada-pengedar_21.html

http://www.nursalwa.com/2015/04/blogger-mommy-lyna-main-masteria.html

Pengguna kemudian Menjadi Pengedar

Pada awalnya hanya pengguna.. kemudian menjadi ahli.. bukan semata untuk berbisnes tetapi ambil peluang Cash Back yang Shaklee beri..



Beli barang dapat point dapat cash back.. 

Kemudian serius untuk berkongsi kebaikan Shaklee dan mahu mengambil semua peluang yang Shaklee tawarkan.. 

Tanpa sengaja terpaksa masuk kelab "5 figure income".. Alhamdulillah


Alhamdulillah, dengan izin Allah saya sekeluarga memperoleh kesihatan yang lebih baik.. 

Percutian PERCUMA dalam negara ke Sabah tahun 2013.. --> saya dan suami

Percutian PERCUMA luar negara ke US tahun 2014 --> suami dan anak sulong

 Shaklee Global Headquarters

Golden Gate Gridge







Percutian PERCUMA luar negara ke Abu Dhabi/Umrah insyaAllah Disember 2015 --> suami


Saya tidak akan katakan, CONFIRM dapat.. tapi DIRI ANDA SENDIRI YANG MENENTUKAN ANDA PASTI DAPAT..

mahu bersama-sama kami, mengambil peluang yang Shaklee sediakan ini..? hubungi saya..



Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

Blogger Mommy Lyna Main Masteria

Kenapa Mommy Lyna Main Masteria..? 

Main Masteria ke main Monopply? 

Yea.. mommy Lyna main #Masteria.. 


KEUNIKAN MASTERIA!

⚑ Selain berkisarkan perjalanan Master Hadhatina dari seorang SID yang biasa menjadi seorang Master, malah Master juga telah menyingkap rahsia-rahsia mereka selama berkecimpung dalam bisnes Shaklee ini.
⚑ Rahsia itu telah diabadikan dalam permainan berbentuk papan ini supaya SID lebih seronok mengharungi cabaran perniagaan.
⚑ Selain itu, jika anda amati, Masteria! ini ada DO'S N DONT'S yang perlu diambil pengajarannya. Contohnya seperti petak "Menonton Sinetron Di Rumah" "Belanja Prospek Makan". So, disetiap petak perjalanan ini ada perkara yang perlu dijadikan panduan dalan menjalankan perniagaan . 
wink emoticon
⚑ Bukan apa, selain dari coaching secara verbal, simulasi juga harus diterapkan.

Mommy Lyna kata WAJIB semua pengedar Shaklee Main #Masteria.. MAIN???



Abaikan minit ke 0:50 haha

#Masteria PERTAMA di Malaysia


Jom dapatkan satu set #Masteria untuk anda dan juga kumpulan Shaklee anda.. Hubungi saya.. 
Nur Salwa (012-7111260)

nantikan entry seterusnya untuk mendengar komen dan ulasan serta keterujaan mereka yang telah 'bermain' set #Masteria ini..

Saya juga sudah (^_^)

Masteria Alat Bantu Kepada Pengedar Shaklee

Apa Itu Masteria?

Masteria sangat sesuai untuk digunakan sebagai ‘coaching tool’ dalam sesi kelas leadership atau motivasi anda agar kelas tersebut lebih ceria dan tidak membosankan apatah lagi jika kelas untuk sesi petang atau selepas makan tengah hari yang pasti mengantuk dan membosankan jika tiada aktiviti yang lebih santai dan ceria.

#Masteria

Siapa Pencipta Masteria?


Master Kamarul dan Master Hadhatina (pasangan berkaca mata) bersama staff Supermom semasa Team building Supermom 2015 - Pre Launch Masteria


Kenapa Masteria Tercipta Pengedar Shaklee? Dari Mana Tercetus Idea Master Hadhatina dan Master Kamarul Untuk Menghasilkan Masteria ini?


Berdasarkan Kon Pembelajaran Dale, manusia mampu mengingat 90% daripada apa yang mereka CAKAP dan LAKUKAN jika mereka: 

✔ Melakukan simulasi berdasarkan pengalaman sebenar

✔ Mengambil bahagian dalam sesuatu perbincangan
✔ Memberi ucapan di hadapan orang ramai
✔ Melakukan pembentangan atau persembahan yang menyentuh perasaan
✔ Melakukan perkara yang sebenar secara praktikal


Mari sama-sama tonton video dibawah ini untuk dengar dengan lebih jelas kenapa terhasilnya Masteria ini



Testimoni Dari Mereka Yang Telah Mencuba "Bermain" Masteria


#Masteria PERTAMA di Malaysia


Jom dapatkan satu set #Masteria untuk anda dan juga kumpulan Shaklee anda.. 
Hubungi saya.. 
Nur Salwa (012-7111260)

nantikan entry seterusnya untuk mendengar komen dan ulasan serta keterujaan mereka yang telah 'bermain' set #Masteria ini..



Saya juga sudah (^_^)

Masteria Alat Bantu Kepada Pengedar Shaklee

Apa Itu Masteria?

Masteria sangat sesuai untuk digunakan sebagai ‘coaching tool’ dalam sesi kelas leadership atau motivasi anda agar kelas tersebut lebih ceria dan tidak membosankan apatah lagi jika kelas untuk sesi petang atau selepas makan tengah hari yang pasti mengantuk dan membosankan jika tiada aktiviti yang lebih santai dan ceria.

#Masteria

Siapa Pencipta Masteria?


Master Kamarul dan Master Hadhatina (pasangan berkaca mata) bersama staff Supermom semasa Team building Supermom 2015 - Pre Launch Masteria

Kenapa Masteria Tercipta Pengedar Shaklee? Dari Mana Tercetus Idea Master Hadhatina dan Master Kamarul Untuk Menghasilkan Masteria ini?


Berdasarkan Kon Pembelajaran Dale, manusia mampu mengingat 90% daripada apa yang mereka CAKAP dan LAKUKAN jika mereka: 

✔ Melakukan simulasi berdasarkan pengalaman sebenar

✔ Mengambil bahagian dalam sesuatu perbincangan
✔ Memberi ucapan di hadapan orang ramai
✔ Melakukan pembentangan atau persembahan yang menyentuh perasaan
✔ Melakukan perkara yang sebenar secara praktikal


Mari sama-sama tonton video dibawah ini untuk dengar dengan lebih jelas kenapa terhasilnya Masteria ini





Testimoni Dari Mereka Yang Telah Mencuba "Bermain" Masteria



#Masteria PERTAMA di Malaysia


Jom dapatkan satu set #Masteria untuk anda dan juga kumpulan Shaklee anda.. Hubungi saya.. 
Nur Salwa (012-7111260)

nantikan entry seterusnya untuk mendengar komen dan ulasan serta keterujaan mereka yang telah 'bermain' set #Masteria ini..

Saya juga sudah (^_^)

Cara Elak Sembelit Ketika Sedang Berpantang

Sembelit ketika berpantang.

Saya pasti, ibu-ibu yang pernah bersalin pasti mengalami trauma yang sama ketika sedang berpantang iaitu sembelit. Termasuklah saya. Sangat gerun dan takutnya nak pergi membuang air besar.. 



Kisah Berpantang Saya..

Anak pertama.. Serba kekurangan.. hihi berpantang dengan jamu yang emak belikan.. Saya makan ke jamu tue? Makan tapi pada seminggu awal sahaja. lepas tue terbiar atas meja sahaja jamu tue. Jamu tak makan.. Supplemen pun lagi lah.. memang tidak.. belum datang kesedaran dan senang kata tak kisah.. badan memang letih dan sering moody

Anak kedua,. Jamu atau Vitamin? Alhamdulillah masa nie saya dah kenal jenama supplemen yang patut saya pilih untuk teman berpantang saya. Saya mula mengambil supplemen Shaklee seawal bulan pertama disahkan hamil. Consume Set Kehamilan Shaklee bantu saya lebih bertenaga. Kemudian saya consume Set Berpantang Shaklee pula sepanjang 44 hari saya berpantang. Alhamdulillah bukan saya badan lebih bertenaga malah tiada masalah sembelit yang menjadi igauan dan mimpi ngeri ibu berpantang. 

Anak ketiga.. Benda baikkan. Wajiblah saya consume Set Berpantang Shaklee juga. Alhamdulillah untuk anak ketiga nie memang mudah sangat saya bersalin. tapi diuji jahitan banyak huhu bila jahitan banyak, sangat-sangat elak untuk ke tandas. haha tapi kalau dah datang seru nak 'melabur' tue mana boleh ditahan-tahan.. Apa yang membantu saya untuk hilangkan rasa sembelit dan ngeri untuk membuang air besar ialah saya consume ostematrix dan omega guard. 

Set Berpantang Shaklee mengandungi : 


  • b complex - anti-stress, elak kemurungan (meroyan), menstabilkan hormon 
  • vitamin c - memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin, mengembalikan keanjalan kulit.
  • vitalea - iron penting untuk tubuh kerana si ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin.
  • zinc complex - mempercepatkan penyembuhan luka bersalin terutama luka dalaman (rahim). 
  • esp - memberi tenaga dan melancarkan proses penyusuan susu ibu kepada anak
  • ostematrix - sumber kalsium, mengelak si ibu sembelit (kurang minum air dan trauma bersalin)
  • omega guard - melancarkan aliran darah dan mengurangkan bengkak jahitan

Baca juga PROMOSI - untuk mengetahui produk dengan harga promosi dari Shaklee



Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 



Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com