Vitamin Untuk Pastikan Anak-anak Sentiasa Sihat

Alhamdulillah.. lega dan senang hati sebab anak2 kami memang suka sangat 3 vitamin nie.. takyah nak paksa2 makan.. memang hari2 diorang minta..

Senang hati sebabnya, saya dah pasangkan 'perisai' kat dalam badan diorang nie.. mereka sihat, saya nak mereka lebih2 lagi sihat.  Saya berikan 3 vitamin nie untuk bantu tingkatkan lagi antibodi badan masing2..

Sekolah dah nak mula nie kan.. barang2 sekolah semua dah siap dah.. diorang tak sabar nak g sekolah tapi dalam masa sama, saya plak risau.. yealah.. persekitaran sekolah tue macamaner? Kawan2 sekolah dia nanti macamaner? Lagi2 ziqri.. dulu masa di tadika, saya kenal semua teacher dia. Kenal lama.. so kepercayaan 100%.. takde nak risau apa.. tapi minggu depan ziqri sekolah kebangsaan dah. Lain suasananya.. inshaAllah #doayangbaikbaik untuk anak2 kita kan..

Dengan izin Allah, sejak amalkan 3 vitamin nie mereka jarang sangat demam ke selsema ke.. saya pun tak ingat bila mereka last demam.. ubat2 pun lama diberi.. qisya tue pun seingat saya mmg langsung xpernah merasa ubat demam ke selsema ke..

3 vitamin nie ikhtiar kami untuk pastikan anak2 sentiasa sihat dan bonusnya mereka bijak sangat.  😉 bila anak sihat xdelah adegan2 'ganas' sessi memberi ubat.  Anak2 nie kan memang payah bila diberikan ubat.. tapi saya yakin dan pasti anak2 anda sukakan vitamin nie..

#tsunamishaklee
#liveamazing
#9gemilang

Kaki Cramp @ simpul biawak Ketika Hamil Atasi Dengan Ostematrix Shaklee


Ada yang panggil simpul biawak, simpul mengkarung, cramp dan pelbagai lagi istilah.. benda nie igauan ngeri gak klau kena pada ibu2 yg sedang hamil.. tak terkecuali saya pun

Masa peknen anak pertama dulu.. langsung takde ambil sebarang supplemen lain selain dr vitamin yg diberi oleh klinik kesihatan.  Masa nie memang kerap sangat kena.. hampir setiap malam.. menjerit2 la mtk hasben picit2 kaki.. tak tau gaya maner nak hilangkan..

Peknen anak kedua.. kenal shaklee dah tapi xde kesedaran utk konsisten makan.. makan supplemen main2.. so tetap gak kena simpul biawak tiap malam.. dengan badan letih lesunya

Peknen anak ketiga.. alhamdulillah.. tersedar dah.. makan shaklee dengan konsisten. Kena serang gak dengan simpul biawak tapi jarang2..

Peknen anak keempat.. mmg kesedaran tinggi.. konsisten sungguh ambil vitamin Shaklee.. dan paling konsisten adalah ostematrix.. sebab saya nak tgk keberkesanannya, saya kira kekerapan simpul biawak menyerang.. alhamdulillah.. 9 bulan peknen 3x kena simpul biawak. Itupun dlm keadaan saya sedar bukan ketika tidur.. dan dalam jangka masa yg sekejap sgt. Tidak terlalu sakit. 

Dari dulu.. Ostematrix nie mmg saya canang beriya utk mereka yg sedang hamil konsisten btul2 ostematrix..

Ostematrix nie kalsium yang lengkap dengan vitamin D juga magnesium.

Lebih Berbaloi dan Untung Menjadi Ahli Shaklee

Alhamdulillah.. setiap bulan ada penambahan ahli baru dalam group Shaklee saya.. setiap kali ada customer baru, saya akan pastikan untuk ajak customer menjadi ahli..

Kenapa?

✔ Paling utama, bila jadi ahli, customer lebih untung sebab harga ahli lebih rendah.  Untuk rasa kesan yang optimum, perlu amik vitamin secara konsisten. Makanya, bila nak konsisten, nak lebih untung dalam setiap pembelian, jadi ahli la paling berbaloi

✔ bila jadi ahli di bawah group satu2 pengedar itu, lebih mudah untuk anda terus dapatkan konsultasi yang berterusan..

✔ peluang untuk jana pendapatan. Ehh bukan wajib. Jadi ahli tak semestinya kena menjual.  Tak.. bukan mcm tue.. tak menjual pun takpe.. jadi ahli untuk makan sendiri pun boleh. Takde minimum pembelian pun. Kecuali jika anda mahukan bonus bulanan, perlu untuk anda dapatkan pembelian minimum..

Ini customer @ ahli shaklee terkini dalam group saya.. mahu belikan vivix untuk emak beliau. Pagi deal petang dah dapat vivixnya. Alhamdulillah.. Allah datangkan kepada saya customer yang mudah berurusan. Masa saya hantarkan vivix ke rumah beliau, sempat saya melihat keadaan mak beliau dan berbual2 sekejap.. dapatlah saya tanya dari maner beliau dapat contact no saya.. BLOG!! 😃 katanya beliau google dan sampai ke blog saya.. alhamdulillah.. beliau nak cari pengedar Shaklee yg dekat supaya mudah utk mendapatkan stok.. boleh jumpa secara direct..

#tsunamishaklee
#liveamazing
#9gemilang

Makan Vitamin Banyak Boleh Sebabkan Buah Pinggang Rosak?

Ramai yang takut untuk makan vitamin kerana risau ia akan merosakkan buah pinggang. Ayat ini yang menjadikan pengamal tidak konsisten bila consume vitamin.. dengan alasan " makan sekali sekali pun dah ok sebab kalau makan selalu nanti rosak kidney

Vitamin boleh memberi kesan yang buruk dalam badan apabila

Ubat Dan Vitamin Adalah Berbeza

✔ Perbezaan Pertama

SUPPLEMENT : Bahan berkhasiat semuanya semulajadi dan penting kepada tubuh badan. Jika kita kurang mengambilnya, badan kita akan lemah akibat kelemahan organ berfungsi dengan baik.

UBAT : sama sekali ganjil dengan tubuh badan. tidak menjadi sebahagian dari tisu2 kita. Tidak juga menyumbang bahan2 berkhasiat.

✔ Perbezaan Kedua

SUPPLEMENT: Membantu tindakan biokimia dan pemprosesan enzim.

UBAT: ianya adalah ejen bahan kimia yang kuat yang boleh mengubah fungsi2 sekaligus mengganggu tindakan bahan biokimia dan proses2 enzim.

✔ Perbezaan Ketiga

SUPPLEMENT: Tidak menimbulkan kesan sampingan. Menggunakannya berlebihan hanya terganggu sementara. Oleh kerana badan membina sistem2 enzim untuk menghadapi bahan berkhasiat, ianya bersedia menghadapi kelebihan.

UBAT: boleh menyebabkan kesan sampingan , kebanyakan boleh kekal dalam badan. Malahan aspirin boleh kekal menyebabkan gangguan dalam perut, pendarahan dalam perut, loya, gannguan penglihatan, gangguan mental, bintik2 merah, telinga berdengung, gangguan penghadaman dan akhirnya kematian.

✔ Perbezaan Keempat

SUPPLEMENT : bertindak lebih baik secara bersatu antara satu sama lain , ianya ibarat rantai. Kesemuanya bergabung menghasilkan kesan yang lebih baik.

UBAT: bertindak baik hanya secara berasingan. Ianya boleh terganggu satu sama lain dan berkebolehan menghasilkan kesan2 sampingan.

Dalam landmark study Shaklee ada menunjukkan taraf kesihatan mereka yang mengambil vitamin shaklee menjadi lebih baik berbanding mereka yang tidak mengambilnya..

Perlu diingat bahawa vitamin dan mineral tidak boleh menggantikan makanan. Ia hanyalah makan tambahan yang tidak sepatutnya diambil sebagai satu-satunya sumber zat makanan yang diperlukan oleh badan kita.

Dan, sebab itu juga kita WAJIB mengelakkan makan vitamin sintetik kerana ia datang dari bahan kimia yang telah 'disatukan'. Beralihlah kepada vitamin semulajadi yang lebih mudah diserap oleh tubuh kita.. ;)

#tsunamishaklee
#liveamazing
#9gemilang

Anda Perlu Ambil Vitamin Shaklee Sekarang

Dulu...
Padi ditanam 2x setahun
Sekarang..
Padi ditanam 4x setahun
Kemajuan teknologi sekarang..
semua nak yang pantas dan segera

Dulu..
Padi punya masa yang panjang..cukup masa untuk 'matang' dengan sendirinya..dapat nutrisi yang cukup secara semulajadi. Baik untuk kita semua juga
Sekarang..
Dengan adanya teknologi, ia 'dimatangkan' dengan segera..belum cukup lagi padi mengembalikan nutrisi pada tanah, ia sudah dituai semula. Padi yang terhasil juga kekurangan nutrisi yang baik utk kita perolehi dari nasi.

Macam tue gak kisahnya dengan sayur2 serta buah2an.. nutrisi dah mula berkurangan masa peringkat pemprosesan lagi.. ditambah pula bila tiba kat kita, kita masak lagi.. apa jek khasiat sayur dan buah tue yg kita dapat

Dulu..
Kita boleh dapat nutrisi @ vitamin dr apa yang kita makan.. sebab tue orang dulu2, tak makan vitamin pun boleh jek.. ada orang kata la..

Sekarang..
Makan juga buah dan sayur-sayuran.. tapi sebab dicucuknya la.. disembur racun serangganya la.. bahan2 kimia yg ada, perlu untuk kita ambil vitamin bagi menambah baik kesihatan kita..

Vitamin yang di ambil juga perlu di ambil kira.. apa maknanya jika ambil vitamin tapi dari sumber sintetik.. pilih la vitamin semulajadi (Shaklee 😉) dan dapatkan produk organik..

Nak tanya nie, patut pilih ayam kampung ke ayam bandar erk? 🤔

#liveamazing
#tsunamishaklee
#9gemilang

Cergas Berpantang Dengan Vivix Extra Dapat Kulit Cantik

Vitamin Kegemaran Yang Buat Saya Rasa Shaklee nie BEST sangat - banyakkkkkkk.. semua pun best.. semua pun saya suka.. so memang payah kalau ditanya apa paling feberet..

Seperti yang saya banyak kali kongsikan sebelum nie, set menyusu Shaklee la yang mula2 buat saya jatuh cinta dengan semua produk Shaklee.. dalam set menyusu shaklee ada bcomplex, vitamin c, vitalea, esp, alfalfa dan ostematrix..  6 produk dalam set menyusu shaklee ie membantu melancarkan lagi proses penyusuan saya bersama anak2..

Semua2 vitamin dalam bakul vitamin tue saya suka.. saya dan suami amalkan setiap hari.. tapi sekarang terpaling paling suka adalah vivix.. sebab masa berpantang 2 bulan lepas, saya berpantang dengan cik Vivix nie..

Alhamdulillah.. rasa beza sangat.. paling 'TAKBEST' sebab vivix buat saya lupa diri.. 😂😂😂 lupa diri yang diri tue tengah berpantang.. lupa diri tue baru jek lepas bersalinkan sorang baby.. macam2 lagi la lupa sampai semua benda nak buat sendiri.. cergas dan badan selesa.. kesan paling ketara berpantang dengan vivix nie..

🍇🍇🍇🍇 Kenapa dengan Vivix nie?? 🍇🍇🍇🍇

Tubuh kita terdiri dari sel yang membentuk tisu kemudian membentuk organ dan otot. Vivix mampu untuk membaiki, memberi tenaga, mempertahankan dan meningkatkan prestasi sel manusia kerana Vivix sahaja yang boleh mencapai hingga ketahap DNA sel anda. Tue yang sokmo bertenaga jek..

Vivix juga adalah supplemen terulung yang telah di uji berkali-kali dan mendapat banyak pengiktirafan. Berbillion dollar sudah dilaburkan untuk kajian dan juga penciptaan Vivix. Hanya Vivix Shaklee sahaja yang dibuat khas mengandungi gabungan Resveratrol dan Polyphyenol dari phytonutrient yang telah dipatenkan. Tiada jenama supplemen lain yang setanding dan lebih baik dari Vivix dan mempunyai gabungan keduanya.

Vivix dicipta dari 4 sumber tumbuhan yang hebat iaitu Muscadine Grapes, Purple Carrot, European Elderberry dan Polyganum Cuspidatum. Jadi, tiada kesangsian terhadap penggunaan sumber haiwan terhadap Vivix. Dan sudah pasti HALAL

Banyak manfaat  vivix nie sbb tue ramai yg gemarkannya.. selain mudah di ambil iaitu satu sudu sahaja setiap hari.. susah nak percaya satu sudu boleh beri pelbagai manfaat tapi silalah PERCAYA..

#tsunamishaklee
#liveamazing
#9gemilang

Vitamin Shaklee Bukan Ubat. Kenapa Customer Ini Suka Shaklee

Saya suka akk nie @ customer Shaklee saya.. 😃

Akk nie antara yang rajin makan vitamin.. dan bila saya follow up, mesti kami sembang2.. bukan sembang2 kosong tau tapi berisi.. sama2 belajar.. dan alhamdulillah mudah deal ngan akk nie..

Permulaan order tue, cust order garlic.. saya xdpt hantarkan awal. Tapi cust mtk tolong cod kan segera. Hasben usahakan hantar pada ari yg sama.  Kesian plak jika lambat. Rupanya cust ada bisul.  Mestilah sakitkan. Alhamdulillah bila ambil garlic, bisul surut dan baik. 

Garlic antara vitamin yang bantu meningkatkan imuniti / ketahanan badan.. baik juga untuk masalah keputihan, darah tinggi, jerawat teruk dan kesan baik amal garlic nie kulit jadi cantik tau..

Vitamin salah satu ikhtiar yg boleh kita cuba selain dr pengambilan ubat.. tapi cara ubat dan vitamin 'bekerja'  adalah berbeza.. ada masa, kita boleh buat pilihan utk ambil vitamin sahaja.. tapi ada masanya, perlu gak ambil ubat yg doctor beri dan ditambah (pilihan) dengan vitamin..   doctor yang tentukan samada ubat itu perlu atau tidak untuk anda yea. Jangan suka2 tinggalkan ubat yg doctor minta anda amik. Doctor pastinya lebih arif dengan keadaan sakit anda. 

#tsunamishaklee
#liveamazing
#9gemilang

Vitamin Untuk Kanak-kanak Yang Mereka Pasti Suka

Bila citer tentang vitamin utk kanak2, alhamdulillah anak2 kami mudah dan senang jek bila dibagi vitamin.. xde masalah nak telan ke apa, memang diorg sendiri yang request.. 😅 hari2 minta..

Antara vitamin kegemaran mereka ;

🍭 Omega guard - mengandungi 1000mg asid lemak omega 3, Dha dan Epa untuk kesihatan minda dan sistem imunisasi.. kalau selsema ke batuk ke alhamdulillah cepat jek kering atau hilang

🍭 Chewable Vitamin C - vitamin antioksidan yang membantu menguatkan sistem imunisasi dengan rasa sitrus (masam) yang sedap

🍭Nutriferon - menguatkan sistem imun dengan menggalakkan penghasilan interferon semulajadi dalam badan.. antara kandungannya adalah biji labu.. serbuk emas yang rasanya manis2 buah..

3 nie paling feberet.. tak yah dihulur pun sendiri minta. Sehari 2 3 kali duk minta..  2 lagi vitamin iaitu chewable vitalea dan meal shake amik gak tapi diorang tak minta. Kena kita yg beri..

Nampak tak 3 vitamin feberet tue, ketiga2nya berfungsi menambah @ membantu menguatkan sistem imun.. klaulah boleh dilihat dengan mata kasar nie, banyak 'askar' dalam badan diorg tue agaknya.. hihi pertahanan kuat.. memang mengharapkan moga anak2 kami nie sihat dengan izin Allah.. begitu juga dengan anak2 anda yea..

#tsunamishaklee
#liveamazing
#9gemilang

Akibat Mengamalkan Vitamin Shaklee Alami Perubahan Wajah Yang Ketara

Makan Shaklee sebab lain, tapi kesan lain pulak dapat..

Kenal Shaklee dah lama.. dari zaman anak dara lagi.. ada orang datang opis jual vitamin.. masa tue amik mcm2 vitamin.. tapi sebab masa tue naif lagi. Tak nampak tujuan makan vitamin, makan pun main2 last buang.. aishh kalau diingat2 rasa rugi amat.  Kalau dari dulu tue konsisten makan, tentu lagi superb..

Bertemu semula Shaklee tahun 2010.. cari vitamin untuk orang menyusu anak.. masa tue anak baru satu.. mestilah nak cari yg terbaik utk anak.. ambil set menyusu Shaklee.. alhamdulillah, bekalan susu badan utk anak mencukupi.. dan ambil vitamin bukan semata nak tambah susu tapi untuk melengkapkan nutrisi diri sendiri yg secara tak langsung anak yg kita susukan tue pun dapat sama..

Kesan dalaman tue susah nak tunjuklah kan. Tapi hanya boleh cerita.. sejak amalkan Shaklee alhamdulillah badan rasa selesa. Sesekali penat tue mesti ada.. lagi kalau lepas balik dr bercuti ke.. sakit2 badan. Bila sakit tue sekejap jek la..tak terasa sgt..

Kalau nak lihat secara luaran plak boleh tgk gambar bawah nie. Sebelum nie pun saya ada kongsikan perbezaan ketika saya anak dara (tak amik vitamin) dan ketika beranak 3 (amik vitamin)

Kali nie saya kongsikan gambar lain yg terkini.. 2008 tue gambar anak dara.. tak lama nak berkahwin.. tak makan vitamin.. muka berminyak.. dan bermake up masa tue.. make up dalam erti kata pakai lipstik, foundation n bedak.. konon lawa dah tue.. bila berpeluh jek bercapuk2 muka tue. 😂😂

2011 beberapa bulan amik vitamin Shaklee.. masih lagi bermakeup tapi kurang la berminyak muka tue.. xketara sgt la time nie sbb baru lagi consume vitamin Shaklee..

2016 sekarang.. alhamdulillah masih lagi makan vitamin Shaklee.. gambar terbaru bulan lepas tanpa make up.. sekarang memamg ke maner2 tanpa make up.. hanya sapukan sedikit ultimate protection whitening lotion sebelum keluar.. untuk lindung kulit dari kerosakan cahaya matahari dan melembapkan. Senang.. tepek2 sikit jek pastu dah boleh sarung tudung then jalan..

Sesekali tetap ada gak musim jerawat naik.. hormon kan. Lagi2 time awal2 peknen mesti jerawat naik.. lps tue berbekas.. so amik vitamin gak la utk control jerawat dr byk kuar n hilangkan parut tue.. skang pun masih ada lagi sikit bekas parut jerawat kuar awal2 tahun ari tue.. la nie dah makin pudar.

Alhamdulillah.. banyak kesan lain bila bersama2 Shaklee sehingga sekarang.. merubah gaya hidup kami sekeluarga menjadi lebih baik.. semuanya atas izin Allah..

#tsunamishaklee
#liveamazing
#shakleeeffect
#9gemilang

Peluang Untuk Mereka Yang Ingin Berbisnes Bersama Shaklee

Tawaran yang perlu DIREBUT!!

Ehh bukan sebagai pemetik buah tetapi sebagai mentee saya dalam bisnes Shaklee

✔ Di luar sana, ramai yang ingin tambah baik taraf kesihatan masing2 dengan gaya hidup yang sihat

✔ Diluar sana, masih ramai lagi yang perlukan info tentang produk kesihatan terbaik Shaklee

✔ Di luar sana, ramai lagi yang perlu memilih Shaklee sebagai produk kesihatan pilihan

✔ Diluar sana, ramai lagi yang punya impian yang inshaAllah ianya boleh dicapai apabila memilih Shaklee sebagai bisness

✔ Di luar sana, ramai lagi yang mahukan wang tambahan/ side income...

Makanya, saya mencari anda2 yang MAHU bersama2 saya untuk sebarkan kebaikan Shaklee.. bukan sahaja produknya, malah peluang yang ditawarkan juga, saya mahu anda rebut..

3C yang Shaklee sediakan, alhamdulillah Allah izinkan saya nikmatinya.. Cash, Car Bonus juga Convention.. mencabar dan indah bila peroleh hasilnya.. sebab tue saya mencari orang yang betul2 mahu rebut peluang nie.. peluang yang saya yakin anda semua boleh.

Saya Mentor Shaklee Anda ;

✔ Shaklee Business leader (Key Coordinator)
✔ Shaklee Star Award Achiever, Global Conference (LA, California)
✔ Shaklee Star Award Achiever (National)
✔ Shaklee International Trip Qualifier
✔ Car Bonus Earner
✔ Bekas kakitangan Kerajaan yang sekarang bergelar WAHM (work at home mom)
✔ Founder Green Nutrien Team yang punya beberapa orang leader yang berjaya dengan Shaklee (income 3 & 4 angka)
✔ 6 tahun pengalaman berbisnes secara online

Anda mahu.. ?
Buang rasa segan.. buang rasa malas.. keluar dari zon selesa anda sekarang..
Mulakannya sekarang bukan ketika anda beradi di zon kritikal..
Lebih untung untuk anda mendapatkan sesuatu yang lebih selesa dari yang anda ada sekarang..

#tsunamishaklee
#liveamazing
#9gemilang

Kenangan Main Banjir Masa Bergelar Budak-budak

>> Musim Hujan <<

Alhamdulillah.. cerah ari nie di Jb.  Harap dapat keringkan kain jemuran.. semalam ada matahari tapi tak berapa panas, xdapat garingkan jemuran pun 😁.. mcmaner tempat korg? Tadi dengar berita belah2 pantai timur ada kawasan yg banjir dah . Hati2 yea korg..

Ingat lagi.. dulu.. kalau hujan lama sikit jek, mulalah air depan umah nenek naik.. banjir katanya.. seronok.. peluang untuk main air..

Walhal, bukanlah banjir beriya sgt pun.. 'banjir' airnya paras2 buku lali jek.. 😅😅 tapi dia punya seronok tue dah macam dapat main air dalam kolam..

Budak2 time tue kan, mana ada nak pk keselamatan ke kebersihan ke. Yg penting seronok dapat main banjir.. bila diingat2 skang, tak sanggup hahaha ingat maner datang air banjir tue.. ingat ttg air parit yg melimpah. Dengan baunya lagi hahaha

Sekarang.. anak2 kita.. anak2 saya.. jangan kata main banjir, main hujan pun tak pernah rasanya.. kiter sebagai ibubapa (sayalah tue) terlalu berjaga2.. memang xde peluang nak merasa main banjir.  Tengok banjir jek la pernah..

Musim2 hujan xmenentu nie, tingkatkanlah imun sistem anak kita.. omega, chewable vitamin c, nutriferon antara vitamin yang dpt membantu memberikab lebih perlindungan kpd anak2 kita.. 😄

#tsunamishaklee
#liveamazing
#9gemilang

Macamaner Saya Mula BerShaklee

Saya yang mulakan dulu..

Dulu.. dia pelik jek tgk isterinya nie telan ntah apa2 vitamin.. banyak plak tue.. bila saya ajak makan sama, xdenya dia nak.. lagi dia pelik,  isterinya menjual plak vitamin2 nie.. ehh apa2 jeklah awak...

Orang lelaki kan.. memang gitu... 😉😉

Bila rancak isterinya berbisnes.. ehh mcm best jek kan.. ehh mcm syok jek kan vitamin tue.. awalnya masih lagi saya yg aturkan makan vitamin tue untuk dia. Lama2.. pandai dah dia sendiri yg atur dan tentukan vitamin apa dia nak makan. Ngalahkan isteri dia plak dah.. vitamin apa yg abis pun, sendiri g beli.. kadang tue vitamin yg sy xpernah amik pun lagi, dia dah dulu amik. Dia dah rasa dulu.. hebatkan penangan Shaklee nie.. 😄

Tengoklah gambar nie.. sebahagian dari vitamin yang suami saya makan.. sihat sakit kuat lemah itu nikmat Allah.. ini cara kami. Ikhtiar kami sekeluarga utk peroleh kesihatan yang baik.. nak sihat bermodal.. bila sakit nanti lagi besar modalnya.. so kami mulakan dari sekarang.. bermodal sedikit utk peroleh kesihatan yang baik.. kami bermula pum dari vitamin yang basic2.. lepas tue excited utk cuba lain2 vitamin/produk Shaklee nie..

Telan vitamin semata utk sihat?? Ehh tidaklah.. makan kena jaga gak.. diet yang seimbang.. senam kena gak.. suamilah g jogging bagai.. saya?? Riadah dengan anak2 dan window shopping kira bersenam gak kan 😂😂😂

Jom amalkan gaya hidup sihat.. anda tak tau nak mulakan dengan vitamin yang maner? Saya bantu anda..

Whatsapp 0127111260

Jom Shaklee!

#tsunamishaklee
#liveamazing

Senang Beri Vitamin Berbanding Ubat Untuk Anak-anak

Testimoni Omega Guard

Anak2 saya pun.. batuk jek sikit terus minta omega guard. Dah dapat omega, minta nutriferon plak.. lps tue minta chewable vitamin c plak.. 😅

Tetiba pegang dahi.. panas katanya.. konon2 demam la tue.. trick jek tue sebab nak makan omega guard dan nutriferon.. pakat 3 beradik.. anak2 bertuah..

Alhamdulillah.. hati ibu ayah maner yg xgembira kan.. anak2 senang ambil vitamin banding ubat.. igauan ngeri untuk diorg dan payahnya makpak nak bg anak makan ubat..

Ubat untuk org sakit.
Vitamin untuk orang sihat. 

So sebelum dikenakan makan ubat, jom didik anak2 untuk suka makan vitamin.. lebih senang.. 😉

#tsunamishaklee
#liveamazing

Ada Landmark Study Brand Vitamin Terbaik

Mesti korg pelik kan.. apa benda yg budak2 Shaklee duk sebut landmark study nie.. samada korg fikir atau tidak, tapi saya salah sorg budak Shaklee, bila dah tau tentang landmark study nie, boleh jadi takut dan risau nak consume supplemen brand lain. Nak tinggal makan supplemen pun jadi takut..

Landmark study nie satu kajian pihak ketiga yg dilakukan oleh Shaklee bagi membuktikan yg supplemen brand Shaklee nie memang perlu anda pilih.. bukan calang2 kajian.. bukan main2 punya kajian.. bukan simple2 punya kajian.. tapi kajian yang makan tahun utk dapat resultnya.. sesuatu benda yg takde brand lain mampu buat kecuali Shaklee..

Diorang buat kajian dan dapatkan keputusan atau kesan kepada 3 kumpulan nie iaitu kumpulan yang makan vitamin Shaklee, kumpulan yang makan brand jenama selain Shaklee dan kumpulan yg langsung tiada ambil apa2 vitamin..

Lega sangat bila tau vitamin yg saya makan hampir 6 tahun nie punya landmark study. Punya kesan yg baik dalam jangkamasa panjang.. anda? Pastikan vitamin yang anda pilih juga punya kesan yang baik yea...

#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing

Kebaikan Minyak Ikan Shaklee

kebaikan minyak ikan Shaklee
=========================

✔ menjaga kesihatan jantung
✔ meningkatkan tahap kolestrol baik dan mengurangkan tahap kolestrol jahat
✔ merendahkan risiko terkena angin ahmar / strok
pengambilan secara berterusan dapat mencegah penyakit sakit buah pinggang
✔ dapat meningkat kan IQ  (baik untuk kanak-kanak) dan meningkat kan daya ingatan (baik untuk org tua yg mengidap penyakit alzheimer.
✔ ideal untuk menurunkan berat badan atau untuk KURUS
membantu dalam meningkatkan kesihatan penglihatan
meningkatkan tahap imuniti (kurang selsema, demam, sakit kepala dll)
✔ sangat baik untuk ibu mengandung kerana dpt mengurangkan risiko keguguran
✔ dapat mengurangkan risiko penyakit asthma
✔ membantu mengawal emosi untuk mengelak kan penyakit kemurungan, kesedihan
✔ membantu meningkatkan tahap kesuburan bagi lelaki

Bulan Oktober nie adalah bulan promo omega guard..

Samada anda buat belian ;

1) twin pack omega guard dapat DISKAUN 5%.. jimat

atau

2) beli 6 PERCUMA 1 botol omega guard. Lagi jimat..

Apa Benda Vivix Shaklee? Kenapa Kena Beli Vivix Shaklee

Fungsi Utama Vivix Shaklee.
======================

✔ Membantu memperbaiki DNA yang rosak setiap hari akibat radikal bebas yang menyebabkan proses penuaan.

✔ Vivix membantu melewatkan proses penuaan dan seterusnya membantu untuk awet muda

✔ Membantu memperbaiki tenaga sel. Tenaga sel akan berkurangan akibat proses penuaan dan fungsi sel-sel juga akan berkurangan. Vivix bertindak dengan membantu menguatkan sel –sel dalam tubuh badan.

✔ Ia juga membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin umur meningkat, kesihatan kita juga akan berkurangan dan mulalah badan akan ‘merasa’ sakit di ‘sana’ dan di ‘sini’, daya ingatan pun berkurangan maka Vivix membantu mengembalikan keremajaan kita dan badan akan lebih sihat seperti ‘orang muda’.

Bulan nie Promo Vivix beli 2 botol Vivix akan dapat ;

- PERCUMA keahlian Shaklee (worth rm68.90)
- PERCUMA penghantaran (worth rm10.60)
- PERCUMA sebotol Vitamin C Sr (worth rm92)
- PERCUMA paperbeg Shaklee
- CASH REBET RM38

Layak Purchase with purchase (pwp)
- jute beg rm12.72
- tumbler Cantik Shaklee rm23.33

Nak beli? Whatsapp saya yea

Konsisten Pengambilan Vitamin, Kesannya Sehingga Ke Tua

MAKANLAH SHAKLEE...

Haa janganlah plak kata kami nie taksub sangat. Janganlah plak kata kami nie kearah syirik kecil... kami tau, Shaklee tue asbab jek.. selebihnya dengan izin Allah. Selebihnya atas amalan kiter dengan Allah juga..

Bukanlah semata Shaklee. Amalan rohani juga penting.. solat, zikir, mengaji dll amalan kiter dengan Allah membantu dalam mendapatkan kesihatan yg baik juga.. tapi berikhtiar dan berusaha utk mendapatkan kesihatan yang baik juga dituntut Allah.. moga bila sihat tue mudah utk lebih beribadat kepada Allah..

Sama seperti Puan Khadijah ini.. dari awal dah jaga kesihatan. #shakleeeffect nya tue, walau sudah berusia, alhamdulillah masih diberikan Allah kesihatan yang baik dan awet muda.. pengambilan vitamin utk org yang nak sihat..  inshaAllah konsisten pengambilan pasti rasa kebaikannya..

Macam akk cantik kiter nie.. kekal awet muda dan jelita apabila consume Esp, Vitamin C, Bcomplex, Vitalea, Alfalfa dan Ostematrix tanpa culas.. pengambilan set nie bonusnya adalah kelihatan awet muda tue.  Tp sebenarnya setiap vitamin tue punya fungsi yy banyak dalam badan kiter..

Korang nak tau tak.. set yang akak cantik nie consume adalah set yg sama saya ambil dalam tempoh penyusuan 2 thn menyusukan anak saya.. haaa samalah. Bonus yang saya dpt.. bukan sahaja membantu proses penyusuan tapi dpt kesihatan yg lebih baik. Alhamdulillah dengan izin Allah..

Esp : utk sel dalam badan.. bila sel sihat, badan pun sihat. Milk booster gak.

Bcomplex : b for beauty. Dalam masa sama bantu utk kiter sentiasa cool. Hilangkan stress..

Vitalea : multivitamin

Vitamin C : bertindak seperti kolegen. Imun booster

Alfalfa : umpama kacip fatimah. Milk booster gak.

Ostematrix. : kalsium. Badan sihat dan kuat.

Itu belum lagi lain2 vitamin yang di ambil.. contoh ambil omega utk mengawal kolestrol. Dalam masa sama, membantu melancarkan aliran darah yang secara xlangsung membantu dpt kulit yang cantik.

Happy2 dihari minggu.. mood kena sentiasa ceria salah satu tips awet muda gak yea..

Vivix Vitamin Terbaik Shaklee dan Mudah Diambil

Vivix? Kenapa dengan Vivix?
Apa vivix nie sana sini orang duk kata Vivix TERBAIK..?
===========================================

Macam nie, dalam vivix ni salah satu komponen utamanya adalah RESVERATROL..  Biasa dengar? Resveratrol ni telah dikaji oleh ramai saintis dan mendapat perhatian dunia tentang khasiatnya dalam membantu pelbagai masalah kesihatan.

" Resveratrol is a member of a group of plant compounds called polyphenols. These compounds are thought to have antioxidant properties, protecting the body against the kind of damage linked to increased risk for conditions such as cancer and heart disease. Resveratrol is found in the skin of red grapes, but other sources include peanuts and berries."

Selepas mengetahui kelebihan resveratrol ni ramai pengusaha mula menjual suplemen resveratrol terutamanya di US dan mula menjadikan resveratrol ni salah satu bahan utama dalam setiap produk kesihatan mereka.

Dalam vivix pula, lebih istimewa kerana:
===============================

Resveratrol 10 kali ganda ye..bukan sikit-sikit hebatnya. Ini adalah formulasi terbaik dari Shaklee dan setakat ini VIVIX telah mengubah hidup ramai orang diluar sana dari segi kesihatan dan kecantikan terutamanya.

Hari nie saya kongsikan 6 sebab sahaja kenapa perlu ambil suplemen yang mengandungi resveratrol dan cuba anda bayangkan kesannya dengan VIVIX yang 10 kali ganda lebih hebat:

MENINGKATKAN KETAHANAN

Menurut satu kajian 2012 di Kanada , suplemen resveratrol boleh memberikan manfaat yang sama terhadap otot rangka seperti anda melakukan latihan ketahanan . Kajian ini telah dijalankan dalam tempoh 12 minggu ke atas tikus, dan mereka telah mendapati bahawa suplemen resveratrol meningkatkan ketahanan , metabolisme oksidatif , dan fungsi jantung. Untuk kesan yang lebih baik, teruskan latihan ketahanan sambal mengamalkan suplemen resveratrol ini.

KESIHATAN KARDIOVASKULAR

Menurut Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit, pada tahun 2011, penyakit jantung merupakan pembunuh utama di USA. Di Malaysia sendiri sakit jantung telah menjadi ‘pembunuh senyap’ yang telah mengorbankan ramai rakyat Malaysia tak kira tua atau muda.  Satu kajian di Kanada mendapati bahawa dengan minum 1-2 gelas 5 – auns wain setiap hari, prospek dapat mengurangkan risiko untuk mereka mendapat penyakit artherosclerotic dengan ketara sekali sekaligus mengurangkan risiko kematian sehingga 30%. Artherosclerotic merupakan pelopor untuk penyakit jantung dan strok.

PERLINDUNGAN KANSER

Seseorang yang mempunyai sejarah keluarga dengan penyakit kanser, lebih cenderung untuk mendapat kanser. Pastikan kita tahu penyakit keturunan kita ya. Kanser yang paling biasa terjadi ialah kanser kolon. Kanser kolon adalah kanser system percernaan yang boleh membawa maut dan oleh sebab itu ramai saintis dan penyelidik mula mencari penawar. Satu kajian yang dijalankan di Perancis telah mendapati resveratrol mampu melambatkan pengeluaran sel-sel kanser dan dengan itu boleh dianggap sebagai agen anti kanser yang berkesan. Antara sumber-sumber semula jadi yang mengandungi resveratrol termasuklah beri biru , kacang tanah , anggur , dan kedua-dua wain merah dan putih .

PERLINDUNGAN PENGLIHATAN (MATA)

Penglihatan merupakan 1 daripada 5 pancaindera paling penting. Kalau penglihatan kita kabur sedikit sekalipun sudah cukup menjejaskan kita kan? Banyak faktor menyumbang kepada penglihatan yang kabur dan salah satu punca kemerosotan penglihatan ialah penuaan. Satu kajian oleh penyelidik di Missouri telah mendapati bahawa resveratrol mempunyai keupayaan untuk mengatasi kejadian ini. Mereka mendapati resveratrol mempunyai keupayaan untuk mengawal selia angiogenesis, dan menghalang pertumbuhan abnormal salur darah yang boleh merosakkan penglihatan . Selain resveratrol, makanan yang kaya dengan beta – karotena , vitamin C , dan vitamin E dan juga omega 3 boleh membantu penglihatan yang baik.

PENGGALAK TESTOSTERON

Apabila seseorang lelaki mencecah usia 30-an, kadar testosterone akan semakin menurun. Anda boleh memastikan tahap testosterone anda melalui ujian darah di mana-mana hospital. Menurut kajian yang dijalankan di Korea ke atas tikus, resveratrol boleh membantu masalah ini. Kajian tersebut mendapati bahawa kepekatan testosteron meningkat sebanyak 50 % selepas tempoh 28 hari penggunaan resveratrol.

KETAJAMAN MENTAL

Nak jadi lebih bijak dan peka? Salah satu cara ialah dengan meningkatkan aliran darah ke otak anda. Penyelidik dari UK telah menjalankan satu kajian terhadap 22 orang dewasa yang sihat dan telah mendapati aliran darah neurologi telah meningkat selepas penggunaan resveratrol. Penyelidik Illinois pula telah melakukan satu kajian terhadap tikus dan mendapati tikus yang menerima suplemen resveratrol mempunyai fungsi ingatan yang lebih baik dan menunjukkan peningkatan dari segi mental secara menyeluruh.

Jom tonton video pendek tentang Vivix Shaklee nie;

https://youtu.be/7gEzgjPTJCo

#tsunamishaklee
#8cellent

Bulan nie Promo Vivix beli 2 botol Vivix akan dapat ;

- PERCUMA keahlian Shaklee (worth rm68.90)
- PERCUMA penghantaran (worth rm10.60)
- PERCUMA sebotol Vitamin C Sr (worth rm92)
- PERCUMA paperbeg Shaklee
- CASH REBET RM38

Layak Purchase with purchase (pwp)
- jute beg rm12.72
- tumbler Cantik Shaklee rm23.33

Nak beli? Whatsapp saya yea

Nur Salwa
0127111260
Pengedar Sah Shaklee

Vitamin Shaklee untuk kanak-kanak bijak

Anak Bijak..

Semua ibu bapa inginkan anak yg bijak dan sihat.. dalam setiap doa mesti tak pernah tinggal utk doakan anak2 kita kan.. melihat anak yang sihat juga suatu nikmat yang kiter mahukan.. sedih bila anak xsihat kan.. xkeruan kita nie..

Memberi makanan yang baik juga salah satu ikhtiar kita utk pastikan anak2 kiter sihat dan bijak.. ada banyak cara dan ikhtiar.. dan memberi makanan tambahan adalah salah satu ikhtiar gak..

Shaklee ada 4 jenis vitamin yang sesuai utk anak2 kita ;

meal shake
✔ omega guard
✔ chewable vitamin c
✔ vitalea for children

Alhamdulillah, keempat2 vitamin nie menjadi kesukaan anak2 saya. Pantang nampak.. 😂

Apa fungsi keempat2 vitamin nie kepada anak2 kita?
==========================================

Meal Shakes

🤗 Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
🤗 Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
🤗 Rendak lemak dan rendah glisemik
🤗 Sumber protein dan kalsium
🤗 Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur

OmegaGuard

🤓 Penting bagi perkembangan dan fungsi otak
🤓 Meningkatkan sistem imunisasi
🤓 Menapis segala virus dan bacteria daripada badan.
🤓 Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan.

Chewable Vita-C @ 100mg

😉 Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.
😉 Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
😉 Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
😉 Meningkatkan penyerapan zat besi daripad sumber bukan daging
😉 Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan

Vita-Lea® for Children Chewable

😊 Menyediakan 19 vitamin dan mineral penting
😊 Sumber kalsium untuk pembinaan tulang
😊 Baik untuk kesihatan
😊 Sumber harian tambahan bagi vitamin B

Omega guard dan vitalea for children tue tengah promosi yea..

#tsunamishaklee
#8cellent

Percuma Lecithin dan Vitamin C kepada Ahli Shaklee yang Baru Mendaftar

ISTIMEWA OKTOBER!!!

Bermula 1 Oktober hingga 15 Oktober, mereka yang berminat utk menjadi ahli Shaklee akan layak menerima sebotol Lecithin (rm52) atau sebotol Vitamin C Sr (rm92) secara PERCUMA..

Anda memang makan vitamin Shaklee? Berbaloi utk anda mendaftar keahlian pada bulan ini..

Anda sedang usha2 harga vitamin Shaklee? Anda sedang usha2 pengedar Shaklee yang dapat tawarkan harga vitamin yang rendah? Walhal harga kami jual sama jek.. RETAIL PRICE... bulan ini berbaloi utk anda mendaftar sebagai ahli Shaklee.. sebab bila jadi ahli, CONFIRM memang harga lebih rendah yang anda dpt berbanding harga retail..

Anda sedang mencari duit kocek utk belanja harian? Daftar sebagai ahli shaklee dan ada berpeluang utk peroleh income tambahan yang anda mahu.. anda yang tentukan gaji turun naik anda.. nak banyak maner..

Jom Shaklee bersama saya..
BizLeader Shaklee
Nur Salwa 0127111260

Kurus Sihat dengan Omega Guard Shaklee

Jom kawal berat badan @ kurus dengan Omega Guard Shaklee
===========================================

"Fish oil supplements may help overweight people and people with high blood pressure to lose weight, according to the National Institutes of Health. Omega-3 fatty acids or polyunsaturated fatty acids, are found in fish oil. They are considered essential to your diet because your body can’t make them."

Bagaimana Lemak Omega-3 boleh membakar lemak?
=========================================

1. Asid Lemak omega-3 membantu anda membakar lemak dengan membantu badan anda bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yang dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis)

2. Leptin memberitahu badan anda (otak anda) untuk mengurangkan selera makan anda supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan

3. Leptin meningkatkan metabolisme anda dengan meningkatkan pengeluaran tiroid anda (tiroid anda mengawal metabolisme anda)

4. Leptin juga menyebabkan badan anda untuk membakar lemak untuk tenaga

5. Jika badan anda tidak bertindak balas dengan baik terhadap Leptin maka sebaliknya berlaku: Anda akan lapar, dan anda akan menyimpan lebih banyak lemak --> Anda boleh mengambil Omega-3 lemak untuk membantu badan anda bertindak balas lebih baik untuk Leptin jadi anda boleh meningkatkan metabolisme membakar lemak anda

3 cara lemak Omega-3 membantu anda mengurangkan berat badan
============================================

1. Lemak omega-3 membantu anda mengawal kelaparan anda dengan menstabilkan paras gula darah anda

2. Satu kajian Australia menunjukkan bahawa apabila orang yang mengikuti program senaman mengambil omega-3, menunjukkan pembakaran lemak yang lebih tinggi berbanding dengan orang yang bersenam tanpa pengambilan omega 3

3. Kajian yang dilakukan di Jepun & Czech republik mencadangkan bahawa Omega-3 lemak menghalang
pembentukan lemak badan hodoh dan kajian ini juga menyatakan bahawa Omega-3 lemak menggalakkan pembakaran lebih lemak

Kesimpulannya, Omega membantu anda mengurangkan selera makan di samping membakar lemak dengan lebih cepat.

Tip mengambil Omega Guard untuk kesan yang optimum
============================================

Omega sebagai agen pemecah kolesterol sebaiknya dimakan 15 minit sebelum makan tengahari dan makan malam supaya telah bersedia untuk mengurai lemak dan kolesterol yang terdapat di dalam makanan. 3bj sekali ambil..

#tsunamishaklee
#8cellent

Bulan nie omega guard promo tau..

Beli 2 DISKAUN 5%
Beli 6 PERCUMA

Omega guard shaklee

Vitamin Kanak-kanak Shaklee Harga Promo (Promosi Shaklee Oktober 2016)

Boleh kata bulan nie promo best utk anak2 kita..



Vitamin shaklee yang sesuai diberi pada anak2 adalah;

🤗 Chewable Vitamin C
🤗 Omega Guard
🤗 Meal Shake
🤗 Vitalea For Children

Menarik sangat.. 2 daripada 4 vitamin tersebut, bulan nie ada promo BEST..

Asyik bulan promo utk makpak jek kan, so istimewa bulan nie, promo vitamin seisi keluarga..

Walau kata vitamin utk anak2, kita makpak pun bleh sama ambik.. xde masalah.. seisi rumah boleh makan vitamin nie..

Nak beli?
Whatsapp saya yea..
NurSalwa
0127111260

Tips Kekal Sihat dan Bertenaga Ketika Musim Panas

Korang perasan tak, sekarang cuaca panas. Kipas tue 24jam terpasang.. pakkal la xde econ. Haha klau ada pun pasang gak econ 24jam..

Tidur malam pun klau boleh nak tidur depan kipas.. 😅😅

Macamaner nak hadapi musim panas nie? Tips dari saya 😉

✔ banyakkan minum air masak/air kosong
✔ banyakkan aktiviti dalam rumah. Kurangkan aktiviti diluar
✔ pasang kipas dan econ hihi
✔ pakai topi atau payung apabila berada diluar ketika cuaca panaa terik
✔ sapu lotion
✔ kurangkan pengambilan minuman manis/berkafein dan alkohol
✔  minum minuman isotonik untuk menggantikan garam yang hilang akibat berpeluh..

Haaa utk minuman isotonik tue, saya pilih utk bancuhkan PERFORMANCE DRINK SHAKLEE utk sekeluarga.. kebanyakkan minuman isotonik yang dijual diluar tue berkarbonat/bergas dan manis.. agak kurang elok. Tapi berbeza dengan performance drink shaklee..

Performance Drink Shaklee adalah minuman elektrolit yang lengkap dengan campuran unik karbohidrat.. fungsi elektrolit adalah bg mengawal keseimbangan  air dalam sel badan.. penting dalam menghasilkan impuls  elektrik yg perlu digunakan oleh saraf-saraf dan otot-otot badan..

Ehmmm sedapnya minum sejuk2 performance drink tue. Mmg biasa bancuh dalam jug dan buh dalam peti ais..

#tsunamishaklee
#8cellent

Bila Stress, Korang Buat Apa??

Bila stress, JERIT!!!!!

hahaha hilang ke stress.. makin penat jek.. tapi kadang2 yea.. hahaha

Bila stress, makan..
Bila stress, g jalan-jalan..
Bila stress, g spa? Ehh yang nie tak pernah try...

Untuk diri saya, adakalanya mmg kurang mahir nak handle stress nie.. last2 nnt saya akan nangis dan duk kurung diri kat bilik.. 😆 capai alquran, baca dan nangis puas2.. yea.. itu cara saya..

Sebab tue seboleh mungkin, amik langkah2 elak stress. Setiap ari tak tinggal amik bcomplex.. bcomplex nie sinonim dengan istilah vitamin penenang.. bantu mengurangkan stress..

Banyakkan gak istighfar..  jauhkan diri dr punca stress. Cepat tua tau stress dan marah nie

#tsunamishaklee
#8cellent

Kenapa Saya Makan Vitamin Shaklee

Saya pilih Shaklee sebagai makanan tambahan untuk lengkapkan diet harian saya.. Mereka perlukan saya.. saya perlu sihat untuk mereka..

Awal2 saya consume Shaklee pun adalah nak tambah nutrisi ibu menyusu.. saya cari vitamin utk ibu yang menyusukan anak. Apa yang saya ambil/makan, dapat kepada anak yang saya susukan.. bukan semata utk kepentingan diri saya tapi untuk anak2..

Bila anak2 dah besar, mereka pula sambung makan vitamin sendiri.. mujur anak2 saya sukarela makan vitamin.. tiada paksaan.. enjoy jek.. begitu juga suami saya.. asal2nya bukan seorg yang rajin makan vitamin, tp bila rutin makan vitamin ini dimulakan oleh saya, sekarang dia pun sama2 consume vitamin shaklee. Lebih konsisten dari saya..

Alhamdulillah.. Allah berikan kami kesihatan yang baik hasil dari kami konsisten makan vitamin Shaklee.. Allah izinkan..

Shaklee pilihan makanan tambahan kami sekeluarga.. Anda?

#tsunamishaklee
#star8

Cara Saya Jaga Kulit Muka - Set Menyusu Shaklee. Apa Kaitan?

Cara saya jaga kulit muka..?

Tips utama saya adalah KONSISTEN...

Kulit saya bukanlah jenis kulit sentiasa gebu gebas.. ada masa2nya sesekali akan naik jerawat.. kawasan paling glemer adalah di dahi.. memang tak bagi langsung nak rasa 'dahi licin'.. hahaha

Untuk masalah jerawat dan parut nie, bila ia mula tumbuh subur, saya akan konsisten vitamin C (extra dose) dan juga ESP.. alhamdulillah mmg nyata kering cepat jerawat.. utk parut tue amik masa gak nak pudar sbb tue saya kata perlu konsisten dan sabar..

Lain2 dari tue, cara saya untuk jaga kulit wajah adalah ambil juga vitamin lain utk lengkapkan nutrisi badan.. vitamin lain yg saya kekal amik adalah Bcomplex, Vitalea, Gla Complex, Alfalfa, Omega (membantu melancarkan darah secara tak langsung wajah berseri), kolegen pun saya ambil..

Vitamin2 adalah utk dari dalaman.. Untuk luaran saya gunakan set skincare Nutriwhite Shaklee..

Air masak pun perlu minum dalam kuantiti yang cukup.. air manis kurangkan.. hati pun kena bersih.. baru kecantikan tue akan lahir semulajadi naik ke wajah kitee.. ewahhh hihihi

#tusnamishaklee
#star8

Impian Tercapai Bila Buat Bisnes Shaklee

Impian Dalam Bisnes Shaklee

Terlalu banyak..
Alhamdulillah.. ada impian yang telah pun berjaya dicapai.. Allah izinkan..

Sentiasa update impian.. ada target utk dikejar.. tetapi ada impian yang sentiasa saya inginkan walaupun dah tercapai adalah, konsisten dan menten 5 figure income..

Satu impian tapi punya pelbagai impian tersirat.. utk menten 5 figure income, saya perlu pastikan ahli2 dalam empayar saya juga punya pendapatan minimum 4 angka dan leader2 punya income 5 angka seperti saya juga..

Apabila saya dapat menten 5 figure income, impian lain seperti umrah bersama keluarga juga akan terlaksana InshaAllah.. rumah idaman kami, kereta idaman kami (koleksi mungkin) 😉

Dan yang paling nikmat apabila dapat konsisten 5 figure income adalah, dapat konsisten juga utk membayar zakat dengan nilai yg besar.. Allahuakbar.. moga impian ini saya dapat teruskan sampai bila2..

Jom kawan2 diluar sana.. yg ada impian untuk tambah pendapatan.. utk ada pendapatan kekal.. dalam Shaklee inshaAllah boleh..

#tsunamishaklee
#star8

Jenama Vitamin Yang Anda Wajib Pilih Sebab Ada Landmark Study

Testimoni bukan bukti saintifik..

Semua orang boleh claim produk dia bagus.. ada tue siap curi testimoni produk lain dan kata ianya hasil dari menggunakan produknya..

Shaklee nak berikan bukti yang betul2 sahih produknya adalah terbaik.. sebab itu Shaklee ada landmark study.. semua ini adalah atas arahan Roger Barnett.  Beliau minta data saintifik dikeluarkan bagi membuktikan bahawa produk Shaklee adalah benar2 berkesan berbanding jenama produk suplemen lain

Seperti yang saya ceritakan semalam ( https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10210080703124119&id=1533475806&set=a.10209545184256482.1073741887.1533475806&source=43 ) landmark study ini adalah kajian yg dilakukan oleh pihak ketiga bagi semua produk Shaklee.. ada 3 golongan sasaran yang mereka kaju iaitu

1) orang yang lansung tidak makan vitamin
2) orang yang makan vitamin brand lain
3) orang yang makan vitamim

Segala keputusan atau kajian dari pihak ketiga ini, semuanya akan dipublish.  Akan diwar2kan.. tiada keputusan atau hasil kajian yg disembunyikan tau..

Dan jika anda nak tau.. Dr Gladys Block dan pasukan pengkajinya berasal dari Universiti of California bertanggungjawap penuh utk projek landmark Shaklee nie.. sepenuhnya keputusan baik atau buruk kesan produk Shaklee ni dipegang oleh Dr. Block..

Tiada rahsia yg disembunyikan.. telus.. landmark study ini akan di 'peer review' oleh saintis pihak ketiga utk disahkan dan dipastikan ianya benar betul2 benar..

Memang diantara kami pengedar2 shaklee suka kongsikan testimoni2 pelanggan kami yg berpuashati  hasil setelah ambil Shaklee, tetapi dengan adanya landmark study nie lagi la saya atau kami betul2 YAKIN utk mengajak anda sama2 bertukar kepada jenama produk kesihatan Shaklee nie ari ini. Ini bukti kami iaitu landmark study.. kajian bertahun2 bukan setahun dua tau. Dan bukannya di packing sendiri, cari botol sendiri dan buh nama produk sendiri.. owhh gaya gini lagi la anda perlu was2 utk mengambilnya.

Untuk anda yang dah mula atau memang makan Shaklee, tahniah saya ucapkan. Teruskan menggunakan produk Shaklee tanpa was2 dan konsisten... inshaAllah moga anda terus diberikan kesihatan yang baik..

Untuk anda yang mahu bertukar jenama suplemen yang sedang anda ambil sekarang kepada jenama Shaklee, boleh roger saya yea.. 0127111260

#tsunamishaklee
#landmarkstusy
#landmarkstudyshaklee
#8cellent

Malu Tapi Ingin Berbisnes - Jom Buat Shaklee

Senang Ke Buat Bisnes Nie?
Ada yang tanya macam tue kat saya..

Jawapan saya, SENANG..
Bila kita ada rasa nak buat, mestilah semua benda jadi SENANG.. Lagi-lagi bila kita enjoy buat benda tue, ehh makin senang la keje kiter tue. 

Walaupun senang, ianya bukan cincai2 jek.. mestilah kita nak yang sempurna.. baru hasilnya memuaskan hati diri sendiri.. betul tak..

Tak sengaja pun terjebak dalam kancah bisnes online nie.. tapi alhamdulillah tepat pilihan saya.. pemalu.. malu sangat nak jupe orang masa awal2 buat bisnes nie sebab tue saya pilih dan teruskan bisnes online nie.. pagi nie nak sharekan sikit tips dr saya sendiri dalam bisnes online nie..

Manfaatkan medium online yang ada.. seperti facebook, page fb, blog dan instagram.. kongsikan sebanyak mungkin produk yg kiter jual.. kiter xde kedai fizikal makanya medium online nie la kedai kiter.. kata bisnes, mestilah kiter menjual di "kedai".. bisnes tp tak promote, xde menjual, maner org nak tau 'kedai" kiter tue buka ke x.. menjual ke tidak..

Kenal produk.. kenal dan cinta produk yg mahu dijual.. tak kenal tak cinta, macamaner nak menjual.. prospek tanya, sendiri tak dapat jawap... so perlu sangat utk kenal produk yg kiter jual..

Saya Pengedar Sah Shaklee
Saya menjual produk Shaklee
Saya juga pengguna produk Shaklee

Anda? Buat bisnes online gak?
Jual apa?

#tsunamishaklee
#8cellent
#tipsonlinebisnes

Vitamin dan Nutrisi Lengkap Untuk Wanita Hamil

Anda hamil..? Bestkan bila disahkan hamil..
Masa tue mesti excited nak cari  yang terbaik untuk anak dalam kandungan dan utk diri sendiri kan..

Saya cadangkan 5 vitamin Shaklee utk anda..

#bcomplex - mengandungi 8 jenis vitamin B penting badan termasuk asid folic. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.
.
#vitaminC - membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah
.
#vitalea - kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.
.
#ostematrix - kalsium yg lengkap dengam vitamin D dan magnesium. Membantu mengurangkan masalah kekejangan kaki
.
#esp - protin memberi tenaga dan Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.

Kelima-lima vitamin ini boleh diambil seawal anda disahkan hamil..

Pilihan untuk anda, boleh add on Omega Guard apabila kandungan memasuki trimester kedua. 

#omegaguard - minyak ikan yang membantu perkembangan otak bayi. Memgandungi dha dan epa.

Alhamdulillah, bermula kandungan kedua (pertama masa tue xkenal lg shaklee), saya adalah pengguna set kehamilan Shaklee ini.. kesannya bukan pada saya malah anak juga dpt nikmati kesannya..

#tsunamishaklee
#8cellent
#vitaminibuhamilshaklee

Dari Sambilan kepada Sepenuh Masa Bersama Shaklee. Pasif Income

Bukan semata jual produk, tapi Shaklee adalah kerjaya @ bisnes yg dapat berikan saya pasif income..

Tengahari tadi saya COD meal shake pada sorang customer nie.. kenalan dia tempat kerja.. terkejut dia bila saya kata saya masih lagi bercuti tanpa gaji.. 2 tahun.  Lama kan.. 😉 dan soalan dari dia, " tak boring ke tak g opis?"

Dulu yea.. mungkin boring.. cuti bersalin 3 bulan masa bersalinkan anak pertama dan kedua, memang nak cepat naik opis. Tapi lepas bersalinkan anak ketiga, saya ambil keputusan utk bercuti tanpa gaji 2 tahun.. ada benda yang saya nak buat, mestilah tak boring. 

Awal2 dulu mungkin yea.. sekadar suka2 jual vitamin Shaklee.. ingat lagi masa tue saya kat opis, saya siapkan panggil sorg opismate saya utk bg dia tengok jumlah bonus kerja 'main-main' yang saya buat ketika itu.. rm2k++.. lebih dari gaji hakiki saya..

Memilih Shaklee sebagai kerjaya memang bukan sesuatu yang senang.. saya ada empayar.. saya ada customer.. saya ada target.. saya ada matlamat untuk dicapai. Ala2 kpi.. bukan semata menjual produk, bukan semata hi2 bye2 dengan customer tapi ada tanggungjwp utk follow up.. ada masa saya perlu ke kelas, ada masanya saya perlu study...

Iya...jika anda mahu jadikan bisnes Shaklee sebagai sesuatu yang dapat memberikan pendapatan bulanan seperti saya, anda juga perlu rajin.. sekali lagi saya ulang, kiter bukan semata jual barang.. tapi kena belajar.. setiap barang kiter jual, ada info yang perlu kita share pada customer juga bakal customer..

Dan bila mahukan pasif income dari shaklee, mestilah wajib juga untul tahu dan khatam tentang manual bisnes Shaklee.. kena pahamkan..

Anda perlukan mentor utk guide anda dalam bisnes Shaklee ini.. inshaAllah saya bantu.. pembimbing bukan penyuap yea.. 😉 semuanya berbalik kepada niat dan usaha anda.. sama juga seperti saya dulu, bila saya kata ingin serius dalam bisnes Shaklee nie, upline tunjukkan jln, sentiasa disisi ketika diperlukan tapi bukan 247 menjadi penyuap.. ada benda yang perlu dicari sendiri. Ada masa yang perlu dicontrol sendiri.. bila keinginan datang, semuanya secara auto bergerak sendiri. Tak perlu disuruh. Tak perlu upline kerah.. 

Dari seorang pengguna
Dari seorang kakitangan awam
Kepada seorang mentor dan Biz Leader Shaklee yang berjaya..

Alhamdulillah...
Peluang 3C dari Shaklee sudah saya rasa dan terima..
Mencari dan mahu membantu mereka yang nak terima peluang 3C dari Shaklee..

Cash, Car, Convention

#tsunamishaklee
#8cellent

Pengedar Shaklee Kluang adalah Leader Team Saya Paling Komited

Sungguh.  Ramai yang hebat2 dalam group saya. Tapi saya memilih utk kongsikan cerita tentang bakal leader ini..

Awal2 perkenalan kami adalah sebagai rakan kursus utk menjadi seorang peer counselor penyusuan.. lama dah kenal dengan akk comel nie.. kemudian semakin rapat apabila beliau menjadi customer Shaklee saya sekaligus menjadi ahli Shaklee berdaftar

Tidak terus berbisnes.. tapi menjadi pengguna terlebih dahulu.. dengan kerja hakiki sebagai seorang cikgu, beliau tak rasa ada masa utk berbisnes.. tak tahu nak selit maner utk berbisnes tue.  Tapi sebab rasa kebaikan dan hebatnya produk Shaklee ini, dan keinginan yang sangat tinggi utk orang diluar sana sama2 merasai, beliau mencuba membuat perkongsian sedikit demi sedikit..

Masa kita sama 24jam setiap seorang Allah beri.. istilah tidak cukup masa itu, kiter yang buat. Kiter yang duk sebut 'masa tak cukup', mmg itulah yang kiter dapat. Tapi jika masa itu diurus dengan sempurna, sentiasa ambil peluang utk lengkapkan apa yang kiter dah plan, 24jam itu cukup utk pelbagai urusan kita. Itu yang saya kongsikan pada beliau.. "ada keinginan utk buat, pasti akk boleh curi masa dan adakan utk bisnes Shaklee nie..

Beliau punya keinginan dan target yang tinggi.. tapi kekangan masa juga tugas hakiki sebagai cikgu beliau cuba atasi.. saya nampak kesungguhan itu. Gembira sedih kecewa teruja semua dikongsi dengan saya. Hatta masa awal2 dapat donline pertama pun dia punya super excited saya dapt rasa.. kisah di dalam gambar ini semalam.. gembira beliau, saya pun sama gembira.. selit gak masa utk cepat2 settlekan order.. dan pernah gak sedihnya beliau kongsi ngan saya apabila dituduh 'cikgu berbisnes ketika mengajar'.  Saya kenal beliau.. kedai online dibuka 24jam. Tapi iklan2 kedainya di awal pagi sebelum sessi sekolah bermula dan ptg ketika abis sessi persekolahan.. ada bukti, beliau tidak buat benda yg salah, kenapa perlu takut kan..

"Cikgu tak cukup gaji ke sampai nak berbisnes?" - bukan semata duit, bukan semata menjual tapi lebih kepada mahu memupuk kesedaran orang sekeliling utk memilih gaya hidup yang lebih sihat.. utk mereka2 diluar sana yang mahukan konsultasi mengenai detox, boleh berhubung dengan beliau..

Tahniah kak..
Tahniah cikgu Asheeqmazmi Mahfoz
InshaAllah target akak utk bergelar leader Shaklee pasti akak dapat..
Teruskan semangat dan yakin dengan target akk..

Cikgu asheeq adalah #pengedarShakleeKluang
#tsunamishaklee
#8cellent

Rahsia Awet Muda Dengan Vitamin Shaklee

Comel jek akk nie..

Klau minta teka umur, mesti takde sapa nak teka umur akk nie lewat 30an.. tapi kulitnya tue.. cantik sangat. Beza masa tahun sebelum..

Bajet mcm baya2 kiter jek kan..

Xde rahsia dah skang. Dah tau dah akk nie amik apa tue kan..

💕 ESP - Minuman protin berasaskan soya. Untuk sel kulit lebih sihat dan berseri. Tiada dah masalah kulit kusam.

💕 Vitamin C - memang baik sgt utk kulit. Berfungsi sebagai kolegen yang memegang sel2 kulit yg membantu memberi kesan tegang

💕 B Complex - B for beauty.. utk mengurangkan stress jugak. Klau dah memang sentiasa tenang. Xde stress mmg ternyata awet muda sokmo

ESP dan Vitamin C promo tau bulan nie..!! Best..

#tsunamishaklee
#8cellent

Senang Sangat Dapat Cash Dari Shaklee.. Hanya Makan Sendiri Pun Boleh

Tengah bulan setiap 14hb adalah PAYDAY utk semua ahli Shaklee..

"Eleh.. buat bisnes, jual barang memang la korg boleh dapat bonus.. kita2 nie makan sendiri jek susah nak dpt.. " - salah nie..

Haa meh saya sharekan semua belian saya dlm album ini..
Belian saya yang untuk

✔ Makan sendiri jek..
✔ Guna sendiri jek...

Pun boleh kumpul point dan boleh dapat cash bonus tau..

Nie belian untuk bulan nie.. belian tengah bulan.. dah kumpul 146uv..

Untuk dapat cash bonus, minima adalah belian dengan 150uv..

Sikit lagi tue nak layak dapat bonus.. masih berbaki 2minggu.. inshaAllah boleh kumpul lebih 150uv..

Hujung bulan nnt saya update total uv belian SENDIRI sahaja dan bonus yang saya dapat dengan hanya belian SENDIRI sahaja tidak termasuk jualan.. nantikan yea.. 😉

Esok ada nak g beli lg barang sendiri dan barang customer.. alhamdulillah..

#tsunamishaklee
#8cellent

Tips Kurus Selepas Bersalin

Wawawawa...

Sangat best la promo bulan nie dengan ibu yang sedang peknen tue. ESP dan Vitamin c memang ada dalam set kehamilan Shaklee..

Dua2 produk nie memang boleh diambil sejak dari awal disahkan peknen.. lebih best lagi bila yang amalkannya dari awal tue sbb boleh terus ambil selepas bersalin nanti..

Set lengkap Kehamilan Shaklee mengandungi ;

B Complex
Vitamin C
Vitalea
Ostematrix
Omega Guard
Esp

Kenapa dicadangkan untuk ambil set ini ;

✔ membantu mengurangkan morning sickness
✔ membantu ibu yang sedang hamil lebih bertenaga
✔ membantu melengkapkan nutrisi ibu yang sedang hamil serta anak dlm kandungan
✔ membantu mengurangkan masalah cramp @ simpul biawak

Berbaloi grab bulan nie sebab Esp dan Vitamin C tengah promo tau!

#tsunamishaklee
#8cellent

Kenapa Masih Tegar Bersama Produk Shaklee

Setakat hari inilah... dan rasanya inshaAllah kekal bersama produk Shaklee.. kenapa erk... sebab produknya..

Sebelum nie pun pernah join satu jenama supplement nie.. belum lagi saya dapat kenal dan consume supplementnya tapi berkompang2 org tue duk promote marketing plan jenama tue.. HELLO... xkenal barang jadi blur gak apa yg nak dijual..

Alhamdulillah.. dengan Shaklee nie.. saya kenal produknya dulu.. saya makan.. saya rasa kesannya.. kemudian baru datang minat utk tau ttg marketing plan Shaklee nie..

Awal2 guna produk Shaklee nie pun mmg dah merasa gak bonus dr Shaklee.. itu makan sendiri tue.. so bila dah pilih utk serius dalam bisnes Shaklee, alhamdulillah seronok dan makin seronok..

Menjual barang yang kiter sendiri dah dapat kesannya.. testimoni dari diri sendiri.. duk kompang2 cter pasal produk pun produk yang sendiri dah dapat AKIBATnya..

Makanya, apa yang buat Shaklee nie lekat di hati saya adalah produknya kemudian baru marketing plannya.. orang kata,

Tak kenal
Maka tak cinta
Dah kenal
Baru senang nak ajak org guna

Jom Shaklee!

#tsunamishaklee
#8cellent

Anugerah Dari Shaklee Apabila Serius Berbisnes

Sambil2 layankan anak, ngadap gobok stok vitamin dan 'harta' nie.. ehh nak snap sekeping gambo la.. ehh 'bersalji' hahaha kena amik utk bersihkan nie De Tettzy Mdfuzy..

Kebanggaan kami dalam biz Shaklee nie.. usaha saya bersama suami dan juga anak2 Shaklee saya Green Nutrien Team... kejayaan ini bukan sorg2 punya kerja tapi kerjasama dalam empayar saya..

Dalam Shaklee, kita berjaya sama2.. nak berada dipuncak, kena sama2 dengan team masing2.. nak naik keatas, kena hulur dan tarik sama ahli.. xde istilah ahli dibawah,  awak sorg2 kat atas.. tak syok gitu tau...

Sorang naik pentas amik award, mesti ada ahli yang akan sama2 amik award gak...

Sorang dapat bonus 4 angka, yang lain kena gak dapat bonus 4 angka..

Sorang dapat car bonus, yang lain pun kena dapatkan gak car bonus

Sorang dapat free trip shaklee, yang lain pun kena sama2 grab  free trip tue..

Peluang sama rata dari Shaklee.. semua boleh dapat.. tapi usaha dan kerajinan tue kena seiring la dengan apa yang korg nak tue yea..

ICU : ikut cakap upline 😉

#tsunamishaklee
#8cellent

Kenapa ESP Shaklee Jadi Pilihan Ramai??

Kenapa Ramai Yang Sukakan ESP dan Menjadi Hot Produk Kami?

1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
5) ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit

Bulan ESP skang nie..

✴ Beli 2 ESP
      ✔ DISKAUN 5%

✴ Beli 6 ESP
      ✔ PERCUMA 1 ESP
      ✔ PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE

Keahlian Shaklee BUKAN Seumur Hidup?

Kena RENEW???

Shaklee sekarang sedang buat database cleaning. Jadi semua orang kena activate membership untuk beritahu "Hello, saya masih hidup!". Maklumlah dah bertahun2 jd member Shaklee tapi kalau dah meninggal pun nama still ada coz takda renewal. Banyak sangat belanja nak keep data orang yg dah takde....

Nak activate pun sonang bonar. Saya buat belian 200uv je terus activate.

Kalau barang yg kita nak guna tu tak sampai 200uv, beli je voucher rm30. Voucher tu boleh guna balik nnti.

Maksudnya kita bayar NOTHING pn. Just shaklee nak tahu kita hidup lg ke tak je. Hihi
Takde bayaran tersembunyi.

Ahli Shaklee yg belum buat activation sila buat cepat2 OK. Contact upline masing2 tau. Untuk ahli Shaklee dalam team saya, hubungi saya yea. Saya bantu anda.

Nur Salwa
0127111260
Biz Leader Shaklee

Cara Bancuh ESP Shaklee Yang Mudah dan Sedap

Kenapa suka sangat ngan ESP nie..?

ESP antara produk Shaklee awal yang saya beli.. sampai sekarang masih ambil..

Tak jemu ke?

Opcos tak.. sebab apa??

✔ sedap
✔ senang nak bancuh
✔ agak2 lapar, tapi tak tau nak makan apa atau malas nak cari makanan lain, terus jek shake esp nie
✔ dapat pudarkan parut jerawat saya atau apa2 parut (contoh kena gigit nyamuk). Org suka makan kicap parut cepat hitam haha
✔ bantu beri tenaga
✔ dan paling utama adalah saya tahu badan saya perlukan protin.. protin nie makanan kepada sel dalam badan saya. Bila sel badan sihat, inshaAllah badan kiter pun sihat dan banyak lagi manfaat lain bila badan sihat..
✔ protin shaklee ini juga dapat kawal kolestrol yea. Bila kolestrol rendah, baik utk kesihatan jantung.

Cerita esp ari nie xberfakta sangat. Mudah utk anda paham kenapa saya suka Esp Shaklee.. hihihi

Ya Allah.. tengah taip2 cter esp nie pun dah terbayang utk shake esp sejuk2 dalam botol shaker baru tue.. ehmmmm mabelesnya..

Yang biasa minum esp mesti korg xlepas peluang grab promo bulan nie kan. Samalah ngan saya.

Beli 2 diskaun 5%
Beli 6 percuma 1.. saya grab nie sbb expired dia pun disember 2018.. wat stok wehhh

#tsunamishaklee
#8cellent

Nur Salwa
0127111260
Biz Leader Shaklee

Anda Perlu Percaya dan Pilih 100% Supplemen Shaklee

KENAPA PERCAYA SANGAT DENGAN BRAND SHAKLEE?

"Tak makan vitamin pun sihat gak"

" Alaa nama pun vitamin, sama jek semua "

Dulu... yea.. saya pun fikir macam yang si pulan tue kata.. sama jek makan apa2 brand.. xmakan pun ok gak.. tunggu la dah rasa badan sakit ke nanti baru amik..

Tapi SEKARANG, bila upline kami tekankan kepada kami terutamanya saya tentang landmark study nie, baru la paham dan memang sangat beruntung saya dah lama kenal dan makan vitamin shaklee nie.. memang memilih brand yang betul iaitu SHAKLEE..

Korang boleh jek nak kata,

"eleh, ko jual brand tue memang la ko puji melambung barang yang ko jual"..

Eh hello.. sebelum saya menjual, saya guna dulu produk Shaklee nie. Dah makan dah rasa kesannya baru saya mula menjual tau.. kenal produk dulu baru kenal dan belajar tentang marketing Shaklee..

Yea betul.. cerita landmark study nie memang lama dahm bukan sekarang Shaklee buat / landmark study.. nak buat benda nie makan tahun.. satu usaha gigih dan kos yang besar Shaklee usahakan utk membuktikan yang brandnya adalah TERBAIK.. kajian dari professor @ pihak ketiga yang maner keputusan kajian samada baik atau buruk akan tetap dipamerkan pada umum.. sesuatu tindakan berani dari pihak Shaklee.

Bila baca tentang landmark study nie, jadi takut dengan brand2 yg ada dipasaran luar sekarang.. perasaan kesian pada mereka yang 'tertipu' dengan lambakan jenama dipasaran dan juga betapa beraninya mereka mengambil sesuatu jenama yang masih 'baru' yang modal mereka (penjual2) ini hanyalah testimoni panas.. rakyat malaysia pula memang dah punya kesedaran utk mengamalkan gaya hidup sihat dengan memilih utk mengambil supplemen. Tapi supplemen yang dipilih asal boleh jek.. huhuhu

Dibawah ini, salah satu keputusan landmark study paling jelas boleh dilihat.. kajian 3 kumpulan dan kesannya kepada mereka..

So,

SIAPA KATA MAKAN VITAMIN TAK PENTING?

SIAPA KATA TAK PERLU MAKAN VITAMIN?

SIAPA KATA VITAMIN BRAND SHAKLEE NIE SAMA JEK DENGAN LAIN2 BRAND?

Statistik nie bukan dr kami yea tapi dari professor serta team yang membuat kajian bertahun2 mengumpul result landmark study nie..

Brand yang ada beli ada landmark study??

#tsunamishaklee
#8cellent
#landmarkstudyshaklee

Nur Salwa
0127111260
Biz Leader Shaklee

Makan Vitamin Shaklee Sahaja Confirm Sihat

MAKAN SHAKLEE JEK CONFIRM KO SIHAT!

Aishhh sapa kata tue...

Pagi tadi sarapan lewat.. makan soto nasi.. so kenyang lagi nak lunch.. nak kuar g branch nie, bawak bekal esp + fresh milk.. bleh la buat alas2 perut yg xbape nak lapar nie..

"Ko kan.. asyik cter vitamin jek.. hari2 update makan shaklee.. ko xmakan benda lain heh?.."

Ehh mestilah makan.. makan gak nasi.. makan aiskrim.. makan gak kat kfc.. makan la macam org lain makan.. cumanya.. tau diri sendiri nie diet seimbang tue mmg ke laut, nutrien dlm badan xbape nak dilengkapkan sangat so kenalah pilih utk topup dengan supplement..

Paling asas skali saya cuba untuk tidak tinggal 4 vitamin nie..

apa dia?

ESP, BCOMPLEX, VITAMIN C dan VITALEA..

kenapa?

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita). Pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.

B Complex : lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil..dan wajah berseri..inlah rahsianya ..B for Beauty.

Vitamin C : sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan...dan kulit lebih cantikkk.

ESP @ Energizing Soy Protien : Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. Apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.

Apa kita lakukan mesti bersebabkan. Nak dapatkan badan yg sihat, kesihatan yang baik, bukan sahaja kena dptka diet harian yg seimbang malah beriadah / senaman juga perlu.. amalan rohani pun tau.. zikir2 serta doa smua tue makanan utk rohani bdn kiter.. perlu gak tue..

Nur Salwa
0127111260
Biz Leader Shaklee

Wajah Kusam, Berjerawat dan Berminyak Atasi Dengan Set Cantik Shaklee

Anda punya masalah seperti dibawah ini;

✔ wajah berminyak
✔ berjerawat
✔ berparut
✔ kulit wajah kusam

Cadangan Vitamin Shaklee yang sesuai adalah;

✅ ESP - Minuman protein berasaskan soya. Protein adalah makanan kepada sel badan kiter. Apabila sel badan sihat, bantu badan serta wajah kelihatan lebih bertenaga..

✅ Vitamin C - bertindak umpama kolegen.. memegang setiap sel dengan erat.. menganjalkan kulit

✅ Vitamin E - istimewa vitamin E Shaklee mengandungi selenium. Selenium merupakan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh dan berfungsi sebagai antioksidan yang melawan radikal bebas.

Esp dan Vitamin C harga promo tau.. berbaloi grab set nie sekarang!

Nur Salwa
0127111260
Pengguna & Pengedar Vitamin Shaklee

Shaklee Bagi Sebiji Kereta Pada Pengedarnya

dulu, jb - kl naik kete tempatan, rasa oklah.. bolehlah.. ok jek.. selesa jek.. no problah..

sekarang, jb - kl naik kete import.. wahh lagi best.. xsangka.. tiap minggu pun bleh.. alhamdulillah..

nak rasa best hari ini, kelmarin merasa dulu yg kurang best.. adatlah kan..

tapi ini kami.. syukur alhamdulillah apa yg kami ada hari ini.. mungkin anda lain, awal2 dah merasa senang itu.. tetap alhamdulillah.. 😆😆😆😆😆

Alhamdulillah.. sendiri tak sangka selepas setahun betul2 serius berbisnes, saya dapat capai 1 anugerah dari Shaklee.. Car Bonus Achiever.. bukan dapat kereta tau. Tapi Shaklee bagi dalam bentuk cash setiap bulan. So terpulang nak beli kereta ke rumah ke simpanan ke...

Awal2 dulu saya rasa mcm susah jek nak dpt benda nie. Yea. Susah bila kita xletakkan target.. saya maklumkan pada upline saya.. saya nak kunci besar nie.. saya bagitau saya nak dptkan gak kunci nie pada cycle tue.. saya nak naik pentas amik kunci nie. So upline mtk saya buat target. Clearkan target.. bulan berapa nak dpt. Apa yg perlu dibuat.. alhamdulillah. Bila ada target dan plan yg teratur, perjalanan nak dptkan kunci nie senang dan dipermudahkan.. Doa juga peranan paling utama..

Dapat Terima Anugerah Car Bonus nie, kami pilih utk beli kereta baru. Nak gak melepaskan keinginan nak pkai kete import. Alhamdulillah. Allah berikan kami peluang uto merasa nikmat dunia yang ini.. selesa utk kami sekeluarga.. menangis masa g amik kete nie kat kedai.. 😭😭  teruja.

Alhamdulillah. Dalam team saya juga sudah 4 org berjaya capai Anugerah Car Bonus ini.. inshaAllah ramai lagi akan berpeluang dpt car bonus masing2.. korang semua boleh tau.. dengan Shaklee wajib grab semua peluang yang disediakan..

Anda nak cuba dapatkan Car Bonus Shaklee nie.. ?
Jom sertai team saya..
Nur Salwa
0127111260
Biz Leader Shaklee

Tips Jemput Rezeki Melalui Sedekah

Jemput rezeki melalui sedekah.

“Setiap persendian manusia diwajibkan untuk bersedakah setiap harinya mulai matahari terbit. Memisahkan (menyelesaikan perkara) antara dua orang (yang berselisih) adalah sedekah. Menolong seseorang naik ke atas kendaraannya atau mengangkat barang-barangnya ke atas kendaraannya adalah sedekah. Berkata yang baik juga termasuk sedekah. Begitu pula setiap langkah berjalan untuk menunaikan shalat adalah sedekah. Serta menyingkirkan suatu rintangan dari jalan adalah shadaqah ”. [HR. Bukhari dan Muslim]

Bukan semua sedekah atau hadiah perlu keluar duit. Ni saya share yang mudah.

1. Solat sunat dhuha 4-12 rakaat.
Rakaat yang terakhir amalkan baca ya wahhab 41x dalam hati dan doa apa yg dihajatkan.
2. Hadiahkan ( jika masih hidup) atau sedekah ( jika dah meninggal dunia) bacaan Yassin setiap pagi atau bila2 senang untuk mak ayah.
3. Sedekahkan Al Fatihah atau yassin pada ahli keluarga yg telah meninggal dunia sekali sehari.
4. Doa yg baik2 utk orang lain adalah hadiah tersembunyi.
5. Bagi kucing makan.
6. Baca Al Fatihah bila lalu kat kubur.
7. Bersihkan masjid dan kuburan.

Banyak lagi...tapi buat dulu mana yang mampu dan yang utama ISTIQAMAH.

Rezeki tak pernah lambat dan tak pernah sesat.

Kredit : Master Norita

Jerawat Batu Di Muka Hilang Selepas Ambil Set Menyusu Shaklee

MALU DAN KEYAKINAN DIRI HILANG APABILA MUKA PENUH JERAWAT

Semua pasti akan rasa macam tue kan bila jerawat penuh dimuka. Muka, tempat pertama yang akan dipandang bila seseorang melihat kita. Pandangan sinis yang diberi tue buat kita rasa malu sangat. Rasa nak duk nyorok dirumah jek..

Saya pernah alaminya dulu.. saya pasti ibu muda ini juga sama rasa apa yang saya rasa. Itu dulu.. sekarang, alhamdulillah berkat konsisten mengamalkan vitamin Shaklee, nah dah dapat dah rasa kesannya.. tersenyum ceria dan pastinya menambah keyakinan diri apabila berada bersama2 org sekeliling..

Masalah jerawat yang berpunca dari resdung.. rawat dulu masalah resdung itu.. konsisten ambil set resdung.. dalam masa sama, set resdung itu memberikan kesan pada kulit wajah..  uniknya set Vitamin Shaklee nie.. kenapa saya kata gitu.. sebab dalam masa yang sama juga, ibu muda ini adalah seorang bfmom. Ibu yang menyusukan anaknya.. untuk memastikan nutrisi badan cukup utk diri serta anak, beliau ambil set menyusu lengkap Shaklee..

Set Menyusu Lengkap Shaklee mengandungi Bcomplex, Vitamin C, Vitalea, Alfalfa, Omega, Ostematrix & ESP..  gabungan set resdung serta set cantik nie jadilah set menyusu lengkap Shaklee.. BONUS.. ibu dan anak sihat.. muka ibu jadi cantik.. masalah resdung hilang.. BEST SUNGGUH..

Nak beli vitamin Shaklee
Nak tanya tentang Set Vitamin Shaklee

Contact Saya yea
Nur Salwa
0127111260
Biz Leader Shaklee

Kenapa Perlu Beli Soya Shaklee (ESP) banding Soya Kotak Lain

Bulan nie promo ESP tau

Esp nie soya.. mesti korang akan anggap sama jek soya Shaklee nie dengan soya2 kotak kat kedai tue kan.. ada yg siap pakej viralkan keburukan soya termasuklah disebutkan skali nama ESP..  sian ESP.. tak bersalah dia 😉😉

SALAH tau.. ESP Shaklee nie tak sama dengan soya kat kedai2 tue..

5 Perbezaan Soya Esp dengan soya kotak kat kedai tue..
*********************************************

-  ESP dibuat daripada kacang soya yang benar-benar semulajadi, iaitu kacang soya yang tidak diubahsuai genetiknya (non-GMO) sejak dari penghasilan biji benih sehinggalah dituai dan diproses menjadi ESP.

Manakala produk soya komersial lain, termasuk kacang soya yang dibeli di pasar, adalah kacang soya yang telah diubahsuai genetiknya supaya cepat membesar (sama seperti penghasilan ayam daging).

- Kacang soya non-GMO yang digunakan utk Esp nie rendah lemak dan bebas kolestrol.. ujian klinikal membuktikan ianya dapat membekalkan tenaga berjam2 berbanding soya yang telah diubahsuai genetiknya iaitu soya yg digunakan utk buat soya kotak tue.

- soya ESP Shaklee ini membantu mengekalkan bacaan gula dalam darah kerana kandungan index glisemiknya rendah.. berbanding soya kotak yang mengandungi gula yang berlebihan yang sangat tidak bagus utk tubuh badan kita.

- ESP atau soya Shaklee nie tiada laktosa.. untuk mereka yang alergik dengan bahan tenusu amat sesuai utk consume Esp. Malah membantu penghadaman yang baik. Soya kotak kat luar tue kandungan laktosa sangat tinggi

- Esp Shaklee mengandungi kalsium yang tinggi juga  berbanding soya kotak di luar yang tidak memgandungi/kurang kalsium. Pihak Shaklee tidak menambah kalsium dalam Esp tapi kalsium yang terkandung dtg dari soya nonGMO yang digunakan dlm penghasilan ESP ini..

Ada lagi pelbagai kelebihan Soya Shaklee (ESP) ini berbanding soya kat luar sana.. untuk saya, saya dah amalkan tanpa was2.. alhamdulillah.. dan ramai gak lagi kat luar sana konsisten gak minum esp nie. 

Klau citer bab kesan ambil Esp nie, antara ada yang ;

- bekas jerawat pudar dan hilang
- gastrik tiada
- melancarkan penyusuan susu ibu
- beri tenaga kepada ibu hamil
- mengurangkan bacaan kolestrol

Banyak lagi manfaatnya..

Bulan nie ada promo ESP tau.. untuk yang biasa beli or minum ESP nie, memang tersenyum girang la.. bagi yang belum cuba dan masih rasa was2 dengan soya Shaklee nie, bulan nie peluang anda utk try. Sbb bulan nie ada promo..

Beli 2 DISKAUN 5%
Beli 6 PERCUMA 1

Nur Salwa
0127111260
Biz Leader Shaklee

Punca atau Terjebak Terima Bonus Lima Angka dari Shaklee

Google2 cari 'vitamin untuk ibu susukan anak'.. masa tue tak banyak lagi blog yg cter pasal vitamin.. dalam tak banyak tue saya singgah baca dan mula bermesej dengan owner satu blog nie. Kak hadha nama dia..

Kak hadha nie jual vitamin Shaklee.. baca dari pengalaman dia yang baru gak makan vitamin shaklee, saya pun order dari dia.. alih2 jadi kawan.. tak silap saya, untuk order kali ketiga saya ada maklumkan saya nak join member.. suka2.. pastu tengok kak hadha jual vitamin mcm senang jek. 'Iklan2' niaga dia tue lbh kepada dia bercerita apa yg dia makan.. itu sahaja..

Ehh nak join jual gak la.. so sikit2 kak hadha tunjukkan cara.. masa tue berbalas2 email.. smua tunjuk ajar di email.. kemudian kami sama2 pergi kelas.. korang nak tau, kak hadha nie di selangor.. saya pula di johor.. ntah aura apa yang ada sampai sanggup saya dr jb naik kl semata nak hadir kelas2 yg super upline (master norita) anjurkan..

Saya banyak join MLM.. semuanya sekerat jln.. tapi tak taulah dengan Shaklee nie panjang jodohnya.. sebab apa tau, sebab saya dikelilingi oleh orang2 yg auranya SUPERHEBAT.. semuanya lahir dari hati. Ikhlas.. permulaan langkah saya @ kami dalam bisnes Shaklee nie bukan bermula dengan 💰💰💰💰, tapi kerja kami bermula dari hati.. maksud saya, kami makan vitamin Shaklee.. kami kongsikan apa yang kami rasa.. kami kenal benda yang kami makan dan kami cintakan segalanya ttg produknya terlebih dahulu.. akibat dari semua2 tue, baru kami kenal istilah bonus, baru kami dapat rasa apa itu bonus.. produk kemudian marketing..

Alhamdulillah.. syukur sangat rasa cinta itu masih ada sehingga sekarang. Malah makin cinta dan percaya sangat..
ALLAH izinkan.. dan Allah bantu kami dalam bisnes ini.

Terima kasih kak hadha..

Saya mencari;

- anda yang makan vitamin Shaklee tapi masih belum mendaftar sebagai ahli Shaklee
- anda yang makan vitamin dan  mahu kongsikan kebaikan produk Shaklee
- anda yang makan vitamin shaklee dan mahu menambah pendapatan bulanan
- anda yang belum lagi makan Shaklee, baru nak kenal2 apa vitamin Shaklee..

Whatsapp atau pm saya yea

Nur Salwa
0127111260
Key Coordinator Shaklee