Posts

Showing posts from 2016

Vitamin Untuk Pastikan Anak-anak Sentiasa Sihat

Image
Alhamdulillah.. lega dan senang hati sebab anak2 kami memang suka sangat 3 vitamin nie.. takyah nak paksa2 makan.. memang hari2 diorang minta..Senang hati sebabnya, saya dah pasangkan 'perisai' kat dalam badan diorang nie.. mereka sihat, saya nak mereka lebih2 lagi sihat.  Saya berikan 3 vitamin nie untuk bantu tingkatkan lagi antibodi badan masing2.. Sekolah dah nak mula nie kan.. barang2 sekolah semua dah siap dah.. diorang tak sabar nak g sekolah tapi dalam masa sama, saya plak risau.. yealah.. persekitaran sekolah tue macamaner? Kawan2 sekolah dia nanti macamaner? Lagi2 ziqri.. dulu masa di tadika, saya kenal semua teacher dia. Kenal lama.. so kepercayaan 100%.. takde nak risau apa.. tapi minggu depan ziqri sekolah kebangsaan dah. Lain suasananya.. inshaAllah #doayangbaikbaik untuk anak2 kita kan.. Dengan izin Allah, sejak amalkan 3 vitamin nie mereka jarang sangat demam ke selsema ke.. saya pun tak ingat bila mereka last demam.. ubat2 pun lama diberi.. qisya tue pun seing…

Kaki Cramp @ simpul biawak Ketika Hamil Atasi Dengan Ostematrix Shaklee

Image
Ada yang panggil simpul biawak, simpul mengkarung, cramp dan pelbagai lagi istilah.. benda nie igauan ngeri gak klau kena pada ibu2 yg sedang hamil.. tak terkecuali saya punMasa peknen anak pertama dulu.. langsung takde ambil sebarang supplemen lain selain dr vitamin yg diberi oleh klinik kesihatan.  Masa nie memang kerap sangat kena.. hampir setiap malam.. menjerit2 la mtk hasben picit2 kaki.. tak tau gaya maner nak hilangkan.. Peknen anak kedua.. kenal shaklee dah tapi xde kesedaran utk konsisten makan.. makan supplemen main2.. so tetap gak kena simpul biawak tiap malam.. dengan badan letih lesunyaPeknen anak ketiga.. alhamdulillah.. tersedar dah.. makan shaklee dengan konsisten. Kena serang gak dengan simpul biawak tapi jarang2.. Peknen anak keempat.. mmg kesedaran tinggi.. konsisten sungguh ambil vitamin Shaklee.. dan paling konsisten adalah ostematrix.. sebab saya nak tgk keberkesanannya, saya kira kekerapan simpul biawak menyerang.. alhamdulillah.. 9 bulan peknen 3x kena simpul…

Lebih Berbaloi dan Untung Menjadi Ahli Shaklee

Image
Alhamdulillah.. setiap bulan ada penambahan ahli baru dalam group Shaklee saya.. setiap kali ada customer baru, saya akan pastikan untuk ajak customer menjadi ahli.. Kenapa? ✔ Paling utama, bila jadi ahli, customer lebih untung sebab harga ahli lebih rendah.  Untuk rasa kesan yang optimum, perlu amik vitamin secara konsisten. Makanya, bila nak konsisten, nak lebih untung dalam setiap pembelian, jadi ahli la paling berbaloi✔ bila jadi ahli di bawah group satu2 pengedar itu, lebih mudah untuk anda terus dapatkan konsultasi yang berterusan.. ✔ peluang untuk jana pendapatan. Ehh bukan wajib. Jadi ahli tak semestinya kena menjual.  Tak.. bukan mcm tue.. tak menjual pun takpe.. jadi ahli untuk makan sendiri pun boleh. Takde minimum pembelian pun. Kecuali jika anda mahukan bonus bulanan, perlu untuk anda dapatkan pembelian minimum.. Ini customer @ ahli shaklee terkini dalam group saya.. mahu belikan vivix untuk emak beliau. Pagi deal petang dah dapat vivixnya. Alhamdulillah.. Allah datangkan…

Makan Vitamin Banyak Boleh Sebabkan Buah Pinggang Rosak?

Image
Ramai yang takut untuk makan vitamin kerana risau ia akan merosakkan buah pinggang. Ayat ini yang menjadikan pengamal tidak konsisten bila consume vitamin.. dengan alasan " makan sekali sekali pun dah ok sebab kalau makan selalu nanti rosak kidneyVitamin boleh memberi kesan yang buruk dalam badan apabilaUbat Dan Vitamin Adalah Berbeza✔ Perbezaan PertamaSUPPLEMENT : Bahan berkhasiat semuanya semulajadi dan penting kepada tubuh badan. Jika kita kurang mengambilnya, badan kita akan lemah akibat kelemahan organ berfungsi dengan baik.UBAT : sama sekali ganjil dengan tubuh badan. tidak menjadi sebahagian dari tisu2 kita. Tidak juga menyumbang bahan2 berkhasiat.✔ Perbezaan KeduaSUPPLEMENT: Membantu tindakan biokimia dan pemprosesan enzim.UBAT: ianya adalah ejen bahan kimia yang kuat yang boleh mengubah fungsi2 sekaligus mengganggu tindakan bahan biokimia dan proses2 enzim.✔ Perbezaan KetigaSUPPLEMENT: Tidak menimbulkan kesan sampingan. Menggunakannya berlebihan hanya terganggu sementara…

Anda Perlu Ambil Vitamin Shaklee Sekarang

Dulu...
Padi ditanam 2x setahun
Sekarang..
Padi ditanam 4x setahun
Kemajuan teknologi sekarang..
semua nak yang pantas dan segeraDulu..
Padi punya masa yang panjang..cukup masa untuk 'matang' dengan sendirinya..dapat nutrisi yang cukup secara semulajadi. Baik untuk kita semua juga
Sekarang..
Dengan adanya teknologi, ia 'dimatangkan' dengan segera..belum cukup lagi padi mengembalikan nutrisi pada tanah, ia sudah dituai semula. Padi yang terhasil juga kekurangan nutrisi yang baik utk kita perolehi dari nasi.Macam tue gak kisahnya dengan sayur2 serta buah2an.. nutrisi dah mula berkurangan masa peringkat pemprosesan lagi.. ditambah pula bila tiba kat kita, kita masak lagi.. apa jek khasiat sayur dan buah tue yg kita dapatDulu..
Kita boleh dapat nutrisi @ vitamin dr apa yang kita makan.. sebab tue orang dulu2, tak makan vitamin pun boleh jek.. ada orang kata la.. Sekarang..
Makan juga buah dan sayur-sayuran.. tapi sebab dicucuknya la.. disembur racun serangganya la.. baha…

Cergas Berpantang Dengan Vivix Extra Dapat Kulit Cantik

Image
Vitamin Kegemaran Yang Buat Saya Rasa Shaklee nie BEST sangat - banyakkkkkkk.. semua pun best.. semua pun saya suka.. so memang payah kalau ditanya apa paling feberet.. Seperti yang saya banyak kali kongsikan sebelum nie, set menyusu Shaklee la yang mula2 buat saya jatuh cinta dengan semua produk Shaklee.. dalam set menyusu shaklee ada bcomplex, vitamin c, vitalea, esp, alfalfa dan ostematrix..  6 produk dalam set menyusu shaklee ie membantu melancarkan lagi proses penyusuan saya bersama anak2..Semua2 vitamin dalam bakul vitamin tue saya suka.. saya dan suami amalkan setiap hari.. tapi sekarang terpaling paling suka adalah vivix.. sebab masa berpantang 2 bulan lepas, saya berpantang dengan cik Vivix nie.. Alhamdulillah.. rasa beza sangat.. paling 'TAKBEST' sebab vivix buat saya lupa diri.. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ lupa diri yang diri tue tengah berpantang.. lupa diri tue baru jek lepas bersalinkan sorang baby.. macam2 lagi la lupa sampai semua benda nak buat sendiri.. cergas dan badan selesa.. …

Vitamin Shaklee Bukan Ubat. Kenapa Customer Ini Suka Shaklee

Image
Saya suka akk nie @ customer Shaklee saya.. πŸ˜ƒAkk nie antara yang rajin makan vitamin.. dan bila saya follow up, mesti kami sembang2.. bukan sembang2 kosong tau tapi berisi.. sama2 belajar.. dan alhamdulillah mudah deal ngan akk nie.. Permulaan order tue, cust order garlic.. saya xdpt hantarkan awal. Tapi cust mtk tolong cod kan segera. Hasben usahakan hantar pada ari yg sama.  Kesian plak jika lambat. Rupanya cust ada bisul.  Mestilah sakitkan. Alhamdulillah bila ambil garlic, bisul surut dan baik.  Garlic antara vitamin yang bantu meningkatkan imuniti / ketahanan badan.. baik juga untuk masalah keputihan, darah tinggi, jerawat teruk dan kesan baik amal garlic nie kulit jadi cantik tau.. Vitamin salah satu ikhtiar yg boleh kita cuba selain dr pengambilan ubat.. tapi cara ubat dan vitamin 'bekerja'  adalah berbeza.. ada masa, kita boleh buat pilihan utk ambil vitamin sahaja.. tapi ada masanya, perlu gak ambil ubat yg doctor beri dan ditambah (pilihan) dengan vitamin..   doctor…

Vitamin Untuk Kanak-kanak Yang Mereka Pasti Suka

Image
Bila citer tentang vitamin utk kanak2, alhamdulillah anak2 kami mudah dan senang jek bila dibagi vitamin.. xde masalah nak telan ke apa, memang diorg sendiri yang request.. πŸ˜… hari2 minta.. Antara vitamin kegemaran mereka ;🍭 Omega guard - mengandungi 1000mg asid lemak omega 3, Dha dan Epa untuk kesihatan minda dan sistem imunisasi.. kalau selsema ke batuk ke alhamdulillah cepat jek kering atau hilang🍭 Chewable Vitamin C - vitamin antioksidan yang membantu menguatkan sistem imunisasi dengan rasa sitrus (masam) yang sedap🍭Nutriferon - menguatkan sistem imun dengan menggalakkan penghasilan interferon semulajadi dalam badan.. antara kandungannya adalah biji labu.. serbuk emas yang rasanya manis2 buah.. 3 nie paling feberet.. tak yah dihulur pun sendiri minta. Sehari 2 3 kali duk minta..  2 lagi vitamin iaitu chewable vitalea dan meal shake amik gak tapi diorang tak minta. Kena kita yg beri.. Nampak tak 3 vitamin feberet tue, ketiga2nya berfungsi menambah @ membantu menguatkan sistem im…

Akibat Mengamalkan Vitamin Shaklee Alami Perubahan Wajah Yang Ketara

Image
Makan Shaklee sebab lain, tapi kesan lain pulak dapat.. Kenal Shaklee dah lama.. dari zaman anak dara lagi.. ada orang datang opis jual vitamin.. masa tue amik mcm2 vitamin.. tapi sebab masa tue naif lagi. Tak nampak tujuan makan vitamin, makan pun main2 last buang.. aishh kalau diingat2 rasa rugi amat.  Kalau dari dulu tue konsisten makan, tentu lagi superb.. Bertemu semula Shaklee tahun 2010.. cari vitamin untuk orang menyusu anak.. masa tue anak baru satu.. mestilah nak cari yg terbaik utk anak.. ambil set menyusu Shaklee.. alhamdulillah, bekalan susu badan utk anak mencukupi.. dan ambil vitamin bukan semata nak tambah susu tapi untuk melengkapkan nutrisi diri sendiri yg secara tak langsung anak yg kita susukan tue pun dapat sama.. Kesan dalaman tue susah nak tunjuklah kan. Tapi hanya boleh cerita.. sejak amalkan Shaklee alhamdulillah badan rasa selesa. Sesekali penat tue mesti ada.. lagi kalau lepas balik dr bercuti ke.. sakit2 badan. Bila sakit tue sekejap jek la..tak terasa sgt.…

Peluang Untuk Mereka Yang Ingin Berbisnes Bersama Shaklee

Image
Tawaran yang perlu DIREBUT!!Ehh bukan sebagai pemetik buah tetapi sebagai mentee saya dalam bisnes Shaklee✔ Di luar sana, ramai yang ingin tambah baik taraf kesihatan masing2 dengan gaya hidup yang sihat✔ Diluar sana, masih ramai lagi yang perlukan info tentang produk kesihatan terbaik Shaklee✔ Di luar sana, ramai lagi yang perlu memilih Shaklee sebagai produk kesihatan pilihan✔ Diluar sana, ramai lagi yang punya impian yang inshaAllah ianya boleh dicapai apabila memilih Shaklee sebagai bisness✔ Di luar sana, ramai lagi yang mahukan wang tambahan/ side income...Makanya, saya mencari anda2 yang MAHU bersama2 saya untuk sebarkan kebaikan Shaklee.. bukan sahaja produknya, malah peluang yang ditawarkan juga, saya mahu anda rebut..3C yang Shaklee sediakan, alhamdulillah Allah izinkan saya nikmatinya.. Cash, Car Bonus juga Convention.. mencabar dan indah bila peroleh hasilnya.. sebab tue saya mencari orang yang betul2 mahu rebut peluang nie.. peluang yang saya yakin anda semua boleh. Saya M…

Kenangan Main Banjir Masa Bergelar Budak-budak

>> Musim Hujan <<Alhamdulillah.. cerah ari nie di Jb.  Harap dapat keringkan kain jemuran.. semalam ada matahari tapi tak berapa panas, xdapat garingkan jemuran pun 😁.. mcmaner tempat korg? Tadi dengar berita belah2 pantai timur ada kawasan yg banjir dah . Hati2 yea korg..Ingat lagi.. dulu.. kalau hujan lama sikit jek, mulalah air depan umah nenek naik.. banjir katanya.. seronok.. peluang untuk main air.. Walhal, bukanlah banjir beriya sgt pun.. 'banjir' airnya paras2 buku lali jek.. πŸ˜…πŸ˜… tapi dia punya seronok tue dah macam dapat main air dalam kolam.. Budak2 time tue kan, mana ada nak pk keselamatan ke kebersihan ke. Yg penting seronok dapat main banjir.. bila diingat2 skang, tak sanggup hahaha ingat maner datang air banjir tue.. ingat ttg air parit yg melimpah. Dengan baunya lagi hahahaSekarang.. anak2 kita.. anak2 saya.. jangan kata main banjir, main hujan pun tak pernah rasanya.. kiter sebagai ibubapa (sayalah tue) terlalu berjaga2.. memang xde peluang nak me…

Macamaner Saya Mula BerShaklee

Image
Saya yang mulakan dulu.. Dulu.. dia pelik jek tgk isterinya nie telan ntah apa2 vitamin.. banyak plak tue.. bila saya ajak makan sama, xdenya dia nak.. lagi dia pelik,  isterinya menjual plak vitamin2 nie.. ehh apa2 jeklah awak... Orang lelaki kan.. memang gitu... πŸ˜‰πŸ˜‰Bila rancak isterinya berbisnes.. ehh mcm best jek kan.. ehh mcm syok jek kan vitamin tue.. awalnya masih lagi saya yg aturkan makan vitamin tue untuk dia. Lama2.. pandai dah dia sendiri yg atur dan tentukan vitamin apa dia nak makan. Ngalahkan isteri dia plak dah.. vitamin apa yg abis pun, sendiri g beli.. kadang tue vitamin yg sy xpernah amik pun lagi, dia dah dulu amik. Dia dah rasa dulu.. hebatkan penangan Shaklee nie.. πŸ˜„Tengoklah gambar nie.. sebahagian dari vitamin yang suami saya makan.. sihat sakit kuat lemah itu nikmat Allah.. ini cara kami. Ikhtiar kami sekeluarga utk peroleh kesihatan yang baik.. nak sihat bermodal.. bila sakit nanti lagi besar modalnya.. so kami mulakan dari sekarang.. bermodal sedikit utk p…

Senang Beri Vitamin Berbanding Ubat Untuk Anak-anak

Image
Testimoni Omega GuardAnak2 saya pun.. batuk jek sikit terus minta omega guard. Dah dapat omega, minta nutriferon plak.. lps tue minta chewable vitamin c plak.. πŸ˜…Tetiba pegang dahi.. panas katanya.. konon2 demam la tue.. trick jek tue sebab nak makan omega guard dan nutriferon.. pakat 3 beradik.. anak2 bertuah.. Alhamdulillah.. hati ibu ayah maner yg xgembira kan.. anak2 senang ambil vitamin banding ubat.. igauan ngeri untuk diorg dan payahnya makpak nak bg anak makan ubat.. Ubat untuk org sakit.
Vitamin untuk orang sihat.  So sebelum dikenakan makan ubat, jom didik anak2 untuk suka makan vitamin.. lebih senang.. πŸ˜‰#tsunamishaklee
#liveamazing

Ada Landmark Study Brand Vitamin Terbaik

Image
Mesti korg pelik kan.. apa benda yg budak2 Shaklee duk sebut landmark study nie.. samada korg fikir atau tidak, tapi saya salah sorg budak Shaklee, bila dah tau tentang landmark study nie, boleh jadi takut dan risau nak consume supplemen brand lain. Nak tinggal makan supplemen pun jadi takut.. Landmark study nie satu kajian pihak ketiga yg dilakukan oleh Shaklee bagi membuktikan yg supplemen brand Shaklee nie memang perlu anda pilih.. bukan calang2 kajian.. bukan main2 punya kajian.. bukan simple2 punya kajian.. tapi kajian yang makan tahun utk dapat resultnya.. sesuatu benda yg takde brand lain mampu buat kecuali Shaklee..Diorang buat kajian dan dapatkan keputusan atau kesan kepada 3 kumpulan nie iaitu kumpulan yang makan vitamin Shaklee, kumpulan yang makan brand jenama selain Shaklee dan kumpulan yg langsung tiada ambil apa2 vitamin.. Lega sangat bila tau vitamin yg saya makan hampir 6 tahun nie punya landmark study. Punya kesan yg baik dalam jangkamasa panjang.. anda? Pastikan vit…

Kebaikan Minyak Ikan Shaklee

Image
kebaikan minyak ikan Shaklee
=========================✔ menjaga kesihatan jantung
✔ meningkatkan tahap kolestrol baik dan mengurangkan tahap kolestrol jahat
✔ merendahkan risiko terkena angin ahmar / strok
pengambilan secara berterusan dapat mencegah penyakit sakit buah pinggang
✔ dapat meningkat kan IQ  (baik untuk kanak-kanak) dan meningkat kan daya ingatan (baik untuk org tua yg mengidap penyakit alzheimer.
✔ ideal untuk menurunkan berat badan atau untuk KURUS
membantu dalam meningkatkan kesihatan penglihatan
meningkatkan tahap imuniti (kurang selsema, demam, sakit kepala dll)
✔ sangat baik untuk ibu mengandung kerana dpt mengurangkan risiko keguguran
✔ dapat mengurangkan risiko penyakit asthma
✔ membantu mengawal emosi untuk mengelak kan penyakit kemurungan, kesedihan
✔ membantu meningkatkan tahap kesuburan bagi lelakiBulan Oktober nie adalah bulan promo omega guard.. Samada anda buat belian ;1) twin pack omega guard dapat DISKAUN 5%.. jimatatau2) beli 6 PERCUMA 1 botol omega guar…

Apa Benda Vivix Shaklee? Kenapa Kena Beli Vivix Shaklee

Image
Fungsi Utama Vivix Shaklee.
======================✔ Membantu memperbaiki DNA yang rosak setiap hari akibat radikal bebas yang menyebabkan proses penuaan.✔ Vivix membantu melewatkan proses penuaan dan seterusnya membantu untuk awet muda✔ Membantu memperbaiki tenaga sel. Tenaga sel akan berkurangan akibat proses penuaan dan fungsi sel-sel juga akan berkurangan. Vivix bertindak dengan membantu menguatkan sel –sel dalam tubuh badan.✔ Ia juga membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin umur meningkat, kesihatan kita juga akan berkurangan dan mulalah badan akan ‘merasa’ sakit di ‘sana’ dan di ‘sini’, daya ingatan pun berkurangan maka Vivix membantu mengembalikan keremajaan kita dan badan akan lebih sihat seperti ‘orang muda’.Bulan nie Promo Vivix beli 2 botol Vivix akan dapat ;- PERCUMA keahlian Shaklee (worth rm68.90)
- PERCUMA penghantaran (worth rm10.60)
- PERCUMA sebotol Vitamin C Sr (worth rm92)
- PERCUMA paperbeg Shaklee
- CASH REBET RM38Layak Purcha…

Konsisten Pengambilan Vitamin, Kesannya Sehingga Ke Tua

MAKANLAH SHAKLEE... Haa janganlah plak kata kami nie taksub sangat. Janganlah plak kata kami nie kearah syirik kecil... kami tau, Shaklee tue asbab jek.. selebihnya dengan izin Allah. Selebihnya atas amalan kiter dengan Allah juga.. Bukanlah semata Shaklee. Amalan rohani juga penting.. solat, zikir, mengaji dll amalan kiter dengan Allah membantu dalam mendapatkan kesihatan yg baik juga.. tapi berikhtiar dan berusaha utk mendapatkan kesihatan yang baik juga dituntut Allah.. moga bila sihat tue mudah utk lebih beribadat kepada Allah.. Sama seperti Puan Khadijah ini.. dari awal dah jaga kesihatan. #shakleeeffect nya tue, walau sudah berusia, alhamdulillah masih diberikan Allah kesihatan yang baik dan awet muda.. pengambilan vitamin utk org yang nak sihat..  inshaAllah konsisten pengambilan pasti rasa kebaikannya.. Macam akk cantik kiter nie.. kekal awet muda dan jelita apabila consume Esp, Vitamin C, Bcomplex, Vitalea, Alfalfa dan Ostematrix tanpa culas.. pengambilan set nie bonusnya ada…

Vivix Vitamin Terbaik Shaklee dan Mudah Diambil

Vivix? Kenapa dengan Vivix?
Apa vivix nie sana sini orang duk kata Vivix TERBAIK..?
=========================================== Macam nie, dalam vivix ni salah satu komponen utamanya adalah RESVERATROL..  Biasa dengar? Resveratrol ni telah dikaji oleh ramai saintis dan mendapat perhatian dunia tentang khasiatnya dalam membantu pelbagai masalah kesihatan. " Resveratrol is a member of a group of plant compounds called polyphenols. These compounds are thought to have antioxidant properties, protecting the body against the kind of damage linked to increased risk for conditions such as cancer and heart disease. Resveratrol is found in the skin of red grapes, but other sources include peanuts and berries." Selepas mengetahui kelebihan resveratrol ni ramai pengusaha mula menjual suplemen resveratrol terutamanya di US dan mula menjadikan resveratrol ni salah satu bahan utama dalam setiap produk kesihatan mereka. Dalam vivix pula, lebih istimewa kerana:
=============================== …

Vitamin Shaklee untuk kanak-kanak bijak

Image
Anak Bijak.
Semua ibu bapa inginkan anak yg bijak dan sihat.. dalam setiap doa mesti tak pernah tinggal utk doakan anak2 kita kan.. melihat anak yang sihat juga suatu nikmat yang kiter mahukan.. sedih bila anak xsihat kan.. xkeruan kita nie.. Memberi makanan yang baik juga salah satu ikhtiar kita utk pastikan anak2 kiter sihat dan bijak.. ada banyak cara dan ikhtiar.. dan memberi makanan tambahan adalah salah satu ikhtiar gak..
Shaklee ada 4 jenis vitamin yang sesuai utk anak2 kita ;
meal shake ✔ omega guard ✔ chewable vitamin c ✔ vitalea for children

Alhamdulillah, keempat2 vitamin nie menjadi kesukaan anak2 saya. Pantang nampak.. πŸ˜‚
Apa fungsi keempat2 vitamin nie kepada anak2 kita? =====================================

Meal Shakes πŸ€— Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak πŸ€— Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting πŸ€— Rendak lemak dan rendah glisemik πŸ€— Sumber protein dan kalsium πŸ€— Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur

OmegaGuard πŸ€“ Penting bagi perk…

Percuma Lecithin dan Vitamin C kepada Ahli Shaklee yang Baru Mendaftar

Image
ISTIMEWA OKTOBER!!!Bermula 1 Oktober hingga 15 Oktober, mereka yang berminat utk menjadi ahli Shaklee akan layak menerima sebotol Lecithin (rm52) atau sebotol Vitamin C Sr (rm92) secara PERCUMA..Anda memang makan vitamin Shaklee? Berbaloi utk anda mendaftar keahlian pada bulan ini.. Anda sedang usha2 harga vitamin Shaklee? Anda sedang usha2 pengedar Shaklee yang dapat tawarkan harga vitamin yang rendah? Walhal harga kami jual sama jek.. RETAIL PRICE... bulan ini berbaloi utk anda mendaftar sebagai ahli Shaklee.. sebab bila jadi ahli, CONFIRM memang harga lebih rendah yang anda dpt berbanding harga retail.. Anda sedang mencari duit kocek utk belanja harian? Daftar sebagai ahli shaklee dan ada berpeluang utk peroleh income tambahan yang anda mahu.. anda yang tentukan gaji turun naik anda.. nak banyak maner.. Jom Shaklee bersama saya..
BizLeader Shaklee
Nur Salwa 0127111260

Kurus Sihat dengan Omega Guard Shaklee

Image
Jom kawal berat badan @ kurus dengan Omega Guard Shaklee
==========================================="Fish oil supplements may help overweight people and people with high blood pressure to lose weight, according to the National Institutes of Health. Omega-3 fatty acids or polyunsaturated fatty acids, are found in fish oil. They are considered essential to your diet because your body can’t make them."Bagaimana Lemak Omega-3 boleh membakar lemak?
=========================================1. Asid Lemak omega-3 membantu anda membakar lemak dengan membantu badan anda bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yang dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis)2. Leptin memberitahu badan anda (otak anda) untuk mengurangkan selera makan anda supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan3. Leptin meningkatkan metabolisme anda dengan meningkatkan pengeluaran tiroid anda (tiroid anda mengawal metabolisme anda)4. Leptin juga menyebabkan badan anda untuk…

Tips Kekal Sihat dan Bertenaga Ketika Musim Panas

Image
Korang perasan tak, sekarang cuaca panas. Kipas tue 24jam terpasang.. pakkal la xde econ. Haha klau ada pun pasang gak econ 24jam.. Tidur malam pun klau boleh nak tidur depan kipas.. πŸ˜…πŸ˜…Macamaner nak hadapi musim panas nie? Tips dari saya πŸ˜‰✔ banyakkan minum air masak/air kosong
✔ banyakkan aktiviti dalam rumah. Kurangkan aktiviti diluar
✔ pasang kipas dan econ hihi
✔ pakai topi atau payung apabila berada diluar ketika cuaca panaa terik
✔ sapu lotion
✔ kurangkan pengambilan minuman manis/berkafein dan alkohol
✔  minum minuman isotonik untuk menggantikan garam yang hilang akibat berpeluh.. Haaa utk minuman isotonik tue, saya pilih utk bancuhkan PERFORMANCE DRINK SHAKLEE utk sekeluarga.. kebanyakkan minuman isotonik yang dijual diluar tue berkarbonat/bergas dan manis.. agak kurang elok. Tapi berbeza dengan performance drink shaklee.. Performance Drink Shaklee adalah minuman elektrolit yang lengkap dengan campuran unik karbohidrat.. fungsi elektrolit adalah bg mengawal keseimbangan  a…

Bila Stress, Korang Buat Apa??

Bila stress, JERIT!!!!!hahaha hilang ke stress.. makin penat jek.. tapi kadang2 yea.. hahahaBila stress, makan..
Bila stress, g jalan-jalan..
Bila stress, g spa? Ehh yang nie tak pernah try...Untuk diri saya, adakalanya mmg kurang mahir nak handle stress nie.. last2 nnt saya akan nangis dan duk kurung diri kat bilik.. πŸ˜† capai alquran, baca dan nangis puas2.. yea.. itu cara saya.. Sebab tue seboleh mungkin, amik langkah2 elak stress. Setiap ari tak tinggal amik bcomplex.. bcomplex nie sinonim dengan istilah vitamin penenang.. bantu mengurangkan stress.. Banyakkan gak istighfar..  jauhkan diri dr punca stress. Cepat tua tau stress dan marah nie #tsunamishaklee
#8cellent

Kenapa Saya Makan Vitamin Shaklee

Image
Saya pilih Shaklee sebagai makanan tambahan untuk lengkapkan diet harian saya.. Mereka perlukan saya.. saya perlu sihat untuk mereka.. Awal2 saya consume Shaklee pun adalah nak tambah nutrisi ibu menyusu.. saya cari vitamin utk ibu yang menyusukan anak. Apa yang saya ambil/makan, dapat kepada anak yang saya susukan.. bukan semata utk kepentingan diri saya tapi untuk anak2.. Bila anak2 dah besar, mereka pula sambung makan vitamin sendiri.. mujur anak2 saya sukarela makan vitamin.. tiada paksaan.. enjoy jek.. begitu juga suami saya.. asal2nya bukan seorg yang rajin makan vitamin, tp bila rutin makan vitamin ini dimulakan oleh saya, sekarang dia pun sama2 consume vitamin shaklee. Lebih konsisten dari saya.. Alhamdulillah.. Allah berikan kami kesihatan yang baik hasil dari kami konsisten makan vitamin Shaklee.. Allah izinkan..Shaklee pilihan makanan tambahan kami sekeluarga.. Anda?#tsunamishaklee
#star8

Cara Saya Jaga Kulit Muka - Set Menyusu Shaklee. Apa Kaitan?

Image
Cara saya jaga kulit muka..?Tips utama saya adalah KONSISTEN...Kulit saya bukanlah jenis kulit sentiasa gebu gebas.. ada masa2nya sesekali akan naik jerawat.. kawasan paling glemer adalah di dahi.. memang tak bagi langsung nak rasa 'dahi licin'.. hahahaUntuk masalah jerawat dan parut nie, bila ia mula tumbuh subur, saya akan konsisten vitamin C (extra dose) dan juga ESP.. alhamdulillah mmg nyata kering cepat jerawat.. utk parut tue amik masa gak nak pudar sbb tue saya kata perlu konsisten dan sabar.. Lain2 dari tue, cara saya untuk jaga kulit wajah adalah ambil juga vitamin lain utk lengkapkan nutrisi badan.. vitamin lain yg saya kekal amik adalah Bcomplex, Vitalea, Gla Complex, Alfalfa, Omega (membantu melancarkan darah secara tak langsung wajah berseri), kolegen pun saya ambil.. Vitamin2 adalah utk dari dalaman.. Untuk luaran saya gunakan set skincare Nutriwhite Shaklee.. Air masak pun perlu minum dalam kuantiti yang cukup.. air manis kurangkan.. hati pun kena bersih.. baru …

Impian Tercapai Bila Buat Bisnes Shaklee

Image
Impian Dalam Bisnes ShakleeTerlalu banyak..
Alhamdulillah.. ada impian yang telah pun berjaya dicapai.. Allah izinkan.. Sentiasa update impian.. ada target utk dikejar.. tetapi ada impian yang sentiasa saya inginkan walaupun dah tercapai adalah, konsisten dan menten 5 figure income.. Satu impian tapi punya pelbagai impian tersirat.. utk menten 5 figure income, saya perlu pastikan ahli2 dalam empayar saya juga punya pendapatan minimum 4 angka dan leader2 punya income 5 angka seperti saya juga.. Apabila saya dapat menten 5 figure income, impian lain seperti umrah bersama keluarga juga akan terlaksana InshaAllah.. rumah idaman kami, kereta idaman kami (koleksi mungkin) πŸ˜‰Dan yang paling nikmat apabila dapat konsisten 5 figure income adalah, dapat konsisten juga utk membayar zakat dengan nilai yg besar.. Allahuakbar.. moga impian ini saya dapat teruskan sampai bila2.. Jom kawan2 diluar sana.. yg ada impian untuk tambah pendapatan.. utk ada pendapatan kekal.. dalam Shaklee inshaAllah bole…

Jenama Vitamin Yang Anda Wajib Pilih Sebab Ada Landmark Study

Image
Testimoni bukan bukti saintifik.. Semua orang boleh claim produk dia bagus.. ada tue siap curi testimoni produk lain dan kata ianya hasil dari menggunakan produknya.. Shaklee nak berikan bukti yang betul2 sahih produknya adalah terbaik.. sebab itu Shaklee ada landmark study.. semua ini adalah atas arahan Roger Barnett.  Beliau minta data saintifik dikeluarkan bagi membuktikan bahawa produk Shaklee adalah benar2 berkesan berbanding jenama produk suplemen lainSeperti yang saya ceritakan semalam ( https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10210080703124119&id=1533475806&set=a.10209545184256482.1073741887.1533475806&source=43 ) landmark study ini adalah kajian yg dilakukan oleh pihak ketiga bagi semua produk Shaklee.. ada 3 golongan sasaran yang mereka kaju iaitu1) orang yang lansung tidak makan vitamin
2) orang yang makan vitamin brand lain
3) orang yang makan vitamim Segala keputusan atau kajian dari pihak ketiga ini, semuanya akan dipublish.  Akan diwar2kan.. tiada keputusan at…

Malu Tapi Ingin Berbisnes - Jom Buat Shaklee

Senang Ke Buat Bisnes Nie?
Ada yang tanya macam tue kat saya.. Jawapan saya, SENANG..
Bila kita ada rasa nak buat, mestilah semua benda jadi SENANG.. Lagi-lagi bila kita enjoy buat benda tue, ehh makin senang la keje kiter tue.  Walaupun senang, ianya bukan cincai2 jek.. mestilah kita nak yang sempurna.. baru hasilnya memuaskan hati diri sendiri.. betul tak.. Tak sengaja pun terjebak dalam kancah bisnes online nie.. tapi alhamdulillah tepat pilihan saya.. pemalu.. malu sangat nak jupe orang masa awal2 buat bisnes nie sebab tue saya pilih dan teruskan bisnes online nie.. pagi nie nak sharekan sikit tips dr saya sendiri dalam bisnes online nie..Manfaatkan medium online yang ada.. seperti facebook, page fb, blog dan instagram.. kongsikan sebanyak mungkin produk yg kiter jual.. kiter xde kedai fizikal makanya medium online nie la kedai kiter.. kata bisnes, mestilah kiter menjual di "kedai".. bisnes tp tak promote, xde menjual, maner org nak tau 'kedai" kiter tue buka k…

Vitamin dan Nutrisi Lengkap Untuk Wanita Hamil

Image
Anda hamil..? Bestkan bila disahkan hamil..
Masa tue mesti excited nak cari  yang terbaik untuk anak dalam kandungan dan utk diri sendiri kan.. Saya cadangkan 5 vitamin Shaklee utk anda..#bcomplex - mengandungi 8 jenis vitamin B penting badan termasuk asid folic. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.
.
#vitaminC - membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah
.
#vitalea - kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.
.
#ostematrix - kalsium yg lengkap dengam vitamin D dan magnesium. Membantu mengurangkan masalah kekejangan kaki
.
#esp - protin memberi tenaga dan Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ib…

Dari Sambilan kepada Sepenuh Masa Bersama Shaklee. Pasif Income

Image
Bukan semata jual produk, tapi Shaklee adalah kerjaya @ bisnes yg dapat berikan saya pasif income.. Tengahari tadi saya COD meal shake pada sorang customer nie.. kenalan dia tempat kerja.. terkejut dia bila saya kata saya masih lagi bercuti tanpa gaji.. 2 tahun.  Lama kan.. πŸ˜‰ dan soalan dari dia, " tak boring ke tak g opis?"Dulu yea.. mungkin boring.. cuti bersalin 3 bulan masa bersalinkan anak pertama dan kedua, memang nak cepat naik opis. Tapi lepas bersalinkan anak ketiga, saya ambil keputusan utk bercuti tanpa gaji 2 tahun.. ada benda yang saya nak buat, mestilah tak boring.  Awal2 dulu mungkin yea.. sekadar suka2 jual vitamin Shaklee.. ingat lagi masa tue saya kat opis, saya siapkan panggil sorg opismate saya utk bg dia tengok jumlah bonus kerja 'main-main' yang saya buat ketika itu.. rm2k++.. lebih dari gaji hakiki saya.. Memilih Shaklee sebagai kerjaya memang bukan sesuatu yang senang.. saya ada empayar.. saya ada customer.. saya ada target.. saya ada matlama…

Pengedar Shaklee Kluang adalah Leader Team Saya Paling Komited

Image
Sungguh.  Ramai yang hebat2 dalam group saya. Tapi saya memilih utk kongsikan cerita tentang bakal leader ini.. Awal2 perkenalan kami adalah sebagai rakan kursus utk menjadi seorang peer counselor penyusuan.. lama dah kenal dengan akk comel nie.. kemudian semakin rapat apabila beliau menjadi customer Shaklee saya sekaligus menjadi ahli Shaklee berdaftarTidak terus berbisnes.. tapi menjadi pengguna terlebih dahulu.. dengan kerja hakiki sebagai seorang cikgu, beliau tak rasa ada masa utk berbisnes.. tak tahu nak selit maner utk berbisnes tue.  Tapi sebab rasa kebaikan dan hebatnya produk Shaklee ini, dan keinginan yang sangat tinggi utk orang diluar sana sama2 merasai, beliau mencuba membuat perkongsian sedikit demi sedikit.. Masa kita sama 24jam setiap seorang Allah beri.. istilah tidak cukup masa itu, kiter yang buat. Kiter yang duk sebut 'masa tak cukup', mmg itulah yang kiter dapat. Tapi jika masa itu diurus dengan sempurna, sentiasa ambil peluang utk lengkapkan apa yang kit…

Rahsia Awet Muda Dengan Vitamin Shaklee

Image
Comel jek akk nie.. Klau minta teka umur, mesti takde sapa nak teka umur akk nie lewat 30an.. tapi kulitnya tue.. cantik sangat. Beza masa tahun sebelum.. Bajet mcm baya2 kiter jek kan.. Xde rahsia dah skang. Dah tau dah akk nie amik apa tue kan.. πŸ’• ESP - Minuman protin berasaskan soya. Untuk sel kulit lebih sihat dan berseri. Tiada dah masalah kulit kusam.πŸ’• Vitamin C - memang baik sgt utk kulit. Berfungsi sebagai kolegen yang memegang sel2 kulit yg membantu memberi kesan tegangπŸ’• B Complex - B for beauty.. utk mengurangkan stress jugak. Klau dah memang sentiasa tenang. Xde stress mmg ternyata awet muda sokmoESP dan Vitamin C promo tau bulan nie..!! Best..#tsunamishaklee
#8cellent

Senang Sangat Dapat Cash Dari Shaklee.. Hanya Makan Sendiri Pun Boleh

Image
Tengah bulan setiap 14hb adalah PAYDAY utk semua ahli Shaklee.. "Eleh.. buat bisnes, jual barang memang la korg boleh dapat bonus.. kita2 nie makan sendiri jek susah nak dpt.. " - salah nie.. Haa meh saya sharekan semua belian saya dlm album ini..
Belian saya yang untuk✔ Makan sendiri jek..
✔ Guna sendiri jek...Pun boleh kumpul point dan boleh dapat cash bonus tau.. Nie belian untuk bulan nie.. belian tengah bulan.. dah kumpul 146uv.. Untuk dapat cash bonus, minima adalah belian dengan 150uv.. Sikit lagi tue nak layak dapat bonus.. masih berbaki 2minggu.. inshaAllah boleh kumpul lebih 150uv.. Hujung bulan nnt saya update total uv belian SENDIRI sahaja dan bonus yang saya dapat dengan hanya belian SENDIRI sahaja tidak termasuk jualan.. nantikan yea.. πŸ˜‰Esok ada nak g beli lg barang sendiri dan barang customer.. alhamdulillah.. #tsunamishaklee
#8cellent

Tips Kurus Selepas Bersalin

Image
Wawawawa... Sangat best la promo bulan nie dengan ibu yang sedang peknen tue. ESP dan Vitamin c memang ada dalam set kehamilan Shaklee.. Dua2 produk nie memang boleh diambil sejak dari awal disahkan peknen.. lebih best lagi bila yang amalkannya dari awal tue sbb boleh terus ambil selepas bersalin nanti.. Set lengkap Kehamilan Shaklee mengandungi ;B Complex
Vitamin C
Vitalea
Ostematrix
Omega Guard
EspKenapa dicadangkan untuk ambil set ini ; ✔ membantu mengurangkan morning sickness
✔ membantu ibu yang sedang hamil lebih bertenaga
✔ membantu melengkapkan nutrisi ibu yang sedang hamil serta anak dlm kandungan
✔ membantu mengurangkan masalah cramp @ simpul biawakBerbaloi grab bulan nie sebab Esp dan Vitamin C tengah promo tau!#tsunamishaklee
#8cellent

Kenapa Masih Tegar Bersama Produk Shaklee

Image
Setakat hari inilah... dan rasanya inshaAllah kekal bersama produk Shaklee.. kenapa erk... sebab produknya.. Sebelum nie pun pernah join satu jenama supplement nie.. belum lagi saya dapat kenal dan consume supplementnya tapi berkompang2 org tue duk promote marketing plan jenama tue.. HELLO... xkenal barang jadi blur gak apa yg nak dijual.. Alhamdulillah.. dengan Shaklee nie.. saya kenal produknya dulu.. saya makan.. saya rasa kesannya.. kemudian baru datang minat utk tau ttg marketing plan Shaklee nie.. Awal2 guna produk Shaklee nie pun mmg dah merasa gak bonus dr Shaklee.. itu makan sendiri tue.. so bila dah pilih utk serius dalam bisnes Shaklee, alhamdulillah seronok dan makin seronok.. Menjual barang yang kiter sendiri dah dapat kesannya.. testimoni dari diri sendiri.. duk kompang2 cter pasal produk pun produk yang sendiri dah dapat AKIBATnya.. Makanya, apa yang buat Shaklee nie lekat di hati saya adalah produknya kemudian baru marketing plannya.. orang kata,Tak kenal
Maka tak cin…

Anugerah Dari Shaklee Apabila Serius Berbisnes

Image
Sambil2 layankan anak, ngadap gobok stok vitamin dan 'harta' nie.. ehh nak snap sekeping gambo la.. ehh 'bersalji' hahaha kena amik utk bersihkan nie De Tettzy Mdfuzy.. Kebanggaan kami dalam biz Shaklee nie.. usaha saya bersama suami dan juga anak2 Shaklee saya Green Nutrien Team... kejayaan ini bukan sorg2 punya kerja tapi kerjasama dalam empayar saya.. Dalam Shaklee, kita berjaya sama2.. nak berada dipuncak, kena sama2 dengan team masing2.. nak naik keatas, kena hulur dan tarik sama ahli.. xde istilah ahli dibawah,  awak sorg2 kat atas.. tak syok gitu tau... Sorang naik pentas amik award, mesti ada ahli yang akan sama2 amik award gak...Sorang dapat bonus 4 angka, yang lain kena gak dapat bonus 4 angka.. Sorang dapat car bonus, yang lain pun kena dapatkan gak car bonusSorang dapat free trip shaklee, yang lain pun kena sama2 grab  free trip tue..Peluang sama rata dari Shaklee.. semua boleh dapat.. tapi usaha dan kerajinan tue kena seiring la dengan apa yang korg nak tu…

Kenapa ESP Shaklee Jadi Pilihan Ramai??

Image
Kenapa Ramai Yang Sukakan ESP dan Menjadi Hot Produk Kami?
ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati. Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit
Bulan ESP skang nie.. ✴ Beli 2 ESP       ✔ DISKAUN 5%
✴ Beli 6 ESP       ✔ PERCUMA 1 ESP       ✔ PERCUMA KEAHL…

Keahlian Shaklee BUKAN Seumur Hidup?

Kena RENEW???Shaklee sekarang sedang buat database cleaning. Jadi semua orang kena activate membership untuk beritahu "Hello, saya masih hidup!". Maklumlah dah bertahun2 jd member Shaklee tapi kalau dah meninggal pun nama still ada coz takda renewal. Banyak sangat belanja nak keep data orang yg dah takde....Nak activate pun sonang bonar. Saya buat belian 200uv je terus activate. Kalau barang yg kita nak guna tu tak sampai 200uv, beli je voucher rm30. Voucher tu boleh guna balik nnti. Maksudnya kita bayar NOTHING pn. Just shaklee nak tahu kita hidup lg ke tak je. Hihi
Takde bayaran tersembunyi. Ahli Shaklee yg belum buat activation sila buat cepat2 OK. Contact upline masing2 tau. Untuk ahli Shaklee dalam team saya, hubungi saya yea. Saya bantu anda. Nur Salwa
0127111260
Biz Leader Shaklee

Cara Bancuh ESP Shaklee Yang Mudah dan Sedap

Image
Kenapa suka sangat ngan ESP nie..?ESP antara produk Shaklee awal yang saya beli.. sampai sekarang masih ambil.. Tak jemu ke?Opcos tak.. sebab apa??✔ sedap
✔ senang nak bancuh
✔ agak2 lapar, tapi tak tau nak makan apa atau malas nak cari makanan lain, terus jek shake esp nie
✔ dapat pudarkan parut jerawat saya atau apa2 parut (contoh kena gigit nyamuk). Org suka makan kicap parut cepat hitam haha
✔ bantu beri tenaga
✔ dan paling utama adalah saya tahu badan saya perlukan protin.. protin nie makanan kepada sel dalam badan saya. Bila sel badan sihat, inshaAllah badan kiter pun sihat dan banyak lagi manfaat lain bila badan sihat..
✔ protin shaklee ini juga dapat kawal kolestrol yea. Bila kolestrol rendah, baik utk kesihatan jantung. Cerita esp ari nie xberfakta sangat. Mudah utk anda paham kenapa saya suka Esp Shaklee.. hihihiYa Allah.. tengah taip2 cter esp nie pun dah terbayang utk shake esp sejuk2 dalam botol shaker baru tue.. ehmmmm mabelesnya.. Yang biasa minum esp mesti korg xlepas…

Anda Perlu Percaya dan Pilih 100% Supplemen Shaklee

Image
KENAPA PERCAYA SANGAT DENGAN BRAND SHAKLEE?"Tak makan vitamin pun sihat gak"" Alaa nama pun vitamin, sama jek semua "Dulu... yea.. saya pun fikir macam yang si pulan tue kata.. sama jek makan apa2 brand.. xmakan pun ok gak.. tunggu la dah rasa badan sakit ke nanti baru amik.. Tapi SEKARANG, bila upline kami tekankan kepada kami terutamanya saya tentang landmark study nie, baru la paham dan memang sangat beruntung saya dah lama kenal dan makan vitamin shaklee nie.. memang memilih brand yang betul iaitu SHAKLEE..Korang boleh jek nak kata, "eleh, ko jual brand tue memang la ko puji melambung barang yang ko jual".. Eh hello.. sebelum saya menjual, saya guna dulu produk Shaklee nie. Dah makan dah rasa kesannya baru saya mula menjual tau.. kenal produk dulu baru kenal dan belajar tentang marketing Shaklee.. Yea betul.. cerita landmark study nie memang lama dahm bukan sekarang Shaklee buat / landmark study.. nak buat benda nie makan tahun.. satu usaha gigih dan …

Makan Vitamin Shaklee Sahaja Confirm Sihat

Image
MAKAN SHAKLEE JEK CONFIRM KO SIHAT!
Aishhh sapa kata tue...
Pagi tadi sarapan lewat.. makan soto nasi.. so kenyang lagi nak lunch.. nak kuar g branch nie, bawak bekal esp + fresh milk.. bleh la buat alas2 perut yg xbape nak lapar nie..
"Ko kan.. asyik cter vitamin jek.. hari2 update makan shaklee.. ko xmakan benda lain heh?.."
Ehh mestilah makan.. makan gak nasi.. makan aiskrim.. makan gak kat kfc.. makan la macam org lain makan.. cumanya.. tau diri sendiri nie diet seimbang tue mmg ke laut, nutrien dlm badan xbape nak dilengkapkan sangat so kenalah pilih utk topup dengan supplement..
Paling asas skali saya cuba untuk tidak tinggal 4 vitamin nie..
apa dia?
ESP, BCOMPLEX, VITAMIN C dan VITALEA..
kenapa
Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(peny…

Wajah Kusam, Berjerawat dan Berminyak Atasi Dengan Set Cantik Shaklee

Image
Anda punya masalah seperti dibawah ini;✔ wajah berminyak
✔ berjerawat
✔ berparut
✔ kulit wajah kusamCadangan Vitamin Shaklee yang sesuai adalah;✅ ESP - Minuman protein berasaskan soya. Protein adalah makanan kepada sel badan kiter. Apabila sel badan sihat, bantu badan serta wajah kelihatan lebih bertenaga.. ✅ Vitamin C - bertindak umpama kolegen.. memegang setiap sel dengan erat.. menganjalkan kulit✅ Vitamin E - istimewa vitamin E Shaklee mengandungi selenium. Selenium merupakan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh dan berfungsi sebagai antioksidan yang melawan radikal bebas.Esp dan Vitamin C harga promo tau.. berbaloi grab set nie sekarang!Nur Salwa
0127111260
Pengguna & Pengedar Vitamin Shaklee

Shaklee Bagi Sebiji Kereta Pada Pengedarnya

Image
dulu, jb - kl naik kete tempatan, rasa oklah.. bolehlah.. ok jek.. selesa jek.. no problah..
sekarang, jb - kl naik kete import.. wahh lagi best.. xsangka.. tiap minggu pun bleh.. alhamdulillah..
nak rasa best hari ini, kelmarin merasa dulu yg kurang best.. adatlah kan.. tapi ini kami.. syukur alhamdulillah apa yg kami ada hari ini.. mungkin anda lain, awal2 dah merasa senang itu.. tetap alhamdulillah.. πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†
Alhamdulillah.. sendiri tak sangka selepas setahun betul2 serius berbisnes, saya dapat capai 1 anugerah dari Shaklee.. Car Bonus Achiever.. bukan dapat kereta tau. Tapi Shaklee bagi dalam bentuk cash setiap bulan. So terpulang nak beli kereta ke rumah ke simpanan ke...
Awal2 dulu saya rasa mcm susah jek nak dpt benda nie. Yea. Susah bila kita xletakkan target.. saya maklumkan pada upline saya.. saya nak kunci besar nie.. saya bagitau saya nak dptkan gak kunci nie pada cycle tue.. saya nak naik pentas amik kunci nie. So upline mtk saya buat target. Clearkan target.. bulan bera…