Posts

Showing posts from January, 2016

Peppermint Ginger Plus Shaklee - Kebaikan dan Kelebihan

Image
Halia Atasi Masalah Perut Berangin
Perbezaan ShakleeKombinasi 4 herba dari Barat dan Timur dan dihasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains yang terkini.
Secara klinikal sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.
Manfaat Utama Peppermint - Ginger Plus ShakleePudina : Melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang. Membantu dalam penghadaman, mabuk laut/darat, membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit birit. Selain itu, ia melegaka kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan kimoterapi. Pudina merangsang mengeluarkan peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang yang dijangkiti selsema. Perasaan sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan tetap fokus
Halia : Masyarakat cina telah menggunakan halia lebih daripada  2 ribu tahun. Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencern…

BAGUS KE SOYA Shaklee

TAHUKAH ANDA?

## Protin soya Shaklee ialah NON-GMO SOY..

## shaklee hanya menggunakan protin soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO ( non-genetically Modified Organism) dimana ia disahkan melalui Inetity Preservation Program.. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses..

## soya diproses dengan air bukan dengan bahan kimia bagi mengekalkan sumber semulajadi isoflavones..

## tidak mengandungi kolestrol dan laktosa..

## mengandungi semua asid amino yang diperlukan oleh tubuh bagi mengekalkan tisu-tisu yang sihat termasuklah 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya..

## ESP ini sumber kalsium dan zat besi yang baik..

Berminat?
sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman we…

Testimoni : HB Low ketika Hamil Punca Jatuh Cinta dengan Shaklee

Image
Set Kehamilan Shaklee Bantu Naikkan Bacaan 'hb low'Masalah hb low ketika hamil menjadi suatu tekanan dan kerunsingan kepada ibu-ibu yang sedang hamil.. malah sesuatu yang perlu di ambil serius tau.. jika berlarutan bacaan masih lagi di bawah paras normal, pemantauan rapi dari nurse dan jua doktor..

Jangan Ambil Ringan Hb Rendah Semasa Hamil


Puan Siti Aishah mengalami masalah yang sama.. Bagaimana beliau menaikkan bacaan hb nya sehingga mendapat pujian nurse serta apa gelaran yang jiran berikan kepada anaknya... 






Assalamualaikum w.b.t.Nama saya Siti Aishah Binti Mohamad. Umur 24 tahun. Saya seorang surirumah sepenuh masa dan ibu kepada seorang anak perempuan berusia 5 bulan. .
Saya dah amalkan Shaklee ni selama 9 bulan iaitu ketika usia kandungan saya 5 bulan. Punca saya ‘jatuh hati’ dengan Shaklee adalah disebabkan ‘hb’ saya ‘low’.... Bile ‘hb’ dah ‘low’, dengan tak lengahnye saya cari ape2 supplemen atau ubat jenis pil yang boleh bantu saya normalkan balik ‘hb’ saya tu.
.
Dengan ba…

Mengembara ke Dubai, Abu Dhabi dan Ziarah Umrah Secara Percuma

Image
Ziarah Umrah dan Dubai, Abu Dhabi Secara Percuma..
Alhamdulillah, awal Disember 2015 lepas, suami saya berkesempatan mengerjakan umrah serta melawat beberapa tempat menarik di Dhubai serta Abu Dhabi.. sebelum saya teruskan cerita perjalanan ziarah tersebut, saya berikan beberapa keping gambar untuk kawan-kawan lihat..














Suami Pergi Seorang?

yea.. suami pergi seorang  jek.. Percutian Free Bersama-sama rakan Shaklee..nanti saya sambung lagi cerita Percutian Mewah yg ditaja sepenuhnya oleh Shaklee ini. Tengok gambar pun dah teruja kan..?

Cantikkan gambar-gambar dari suami saya nie.. ada yg kata suami bawak jurugambar peribadi.. hihihi saya akan sharekan juga apa yang suami saya guna untuk dapat secantik ini.. bukan guna camera mahal pun.. xbesar pun camera tue.. 



Baca juga PROMOSI - untuk mengetahui produk dengan harga promosi dari Shaklee

Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian …

Promosi Aiskrim RM1 di 7Eleven

Image
Milo Frozen ConfectionSedang berlangsung promosi aiskrim milo baru nie dengan harga serendah RM1 sahaja.. harga asal adalah RM1.50

nampak poster nie tadi kat Beautiful Nara terus forward ke hasben.. balik keje tadi 6 batang aiskrim dia beli.. terus kami anak beranak makan aiskrim RM1 nie hahaha

Promosi sehingga 1 Februari 2016

Vitamin Shaklee Untuk Ibu Menyusu Set Bajet

Image
Assalamualaikum.. Saya percaya dan yakin semua ibu inginkan yang terbaik untuk anak-anak serta dirinya juga.. bila sebut yang terbaik, untuk ibu-ibu yang masih mempunyai anak kecil, pastinya ia berkisar Susu Ibu adalah yang terbaik..


ibu-ibu mencari vitamin bukan semata kerana ingin menambah susu badan, tapi lebih utama saya ingatkan  vitamin membantu memberikan kesihatan yang lebih baik kepada ibu
bila badan ibu sihat, secara tak langsung melancarkan proses penyusuan.. sila percaya dan yakin..  
Apa fungsi Esp Antara komposisi utama dalam susuibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

ESP membantu memekatkan susu, memberi tenaga berkekalan yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP memban…

Pencuci Yang Dapat Memelihara Alam Sekitar - Get Clean Fresh Laundry

Image
Buih banyak... korg suka tak... dulu.. saya pun suka.. kalau nak mencuci tue mmg nak ada buih banyak.. rupa-rupanya tak bagus tau..
Buih yang banyak tue mengandungi bahan kimia berbahaya.. Contohnya Sodium Lauryl Sulfate dan Ammonium Lauryl Sulfate (berfungsi untuk menghasilkan buih yang banyak). Jangan tertipu sebab kita fikirkan buih banyak itu bagus tetapi ia menggunakan bahan kimia yang merosakkan kulit yang mana boleh mengakibatkan kerengsaan, atau lebih teruk lagi pendedahan yang berterusan boleh menyebabkan kanser..



Pencuci dan pelembut baju Shaklee iaitu Get Clean Fresh Laundry nie memang tidak banyak buih.. sama gak dengan dish wash (pencuci pinggan shaklee). Buihnya kurang..
Produk Shaklee selamat utk kiter selamat untuk bumi..
Jom TUKAR!!





Baca juga PROMOSI - untuk mengetahui produk dengan harga promosi dari Shaklee

Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari …

Fungsi dan Kelebihan Zinc Complex Shaklee

Image
Korang Tau Tak.. 

Ikan haruan kaya dengan zinc.. 



Perbezaan Shaklee
Dirumus dari zinc glukonat semulajadi dan bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah diserap oleh tubuh kita. Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.
Manfaat Zinc Complex ShakleeMengaktifkan 200 jenis enzim - zinc berkebolehan menggabung DNA, RNA dan protin, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam tubuh kita untuk memelihara metabolisme gigi dan pertumbuhan para remaja
Membentuk Kolegen - membantu pembentukan protin dan kolegen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ
Memperbaiki Diabetis - membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetis
Bintik Putih Dikuku - Bintik putih di kuku adalah tanda defisiensi zinc, yang boleh menyebabkan depresi, lemah dayat ing…

Sebotol Vivix Merubah Diri Seorang Perokok Tegar

Image
Bila ditanya kepada seorang perokok, sampai bila hendak merokok?
mereka ada niat untuk berhenti... malah hampir tiap tahun pasang azam untuk berhenti merokok.. tapi susahnya nak hilangkan tabiat atau ketagihan merokok ini.. 
merokok itu HARAM.. merokok itu membahayakan diri malah lebih bahaya kepada orang sekeliling. ikut kisah Encik Nasirudin Sulong ini, salah seorang yang berjaya mendapatkan kesihatan lebih baik apabila telah berhenti merokok.. 
sebotol vivix yang merubah kehidupan Encik Nasirudin



Assalamualaikum.. Semangat Pagi semua ☺

Nama saya Nasiruddin Sulong (51th), seorang suami dan bapak 6 org anak. Disini saya ingin kongsikan pengalaman saya mengamalkan produk Shaklee iaitu VIVIX.Saya seorang perokok tegar, awal saya merokok pada usia belasan tahun, hampir 30th lebih saya bergaul dengan nikotin…bayangkan 1 hari saya boleh habiskan 2 bungkus rokok Marlboro Light bahkan lebih…dah berapa banyak pembaziran yg saya lakukan dan juga merosakkan diri secara perlahan2 huhuhu sedihnya kal…

Testimoni - Muka Buruk Berjerawat Menjadi Cantik Gojes dengan Shaklee

Image
Assalamualaikum.. 

Kulit muka yang berjerawat dan ke merah-merahan serta berparut memang menjadikan seseorang hilang keyakinan diri.. malu untuk tampil di khalayak ramai.. lebih suka menyendiri.. tapi setelah mengamalkan vitamin Shaklee, terpancar wajah yang sangat cantik oleh suri rumah ini.. jom sama-sama kita baca testimoni Puan Lisa Laing..




Salam buat semua,
Nama saya Lisa Laing. Saya seorang ibu dan surirumah. Pengalaman saya bersama Shaklee sangat mengembirakan saya dan keyakinan diri saya kembali bila berhadapan dengan orang.Tiada lagi perasaan rendah diri dan benci pada diri sendiri setiap kali melihat.
Perkongsian saya adalah berkaitan dengan kulit wajah saya yang bermasalah teruk selepas saya melahirkan anak pertama pada November Tahun 2010. Wajah yang bebas jerawat dan bersih licin tiba-tiba dipenuhi dengan jerawat yang sangat teruk. Lebih parah ia sakit bagaikan kulit terbakar bila dicuci.
Pelbagai produk dari harga murah hingga ratusan ringgit telah diguna untuk mengubati mas…