Nutriferon Shaklee Teman Kami Sekeluarga Ketika Travel

Kenapa Nutriferon Sentiasa Bersama Kami Sekeluarga

Selain mudah dibawa, anak kami pun memang suka makan nutriferon ini.. pada kami, nutriferon adalah 'patung' atau perisai kami sekeluarga.. sachet yang kecil dan hanya perlu koyak sahaja sachet itu kemudian terus letak di atas lidah.. ra


Apa itu Nutriferon?

Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Sejarah Nutriferon.. Siapa yang menciptanya?

Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi dalam badan.

Siapa yang perlukan Nutriferon?

Sesiapa sahaja yang selalu demam / rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti flu, demam ,cancer, asma... tetapi harus diingat yer yang produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh sebarang jenis penyakit.

Bagaimana ia bertindak?

Nutriferon bekerja dalam dua cara~segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti dan juga menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan

Testimoni Nutriferon


Baca juga PROMOSI - untuk mengetahui produk dengan harga promosi dari Shaklee



Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 




Nur Salwa Ishak


♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]

♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260

♥ Emel : honeywawa85@gmail.com

♥ Laman web: nursalwa.com

♥ FB Page : Nur Salwa Vitamin E Shoppe

Congo Bar - Kek Paling Gojes dan Senang Untuk Dibuat

Resipi Manisan atau Minuman Petang Kegemaran Ramai

Assalamualaikum.. 

Pagi-pagi ahad nie, saya nak sharekan resipi manisan paling senang untuk dibuat dan dihidangkan.. Saya nie ikut mood.. ada musim kek batik, rajin la wat kek batik.. antara kuih yang senang gak tue.. sekarang nie tengah musim congo bar hahaha ada tue tiap ari buat dan biasanya bila balik kampung la baru buat sebab ramai yang akan makan.. kalau buat kat umah sendiri jawapnya sendiri yang melantak sorang-sorang, sendiri yang gemuk..

saya pun kurang pasti nak panggil congo bar nie kek atau kuih haha


nie hasil keras tangan iols buat bulan lepas hihi

serius.. memang senang buat congo bar nie.. tak perlu nak guna mixer bagai.. hanya perlukan sedikit kekuatan tangan untuk mengacau (manja-manja jek kacau), dan juga oven untuk membakar.. takkan nak menjemur bawah matahari pula kan..

Resipi Congo Bar 


Bahan-bahannya;
  • 315g Tepung Gandum
  • 2 1/2 sudu kecil baking powder
  • 1/2 sudu kecil garam
  • 150g butter (saya guna butter Twin Cow)
  • 250g Gula Perang (Brown Sugar)
  • 3biji Telur (saya tak ikut gred telur pun, guna apa yang ada)
  • 1sudu esen vanila (saya guna penutup botol esen tue jek)
  • 200g Coklat Chips (tukar-tukar ikut mood, kadang guna coklat coin)
  • 1cawan pican atau apa-apa kekacang (pilihan) 
  • kepingan badam untuk taburan di atas
Cara-caranya;
  • Ayak tepung gandum, baking powder dan garam - ketepikan
  • bekas lain, kacau gula perang dan butter sehingga larut. kemudian masukkan telur sebiji-sebiji. masukkan esen vanilla. 
  • bila gula perang, butter dan telur larut, masukkan sedikit demi sedikit tepung, gula serta baking powder yang telah di ayak tadi sedikit demi sedikit sehingga habis
  • masukkan pula coklat chip serta kekacang
  • tuang ke dalam dulang pembakar yang telah di alas kertas minyak serta di sapu sedikit minyak/butter
  • tuang adunan dan ratakan ke atas dulang pembakar, ratakan
  • taburkan hirisan/kepingan badam di atas adunan 
  • bakar pada suhu 170c selama lebih kurang 25-30minit atau sehingga permukaan atasnya kuning keemasan 
sedap.... korang try la buat yea.. 



Baca juga PROMOSI - untuk mengetahui produk dengan harga promosi dari Shaklee


Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 



Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

Rawat Dan Ubat Penyakit Kayap Dengan Supplemen Semulajadi Shakle

Kayap : Gatal dan Menyakitkan serta Kesan Yang Memalukan.

Kayap selalunya menyebabkan keradangan pada urat saraf pada satu bahagian badan sahaja iaitu samada di dada atau muka

Kayap atau juga dikenali herpes zoster (atau sekadar zoster) merupakan penyakit virus yang disebabkan oleh virus varicella zoster (VZV).[1] Seseorang yang mengalami penyakit ini akan mendapat ruam kulit yang memedihkan dengan lepuh pada satu-satu kawasan badan dan ia seolah-olah berbentuk jalur. Jangkitan awal VZV boleh menyebabkan cacar air yang biasanya dialami oleh golongan kanak-kanak dan orang muda. Setelah penyakit cacar air sembuh, virus itu masih lagi berada dalam badan tetapi dalam keadaan tidak aktif. Jika tahap daya tahan selular seseorang itu menurun, maka VZV boleh aktif kembali dan merebak ke saraf periferi hingga ke kulit yang akhirnya membawa kepada penyakit kayap.[2] 

Info lain yang saya dapat dari page Klinik Kesihatan PapaZola,

Penyakit kayap terbahagi kepada tiga jenis, iaitu kayap melukut, kayap jagung dan kayap ular atau nama saintifiknya herpes zoster atau disebut shingles berpunca daripada serangan virus Varicella zoster (VZB) iaitu daripada kelompok virus herpes.

Kisah Cik SITI NORHAYATI ABDUL HALIM yang pernah mengalami kayap di muka sembuh setelah mengambil Vitamin Shaklee  





Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. kene tang muke plak tu. Habis separuh muke sebelah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Anti-Viral Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah berpuasa langsung!  
Lepas kene discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadhatina Mkb bagi makan NUTRIFERON. 
NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muke.. 
LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di'jajah' kayap tu. Memang jadi "two Face" bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan juga B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde 'two face'. 
Thanks to Emak Hajjah Nur Huda yang tak henti2 menjaga kakak time berkayap tu, Along- sebab buat research pasal kayap and bagi supplement SHAKLEE NUTRIFERON, LECITHIN & B COMPLEX tu... serta adik beradik laien yang menggembirekan hati dengan menggelar kakak si KAYAPA. Kikikikiki~ 
Bila sakit jangan risau, YAKIN PADA ALLAH. Sebab setiap sesuatu tu datang dari Allah. Bila dah cukup time, Allah akan ambil balik yang didatangkan tu. Kayap ni die bagi, then bile dah usaha dan YAKIN PADA DIA akan sembuhkan, dia ambil balik kayap tu. FAITH IS EVERYTHING! 
HAppy Sayyidul Ayyam. Zikir Hari Ini: Ya Allah.

Apa Suplemen yang Cik Siti Ambil Untuk Menyembuhkan Penyakit Kayapnya? 

Beberapa suplemen di bawah ini adalah antara usaha Cik Siti dalam menyembuhkan kayapnya.. 





  • memecahkan lemak 
  • mengurangkan kolestrol 
  • sumber utama kolina yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf
  • membantu mengelakkan sembelit

3) B Complex 


  • anti- stress
  • baik untuk kesihatan kulit - B for Beauty
  • mengandungi asid folik yang baik untuk ibu mengandung
  • lengkap dengan 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh badan 
  • menukar makanan kepada tenaga

Baca juga PROMOSI - untuk mengetahui produk dengan harga promosi dari Shaklee


Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 



Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

Pengedar Shaklee Skudai, Johor Bahru, Johor serta Seluruh Malaysia

Seorang ibu beranak tiga yang enjoy dan gembira memegang jawatan sebagai WAHM (working at home mom


Saya bekas kakitangan awam yang memilih untuk bekerja sendiri bersama anak-anak.. kerja apa yang saya buat di rumah ini..?

Bergelar seorang isteri serta ibu pastinya jawatan utama saya adalah suri rumah.. disamping itu saya adalah Pengedar Shaklee Sepenuh Masa..

Memasuki tahun kelima bersama Shaklee, alhamdulillah saya bersyukur sangat dengan apa yang saya ada pada hari ini.. Pada awalnya hanya sekadar suka-suka berkongsi kebaikan Shaklee sehingga sekarang Shaklee memberikan pasif income kepada saya. 

Menerima tempahan dari seluruh Malaysia untuk mereka yang mahukan vitamin Shaklee yang memilih untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik.




Anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee atau anda ibu bekerjaya yang masa di pejabat 8 pagi - 5 petang yang mahu seperti saya atau anda suri rumah yang mahu menambah pendapatan keluarga, boleh hubungi saya..


keluarga saya.. kami di KLIA sewaktu menghantar suami untuk Program Ziarah Umrah Abu Dhabi yang sepenuhnya ditaja oleh pihak Shaklee hasil saya menjalankan perniagaan Shaklee

Tahun lepas suami dan anak sulong pergi bercuti ke US/California yang juga sepenuhnya ditaja oleh Shaklee




Baca juga PROMOSI - untuk mengetahui produk dengan harga promosi dari Shaklee


Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 



Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

Hormon Tidak Stabil Serta Haid Tidak Teratur Penyebab Sukar Hamil

Gla Complex, ESP, serta Alfalfa Complex Bantu Ibu Ini Hamil

Memiliki cahaya mata pasti menjadi impian setiap pasangan yang telah mendirikan rumah tangga.. tetapi atas beberapa faktor, impian itu masih tidak berjaya..



Kenapa perlu terus bersedih.. Jom baca kisah ibu muda ini yang mengalami masalah untuk mendapatkan zuriat di awal perkahwinan mereka




Assalammualaikum wbt.

Nama saya Nurul Ain Najwa Rosli, sudah berumur 28 tahun pada bulan November ini. Actually saya adalah staff kepada Master Hadhatina dan Master Kamarul. 
 
Alhamdulillah, saya juga telah diberi peluang oleh mereka untuk saya kongsi testimoni saya kepada semua. Bagi saya cerita saya ini akan memberi inspirasi kepada semua pasangan yang baru berkahwin dan yang ingin mempunyai zuriat. Sebelum saya bercerita dengan lebih lanjut, saya juga seorang SID yang baru mendaftar pada tahun ini. Saya memang sangat menyukai Shaklee ini sebelum saya mendaftar sebagai ahli lagi.
.
Saya ingin bercerita tentang pengalaman dahulu sebelum mempunyai anak lagi. Alkisahnya bermula sebelum saya menjadi ahli Shaklee. Untuk makluman, saya berkahwin pada 13 September 2013. Memang sebelum saya berkahwin lagi saya mempunyai masalah haid yang tidak teratur atau lebih dikenali sebagai masalah hormon yang tidak stabil. 
Orang cakap jika kita mengalami masalah di atas, agak sukar untuk hamil. Memang benar pada saya,setelah tunggu hampir 3 bulan, saya masih tidak hamil dan period saya pun masih tidak teratur.
.
Sampailah satu hari tu, kawan saya consult saya untuk ambil Set Kesuburan Shaklee. Dalam set kesuburan tu ada 3 produk yang perlu saya ambil iatu GLA Complex, Alfalfa Complex dan ESP. Apa salahnya saya mencuba kan. Ni pun atas sokongan suami saya jugak. GLA Complex tu saya ambil untuk menjadikan hormon saya stabil dan period saya akan teratur. Ia mengandungi Vitamin E dan gamma linolenic acid (GLA) yang juga memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan dan hilang mood. 
 
Alfalfa Complex pula membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid.
Akhir sekali, saya ambil ESP yang sangat disukai ramai ni. ESP merupakan salah satu produk untuk membantu dalam meningkatkan kesuburan yang mana penting dalam persediaan rahim menerima janin.

Sangat bersyukur setelah 3 bulan konsisten mangambil set kesuburan ini, memang period saya kembali teratur setiap bulan dan saya telah dikejutkan dengan berita gembira yang saya telah hamil anak pertama pada masa itu.
 
Dahulunya lama kami berdua sahaja then selepas itu Alhamdulillah kami telah bertiga. Saya fikir saya memang tidak boleh hamil, tapi Allah itu maha berkuasa. Saya juga sedang hamil anak kedua. Saya bersyukur sangat kerana diperkenalkan dengan Shaklee. Vitamin Shaklee ini hanyalah sebahagian daripada usaha sahaja.  
Taraf kesihatan pada suami isteri turut menjadi faktor utama kesuburan, dan pastinya rezeki ini datang dari Allah Yang Maha Esa. Amin. 
.
Love U Shaklee


Faktor penyebab ketidaksuburan lelaki dan perempuan -->> http://www.nursalwa.com/2014/02/vitamin-untuk-meningkatkan-kesuburan.html


cerita tentang set kesuburan -->> http://nursalwa.blogspot.com/2013/10/set-kesuburan-shaklee-bantu-dapat-anak.html


Tips dari saya untuk mendapatkan seorang anak perempun -- >>  http://www.nursalwa.com/2015/01/tips-atau-cara-untuk-dapat-anak.html


Tips Untuk Mendapatkan Cahaya Mata


1. Doa dengan bersungguh-sungguh
2. Berusaha untuk menurunkan berat badan
3. Bersenam selama 30 minit setiap hari
4. Ambil supplement multivitamin, Vitamin E, Vitamin C dan Asid Folik
5. Tenangkan jiwa dan emosi
6. Setiap rawatan memerlukan tempoh 3 hingga 6 bulan untuk keberkesanannya


Baca juga PROMOSI - untuk mengetahui produk dengan harga promosi dari Shakl

Baca juga PROMOSI - untuk mengetahui produk dengan harga promosi dari Shaklee


Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 



Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com



Nutriferon Shaklee - Kelebihan dan Kebaikan

Perisai Semulajadi Anda Sekeluarga


Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster.siapa yang perlukannya?
  • individu yang rendah sistem imun.
  • individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas  penyakit yang dihidapi.
  • individu yang apabila sakit (demam), demamnya melarat melebihi seminggu.
  • ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.

Penemuan Terhebat Dalam Bidang Immunologi


Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia (Nutriferon). Dia telah menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan; iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji plantago; mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formula yang digunakan olehnya adalah semulajadi, selamat, tulen dan berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi

Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif dan diPaten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee.

Didalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes HIV dll. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit

Manfaat Utama Nutriferon Shaklee

  • Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari - Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh : T-cells, B-cells and makrofag

  • Melawan Kanser & Tumor - Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi 

  • Melindungi dari Influenza - Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza

  • Meringankan Stress & Kelesuan - Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk

  • Melambatkan Penuaan - Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat

  • Mengurangkan Infeksi Oleh Pesakit-pesakit Hepatitis B & C - Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi  dan meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dll kepada pesakit-pesakit Hepatitis B & C

  • Mempertingkatkan Menopaus - Hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik

  • Mempertingkatkan PMS - Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing



Fungsi 4 ekstrak Tumbuhan dalam Nutriferon

  • Biji Labu - Merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh . Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser

  • Biji Plantago Asiatica - Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun

  • Honeysuckle Jepun - Menentang Pencerobohan virus dan kuman 

  • Bunga Safflower - Menghasilkan dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman 

Dari Mana Datangnya Virus, Kuman dan Mikrob?

Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan ( hawa dingin, gas buangan, asap, virus di udara, habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabut, habuk hama pada selimut, pengangkutan awa, peluh, air) , makanan, latihan fizikal , persekitaran dll.

Bagaimana Mikrob Menjejaskan Kita?

Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutaman sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk, alergi, asthma, ekzema, jerawat dll. Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degeneratif, penyakit kronik, kanser dll.


Kadar Penambahbaikan Sistem Imun Biologi Aktif Yang Dirangsang Oleh Pelbagai Polysakarida


Cerita saya dan anak -->  Testimoni - Nutriferon membantu saya


Baca juga PROMOSI - untuk mengetahui produk dengan harga promosi dari Shaklee


Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 



Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com