Posts

Showing posts from September, 2016

Tips Kekal Sihat dan Bertenaga Ketika Musim Panas

Image
Korang perasan tak, sekarang cuaca panas. Kipas tue 24jam terpasang.. pakkal la xde econ. Haha klau ada pun pasang gak econ 24jam.. Tidur malam pun klau boleh nak tidur depan kipas.. πŸ˜…πŸ˜…Macamaner nak hadapi musim panas nie? Tips dari saya πŸ˜‰✔ banyakkan minum air masak/air kosong
✔ banyakkan aktiviti dalam rumah. Kurangkan aktiviti diluar
✔ pasang kipas dan econ hihi
✔ pakai topi atau payung apabila berada diluar ketika cuaca panaa terik
✔ sapu lotion
✔ kurangkan pengambilan minuman manis/berkafein dan alkohol
✔  minum minuman isotonik untuk menggantikan garam yang hilang akibat berpeluh.. Haaa utk minuman isotonik tue, saya pilih utk bancuhkan PERFORMANCE DRINK SHAKLEE utk sekeluarga.. kebanyakkan minuman isotonik yang dijual diluar tue berkarbonat/bergas dan manis.. agak kurang elok. Tapi berbeza dengan performance drink shaklee.. Performance Drink Shaklee adalah minuman elektrolit yang lengkap dengan campuran unik karbohidrat.. fungsi elektrolit adalah bg mengawal keseimbangan  a…

Bila Stress, Korang Buat Apa??

Bila stress, JERIT!!!!!hahaha hilang ke stress.. makin penat jek.. tapi kadang2 yea.. hahahaBila stress, makan..
Bila stress, g jalan-jalan..
Bila stress, g spa? Ehh yang nie tak pernah try...Untuk diri saya, adakalanya mmg kurang mahir nak handle stress nie.. last2 nnt saya akan nangis dan duk kurung diri kat bilik.. πŸ˜† capai alquran, baca dan nangis puas2.. yea.. itu cara saya.. Sebab tue seboleh mungkin, amik langkah2 elak stress. Setiap ari tak tinggal amik bcomplex.. bcomplex nie sinonim dengan istilah vitamin penenang.. bantu mengurangkan stress.. Banyakkan gak istighfar..  jauhkan diri dr punca stress. Cepat tua tau stress dan marah nie #tsunamishaklee
#8cellent

Kenapa Saya Makan Vitamin Shaklee

Image
Saya pilih Shaklee sebagai makanan tambahan untuk lengkapkan diet harian saya.. Mereka perlukan saya.. saya perlu sihat untuk mereka.. Awal2 saya consume Shaklee pun adalah nak tambah nutrisi ibu menyusu.. saya cari vitamin utk ibu yang menyusukan anak. Apa yang saya ambil/makan, dapat kepada anak yang saya susukan.. bukan semata utk kepentingan diri saya tapi untuk anak2.. Bila anak2 dah besar, mereka pula sambung makan vitamin sendiri.. mujur anak2 saya sukarela makan vitamin.. tiada paksaan.. enjoy jek.. begitu juga suami saya.. asal2nya bukan seorg yang rajin makan vitamin, tp bila rutin makan vitamin ini dimulakan oleh saya, sekarang dia pun sama2 consume vitamin shaklee. Lebih konsisten dari saya.. Alhamdulillah.. Allah berikan kami kesihatan yang baik hasil dari kami konsisten makan vitamin Shaklee.. Allah izinkan..Shaklee pilihan makanan tambahan kami sekeluarga.. Anda?#tsunamishaklee
#star8

Cara Saya Jaga Kulit Muka - Set Menyusu Shaklee. Apa Kaitan?

Image
Cara saya jaga kulit muka..?Tips utama saya adalah KONSISTEN...Kulit saya bukanlah jenis kulit sentiasa gebu gebas.. ada masa2nya sesekali akan naik jerawat.. kawasan paling glemer adalah di dahi.. memang tak bagi langsung nak rasa 'dahi licin'.. hahahaUntuk masalah jerawat dan parut nie, bila ia mula tumbuh subur, saya akan konsisten vitamin C (extra dose) dan juga ESP.. alhamdulillah mmg nyata kering cepat jerawat.. utk parut tue amik masa gak nak pudar sbb tue saya kata perlu konsisten dan sabar.. Lain2 dari tue, cara saya untuk jaga kulit wajah adalah ambil juga vitamin lain utk lengkapkan nutrisi badan.. vitamin lain yg saya kekal amik adalah Bcomplex, Vitalea, Gla Complex, Alfalfa, Omega (membantu melancarkan darah secara tak langsung wajah berseri), kolegen pun saya ambil.. Vitamin2 adalah utk dari dalaman.. Untuk luaran saya gunakan set skincare Nutriwhite Shaklee.. Air masak pun perlu minum dalam kuantiti yang cukup.. air manis kurangkan.. hati pun kena bersih.. baru …

Impian Tercapai Bila Buat Bisnes Shaklee

Image
Impian Dalam Bisnes ShakleeTerlalu banyak..
Alhamdulillah.. ada impian yang telah pun berjaya dicapai.. Allah izinkan.. Sentiasa update impian.. ada target utk dikejar.. tetapi ada impian yang sentiasa saya inginkan walaupun dah tercapai adalah, konsisten dan menten 5 figure income.. Satu impian tapi punya pelbagai impian tersirat.. utk menten 5 figure income, saya perlu pastikan ahli2 dalam empayar saya juga punya pendapatan minimum 4 angka dan leader2 punya income 5 angka seperti saya juga.. Apabila saya dapat menten 5 figure income, impian lain seperti umrah bersama keluarga juga akan terlaksana InshaAllah.. rumah idaman kami, kereta idaman kami (koleksi mungkin) πŸ˜‰Dan yang paling nikmat apabila dapat konsisten 5 figure income adalah, dapat konsisten juga utk membayar zakat dengan nilai yg besar.. Allahuakbar.. moga impian ini saya dapat teruskan sampai bila2.. Jom kawan2 diluar sana.. yg ada impian untuk tambah pendapatan.. utk ada pendapatan kekal.. dalam Shaklee inshaAllah bole…

Jenama Vitamin Yang Anda Wajib Pilih Sebab Ada Landmark Study

Image
Testimoni bukan bukti saintifik.. Semua orang boleh claim produk dia bagus.. ada tue siap curi testimoni produk lain dan kata ianya hasil dari menggunakan produknya.. Shaklee nak berikan bukti yang betul2 sahih produknya adalah terbaik.. sebab itu Shaklee ada landmark study.. semua ini adalah atas arahan Roger Barnett.  Beliau minta data saintifik dikeluarkan bagi membuktikan bahawa produk Shaklee adalah benar2 berkesan berbanding jenama produk suplemen lainSeperti yang saya ceritakan semalam ( https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10210080703124119&id=1533475806&set=a.10209545184256482.1073741887.1533475806&source=43 ) landmark study ini adalah kajian yg dilakukan oleh pihak ketiga bagi semua produk Shaklee.. ada 3 golongan sasaran yang mereka kaju iaitu1) orang yang lansung tidak makan vitamin
2) orang yang makan vitamin brand lain
3) orang yang makan vitamim Segala keputusan atau kajian dari pihak ketiga ini, semuanya akan dipublish.  Akan diwar2kan.. tiada keputusan at…

Malu Tapi Ingin Berbisnes - Jom Buat Shaklee

Senang Ke Buat Bisnes Nie?
Ada yang tanya macam tue kat saya.. Jawapan saya, SENANG..
Bila kita ada rasa nak buat, mestilah semua benda jadi SENANG.. Lagi-lagi bila kita enjoy buat benda tue, ehh makin senang la keje kiter tue.  Walaupun senang, ianya bukan cincai2 jek.. mestilah kita nak yang sempurna.. baru hasilnya memuaskan hati diri sendiri.. betul tak.. Tak sengaja pun terjebak dalam kancah bisnes online nie.. tapi alhamdulillah tepat pilihan saya.. pemalu.. malu sangat nak jupe orang masa awal2 buat bisnes nie sebab tue saya pilih dan teruskan bisnes online nie.. pagi nie nak sharekan sikit tips dr saya sendiri dalam bisnes online nie..Manfaatkan medium online yang ada.. seperti facebook, page fb, blog dan instagram.. kongsikan sebanyak mungkin produk yg kiter jual.. kiter xde kedai fizikal makanya medium online nie la kedai kiter.. kata bisnes, mestilah kiter menjual di "kedai".. bisnes tp tak promote, xde menjual, maner org nak tau 'kedai" kiter tue buka k…

Vitamin dan Nutrisi Lengkap Untuk Wanita Hamil

Image
Anda hamil..? Bestkan bila disahkan hamil..
Masa tue mesti excited nak cari  yang terbaik untuk anak dalam kandungan dan utk diri sendiri kan.. Saya cadangkan 5 vitamin Shaklee utk anda..#bcomplex - mengandungi 8 jenis vitamin B penting badan termasuk asid folic. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.
.
#vitaminC - membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah
.
#vitalea - kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.
.
#ostematrix - kalsium yg lengkap dengam vitamin D dan magnesium. Membantu mengurangkan masalah kekejangan kaki
.
#esp - protin memberi tenaga dan Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ib…

Dari Sambilan kepada Sepenuh Masa Bersama Shaklee. Pasif Income

Image
Bukan semata jual produk, tapi Shaklee adalah kerjaya @ bisnes yg dapat berikan saya pasif income.. Tengahari tadi saya COD meal shake pada sorang customer nie.. kenalan dia tempat kerja.. terkejut dia bila saya kata saya masih lagi bercuti tanpa gaji.. 2 tahun.  Lama kan.. πŸ˜‰ dan soalan dari dia, " tak boring ke tak g opis?"Dulu yea.. mungkin boring.. cuti bersalin 3 bulan masa bersalinkan anak pertama dan kedua, memang nak cepat naik opis. Tapi lepas bersalinkan anak ketiga, saya ambil keputusan utk bercuti tanpa gaji 2 tahun.. ada benda yang saya nak buat, mestilah tak boring.  Awal2 dulu mungkin yea.. sekadar suka2 jual vitamin Shaklee.. ingat lagi masa tue saya kat opis, saya siapkan panggil sorg opismate saya utk bg dia tengok jumlah bonus kerja 'main-main' yang saya buat ketika itu.. rm2k++.. lebih dari gaji hakiki saya.. Memilih Shaklee sebagai kerjaya memang bukan sesuatu yang senang.. saya ada empayar.. saya ada customer.. saya ada target.. saya ada matlama…

Pengedar Shaklee Kluang adalah Leader Team Saya Paling Komited

Image
Sungguh.  Ramai yang hebat2 dalam group saya. Tapi saya memilih utk kongsikan cerita tentang bakal leader ini.. Awal2 perkenalan kami adalah sebagai rakan kursus utk menjadi seorang peer counselor penyusuan.. lama dah kenal dengan akk comel nie.. kemudian semakin rapat apabila beliau menjadi customer Shaklee saya sekaligus menjadi ahli Shaklee berdaftarTidak terus berbisnes.. tapi menjadi pengguna terlebih dahulu.. dengan kerja hakiki sebagai seorang cikgu, beliau tak rasa ada masa utk berbisnes.. tak tahu nak selit maner utk berbisnes tue.  Tapi sebab rasa kebaikan dan hebatnya produk Shaklee ini, dan keinginan yang sangat tinggi utk orang diluar sana sama2 merasai, beliau mencuba membuat perkongsian sedikit demi sedikit.. Masa kita sama 24jam setiap seorang Allah beri.. istilah tidak cukup masa itu, kiter yang buat. Kiter yang duk sebut 'masa tak cukup', mmg itulah yang kiter dapat. Tapi jika masa itu diurus dengan sempurna, sentiasa ambil peluang utk lengkapkan apa yang kit…

Rahsia Awet Muda Dengan Vitamin Shaklee

Image
Comel jek akk nie.. Klau minta teka umur, mesti takde sapa nak teka umur akk nie lewat 30an.. tapi kulitnya tue.. cantik sangat. Beza masa tahun sebelum.. Bajet mcm baya2 kiter jek kan.. Xde rahsia dah skang. Dah tau dah akk nie amik apa tue kan.. πŸ’• ESP - Minuman protin berasaskan soya. Untuk sel kulit lebih sihat dan berseri. Tiada dah masalah kulit kusam.πŸ’• Vitamin C - memang baik sgt utk kulit. Berfungsi sebagai kolegen yang memegang sel2 kulit yg membantu memberi kesan tegangπŸ’• B Complex - B for beauty.. utk mengurangkan stress jugak. Klau dah memang sentiasa tenang. Xde stress mmg ternyata awet muda sokmoESP dan Vitamin C promo tau bulan nie..!! Best..#tsunamishaklee
#8cellent

Senang Sangat Dapat Cash Dari Shaklee.. Hanya Makan Sendiri Pun Boleh

Image
Tengah bulan setiap 14hb adalah PAYDAY utk semua ahli Shaklee.. "Eleh.. buat bisnes, jual barang memang la korg boleh dapat bonus.. kita2 nie makan sendiri jek susah nak dpt.. " - salah nie.. Haa meh saya sharekan semua belian saya dlm album ini..
Belian saya yang untuk✔ Makan sendiri jek..
✔ Guna sendiri jek...Pun boleh kumpul point dan boleh dapat cash bonus tau.. Nie belian untuk bulan nie.. belian tengah bulan.. dah kumpul 146uv.. Untuk dapat cash bonus, minima adalah belian dengan 150uv.. Sikit lagi tue nak layak dapat bonus.. masih berbaki 2minggu.. inshaAllah boleh kumpul lebih 150uv.. Hujung bulan nnt saya update total uv belian SENDIRI sahaja dan bonus yang saya dapat dengan hanya belian SENDIRI sahaja tidak termasuk jualan.. nantikan yea.. πŸ˜‰Esok ada nak g beli lg barang sendiri dan barang customer.. alhamdulillah.. #tsunamishaklee
#8cellent

Tips Kurus Selepas Bersalin

Image
Wawawawa... Sangat best la promo bulan nie dengan ibu yang sedang peknen tue. ESP dan Vitamin c memang ada dalam set kehamilan Shaklee.. Dua2 produk nie memang boleh diambil sejak dari awal disahkan peknen.. lebih best lagi bila yang amalkannya dari awal tue sbb boleh terus ambil selepas bersalin nanti.. Set lengkap Kehamilan Shaklee mengandungi ;B Complex
Vitamin C
Vitalea
Ostematrix
Omega Guard
EspKenapa dicadangkan untuk ambil set ini ; ✔ membantu mengurangkan morning sickness
✔ membantu ibu yang sedang hamil lebih bertenaga
✔ membantu melengkapkan nutrisi ibu yang sedang hamil serta anak dlm kandungan
✔ membantu mengurangkan masalah cramp @ simpul biawakBerbaloi grab bulan nie sebab Esp dan Vitamin C tengah promo tau!#tsunamishaklee
#8cellent

Kenapa Masih Tegar Bersama Produk Shaklee

Image
Setakat hari inilah... dan rasanya inshaAllah kekal bersama produk Shaklee.. kenapa erk... sebab produknya.. Sebelum nie pun pernah join satu jenama supplement nie.. belum lagi saya dapat kenal dan consume supplementnya tapi berkompang2 org tue duk promote marketing plan jenama tue.. HELLO... xkenal barang jadi blur gak apa yg nak dijual.. Alhamdulillah.. dengan Shaklee nie.. saya kenal produknya dulu.. saya makan.. saya rasa kesannya.. kemudian baru datang minat utk tau ttg marketing plan Shaklee nie.. Awal2 guna produk Shaklee nie pun mmg dah merasa gak bonus dr Shaklee.. itu makan sendiri tue.. so bila dah pilih utk serius dalam bisnes Shaklee, alhamdulillah seronok dan makin seronok.. Menjual barang yang kiter sendiri dah dapat kesannya.. testimoni dari diri sendiri.. duk kompang2 cter pasal produk pun produk yang sendiri dah dapat AKIBATnya.. Makanya, apa yang buat Shaklee nie lekat di hati saya adalah produknya kemudian baru marketing plannya.. orang kata,Tak kenal
Maka tak cin…

Anugerah Dari Shaklee Apabila Serius Berbisnes

Image
Sambil2 layankan anak, ngadap gobok stok vitamin dan 'harta' nie.. ehh nak snap sekeping gambo la.. ehh 'bersalji' hahaha kena amik utk bersihkan nie De Tettzy Mdfuzy.. Kebanggaan kami dalam biz Shaklee nie.. usaha saya bersama suami dan juga anak2 Shaklee saya Green Nutrien Team... kejayaan ini bukan sorg2 punya kerja tapi kerjasama dalam empayar saya.. Dalam Shaklee, kita berjaya sama2.. nak berada dipuncak, kena sama2 dengan team masing2.. nak naik keatas, kena hulur dan tarik sama ahli.. xde istilah ahli dibawah,  awak sorg2 kat atas.. tak syok gitu tau... Sorang naik pentas amik award, mesti ada ahli yang akan sama2 amik award gak...Sorang dapat bonus 4 angka, yang lain kena gak dapat bonus 4 angka.. Sorang dapat car bonus, yang lain pun kena dapatkan gak car bonusSorang dapat free trip shaklee, yang lain pun kena sama2 grab  free trip tue..Peluang sama rata dari Shaklee.. semua boleh dapat.. tapi usaha dan kerajinan tue kena seiring la dengan apa yang korg nak tu…

Kenapa ESP Shaklee Jadi Pilihan Ramai??

Image
Kenapa Ramai Yang Sukakan ESP dan Menjadi Hot Produk Kami?
ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati. Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit
Bulan ESP skang nie.. ✴ Beli 2 ESP       ✔ DISKAUN 5%
✴ Beli 6 ESP       ✔ PERCUMA 1 ESP       ✔ PERCUMA KEAHL…

Keahlian Shaklee BUKAN Seumur Hidup?

Kena RENEW???Shaklee sekarang sedang buat database cleaning. Jadi semua orang kena activate membership untuk beritahu "Hello, saya masih hidup!". Maklumlah dah bertahun2 jd member Shaklee tapi kalau dah meninggal pun nama still ada coz takda renewal. Banyak sangat belanja nak keep data orang yg dah takde....Nak activate pun sonang bonar. Saya buat belian 200uv je terus activate. Kalau barang yg kita nak guna tu tak sampai 200uv, beli je voucher rm30. Voucher tu boleh guna balik nnti. Maksudnya kita bayar NOTHING pn. Just shaklee nak tahu kita hidup lg ke tak je. Hihi
Takde bayaran tersembunyi. Ahli Shaklee yg belum buat activation sila buat cepat2 OK. Contact upline masing2 tau. Untuk ahli Shaklee dalam team saya, hubungi saya yea. Saya bantu anda. Nur Salwa
0127111260
Biz Leader Shaklee

Cara Bancuh ESP Shaklee Yang Mudah dan Sedap

Image
Kenapa suka sangat ngan ESP nie..?ESP antara produk Shaklee awal yang saya beli.. sampai sekarang masih ambil.. Tak jemu ke?Opcos tak.. sebab apa??✔ sedap
✔ senang nak bancuh
✔ agak2 lapar, tapi tak tau nak makan apa atau malas nak cari makanan lain, terus jek shake esp nie
✔ dapat pudarkan parut jerawat saya atau apa2 parut (contoh kena gigit nyamuk). Org suka makan kicap parut cepat hitam haha
✔ bantu beri tenaga
✔ dan paling utama adalah saya tahu badan saya perlukan protin.. protin nie makanan kepada sel dalam badan saya. Bila sel badan sihat, inshaAllah badan kiter pun sihat dan banyak lagi manfaat lain bila badan sihat..
✔ protin shaklee ini juga dapat kawal kolestrol yea. Bila kolestrol rendah, baik utk kesihatan jantung. Cerita esp ari nie xberfakta sangat. Mudah utk anda paham kenapa saya suka Esp Shaklee.. hihihiYa Allah.. tengah taip2 cter esp nie pun dah terbayang utk shake esp sejuk2 dalam botol shaker baru tue.. ehmmmm mabelesnya.. Yang biasa minum esp mesti korg xlepas…

Anda Perlu Percaya dan Pilih 100% Supplemen Shaklee

Image
KENAPA PERCAYA SANGAT DENGAN BRAND SHAKLEE?"Tak makan vitamin pun sihat gak"" Alaa nama pun vitamin, sama jek semua "Dulu... yea.. saya pun fikir macam yang si pulan tue kata.. sama jek makan apa2 brand.. xmakan pun ok gak.. tunggu la dah rasa badan sakit ke nanti baru amik.. Tapi SEKARANG, bila upline kami tekankan kepada kami terutamanya saya tentang landmark study nie, baru la paham dan memang sangat beruntung saya dah lama kenal dan makan vitamin shaklee nie.. memang memilih brand yang betul iaitu SHAKLEE..Korang boleh jek nak kata, "eleh, ko jual brand tue memang la ko puji melambung barang yang ko jual".. Eh hello.. sebelum saya menjual, saya guna dulu produk Shaklee nie. Dah makan dah rasa kesannya baru saya mula menjual tau.. kenal produk dulu baru kenal dan belajar tentang marketing Shaklee.. Yea betul.. cerita landmark study nie memang lama dahm bukan sekarang Shaklee buat / landmark study.. nak buat benda nie makan tahun.. satu usaha gigih dan …

Makan Vitamin Shaklee Sahaja Confirm Sihat

Image
MAKAN SHAKLEE JEK CONFIRM KO SIHAT!
Aishhh sapa kata tue...
Pagi tadi sarapan lewat.. makan soto nasi.. so kenyang lagi nak lunch.. nak kuar g branch nie, bawak bekal esp + fresh milk.. bleh la buat alas2 perut yg xbape nak lapar nie..
"Ko kan.. asyik cter vitamin jek.. hari2 update makan shaklee.. ko xmakan benda lain heh?.."
Ehh mestilah makan.. makan gak nasi.. makan aiskrim.. makan gak kat kfc.. makan la macam org lain makan.. cumanya.. tau diri sendiri nie diet seimbang tue mmg ke laut, nutrien dlm badan xbape nak dilengkapkan sangat so kenalah pilih utk topup dengan supplement..
Paling asas skali saya cuba untuk tidak tinggal 4 vitamin nie..
apa dia?
ESP, BCOMPLEX, VITAMIN C dan VITALEA..
kenapa
Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(peny…

Wajah Kusam, Berjerawat dan Berminyak Atasi Dengan Set Cantik Shaklee

Image
Anda punya masalah seperti dibawah ini;✔ wajah berminyak
✔ berjerawat
✔ berparut
✔ kulit wajah kusamCadangan Vitamin Shaklee yang sesuai adalah;✅ ESP - Minuman protein berasaskan soya. Protein adalah makanan kepada sel badan kiter. Apabila sel badan sihat, bantu badan serta wajah kelihatan lebih bertenaga.. ✅ Vitamin C - bertindak umpama kolegen.. memegang setiap sel dengan erat.. menganjalkan kulit✅ Vitamin E - istimewa vitamin E Shaklee mengandungi selenium. Selenium merupakan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh dan berfungsi sebagai antioksidan yang melawan radikal bebas.Esp dan Vitamin C harga promo tau.. berbaloi grab set nie sekarang!Nur Salwa
0127111260
Pengguna & Pengedar Vitamin Shaklee

Shaklee Bagi Sebiji Kereta Pada Pengedarnya

Image
dulu, jb - kl naik kete tempatan, rasa oklah.. bolehlah.. ok jek.. selesa jek.. no problah..
sekarang, jb - kl naik kete import.. wahh lagi best.. xsangka.. tiap minggu pun bleh.. alhamdulillah..
nak rasa best hari ini, kelmarin merasa dulu yg kurang best.. adatlah kan.. tapi ini kami.. syukur alhamdulillah apa yg kami ada hari ini.. mungkin anda lain, awal2 dah merasa senang itu.. tetap alhamdulillah.. πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†
Alhamdulillah.. sendiri tak sangka selepas setahun betul2 serius berbisnes, saya dapat capai 1 anugerah dari Shaklee.. Car Bonus Achiever.. bukan dapat kereta tau. Tapi Shaklee bagi dalam bentuk cash setiap bulan. So terpulang nak beli kereta ke rumah ke simpanan ke...
Awal2 dulu saya rasa mcm susah jek nak dpt benda nie. Yea. Susah bila kita xletakkan target.. saya maklumkan pada upline saya.. saya nak kunci besar nie.. saya bagitau saya nak dptkan gak kunci nie pada cycle tue.. saya nak naik pentas amik kunci nie. So upline mtk saya buat target. Clearkan target.. bulan bera…

Tips Jemput Rezeki Melalui Sedekah

Jemput rezeki melalui sedekah.“Setiap persendian manusia diwajibkan untuk bersedakah setiap harinya mulai matahari terbit. Memisahkan (menyelesaikan perkara) antara dua orang (yang berselisih) adalah sedekah. Menolong seseorang naik ke atas kendaraannya atau mengangkat barang-barangnya ke atas kendaraannya adalah sedekah. Berkata yang baik juga termasuk sedekah. Begitu pula setiap langkah berjalan untuk menunaikan shalat adalah sedekah. Serta menyingkirkan suatu rintangan dari jalan adalah shadaqah ”. [HR. Bukhari dan Muslim]Bukan semua sedekah atau hadiah perlu keluar duit. Ni saya share yang mudah.1. Solat sunat dhuha 4-12 rakaat.
Rakaat yang terakhir amalkan baca ya wahhab 41x dalam hati dan doa apa yg dihajatkan.
2. Hadiahkan ( jika masih hidup) atau sedekah ( jika dah meninggal dunia) bacaan Yassin setiap pagi atau bila2 senang untuk mak ayah.
3. Sedekahkan Al Fatihah atau yassin pada ahli keluarga yg telah meninggal dunia sekali sehari.
4. Doa yg baik2 utk orang lain adalah hadi…

Jerawat Batu Di Muka Hilang Selepas Ambil Set Menyusu Shaklee

Image
MALU DAN KEYAKINAN DIRI HILANG APABILA MUKA PENUH JERAWATSemua pasti akan rasa macam tue kan bila jerawat penuh dimuka. Muka, tempat pertama yang akan dipandang bila seseorang melihat kita. Pandangan sinis yang diberi tue buat kita rasa malu sangat. Rasa nak duk nyorok dirumah jek.. Saya pernah alaminya dulu.. saya pasti ibu muda ini juga sama rasa apa yang saya rasa. Itu dulu.. sekarang, alhamdulillah berkat konsisten mengamalkan vitamin Shaklee, nah dah dapat dah rasa kesannya.. tersenyum ceria dan pastinya menambah keyakinan diri apabila berada bersama2 org sekeliling.. Masalah jerawat yang berpunca dari resdung.. rawat dulu masalah resdung itu.. konsisten ambil set resdung.. dalam masa sama, set resdung itu memberikan kesan pada kulit wajah..  uniknya set Vitamin Shaklee nie.. kenapa saya kata gitu.. sebab dalam masa yang sama juga, ibu muda ini adalah seorang bfmom. Ibu yang menyusukan anaknya.. untuk memastikan nutrisi badan cukup utk diri serta anak, beliau ambil set menyusu le…

Kenapa Perlu Beli Soya Shaklee (ESP) banding Soya Kotak Lain

Image
Bulan nie promo ESP tau. Esp nie soya.. mesti korang akan anggap sama jek soya Shaklee nie dengan soya2 kotak kat kedai tue kan.. ada yg siap pakej viralkan keburukan soya termasuklah disebutkan skali nama ESP..  sian ESP.. tak bersalah dia.
SALAH tau.. ESP Shaklee nie tak sama dengan soya kat kedai2 tue..
5 Perbezaan Soya Esp dengan soya kotak kat kedai tue..
-  ESP dibuat daripada kacang soya yang benar-benar semulajadi, iaitu kacang soya yang tidak diubahsuai genetiknya (non-GMO) sejak dari penghasilan biji benih sehinggalah dituai dan diproses menjadi ESP.
Manakala produk soya komersial lain, termasuk kacang soya yang dibeli di pasar, adalah kacang soya yang telah diubahsuai genetiknya supaya cepat membesar (sama seperti penghasilan ayam daging).
- Kacang soya non-GMO yang digunakan utk Esp nie rendah lemak dan bebas kolestrol.. ujian klinikal membuktikan ianya dapat membekalkan tenaga berjam2 berbanding soya yang telah diubahsuai genetiknya iaitu soya yg digunakan utk buat soya kota…

Punca atau Terjebak Terima Bonus Lima Angka dari Shaklee

Image
Google2 cari 'vitamin untuk ibu susukan anak'.. masa tue tak banyak lagi blog yg cter pasal vitamin.. dalam tak banyak tue saya singgah baca dan mula bermesej dengan owner satu blog nie. Kak hadha nama dia.. Kak hadha nie jual vitamin Shaklee.. baca dari pengalaman dia yang baru gak makan vitamin shaklee, saya pun order dari dia.. alih2 jadi kawan.. tak silap saya, untuk order kali ketiga saya ada maklumkan saya nak join member.. suka2.. pastu tengok kak hadha jual vitamin mcm senang jek. 'Iklan2' niaga dia tue lbh kepada dia bercerita apa yg dia makan.. itu sahaja.. Ehh nak join jual gak la.. so sikit2 kak hadha tunjukkan cara.. masa tue berbalas2 email.. smua tunjuk ajar di email.. kemudian kami sama2 pergi kelas.. korang nak tau, kak hadha nie di selangor.. saya pula di johor.. ntah aura apa yang ada sampai sanggup saya dr jb naik kl semata nak hadir kelas2 yg super upline (master norita) anjurkan.. Saya banyak join MLM.. semuanya sekerat jln.. tapi tak taulah denga…