Tips Kekal Sihat dan Bertenaga Ketika Musim Panas

Korang perasan tak, sekarang cuaca panas. Kipas tue 24jam terpasang.. pakkal la xde econ. Haha klau ada pun pasang gak econ 24jam..

Tidur malam pun klau boleh nak tidur depan kipas.. 😅😅

Macamaner nak hadapi musim panas nie? Tips dari saya 😉

✔ banyakkan minum air masak/air kosong
✔ banyakkan aktiviti dalam rumah. Kurangkan aktiviti diluar
✔ pasang kipas dan econ hihi
✔ pakai topi atau payung apabila berada diluar ketika cuaca panaa terik
✔ sapu lotion
✔ kurangkan pengambilan minuman manis/berkafein dan alkohol
✔  minum minuman isotonik untuk menggantikan garam yang hilang akibat berpeluh..

Haaa utk minuman isotonik tue, saya pilih utk bancuhkan PERFORMANCE DRINK SHAKLEE utk sekeluarga.. kebanyakkan minuman isotonik yang dijual diluar tue berkarbonat/bergas dan manis.. agak kurang elok. Tapi berbeza dengan performance drink shaklee..

Performance Drink Shaklee adalah minuman elektrolit yang lengkap dengan campuran unik karbohidrat.. fungsi elektrolit adalah bg mengawal keseimbangan  air dalam sel badan.. penting dalam menghasilkan impuls  elektrik yg perlu digunakan oleh saraf-saraf dan otot-otot badan..

Ehmmm sedapnya minum sejuk2 performance drink tue. Mmg biasa bancuh dalam jug dan buh dalam peti ais..

#tsunamishaklee
#8cellent

Bila Stress, Korang Buat Apa??

Bila stress, JERIT!!!!!

hahaha hilang ke stress.. makin penat jek.. tapi kadang2 yea.. hahaha

Bila stress, makan..
Bila stress, g jalan-jalan..
Bila stress, g spa? Ehh yang nie tak pernah try...

Untuk diri saya, adakalanya mmg kurang mahir nak handle stress nie.. last2 nnt saya akan nangis dan duk kurung diri kat bilik.. 😆 capai alquran, baca dan nangis puas2.. yea.. itu cara saya..

Sebab tue seboleh mungkin, amik langkah2 elak stress. Setiap ari tak tinggal amik bcomplex.. bcomplex nie sinonim dengan istilah vitamin penenang.. bantu mengurangkan stress..

Banyakkan gak istighfar..  jauhkan diri dr punca stress. Cepat tua tau stress dan marah nie

#tsunamishaklee
#8cellent

Kenapa Saya Makan Vitamin Shaklee

Saya pilih Shaklee sebagai makanan tambahan untuk lengkapkan diet harian saya.. Mereka perlukan saya.. saya perlu sihat untuk mereka..

Awal2 saya consume Shaklee pun adalah nak tambah nutrisi ibu menyusu.. saya cari vitamin utk ibu yang menyusukan anak. Apa yang saya ambil/makan, dapat kepada anak yang saya susukan.. bukan semata utk kepentingan diri saya tapi untuk anak2..

Bila anak2 dah besar, mereka pula sambung makan vitamin sendiri.. mujur anak2 saya sukarela makan vitamin.. tiada paksaan.. enjoy jek.. begitu juga suami saya.. asal2nya bukan seorg yang rajin makan vitamin, tp bila rutin makan vitamin ini dimulakan oleh saya, sekarang dia pun sama2 consume vitamin shaklee. Lebih konsisten dari saya..

Alhamdulillah.. Allah berikan kami kesihatan yang baik hasil dari kami konsisten makan vitamin Shaklee.. Allah izinkan..

Shaklee pilihan makanan tambahan kami sekeluarga.. Anda?

#tsunamishaklee
#star8

Cara Saya Jaga Kulit Muka - Set Menyusu Shaklee. Apa Kaitan?

Cara saya jaga kulit muka..?

Tips utama saya adalah KONSISTEN...

Kulit saya bukanlah jenis kulit sentiasa gebu gebas.. ada masa2nya sesekali akan naik jerawat.. kawasan paling glemer adalah di dahi.. memang tak bagi langsung nak rasa 'dahi licin'.. hahaha

Untuk masalah jerawat dan parut nie, bila ia mula tumbuh subur, saya akan konsisten vitamin C (extra dose) dan juga ESP.. alhamdulillah mmg nyata kering cepat jerawat.. utk parut tue amik masa gak nak pudar sbb tue saya kata perlu konsisten dan sabar..

Lain2 dari tue, cara saya untuk jaga kulit wajah adalah ambil juga vitamin lain utk lengkapkan nutrisi badan.. vitamin lain yg saya kekal amik adalah Bcomplex, Vitalea, Gla Complex, Alfalfa, Omega (membantu melancarkan darah secara tak langsung wajah berseri), kolegen pun saya ambil..

Vitamin2 adalah utk dari dalaman.. Untuk luaran saya gunakan set skincare Nutriwhite Shaklee..

Air masak pun perlu minum dalam kuantiti yang cukup.. air manis kurangkan.. hati pun kena bersih.. baru kecantikan tue akan lahir semulajadi naik ke wajah kitee.. ewahhh hihihi

#tusnamishaklee
#star8

Impian Tercapai Bila Buat Bisnes Shaklee

Impian Dalam Bisnes Shaklee

Terlalu banyak..
Alhamdulillah.. ada impian yang telah pun berjaya dicapai.. Allah izinkan..

Sentiasa update impian.. ada target utk dikejar.. tetapi ada impian yang sentiasa saya inginkan walaupun dah tercapai adalah, konsisten dan menten 5 figure income..

Satu impian tapi punya pelbagai impian tersirat.. utk menten 5 figure income, saya perlu pastikan ahli2 dalam empayar saya juga punya pendapatan minimum 4 angka dan leader2 punya income 5 angka seperti saya juga..

Apabila saya dapat menten 5 figure income, impian lain seperti umrah bersama keluarga juga akan terlaksana InshaAllah.. rumah idaman kami, kereta idaman kami (koleksi mungkin) 😉

Dan yang paling nikmat apabila dapat konsisten 5 figure income adalah, dapat konsisten juga utk membayar zakat dengan nilai yg besar.. Allahuakbar.. moga impian ini saya dapat teruskan sampai bila2..

Jom kawan2 diluar sana.. yg ada impian untuk tambah pendapatan.. utk ada pendapatan kekal.. dalam Shaklee inshaAllah boleh..

#tsunamishaklee
#star8

Jenama Vitamin Yang Anda Wajib Pilih Sebab Ada Landmark Study

Testimoni bukan bukti saintifik..

Semua orang boleh claim produk dia bagus.. ada tue siap curi testimoni produk lain dan kata ianya hasil dari menggunakan produknya..

Shaklee nak berikan bukti yang betul2 sahih produknya adalah terbaik.. sebab itu Shaklee ada landmark study.. semua ini adalah atas arahan Roger Barnett.  Beliau minta data saintifik dikeluarkan bagi membuktikan bahawa produk Shaklee adalah benar2 berkesan berbanding jenama produk suplemen lain

Seperti yang saya ceritakan semalam ( https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10210080703124119&id=1533475806&set=a.10209545184256482.1073741887.1533475806&source=43 ) landmark study ini adalah kajian yg dilakukan oleh pihak ketiga bagi semua produk Shaklee.. ada 3 golongan sasaran yang mereka kaju iaitu

1) orang yang lansung tidak makan vitamin
2) orang yang makan vitamin brand lain
3) orang yang makan vitamim

Segala keputusan atau kajian dari pihak ketiga ini, semuanya akan dipublish.  Akan diwar2kan.. tiada keputusan atau hasil kajian yg disembunyikan tau..

Dan jika anda nak tau.. Dr Gladys Block dan pasukan pengkajinya berasal dari Universiti of California bertanggungjawap penuh utk projek landmark Shaklee nie.. sepenuhnya keputusan baik atau buruk kesan produk Shaklee ni dipegang oleh Dr. Block..

Tiada rahsia yg disembunyikan.. telus.. landmark study ini akan di 'peer review' oleh saintis pihak ketiga utk disahkan dan dipastikan ianya benar betul2 benar..

Memang diantara kami pengedar2 shaklee suka kongsikan testimoni2 pelanggan kami yg berpuashati  hasil setelah ambil Shaklee, tetapi dengan adanya landmark study nie lagi la saya atau kami betul2 YAKIN utk mengajak anda sama2 bertukar kepada jenama produk kesihatan Shaklee nie ari ini. Ini bukti kami iaitu landmark study.. kajian bertahun2 bukan setahun dua tau. Dan bukannya di packing sendiri, cari botol sendiri dan buh nama produk sendiri.. owhh gaya gini lagi la anda perlu was2 utk mengambilnya.

Untuk anda yang dah mula atau memang makan Shaklee, tahniah saya ucapkan. Teruskan menggunakan produk Shaklee tanpa was2 dan konsisten... inshaAllah moga anda terus diberikan kesihatan yang baik..

Untuk anda yang mahu bertukar jenama suplemen yang sedang anda ambil sekarang kepada jenama Shaklee, boleh roger saya yea.. 0127111260

#tsunamishaklee
#landmarkstusy
#landmarkstudyshaklee
#8cellent

Malu Tapi Ingin Berbisnes - Jom Buat Shaklee

Senang Ke Buat Bisnes Nie?
Ada yang tanya macam tue kat saya..

Jawapan saya, SENANG..
Bila kita ada rasa nak buat, mestilah semua benda jadi SENANG.. Lagi-lagi bila kita enjoy buat benda tue, ehh makin senang la keje kiter tue. 

Walaupun senang, ianya bukan cincai2 jek.. mestilah kita nak yang sempurna.. baru hasilnya memuaskan hati diri sendiri.. betul tak..

Tak sengaja pun terjebak dalam kancah bisnes online nie.. tapi alhamdulillah tepat pilihan saya.. pemalu.. malu sangat nak jupe orang masa awal2 buat bisnes nie sebab tue saya pilih dan teruskan bisnes online nie.. pagi nie nak sharekan sikit tips dr saya sendiri dalam bisnes online nie..

Manfaatkan medium online yang ada.. seperti facebook, page fb, blog dan instagram.. kongsikan sebanyak mungkin produk yg kiter jual.. kiter xde kedai fizikal makanya medium online nie la kedai kiter.. kata bisnes, mestilah kiter menjual di "kedai".. bisnes tp tak promote, xde menjual, maner org nak tau 'kedai" kiter tue buka ke x.. menjual ke tidak..

Kenal produk.. kenal dan cinta produk yg mahu dijual.. tak kenal tak cinta, macamaner nak menjual.. prospek tanya, sendiri tak dapat jawap... so perlu sangat utk kenal produk yg kiter jual..

Saya Pengedar Sah Shaklee
Saya menjual produk Shaklee
Saya juga pengguna produk Shaklee

Anda? Buat bisnes online gak?
Jual apa?

#tsunamishaklee
#8cellent
#tipsonlinebisnes

Vitamin dan Nutrisi Lengkap Untuk Wanita Hamil

Anda hamil..? Bestkan bila disahkan hamil..
Masa tue mesti excited nak cari  yang terbaik untuk anak dalam kandungan dan utk diri sendiri kan..

Saya cadangkan 5 vitamin Shaklee utk anda..

#bcomplex - mengandungi 8 jenis vitamin B penting badan termasuk asid folic. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.
.
#vitaminC - membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah
.
#vitalea - kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.
.
#ostematrix - kalsium yg lengkap dengam vitamin D dan magnesium. Membantu mengurangkan masalah kekejangan kaki
.
#esp - protin memberi tenaga dan Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.

Kelima-lima vitamin ini boleh diambil seawal anda disahkan hamil..

Pilihan untuk anda, boleh add on Omega Guard apabila kandungan memasuki trimester kedua. 

#omegaguard - minyak ikan yang membantu perkembangan otak bayi. Memgandungi dha dan epa.

Alhamdulillah, bermula kandungan kedua (pertama masa tue xkenal lg shaklee), saya adalah pengguna set kehamilan Shaklee ini.. kesannya bukan pada saya malah anak juga dpt nikmati kesannya..

#tsunamishaklee
#8cellent
#vitaminibuhamilshaklee

Dari Sambilan kepada Sepenuh Masa Bersama Shaklee. Pasif Income

Bukan semata jual produk, tapi Shaklee adalah kerjaya @ bisnes yg dapat berikan saya pasif income..

Tengahari tadi saya COD meal shake pada sorang customer nie.. kenalan dia tempat kerja.. terkejut dia bila saya kata saya masih lagi bercuti tanpa gaji.. 2 tahun.  Lama kan.. 😉 dan soalan dari dia, " tak boring ke tak g opis?"

Dulu yea.. mungkin boring.. cuti bersalin 3 bulan masa bersalinkan anak pertama dan kedua, memang nak cepat naik opis. Tapi lepas bersalinkan anak ketiga, saya ambil keputusan utk bercuti tanpa gaji 2 tahun.. ada benda yang saya nak buat, mestilah tak boring. 

Awal2 dulu mungkin yea.. sekadar suka2 jual vitamin Shaklee.. ingat lagi masa tue saya kat opis, saya siapkan panggil sorg opismate saya utk bg dia tengok jumlah bonus kerja 'main-main' yang saya buat ketika itu.. rm2k++.. lebih dari gaji hakiki saya..

Memilih Shaklee sebagai kerjaya memang bukan sesuatu yang senang.. saya ada empayar.. saya ada customer.. saya ada target.. saya ada matlamat untuk dicapai. Ala2 kpi.. bukan semata menjual produk, bukan semata hi2 bye2 dengan customer tapi ada tanggungjwp utk follow up.. ada masa saya perlu ke kelas, ada masanya saya perlu study...

Iya...jika anda mahu jadikan bisnes Shaklee sebagai sesuatu yang dapat memberikan pendapatan bulanan seperti saya, anda juga perlu rajin.. sekali lagi saya ulang, kiter bukan semata jual barang.. tapi kena belajar.. setiap barang kiter jual, ada info yang perlu kita share pada customer juga bakal customer..

Dan bila mahukan pasif income dari shaklee, mestilah wajib juga untul tahu dan khatam tentang manual bisnes Shaklee.. kena pahamkan..

Anda perlukan mentor utk guide anda dalam bisnes Shaklee ini.. inshaAllah saya bantu.. pembimbing bukan penyuap yea.. 😉 semuanya berbalik kepada niat dan usaha anda.. sama juga seperti saya dulu, bila saya kata ingin serius dalam bisnes Shaklee nie, upline tunjukkan jln, sentiasa disisi ketika diperlukan tapi bukan 247 menjadi penyuap.. ada benda yang perlu dicari sendiri. Ada masa yang perlu dicontrol sendiri.. bila keinginan datang, semuanya secara auto bergerak sendiri. Tak perlu disuruh. Tak perlu upline kerah.. 

Dari seorang pengguna
Dari seorang kakitangan awam
Kepada seorang mentor dan Biz Leader Shaklee yang berjaya..

Alhamdulillah...
Peluang 3C dari Shaklee sudah saya rasa dan terima..
Mencari dan mahu membantu mereka yang nak terima peluang 3C dari Shaklee..

Cash, Car, Convention

#tsunamishaklee
#8cellent

Pengedar Shaklee Kluang adalah Leader Team Saya Paling Komited

Sungguh.  Ramai yang hebat2 dalam group saya. Tapi saya memilih utk kongsikan cerita tentang bakal leader ini..

Awal2 perkenalan kami adalah sebagai rakan kursus utk menjadi seorang peer counselor penyusuan.. lama dah kenal dengan akk comel nie.. kemudian semakin rapat apabila beliau menjadi customer Shaklee saya sekaligus menjadi ahli Shaklee berdaftar

Tidak terus berbisnes.. tapi menjadi pengguna terlebih dahulu.. dengan kerja hakiki sebagai seorang cikgu, beliau tak rasa ada masa utk berbisnes.. tak tahu nak selit maner utk berbisnes tue.  Tapi sebab rasa kebaikan dan hebatnya produk Shaklee ini, dan keinginan yang sangat tinggi utk orang diluar sana sama2 merasai, beliau mencuba membuat perkongsian sedikit demi sedikit..

Masa kita sama 24jam setiap seorang Allah beri.. istilah tidak cukup masa itu, kiter yang buat. Kiter yang duk sebut 'masa tak cukup', mmg itulah yang kiter dapat. Tapi jika masa itu diurus dengan sempurna, sentiasa ambil peluang utk lengkapkan apa yang kiter dah plan, 24jam itu cukup utk pelbagai urusan kita. Itu yang saya kongsikan pada beliau.. "ada keinginan utk buat, pasti akk boleh curi masa dan adakan utk bisnes Shaklee nie..

Beliau punya keinginan dan target yang tinggi.. tapi kekangan masa juga tugas hakiki sebagai cikgu beliau cuba atasi.. saya nampak kesungguhan itu. Gembira sedih kecewa teruja semua dikongsi dengan saya. Hatta masa awal2 dapat donline pertama pun dia punya super excited saya dapt rasa.. kisah di dalam gambar ini semalam.. gembira beliau, saya pun sama gembira.. selit gak masa utk cepat2 settlekan order.. dan pernah gak sedihnya beliau kongsi ngan saya apabila dituduh 'cikgu berbisnes ketika mengajar'.  Saya kenal beliau.. kedai online dibuka 24jam. Tapi iklan2 kedainya di awal pagi sebelum sessi sekolah bermula dan ptg ketika abis sessi persekolahan.. ada bukti, beliau tidak buat benda yg salah, kenapa perlu takut kan..

"Cikgu tak cukup gaji ke sampai nak berbisnes?" - bukan semata duit, bukan semata menjual tapi lebih kepada mahu memupuk kesedaran orang sekeliling utk memilih gaya hidup yang lebih sihat.. utk mereka2 diluar sana yang mahukan konsultasi mengenai detox, boleh berhubung dengan beliau..

Tahniah kak..
Tahniah cikgu Asheeqmazmi Mahfoz
InshaAllah target akak utk bergelar leader Shaklee pasti akak dapat..
Teruskan semangat dan yakin dengan target akk..

Cikgu asheeq adalah #pengedarShakleeKluang
#tsunamishaklee
#8cellent

Rahsia Awet Muda Dengan Vitamin Shaklee

Comel jek akk nie..

Klau minta teka umur, mesti takde sapa nak teka umur akk nie lewat 30an.. tapi kulitnya tue.. cantik sangat. Beza masa tahun sebelum..

Bajet mcm baya2 kiter jek kan..

Xde rahsia dah skang. Dah tau dah akk nie amik apa tue kan..

💕 ESP - Minuman protin berasaskan soya. Untuk sel kulit lebih sihat dan berseri. Tiada dah masalah kulit kusam.

💕 Vitamin C - memang baik sgt utk kulit. Berfungsi sebagai kolegen yang memegang sel2 kulit yg membantu memberi kesan tegang

💕 B Complex - B for beauty.. utk mengurangkan stress jugak. Klau dah memang sentiasa tenang. Xde stress mmg ternyata awet muda sokmo

ESP dan Vitamin C promo tau bulan nie..!! Best..

#tsunamishaklee
#8cellent

Senang Sangat Dapat Cash Dari Shaklee.. Hanya Makan Sendiri Pun Boleh

Tengah bulan setiap 14hb adalah PAYDAY utk semua ahli Shaklee..

"Eleh.. buat bisnes, jual barang memang la korg boleh dapat bonus.. kita2 nie makan sendiri jek susah nak dpt.. " - salah nie..

Haa meh saya sharekan semua belian saya dlm album ini..
Belian saya yang untuk

✔ Makan sendiri jek..
✔ Guna sendiri jek...

Pun boleh kumpul point dan boleh dapat cash bonus tau..

Nie belian untuk bulan nie.. belian tengah bulan.. dah kumpul 146uv..

Untuk dapat cash bonus, minima adalah belian dengan 150uv..

Sikit lagi tue nak layak dapat bonus.. masih berbaki 2minggu.. inshaAllah boleh kumpul lebih 150uv..

Hujung bulan nnt saya update total uv belian SENDIRI sahaja dan bonus yang saya dapat dengan hanya belian SENDIRI sahaja tidak termasuk jualan.. nantikan yea.. 😉

Esok ada nak g beli lg barang sendiri dan barang customer.. alhamdulillah..

#tsunamishaklee
#8cellent

Tips Kurus Selepas Bersalin

Wawawawa...

Sangat best la promo bulan nie dengan ibu yang sedang peknen tue. ESP dan Vitamin c memang ada dalam set kehamilan Shaklee..

Dua2 produk nie memang boleh diambil sejak dari awal disahkan peknen.. lebih best lagi bila yang amalkannya dari awal tue sbb boleh terus ambil selepas bersalin nanti..

Set lengkap Kehamilan Shaklee mengandungi ;

B Complex
Vitamin C
Vitalea
Ostematrix
Omega Guard
Esp

Kenapa dicadangkan untuk ambil set ini ;

✔ membantu mengurangkan morning sickness
✔ membantu ibu yang sedang hamil lebih bertenaga
✔ membantu melengkapkan nutrisi ibu yang sedang hamil serta anak dlm kandungan
✔ membantu mengurangkan masalah cramp @ simpul biawak

Berbaloi grab bulan nie sebab Esp dan Vitamin C tengah promo tau!

#tsunamishaklee
#8cellent

Kenapa Masih Tegar Bersama Produk Shaklee

Setakat hari inilah... dan rasanya inshaAllah kekal bersama produk Shaklee.. kenapa erk... sebab produknya..

Sebelum nie pun pernah join satu jenama supplement nie.. belum lagi saya dapat kenal dan consume supplementnya tapi berkompang2 org tue duk promote marketing plan jenama tue.. HELLO... xkenal barang jadi blur gak apa yg nak dijual..

Alhamdulillah.. dengan Shaklee nie.. saya kenal produknya dulu.. saya makan.. saya rasa kesannya.. kemudian baru datang minat utk tau ttg marketing plan Shaklee nie..

Awal2 guna produk Shaklee nie pun mmg dah merasa gak bonus dr Shaklee.. itu makan sendiri tue.. so bila dah pilih utk serius dalam bisnes Shaklee, alhamdulillah seronok dan makin seronok..

Menjual barang yang kiter sendiri dah dapat kesannya.. testimoni dari diri sendiri.. duk kompang2 cter pasal produk pun produk yang sendiri dah dapat AKIBATnya..

Makanya, apa yang buat Shaklee nie lekat di hati saya adalah produknya kemudian baru marketing plannya.. orang kata,

Tak kenal
Maka tak cinta
Dah kenal
Baru senang nak ajak org guna

Jom Shaklee!

#tsunamishaklee
#8cellent

Anugerah Dari Shaklee Apabila Serius Berbisnes

Sambil2 layankan anak, ngadap gobok stok vitamin dan 'harta' nie.. ehh nak snap sekeping gambo la.. ehh 'bersalji' hahaha kena amik utk bersihkan nie De Tettzy Mdfuzy..

Kebanggaan kami dalam biz Shaklee nie.. usaha saya bersama suami dan juga anak2 Shaklee saya Green Nutrien Team... kejayaan ini bukan sorg2 punya kerja tapi kerjasama dalam empayar saya..

Dalam Shaklee, kita berjaya sama2.. nak berada dipuncak, kena sama2 dengan team masing2.. nak naik keatas, kena hulur dan tarik sama ahli.. xde istilah ahli dibawah,  awak sorg2 kat atas.. tak syok gitu tau...

Sorang naik pentas amik award, mesti ada ahli yang akan sama2 amik award gak...

Sorang dapat bonus 4 angka, yang lain kena gak dapat bonus 4 angka..

Sorang dapat car bonus, yang lain pun kena dapatkan gak car bonus

Sorang dapat free trip shaklee, yang lain pun kena sama2 grab  free trip tue..

Peluang sama rata dari Shaklee.. semua boleh dapat.. tapi usaha dan kerajinan tue kena seiring la dengan apa yang korg nak tue yea..

ICU : ikut cakap upline 😉

#tsunamishaklee
#8cellent

Kenapa ESP Shaklee Jadi Pilihan Ramai??

Kenapa Ramai Yang Sukakan ESP dan Menjadi Hot Produk Kami?

1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
5) ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit

Bulan ESP skang nie..

✴ Beli 2 ESP
      ✔ DISKAUN 5%

✴ Beli 6 ESP
      ✔ PERCUMA 1 ESP
      ✔ PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE

Keahlian Shaklee BUKAN Seumur Hidup?

Kena RENEW???

Shaklee sekarang sedang buat database cleaning. Jadi semua orang kena activate membership untuk beritahu "Hello, saya masih hidup!". Maklumlah dah bertahun2 jd member Shaklee tapi kalau dah meninggal pun nama still ada coz takda renewal. Banyak sangat belanja nak keep data orang yg dah takde....

Nak activate pun sonang bonar. Saya buat belian 200uv je terus activate.

Kalau barang yg kita nak guna tu tak sampai 200uv, beli je voucher rm30. Voucher tu boleh guna balik nnti.

Maksudnya kita bayar NOTHING pn. Just shaklee nak tahu kita hidup lg ke tak je. Hihi
Takde bayaran tersembunyi.

Ahli Shaklee yg belum buat activation sila buat cepat2 OK. Contact upline masing2 tau. Untuk ahli Shaklee dalam team saya, hubungi saya yea. Saya bantu anda.

Nur Salwa
0127111260
Biz Leader Shaklee

Cara Bancuh ESP Shaklee Yang Mudah dan Sedap

Kenapa suka sangat ngan ESP nie..?

ESP antara produk Shaklee awal yang saya beli.. sampai sekarang masih ambil..

Tak jemu ke?

Opcos tak.. sebab apa??

✔ sedap
✔ senang nak bancuh
✔ agak2 lapar, tapi tak tau nak makan apa atau malas nak cari makanan lain, terus jek shake esp nie
✔ dapat pudarkan parut jerawat saya atau apa2 parut (contoh kena gigit nyamuk). Org suka makan kicap parut cepat hitam haha
✔ bantu beri tenaga
✔ dan paling utama adalah saya tahu badan saya perlukan protin.. protin nie makanan kepada sel dalam badan saya. Bila sel badan sihat, inshaAllah badan kiter pun sihat dan banyak lagi manfaat lain bila badan sihat..
✔ protin shaklee ini juga dapat kawal kolestrol yea. Bila kolestrol rendah, baik utk kesihatan jantung.

Cerita esp ari nie xberfakta sangat. Mudah utk anda paham kenapa saya suka Esp Shaklee.. hihihi

Ya Allah.. tengah taip2 cter esp nie pun dah terbayang utk shake esp sejuk2 dalam botol shaker baru tue.. ehmmmm mabelesnya..

Yang biasa minum esp mesti korg xlepas peluang grab promo bulan nie kan. Samalah ngan saya.

Beli 2 diskaun 5%
Beli 6 percuma 1.. saya grab nie sbb expired dia pun disember 2018.. wat stok wehhh

#tsunamishaklee
#8cellent

Nur Salwa
0127111260
Biz Leader Shaklee

Anda Perlu Percaya dan Pilih 100% Supplemen Shaklee

KENAPA PERCAYA SANGAT DENGAN BRAND SHAKLEE?

"Tak makan vitamin pun sihat gak"

" Alaa nama pun vitamin, sama jek semua "

Dulu... yea.. saya pun fikir macam yang si pulan tue kata.. sama jek makan apa2 brand.. xmakan pun ok gak.. tunggu la dah rasa badan sakit ke nanti baru amik..

Tapi SEKARANG, bila upline kami tekankan kepada kami terutamanya saya tentang landmark study nie, baru la paham dan memang sangat beruntung saya dah lama kenal dan makan vitamin shaklee nie.. memang memilih brand yang betul iaitu SHAKLEE..

Korang boleh jek nak kata,

"eleh, ko jual brand tue memang la ko puji melambung barang yang ko jual"..

Eh hello.. sebelum saya menjual, saya guna dulu produk Shaklee nie. Dah makan dah rasa kesannya baru saya mula menjual tau.. kenal produk dulu baru kenal dan belajar tentang marketing Shaklee..

Yea betul.. cerita landmark study nie memang lama dahm bukan sekarang Shaklee buat / landmark study.. nak buat benda nie makan tahun.. satu usaha gigih dan kos yang besar Shaklee usahakan utk membuktikan yang brandnya adalah TERBAIK.. kajian dari professor @ pihak ketiga yang maner keputusan kajian samada baik atau buruk akan tetap dipamerkan pada umum.. sesuatu tindakan berani dari pihak Shaklee.

Bila baca tentang landmark study nie, jadi takut dengan brand2 yg ada dipasaran luar sekarang.. perasaan kesian pada mereka yang 'tertipu' dengan lambakan jenama dipasaran dan juga betapa beraninya mereka mengambil sesuatu jenama yang masih 'baru' yang modal mereka (penjual2) ini hanyalah testimoni panas.. rakyat malaysia pula memang dah punya kesedaran utk mengamalkan gaya hidup sihat dengan memilih utk mengambil supplemen. Tapi supplemen yang dipilih asal boleh jek.. huhuhu

Dibawah ini, salah satu keputusan landmark study paling jelas boleh dilihat.. kajian 3 kumpulan dan kesannya kepada mereka..

So,

SIAPA KATA MAKAN VITAMIN TAK PENTING?

SIAPA KATA TAK PERLU MAKAN VITAMIN?

SIAPA KATA VITAMIN BRAND SHAKLEE NIE SAMA JEK DENGAN LAIN2 BRAND?

Statistik nie bukan dr kami yea tapi dari professor serta team yang membuat kajian bertahun2 mengumpul result landmark study nie..

Brand yang ada beli ada landmark study??

#tsunamishaklee
#8cellent
#landmarkstudyshaklee

Nur Salwa
0127111260
Biz Leader Shaklee

Makan Vitamin Shaklee Sahaja Confirm Sihat

MAKAN SHAKLEE JEK CONFIRM KO SIHAT!

Aishhh sapa kata tue...

Pagi tadi sarapan lewat.. makan soto nasi.. so kenyang lagi nak lunch.. nak kuar g branch nie, bawak bekal esp + fresh milk.. bleh la buat alas2 perut yg xbape nak lapar nie..

"Ko kan.. asyik cter vitamin jek.. hari2 update makan shaklee.. ko xmakan benda lain heh?.."

Ehh mestilah makan.. makan gak nasi.. makan aiskrim.. makan gak kat kfc.. makan la macam org lain makan.. cumanya.. tau diri sendiri nie diet seimbang tue mmg ke laut, nutrien dlm badan xbape nak dilengkapkan sangat so kenalah pilih utk topup dengan supplement..

Paling asas skali saya cuba untuk tidak tinggal 4 vitamin nie..

apa dia?

ESP, BCOMPLEX, VITAMIN C dan VITALEA..

kenapa?

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita). Pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.

B Complex : lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil..dan wajah berseri..inlah rahsianya ..B for Beauty.

Vitamin C : sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan...dan kulit lebih cantikkk.

ESP @ Energizing Soy Protien : Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. Apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.

Apa kita lakukan mesti bersebabkan. Nak dapatkan badan yg sihat, kesihatan yang baik, bukan sahaja kena dptka diet harian yg seimbang malah beriadah / senaman juga perlu.. amalan rohani pun tau.. zikir2 serta doa smua tue makanan utk rohani bdn kiter.. perlu gak tue..

Nur Salwa
0127111260
Biz Leader Shaklee

Wajah Kusam, Berjerawat dan Berminyak Atasi Dengan Set Cantik Shaklee

Anda punya masalah seperti dibawah ini;

✔ wajah berminyak
✔ berjerawat
✔ berparut
✔ kulit wajah kusam

Cadangan Vitamin Shaklee yang sesuai adalah;

✅ ESP - Minuman protein berasaskan soya. Protein adalah makanan kepada sel badan kiter. Apabila sel badan sihat, bantu badan serta wajah kelihatan lebih bertenaga..

✅ Vitamin C - bertindak umpama kolegen.. memegang setiap sel dengan erat.. menganjalkan kulit

✅ Vitamin E - istimewa vitamin E Shaklee mengandungi selenium. Selenium merupakan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh dan berfungsi sebagai antioksidan yang melawan radikal bebas.

Esp dan Vitamin C harga promo tau.. berbaloi grab set nie sekarang!

Nur Salwa
0127111260
Pengguna & Pengedar Vitamin Shaklee

Shaklee Bagi Sebiji Kereta Pada Pengedarnya

dulu, jb - kl naik kete tempatan, rasa oklah.. bolehlah.. ok jek.. selesa jek.. no problah..

sekarang, jb - kl naik kete import.. wahh lagi best.. xsangka.. tiap minggu pun bleh.. alhamdulillah..

nak rasa best hari ini, kelmarin merasa dulu yg kurang best.. adatlah kan..

tapi ini kami.. syukur alhamdulillah apa yg kami ada hari ini.. mungkin anda lain, awal2 dah merasa senang itu.. tetap alhamdulillah.. 😆😆😆😆😆

Alhamdulillah.. sendiri tak sangka selepas setahun betul2 serius berbisnes, saya dapat capai 1 anugerah dari Shaklee.. Car Bonus Achiever.. bukan dapat kereta tau. Tapi Shaklee bagi dalam bentuk cash setiap bulan. So terpulang nak beli kereta ke rumah ke simpanan ke...

Awal2 dulu saya rasa mcm susah jek nak dpt benda nie. Yea. Susah bila kita xletakkan target.. saya maklumkan pada upline saya.. saya nak kunci besar nie.. saya bagitau saya nak dptkan gak kunci nie pada cycle tue.. saya nak naik pentas amik kunci nie. So upline mtk saya buat target. Clearkan target.. bulan berapa nak dpt. Apa yg perlu dibuat.. alhamdulillah. Bila ada target dan plan yg teratur, perjalanan nak dptkan kunci nie senang dan dipermudahkan.. Doa juga peranan paling utama..

Dapat Terima Anugerah Car Bonus nie, kami pilih utk beli kereta baru. Nak gak melepaskan keinginan nak pkai kete import. Alhamdulillah. Allah berikan kami peluang uto merasa nikmat dunia yang ini.. selesa utk kami sekeluarga.. menangis masa g amik kete nie kat kedai.. 😭😭  teruja.

Alhamdulillah. Dalam team saya juga sudah 4 org berjaya capai Anugerah Car Bonus ini.. inshaAllah ramai lagi akan berpeluang dpt car bonus masing2.. korang semua boleh tau.. dengan Shaklee wajib grab semua peluang yang disediakan..

Anda nak cuba dapatkan Car Bonus Shaklee nie.. ?
Jom sertai team saya..
Nur Salwa
0127111260
Biz Leader Shaklee

Tips Jemput Rezeki Melalui Sedekah

Jemput rezeki melalui sedekah.

“Setiap persendian manusia diwajibkan untuk bersedakah setiap harinya mulai matahari terbit. Memisahkan (menyelesaikan perkara) antara dua orang (yang berselisih) adalah sedekah. Menolong seseorang naik ke atas kendaraannya atau mengangkat barang-barangnya ke atas kendaraannya adalah sedekah. Berkata yang baik juga termasuk sedekah. Begitu pula setiap langkah berjalan untuk menunaikan shalat adalah sedekah. Serta menyingkirkan suatu rintangan dari jalan adalah shadaqah ”. [HR. Bukhari dan Muslim]

Bukan semua sedekah atau hadiah perlu keluar duit. Ni saya share yang mudah.

1. Solat sunat dhuha 4-12 rakaat.
Rakaat yang terakhir amalkan baca ya wahhab 41x dalam hati dan doa apa yg dihajatkan.
2. Hadiahkan ( jika masih hidup) atau sedekah ( jika dah meninggal dunia) bacaan Yassin setiap pagi atau bila2 senang untuk mak ayah.
3. Sedekahkan Al Fatihah atau yassin pada ahli keluarga yg telah meninggal dunia sekali sehari.
4. Doa yg baik2 utk orang lain adalah hadiah tersembunyi.
5. Bagi kucing makan.
6. Baca Al Fatihah bila lalu kat kubur.
7. Bersihkan masjid dan kuburan.

Banyak lagi...tapi buat dulu mana yang mampu dan yang utama ISTIQAMAH.

Rezeki tak pernah lambat dan tak pernah sesat.

Kredit : Master Norita

Jerawat Batu Di Muka Hilang Selepas Ambil Set Menyusu Shaklee

MALU DAN KEYAKINAN DIRI HILANG APABILA MUKA PENUH JERAWAT

Semua pasti akan rasa macam tue kan bila jerawat penuh dimuka. Muka, tempat pertama yang akan dipandang bila seseorang melihat kita. Pandangan sinis yang diberi tue buat kita rasa malu sangat. Rasa nak duk nyorok dirumah jek..

Saya pernah alaminya dulu.. saya pasti ibu muda ini juga sama rasa apa yang saya rasa. Itu dulu.. sekarang, alhamdulillah berkat konsisten mengamalkan vitamin Shaklee, nah dah dapat dah rasa kesannya.. tersenyum ceria dan pastinya menambah keyakinan diri apabila berada bersama2 org sekeliling..

Masalah jerawat yang berpunca dari resdung.. rawat dulu masalah resdung itu.. konsisten ambil set resdung.. dalam masa sama, set resdung itu memberikan kesan pada kulit wajah..  uniknya set Vitamin Shaklee nie.. kenapa saya kata gitu.. sebab dalam masa yang sama juga, ibu muda ini adalah seorang bfmom. Ibu yang menyusukan anaknya.. untuk memastikan nutrisi badan cukup utk diri serta anak, beliau ambil set menyusu lengkap Shaklee..

Set Menyusu Lengkap Shaklee mengandungi Bcomplex, Vitamin C, Vitalea, Alfalfa, Omega, Ostematrix & ESP..  gabungan set resdung serta set cantik nie jadilah set menyusu lengkap Shaklee.. BONUS.. ibu dan anak sihat.. muka ibu jadi cantik.. masalah resdung hilang.. BEST SUNGGUH..

Nak beli vitamin Shaklee
Nak tanya tentang Set Vitamin Shaklee

Contact Saya yea
Nur Salwa
0127111260
Biz Leader Shaklee

Kenapa Perlu Beli Soya Shaklee (ESP) banding Soya Kotak Lain

Bulan nie promo ESP tau

Esp nie soya.. mesti korang akan anggap sama jek soya Shaklee nie dengan soya2 kotak kat kedai tue kan.. ada yg siap pakej viralkan keburukan soya termasuklah disebutkan skali nama ESP..  sian ESP.. tak bersalah dia 😉😉

SALAH tau.. ESP Shaklee nie tak sama dengan soya kat kedai2 tue..

5 Perbezaan Soya Esp dengan soya kotak kat kedai tue..
*********************************************

-  ESP dibuat daripada kacang soya yang benar-benar semulajadi, iaitu kacang soya yang tidak diubahsuai genetiknya (non-GMO) sejak dari penghasilan biji benih sehinggalah dituai dan diproses menjadi ESP.

Manakala produk soya komersial lain, termasuk kacang soya yang dibeli di pasar, adalah kacang soya yang telah diubahsuai genetiknya supaya cepat membesar (sama seperti penghasilan ayam daging).

- Kacang soya non-GMO yang digunakan utk Esp nie rendah lemak dan bebas kolestrol.. ujian klinikal membuktikan ianya dapat membekalkan tenaga berjam2 berbanding soya yang telah diubahsuai genetiknya iaitu soya yg digunakan utk buat soya kotak tue.

- soya ESP Shaklee ini membantu mengekalkan bacaan gula dalam darah kerana kandungan index glisemiknya rendah.. berbanding soya kotak yang mengandungi gula yang berlebihan yang sangat tidak bagus utk tubuh badan kita.

- ESP atau soya Shaklee nie tiada laktosa.. untuk mereka yang alergik dengan bahan tenusu amat sesuai utk consume Esp. Malah membantu penghadaman yang baik. Soya kotak kat luar tue kandungan laktosa sangat tinggi

- Esp Shaklee mengandungi kalsium yang tinggi juga  berbanding soya kotak di luar yang tidak memgandungi/kurang kalsium. Pihak Shaklee tidak menambah kalsium dalam Esp tapi kalsium yang terkandung dtg dari soya nonGMO yang digunakan dlm penghasilan ESP ini..

Ada lagi pelbagai kelebihan Soya Shaklee (ESP) ini berbanding soya kat luar sana.. untuk saya, saya dah amalkan tanpa was2.. alhamdulillah.. dan ramai gak lagi kat luar sana konsisten gak minum esp nie. 

Klau citer bab kesan ambil Esp nie, antara ada yang ;

- bekas jerawat pudar dan hilang
- gastrik tiada
- melancarkan penyusuan susu ibu
- beri tenaga kepada ibu hamil
- mengurangkan bacaan kolestrol

Banyak lagi manfaatnya..

Bulan nie ada promo ESP tau.. untuk yang biasa beli or minum ESP nie, memang tersenyum girang la.. bagi yang belum cuba dan masih rasa was2 dengan soya Shaklee nie, bulan nie peluang anda utk try. Sbb bulan nie ada promo..

Beli 2 DISKAUN 5%
Beli 6 PERCUMA 1

Nur Salwa
0127111260
Biz Leader Shaklee

Punca atau Terjebak Terima Bonus Lima Angka dari Shaklee

Google2 cari 'vitamin untuk ibu susukan anak'.. masa tue tak banyak lagi blog yg cter pasal vitamin.. dalam tak banyak tue saya singgah baca dan mula bermesej dengan owner satu blog nie. Kak hadha nama dia..

Kak hadha nie jual vitamin Shaklee.. baca dari pengalaman dia yang baru gak makan vitamin shaklee, saya pun order dari dia.. alih2 jadi kawan.. tak silap saya, untuk order kali ketiga saya ada maklumkan saya nak join member.. suka2.. pastu tengok kak hadha jual vitamin mcm senang jek. 'Iklan2' niaga dia tue lbh kepada dia bercerita apa yg dia makan.. itu sahaja..

Ehh nak join jual gak la.. so sikit2 kak hadha tunjukkan cara.. masa tue berbalas2 email.. smua tunjuk ajar di email.. kemudian kami sama2 pergi kelas.. korang nak tau, kak hadha nie di selangor.. saya pula di johor.. ntah aura apa yang ada sampai sanggup saya dr jb naik kl semata nak hadir kelas2 yg super upline (master norita) anjurkan..

Saya banyak join MLM.. semuanya sekerat jln.. tapi tak taulah dengan Shaklee nie panjang jodohnya.. sebab apa tau, sebab saya dikelilingi oleh orang2 yg auranya SUPERHEBAT.. semuanya lahir dari hati. Ikhlas.. permulaan langkah saya @ kami dalam bisnes Shaklee nie bukan bermula dengan 💰💰💰💰, tapi kerja kami bermula dari hati.. maksud saya, kami makan vitamin Shaklee.. kami kongsikan apa yang kami rasa.. kami kenal benda yang kami makan dan kami cintakan segalanya ttg produknya terlebih dahulu.. akibat dari semua2 tue, baru kami kenal istilah bonus, baru kami dapat rasa apa itu bonus.. produk kemudian marketing..

Alhamdulillah.. syukur sangat rasa cinta itu masih ada sehingga sekarang. Malah makin cinta dan percaya sangat..
ALLAH izinkan.. dan Allah bantu kami dalam bisnes ini.

Terima kasih kak hadha..

Saya mencari;

- anda yang makan vitamin Shaklee tapi masih belum mendaftar sebagai ahli Shaklee
- anda yang makan vitamin dan  mahu kongsikan kebaikan produk Shaklee
- anda yang makan vitamin shaklee dan mahu menambah pendapatan bulanan
- anda yang belum lagi makan Shaklee, baru nak kenal2 apa vitamin Shaklee..

Whatsapp atau pm saya yea

Nur Salwa
0127111260
Key Coordinator Shaklee