Makan Vitamin Shaklee Sahaja Confirm Sihat

MAKAN SHAKLEE JEK CONFIRM KO SIHAT!

Aishhh sapa kata tue...

Pagi tadi sarapan lewat.. makan soto nasi.. so kenyang lagi nak lunch.. nak kuar g branch nie, bawak bekal esp + fresh milk.. bleh la buat alas2 perut yg xbape nak lapar nie..

"Ko kan.. asyik cter vitamin jek.. hari2 update makan shaklee.. ko xmakan benda lain heh?.."

Ehh mestilah makan.. makan gak nasi.. makan aiskrim.. makan gak kat kfc.. makan la macam org lain makan.. cumanya.. tau diri sendiri nie diet seimbang tue mmg ke laut, nutrien dlm badan xbape nak dilengkapkan sangat so kenalah pilih utk topup dengan supplement..

Paling asas skali saya cuba untuk tidak tinggal 4 vitamin nie..

apa dia?

ESP, BCOMPLEX, VITAMIN C dan VITALEA..

kenapa?

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita). Pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.

B Complex : lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil..dan wajah berseri..inlah rahsianya ..B for Beauty.

Vitamin C : sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan...dan kulit lebih cantikkk.

ESP @ Energizing Soy Protien : Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. Apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.

Apa kita lakukan mesti bersebabkan. Nak dapatkan badan yg sihat, kesihatan yang baik, bukan sahaja kena dptka diet harian yg seimbang malah beriadah / senaman juga perlu.. amalan rohani pun tau.. zikir2 serta doa smua tue makanan utk rohani bdn kiter.. perlu gak tue..

Nur Salwa
0127111260
Biz Leader Shaklee

No comments: