Malu Tapi Ingin Berbisnes - Jom Buat Shaklee

Senang Ke Buat Bisnes Nie?
Ada yang tanya macam tue kat saya..

Jawapan saya, SENANG..
Bila kita ada rasa nak buat, mestilah semua benda jadi SENANG.. Lagi-lagi bila kita enjoy buat benda tue, ehh makin senang la keje kiter tue. 

Walaupun senang, ianya bukan cincai2 jek.. mestilah kita nak yang sempurna.. baru hasilnya memuaskan hati diri sendiri.. betul tak..

Tak sengaja pun terjebak dalam kancah bisnes online nie.. tapi alhamdulillah tepat pilihan saya.. pemalu.. malu sangat nak jupe orang masa awal2 buat bisnes nie sebab tue saya pilih dan teruskan bisnes online nie.. pagi nie nak sharekan sikit tips dr saya sendiri dalam bisnes online nie..

Manfaatkan medium online yang ada.. seperti facebook, page fb, blog dan instagram.. kongsikan sebanyak mungkin produk yg kiter jual.. kiter xde kedai fizikal makanya medium online nie la kedai kiter.. kata bisnes, mestilah kiter menjual di "kedai".. bisnes tp tak promote, xde menjual, maner org nak tau 'kedai" kiter tue buka ke x.. menjual ke tidak..

Kenal produk.. kenal dan cinta produk yg mahu dijual.. tak kenal tak cinta, macamaner nak menjual.. prospek tanya, sendiri tak dapat jawap... so perlu sangat utk kenal produk yg kiter jual..

Saya Pengedar Sah Shaklee
Saya menjual produk Shaklee
Saya juga pengguna produk Shaklee

Anda? Buat bisnes online gak?
Jual apa?

#tsunamishaklee
#8cellent
#tipsonlinebisnes

No comments: