Pengedar Shaklee Kluang adalah Leader Team Saya Paling Komited

Sungguh.  Ramai yang hebat2 dalam group saya. Tapi saya memilih utk kongsikan cerita tentang bakal leader ini..

Awal2 perkenalan kami adalah sebagai rakan kursus utk menjadi seorang peer counselor penyusuan.. lama dah kenal dengan akk comel nie.. kemudian semakin rapat apabila beliau menjadi customer Shaklee saya sekaligus menjadi ahli Shaklee berdaftar

Tidak terus berbisnes.. tapi menjadi pengguna terlebih dahulu.. dengan kerja hakiki sebagai seorang cikgu, beliau tak rasa ada masa utk berbisnes.. tak tahu nak selit maner utk berbisnes tue.  Tapi sebab rasa kebaikan dan hebatnya produk Shaklee ini, dan keinginan yang sangat tinggi utk orang diluar sana sama2 merasai, beliau mencuba membuat perkongsian sedikit demi sedikit..

Masa kita sama 24jam setiap seorang Allah beri.. istilah tidak cukup masa itu, kiter yang buat. Kiter yang duk sebut 'masa tak cukup', mmg itulah yang kiter dapat. Tapi jika masa itu diurus dengan sempurna, sentiasa ambil peluang utk lengkapkan apa yang kiter dah plan, 24jam itu cukup utk pelbagai urusan kita. Itu yang saya kongsikan pada beliau.. "ada keinginan utk buat, pasti akk boleh curi masa dan adakan utk bisnes Shaklee nie..

Beliau punya keinginan dan target yang tinggi.. tapi kekangan masa juga tugas hakiki sebagai cikgu beliau cuba atasi.. saya nampak kesungguhan itu. Gembira sedih kecewa teruja semua dikongsi dengan saya. Hatta masa awal2 dapat donline pertama pun dia punya super excited saya dapt rasa.. kisah di dalam gambar ini semalam.. gembira beliau, saya pun sama gembira.. selit gak masa utk cepat2 settlekan order.. dan pernah gak sedihnya beliau kongsi ngan saya apabila dituduh 'cikgu berbisnes ketika mengajar'.  Saya kenal beliau.. kedai online dibuka 24jam. Tapi iklan2 kedainya di awal pagi sebelum sessi sekolah bermula dan ptg ketika abis sessi persekolahan.. ada bukti, beliau tidak buat benda yg salah, kenapa perlu takut kan..

"Cikgu tak cukup gaji ke sampai nak berbisnes?" - bukan semata duit, bukan semata menjual tapi lebih kepada mahu memupuk kesedaran orang sekeliling utk memilih gaya hidup yang lebih sihat.. utk mereka2 diluar sana yang mahukan konsultasi mengenai detox, boleh berhubung dengan beliau..

Tahniah kak..
Tahniah cikgu Asheeqmazmi Mahfoz
InshaAllah target akak utk bergelar leader Shaklee pasti akak dapat..
Teruskan semangat dan yakin dengan target akk..

Cikgu asheeq adalah #pengedarShakleeKluang
#tsunamishaklee
#8cellent

Comments

Popular posts from this blog

Tips Atau Cara Untuk Dapat Anak Perempuan

Susu Ibu Berlainan Waktu Perahan Boleh Campur

Betul ke makan vitamin jadi gemuk? ~ sila baca