Tarikh-tarikh Penting Bulan Zulhijjah

Terima kasih pada yang buat poster ni.

Hari ni dah boleh mula berpuasa sunat..

Walaupun kita tak pergi haji, sama-samalah kita rasai dan ambil berkat dengan jalankan ibadah sunat di sini.

Tarikh-tarikh Penting Bulan Zulhijjah

23-30 Ogos/ 1-8 Zulhijjah

- Mula Puasa Sunat

31 Ogos/ 9 Zulhijjah

- Puasa Sunat Arafah

1 September/ 10 Zulhijjah

- Aidil Adha

2-4 September/ 11-13 Zulhijjah

- Hari Tashrik (di haramkan berpuasa)

JANGAN Abaikan Kalsium

Ibu hamil dan menyusu, JANGAN ABAIKAN kalsium..

Kegagalan menggantikan kalsium yang diserap oleh bayi boleh menyebabkan ibu-ibu itu kehilangan gigi pada usia yang lebih muda daripada sepatutnya..

Mereka juga berisiko tinggi menghidap osteoporosis

Bila Wanita Marah..

#sharing

Info menarik yang boleh dijadikan panduan utk mengeratkan lagi hubungan suami isteri.. 

Tak semua lelaki paham wanita kan.. 🤣🤣


Sharing is caring.. 😍

Makan Shaklee Dapat Duit


Makan Vitamin Shaklee boleh dapat duit? Mesti susah nak percayakan? tapi memang cerita betul.. bukan saya buat cerita..

Baca 'screenshot' whatsapp kawan saya nie



Kawan saya nie, antara pengguna Shaklee yang suka amik peluang promo yang shaklee bagi. 

Sebabnya, bila grab promo buy 6 free 1 contohnya, ianya akan buat dirinya terus konsisten makan tanpa culas.. [bulan nie promo Ostematrix, so trus stok 7 bulan tue. 7 bulan xyah pk nak restok vitamin kalsium]

Dah beli.. dah bermodal, wajiblah manfaatkan. Dulu untuk dirinya, skang order skali utk anak (suami pun rasanya dia paksa makan) dan Shaklee kan gak opismatenya..

Dan yang paling saya rasa best sangat dengan kawan saya ini adalah, setiap bulan ada juga belikan emak dan abahnya vitamin Shaklee.. ehhh tak ramai anak yang nak sponsor vitamin kat mak abah tau.. benda baik tapi sering dipandang remeh..

Benda baikkan, mesti la sebaiknya beramai2..

Modal utk naiktaraf kesihatan.. nampak mahal tapi lebih mahal modal utk merawat kesakitan.. mencegah lebih baik dari mengubati kan.. 

Lagi best member nie excited, sebab ada dpt cash rebet Shaklee bagi 14hb nanti.. memang ini kelebihan yang ahli Shaklee akan dapat.. walau bukan berbisnes tapi belian untuk ahli keluarga sendiri pun boleh layak dapat bonus.

Jadi, jika anda adalah seorang yang dah lama makan vitamin Shaklee tapi masih belum lagi mendaftar sebagai ahli Shaklee, saya cadangkan untuk anda mendaftar sebagai ahli. banyak manfaat dan kelebihan yang anda akan dapat..

Anda tidak pernah dioffer untuk menjadi ahli? haaa xpe.. saya offer anda hari ini.. saya bantu anda untuk menjadi ahli Shaklee.. Yuran keahlian RM69 sahaja.. hubungi saya untuk saya bantu anda yea..



Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 
Hubungi saya 😀

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai


Kenapa Best Sangat Buat Bisnes Shaklee


Memula saya guna.. saya makan.. rasa best.. rasa kesannya.. 
so rasa patut sangat share dengan orang lain.. patut sangat utk bgtau kat orang lain.. 
yang produk Shaklee nie HEBAT.. 
dia punya best dan hebat tue sampai saya jadikan bisnes Shaklee nie sebagai kerjaya sepenuh masa.. 



Tak percaya??
Xpe.. ramai gak yang dah percaya.. 
Nak cuba percaya??
Order vitamin dengan saya, makan dan rasakan sendiri kesannya.. 


Mahu guna produk Shaklee?

Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 
Hubungi saya 😀

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Performance Drink Shaklee Bantu Anda Elak Badan Terhidrasi Ketika Berpuasa

Air tenaga!




Orang main basikal jek boleh minum ke?
Ehh tak.. SEMUA ORANG boleh minum performance drink nie.

Nak tau tak?

Masuk bulan puasa nie, 
Ramai yang akan order performance drink nie..

Kenapa?

Performance Drink nie minuman elektrolit yang lengkap dengan campuran unik karbohidrat 

- Mencegah dehydration
- mengekalkan paras gula dalam darah
- memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat
- mengurangkan kehausan
- melembapkan kulit
- mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus magnesium dan choloride untuk mengimbangi air dalam tubuh
- membekalkan tenaga dan daya ketahanan fizikal

Sesuai untuk siapa?

- mereka yang aktif bersukan
- mereka yang sedang berpuasa
- mereka yang sering tidur lewat malam
- mereka yang sering keletihan
- mereka yang tiada selera makan
- mereka yang terkena cerit berit
- mereka yang selalu sakit kepala
- mereka yang mempunyai paras gula rendah
- seisi keluarga termasuk anak2 pun boleh

ON DEMAND sangat sekarang
Pastikan anda memilikinya juga

Testimoni Performance Drink Shaklee

Mahu beli Performance Drink Ini? KLIK >> Performance Drink Shaklee


Anda mahu beli Set Ramadhan Shaklee ini?



Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 
Hubungi saya 😀

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai


Set Menyusu Shaklee Bantu Ibu Menyusu Anak Sehingga 2 Tahun

[BERJAYA SUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]
.

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nur Farah Liza Ramli dan berumur 38 tahun. Saya menetap di Banting dan mempunyai 3 orang dan berkerja di bahagian Teknologi dan Maklumat.
.

Saya menghadapi masalah kekurangan susu ketika anak saya berumur 1 tahun 6 bulan. Pelbagai simptom-simptom dan gejala susu semakin menyusut telah saya hadapi. Rakan saya, Fatimah Azzahra Ismail, telah mencadangkan kepada saya supaya minum MealShakes dan ESP Shaklee secara konsisten. Beliau berasa simpati terhadap saya kerana saya berhasrat untuk menyusukan anak sehingga umur 2 tahun namun anak baru menjengah umur 1 tahun susu badan saya sudah menyusut.
.

Sya juga mendengar banyak pendapat dari ramai orang bahawa ESP Shaklee merupakan supplemen Shaklee yang sangat bagus untuk ibu yang sedang menyusukan anak. Saya mengamalkan 1 sudu Mealshakes dan 2 sudu ESP pada waktu pagi manakala pada waktu malam pula saya cuma mengambil 1 sudu ESP sahaja.
.

Selepas mengambil MealShakes dan ESP secara konsisten selama 6 bulan, saya lihat bayi saya selalu kenyang dan saya sendiri puas menyusukannya. Alhamdulillah, kini anak saya dapat menyusu badan sehingga 2 tahun.
.

Saranan saya kepada ibu-ibu yang mempunyai masalah seperti saya, ambillah MealShakes dan ESP secara konsisten. Saya berasa sangat gembira dan berbesar hati kerana menjumpai produk hebat Shaklee. Terima kasih Shaklee.


Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 
Hubungi saya 😀

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Ostematrix - Pil Kalsium Terbaik

Dah malam-malam nie..
Maner yg nak tdo, boleh dah tdo.. awal pagi nanti nak bangun sahur mudah bangun..
Saya pun mcm biasa.. sebelum tdo mesti ambil 4 biji ostematrix nie.. 
untuk apa tau.. untuk bagi segar badan.. senang bangun pagi.. itu sebab tersurat..

Sebab tersiratnya adalah ostematrix ini adalah kalsium.. badan saya perlukan kalsium. Begitu juga badan anda.. lebih-lebih lagi kiter org perempuan yang menyusukan anak dan hamil..

Istimewanya ostematrix ini, anda susah temui pada suplemen kalsium yg banyak jual dipasaran. Kalsium akan mudah diserap oleh tulang hanya dengan adanya kandungan vitamin D di dalamnya. Ostematrix dari Shaklee ini sememangnya mengandungi khasiat Vitamin D sebagai pelengkap kalsium sekaligus memastikan jumlah kalsium yg diserap oleh tulang adalah maksimum. Cukup dengan 4 biji ostematrix sehari anda mendapat jumlah keperluan kalsium yg lengkap (sebiji 250mg).

Ostematrix dihasilkan dari mineral semulajadi dan garam mineral dari laut mati. Ostematrix merupakan calsium cirate iaitu kalsium yang larut dalam air dan tidak meninggalkan sisa pada buah pinggang sekaligus bagus utk mereka yang menghidapi batu karang.

Sangat-sangat rekemen kawan-kawan saya yg tengah hamil untuk consume ostematrix shaklee nie..
Dan sangat-sangat rekemen kawan-kawan saya yg tak suka minum susu supaya ambil ostematrix ini sebagai sumber kalsium utk lengkapkan nutrien dlm badan.



Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 
Hubungi saya 😀

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Saiz Vitamin Shaklee Besar?

Seorang warga tua memberitahu saya, walaupun produk Shaklee ini bagus, tapi pil-pilnya bersaiz besar dan agak sukar untuk ditelan oleh orang tua sepertinya. Saya memberitahu bahawa sesungguhnya rangkaian produk Shaklee menyediakan prasarana untuk setiap lapisan umur dan situasi.
Kalau tak boleh nak telan pil, ada alternatif lain.
Di sini saya kongsikan antara cadangan pengambilan vitamin mengikut kesesuaian.
Bayi 0-2 tahun : Pemberian susu ibu adalah vital. Untuk membekalkan nutrient yang secukupnya, tidak memerlukan sebarang supplement, cukuplah si ibu yang mengambil set Breastfeeding dengan tambahan seperti Ostematrix, Omega dan Soy Protein. Insya-Allah air susu yang lebih bernutrisi untuk bayi anda.
2-4 tahun : Meal Shake, Omega.
4-12 tahun : Chewable Vita-C 100mg, Chewable Vita Lea, Meal Shake, Omega
12 tahun ke atas (pelajar) : Set A, Omega
Wanita dewasa : Set F, Set A, Set E
Ibu hamil : Set A, Soy Protein, Ostematrix, Omega
Ibu dalam pantang : Set D, Vita-E, Soy protein, Omega
Ibu menyusukan : Set B, Soy Protein, OStematrix, Omega
Lelaki dewasa : Set A, Vita-E
Mereka yang mengalami masalah menelan pil : Meal shake, Vivix, Nutriferon
Untuk imuniti : Nutriferon
Untuk antioksidan : Vivix
*senarai di atas cuma cadangan, untuk produk/vitamin yang lebih sesuai boleh consult terlebih dahulu, sila hubungi saya untuk maklumat lanjut.
Shaklee sebenarnya produk untuk seisi keluarga. Ia lebih menjimatkan berbanding produk-produk lain kerana:-
1) Hanya mengandungi vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh, bukan bahan-bahan penggalak lain seperti steroid dan sebagainya.
2) Sesuai diambil oleh seisi keluarga dan tiada bahan-bahan hanya khas untuk wanita/lelaki sahaja. Shaklee sesuai untuk semua, yang di atas itu cuma cadangan saja, ye la takkan nak makan semua sekali kan.
3) Mengandungi wide-range produk pemakanan untuk seisi keluarga.
Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 
Hubungi saya 😀

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Jerawat Hilang Selepas Amalkan Set Jerawat Shaklee

[KULIT MUKA PUTIH BERSERI DAN JERAWAT HILANG SELEPAS AMALKAN SET JERAWAT SHAKLEE]
.
Assalamualaikum, nama saya Liley Wane Bt. Anuar, berumur 28 tahun dan mempunyai seoarang anak. Saya mengalami masalah muka yang teruk iaitu kulit muka saya mengalamai jerawat bernanah. Sebelum ini saya menggunakan skin care jenama X. Semakin saya guna skin care tu makin pedih dan rasa panas muka. saya terlalu obses nak cepat muka licin tanpa jerawat sebelum nikah, beli skin care,tapi agak mengecewakan apabila muka jadi teruk dan jerawat bernanah timbul..malu oiii nak jumpa.orang..rasa nak menyorok jer kat umah.
.
Saya dah google cari penyelesaian,jumpa Shaklee,tapi tak beli lagi time tu sebab tarikh nikah dah dekat, jadi bersanding la dengan make up. Walaupun make up, jerawat still nampak. Teruk kan muka sampai nampak walaupun make up tebal :-D
.
Lepas nikah, makin teruk. Muka, nak berdepan dengan suami pun malu. Hampir 2 minggu lepas nikah, tak tahan dengan muka teruk, terus PM FB Puan Adilah Manaf, hasil survey sebelum nikah.
.
Beliau soal siasat dulu keadaan muka saya dan dia cadangkan B-Complex ,ESP, VIT C dan GLA COMPLEX, maka terbeli la Set Shaklee ni dan terus daftar ahli. 😀
.
Bermula la saya berShaklee, cara pemakanan memang Puan Adilah dan kak Aieda bagitau dan saya follow cara yang mereka cadangkan. Saya mengalami healing crysis pada awalnya berShaklee. Memang terasa nak demam.
.
Selepas beberapa minggu consume, Ya Allah syukur sangat-sangat, muka dah tak rasa panas dan pedih, jerawat pun makin surut hanya tinggal parut jer. Sejak berShaklee ni, syukur teramat sangat dapat kenal Shaklee, orang diluar sana tak payah nak bazirkan duit untuk cuba product lain, pilih la yang natural dan selamat, Shaklee teramat value for money. 
.
Memang tidak menyesal berShaklee malah rasa berbaloi sangat, saya ambil Set Jerawat tu tapi pakej lain jugak saya dapat, GLA dalam set tu asbab lepas consume Alhamdulillah saya positif hamil, bunting pelamin, hoyehhh memang nak baby awal. Oh ya, my resdung dah hilang boleh balun seafood tanpa was-was.
.
Semua pakej  (jerawat bernanah dah hilang,hamil, resdung) yang saya dapat daripada guna set jerawat tu, sesuai la dengan ayat, Shaklee ni memang value for money. Tidak mengharapkan pun muka macam artis Korea sebab saya memang dari dulu tak berapa nak cerah. Apa yang penting bebas daripada jerawat dan yang bestnya pakej berShaklee ni badan lebih sihat.
.

Saya mahu beli Set Jerawat Shaklee << KLIK

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Kerjaya Pilihan Ibu Moden Zaman Sekarang

Mulakan sekarang!!

Assalamualaikum & selamat pagi..

Alhamdulillah.. saya dah mulakan lebih awal.. tahun 2010 saya mula beli dan makan vitamin Shaklee.. kemudian 2011 saya mula menjinak-jinakkan diri utk buat bisnes Shaklee sekadar suka-suka.. sekadar untuk dpt duit ' saje2 nak shopping'.. 

Apa yang menarik untuk saya cuba bisnes shaklee nie sebab ianya dilakukan secara online.. saya beli memula tue pun secara online. Cari-cari info di internet, jumpa penjual vitamin @ kak Hadhatina Mkb (ketika itu, skang mami hadha), borak-borak, consultation semua dibuat secara online.. MUDAH.. lagipun masa tue bisnes online nie boleh dikatakan baru nak jadi trend la.. business online baru nak naik.. 

Sebab ianya nampak MUDAH iaitu semuanya dilakukan secara online, tanpa jumpa-jumpa customer, saya pilih untuk buat betul-betul.. dari bonus sesuka dapat 2 angka, kemudian naik 3 angka.. makin seronok dan rancak bila duk tengok dalam akaun Shaklee bayar bonus 4 angka.. alhamdulillah

Mula serius buat.. saya 'bulatkan' niat saya untuk cuba menjinakkan lagi diri buat bisnes Shaklee secara fulltime.. tahun 2014 saya buat keputusan untuk cuti tanpa gaji (cuti menjaga anak) sebagai kakitangan awam. 
Kenangan sungguh gambar nie.. masa nie tengah mengandung anak keempat dan dah masa nak bersalin pun.. pagi tue keluar tanda tapi gigih lagi ke branch settle order. petangnya bersalin.. hihi alhamdulillah.. 

Alhamdulillah.. Allah permudahkan urusan saya.. berkat saya mula awal berbisnes online ini, sekarang ianya menjadi kerjaya fulltime saya.. kerjaya sebagai WAHM.. berbisnes dirumah bersama-sama anak.. besar sangat nikmat Allah beri pada saya nie.. dan saya pasti nikmat seperti ini juga yang menjadi idaman beberapa ibu-ibu bekerjaya diluar sana..

Untuk ibu-ibu yang bergelar suri rumah, untuk adik-adik yg masih belum mendapat tawaran kerja mana-mana, boleh pilih bisnes online sebagai 'mengisi masa lapang' yang inshaAllah memberikan hasil.. mulakanlah sikit-sikit.. memang pegang phone hari-hari kan so sesuai utk berbisnes online nie.. 


Mahu seperti saya?
Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 
Hubungi saya 😀

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Cara Solat Sunat Terawih Di Rumah Yang Lengkap

CARA SOLAT TARAWIH DI RUMAH. 



Alhamdulillah. Saya dah dua malam dapat laksanakan sunat terawih.. syukur sangat dapat baca perkongsian info ini.. anak-anak dah tidur, baru dapat buat solat sunat nie. 

Mak-mak yg ada anak kecil dan jugak mak-mak yg siangnya bekerja, malamnya jadi supermak.. jom baca cara-cara nak buat solat terawih di rumah..

Solat Tarawih bererti solat dengan rasa senang dan kelapangan hati selepas solat fardhu Isya'. 

Mudahnya nak beribadah.. jangan sedih kalau tak dapat ikut buat terawih di masjid. 

● Mungkin kita ada anak yang masih kecil, jadi agak sukar nak bawak si kecil bersama ke masjid.

● Mungkin kita ibu bekerja yg sudah seharian bekerja di pejabat dan pulang menyambung tanggungjawab di rumah pula.

● Solat Tarawih dikerjakan setelah mengerjakan sembahyang Isyak dan waktunya berpanjangan sehingga akhir malam. Jadi bolehlah ibu berehat atau menunggu si kecil tidur dahulu... sangat bersesuaian dengan diri mereka yang sudah keletihan menguruskan rumah dan keluarga.

Bagi yang baru nak berjinak solat tarawih dirumah, boleh ikut cara di bawah ye:

SOLAT SUNAT TERAWIH
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

● Niatnya  :
أ ُصـَــلـِّــى سـُــنـَّـَــة َ الــتـَّـَــرَاو ِيـْــح ِ رَكـْــعـَــتـَــيـْــن ِ لـِــلـَّـَـه تـَــعـَــالـَــى
“Sahaja aku solat sunat tarawih dua rakaat kerana Allah Ta’ala.”

● Bilangan rakaat buatlah yang termampu.  Paling ringkas buat 11 rakaat, 8 terawih dan 3 witir. Lakukan setiap 2 rakaat satu salam dan seterusnya.  Witir pula, 2 rakaat 1 salam dan witir 1 rakaat 1 salam.

● Apa yang wajib adalah surah al Fatihah, surah surah berikutnya adalah pilihan kita dan ia adalah sunat. 

● Segala bacaan di luar solat, seperti salawat, doa dan periwayatan khalifah tidak termasuk amalan solat tarawih, tetapi hanya selingan antara solat. Tidak ada larangan untuk bersalawat atau berdoa, jika cara dan adab melakukannya baik. Dan ia tidak menjejaskan solat tarawih jika ditinggalkan.

SOLAT SUNAT WITIR
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Solat Witir adalah salah satu solat sunat yang sangat dituntut untuk dikerjakan.

Hukum solat Witir adalah Sunnat Muakkad. Jumlah maksima solat witir itu ialah 11 rakaat (6 salam), sebaik-baiknya 3 rakaat (2 salam) dan sekurang-kurangnya satu rakaat sahaja. 

Jika berniat hendak melakukan qiyamullail, boleh tangguhkan solat witir selepas selesai qiyamullail tersebut kerana solat witir adalah penutup kepada solat-solat sunat yang lain.

● Niat Solat Sunat Witir Dua Rakaat
أصَلِّي سُنَّةَ الوِتْرِ رَكَعَتَيْنِ لِلهِ تَعالىَ
"Aku solat sunnat witir dua rakaat kerana Allah Taala"

● Niat Solat Sunat Witir Satu Rakaat
أصَلِّي سُنَّةَ الوِتْرِ رَكَعَةً لِلهِ تَعالىَ
"Aku solat sunnat witir satu rakaat kerana Allah Taala"

● Zikir Selepas Solat Witir
سُبْحَانَ اللَّهُ الْمَلِكِ الْقُدُّوسِ  [3x]

● Doa Solat Witir

"Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung dengan keredhaanMu daripada kemurkaanMu,dan aku berlindung dengan kemaafanMu daripada balasanMu,
dan aku berlindung denganMu seperti pujiMu sendiri ke atas diriMu.
Maka segala pujian dan sanjungan sehingga Engkau redhai..

Sangat lah mudah..tiada alasan untuk tidak dapat buat solat tarawih kerana tidak dapat ke masjid. Selepas anak-anak dah tidur dan selepas berehat, bolehlah kita mulakan. 

Jom sama-sama berubah kearah yang lebih baik..kalau tahun lepas langsung tak dapat buat solat tarawih, tahun ni kita usaha buat.

SEMOGA BERMANFAAT.

Set Ramadhan Shaklee - Mighty Triple Gems On Demand Di Bulan Ramadhan


Bancuhan 3 gabungan hebat.. 
baik utk diambil setiap hari.. 
lagi-lagi bila nak masuk bulan puasa nie.. 
dicadangkan utk consume set ini bagi membantu mengekalkan tenaga yg berterusan. 




Manfaat Set Ramadhan Shaklee

==========================



PERFORMANCE DRINKS

Ianya adalah sejenis minuman rasa seperti oren yang lazat. Membantu mengawal bendalir dalam badan supaya badan tidak mudah dehidrat, dan berupaya mengurangkan dahaga di siang hari.

Mengandungi elektrolit-elektrolit yang akan memberikan lebih tenaga kepada sesiapa yang meminumnya.


MEAL SHAKE
Mengandungi 24 vitamin dan mineral lengkap untuk memberikan tenaga yang lebih di siang hari dan mengelakkan kelesuan akibat kekurangan vitamin dalam badan.

Rasanya yang sangat enak seperti aiskrim memberikan aroma baru pada yang mengamalkannya.


ENERGIZING SOY PROTEIN
memberikan rasa kenyang lebih lama semasa berpuasa dengan kandungan protein yang semulajadi tanpa bahan pengawet, perisa dan pewarna yang tidak dibsenarkan. Pastinya sahur yang hebat dengan mengekalkan rasa kenyang yang berpanjangan.



Untuk ibu-ibu yang sedang hamil @ menyusukan anak set ini sangat membantu anda...

Bagaimana cara anda untuk kekal cergas di bulan puasa nanti?.

Saya? Pilihan saya tentu set Mighty Triple Gem ini.. 





Atau boleh hubungi saya untuk saya bantu anda buat belian

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Nutriwhite Shaklee Bantu Kecilkan Liang Pori Serta Kulit Lebih Sekata

TESTIMONI NUTRIWHITE SHAKLEE

[KINI KULIT SAYA TIDAK SUNBURN LAGI. MALAH LIANG PORI SAYA JUGA MENGECIL].
Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera. Nama saya Irdayati binti Abdul Air. Saya berusia 36 tahun (2017). Saya merupakan seorang bekas konsultant perancang bandar dan desa.. 
Kerjaya saya memerlukan saya kerap pergi outstation; sama ada untuk menghadiri mesyuarat ataupun melawat tapak projek. Ada kalanya sehingga berhari-hari saya perlu melakukan pemeriksaan tapak. Apabila berada di tapak projek, kebiasaannya saya akan terdedah kepada cahaya matahari secara langsung. Tidak kiralah sama ada sewaktu dalam perjalanan mahupun sewaktu membuat survey di tapak projek. Sehinggakan kulit saya menjadi berminyak, timbul blackheads dan whiteheads serta kusam akibat sunburn. Paling sedih apabila saya buka tudung, garis belak seperti ‘sempadan’ amat jelas ketara di bahagian pipi & pelipis saya. Macam nak nangis rasanya bila tengok..  
Saya jenis yang sangat memilih dalam produk skincare. Takut sangat nak cuba sembarangan; takut ada bahan berbahaya di dalamnya. Sebelum berkenalan dengan Nutriwhite Shaklee, saya pernah mencuba satu jenama yang dijual di kedai butik khas untuk kecantikan dan wangian yang berasaskan bahan semulajadi. Katanya, produk skincare mereka mampu mengurangkan sunburn dan mengurangkan masalah kulit berminyak saya. Ternyata tidak! Malah, kulit saya jadi semakin berminyak sehingga kelihatan berkilat seperti cermin terutamanya di waktu pagi sewaktu bangun dari tidur..
Setelah setahun saya mengamalkan ESP dalam rutin harian saya (untuk penyusuan bayi), saya perasan yang kulit saya menjadi lebih cerah sekata dan gebu. Pada waktu itu, terbuka pintu hati saya untuk mencuba produk Nutriwhite yg dikatakan direka khas untuk kulit orang Asia. Saya bermula dengan Gentle Deep Foaming Cleanser. Kemudian, setiap bulan saya beli satu-persatu pula Spot Whitening Treatment, Ultimate Protection Whitening Lotion, Soothing Radiance Whitening Softener, Gentle Action Makeup Remover; dan yang terkini saya beli Overnight Renewal Whitening Cream.. 
Seriusnya, saya sangat-sangat berpuas hati. Kulit saya yang dulu mudah sunburn tetapi lambat untuk pulih kembali, kini dah tak mudah sunburn lagi! Dah takde dah garis belak di pipi dan pelipis saya. Malah, Makeup Remover telah berjaya membebaskan liang pori saya dari tersumbat oleh blackheads dan whiteheads! Untuk kesan yang lebih mantap, saya tambah pula ambil Shaklee Collagen Powder yang berjaya menjadikan liang pori saya mengecil!
.


Terima kasih Nutriwhite Shaklee kerana telah menjadi ASBAB TERBAIK untuk saya mendapat kulit yang diidamkan. Sampai orang gelarkan saya ‘Kakak Cantik’! Awww!

Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 
Hubungi saya 😀

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Kisah Kerani Kewangan Yang Memilih Untuk Menjadi Suri Rumah Bergaji

Bila kata kerja kerajaan, pastinya semua akan kata.. 

" terjamin dah masa depan.. untunglah dapat kerja dengan kerajaan"

yea.. memang itu harapan dan kelegaan mak abah ketika itu..

tapi sekarang.. 

bila saya memilih untuk berhenti kerja kerajaan, 
dari seorang kakitangan awam kepada suri rumah,
mak abah pun nampak bangga dengan pilihan saya ini.

walau ramai yang kata saya rugi sebab berhenti kerja kerajaan, takpe..
saya tetap antara yang bertuah dapat membesarkan anak dengan tangan mata saya sendiri
tiada istilah rugi.. saya tetap untung..
inshaAllah rezki Allah itu luas.. saya percaya dengannya..

Working At Home Mom
Suri Rumah Bergaji
Ya ini jawatan saya sekarang

#throwback la sikit zaman kerja "gomen" dulu


" bau ubat la dekat2 dengan ko nie "

" haa dah mula dah dia cakap macam doktor "

" hi doktor "

Beberapa teguran biasa dari opismate yang memang tau akak kerani jual 'ubat' Shaklee

Akak kerani tak marah pun. Memang pun akak kerani bau ubat. Sebab akak kerani bawak stok vitamin untul sendiri makan dengan yang customer order

Akak kerani tak marah pun. Sebab memang akak kerani bagi konsultasi pada customer juga kawan yang bertanya macam gaya doktor. Gaya jek la.. haha

Alhamdulillah.. gelaran dan teguran2 itu, buat akak kerani serius dalam menjual 'ubat' Shaklee nie

Akak kerani anggap itu doa mereka untuk akak terus berjaya bantu ramai orang untuk lebih sihat..

Akak kerani bangga sekarang akak kerani bukan lagi akak kerani. Gelaran akak kerani tinggal kenangan.

Sekarang akak kerani adalah sepenuh masa buat bisnes jual vitamin shaklee. Bantu orang untuk yang mahu sihat.. bantu orang yang mahu tambah pendapatan.. bantu orang yang mahu bergelaa WAHM..

Bekas akak kerani yang sekarang rasa bahagia bergelar WAHM

throwback sikitlah gambar lama masa kat opis dulu.. hihi


akak kerani baru anak 1 masa nie hihi


geng wanita bahagian kewangan 


rindu rakan-rakan seopis


Alhamdulillah..
Biasa menjadi luar biasa.

Shaklee bukan ubat
Tapi Shaklee adalah nama sejenis vitamin

Anda seorang suri rumah dan mahu menambah pendapatan keluarga?
Shaklee bisnes betul yang anda boleh buat.
Buat bagi dapat untuk anda tambah pendapatan

Saya suri rumah bergaji yang telah berjaya menghantar suami dan anak nikmati percutian mewah ke US secara percuma dengan Shaklee

Saya suri rumah bergaji yang telah berjaya menghantar suami menunaikan umrah dan ziarah abu dhabi secara percuma dengan Shaklee

Saya suri rumah bergaji yang telah menikmati percutian mewah ke Sabah serta Langkawi secara percuma dengan Shaklee

Saya suri rumah bergaji yang akan menerima banyak lagi percutian mewah percuma dari Shaklee


Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Penapis Air Mudah Alih Shaklee

Selain dari vitamin, Shaklee juga ada jual penapis air yea.  Penapis air yang sangat mudah diurus. Sangat mudah untuk di bawa ke mana-mana..

Biasanya penapis air dirumah anda, anda dpt minum air bertapis di rumah sahaja.. tetapi macamaner ketika anda berada di luar, pergi bercuti ke.. bawak bekal air? Terhad.. nak bawa banyak maner.. penuh plak bonet kereta.. 

Penapis air shaklee nie mudah. Bawak jek jug tue, dah boleh tapis sebanyak maner pun air anda mahu sepanjang anda berada di luar rumah.. air pun rasa sedap tau.. biasanya org panggil air masak/air jarang/air mati tapi anak2 saya panggil air sedap. Gara2 gunakan penapis air shaklee nie la.. si abg yg mulakan dulu sampai la ke adik2nya pun ngikut panggil air sedap

Testimoni Penapis Air Shaklee


Gambar di bawah nie ketika saya sekeluarga bercuti ke Cameron Highland pada bulan Julai lepas.. jimat sebab tak perlu nak beli air berbotol2.. mudah urus sebab tak perlu nak pasang apa2.. cuma tuangkan sahaja air paip ke dalam jug kemudian air akan ditapis.. kecil comel tak perlukan ruang yg besar pun dan ringan..


Harga mampu milik.. dan modal kecil jek utk penyelenggaraan.. alaa just beli filter dia jek.. 6 bulan ke 8 bulan sekali jek beli.. tak sampai rm200 pun beli filter tue.

Water pitcher saya nie hampir 3tahun lebih gak dah guna.. mmg sangat berbaloi..


Setiap 1 set penapis air Shaklee, anda akan dapat semua ini..

Kebaikan Penapis Air Shaklee
  • Berfungsi sama seperti penapis air yang biasanya dipasangkan di paip sinki
  • 1filter boleh menuras sebanyak 303 liter (80 gelen) air..
  • Terdapat penanda aras yang memberitahu apabila filter perlu ditukar
  • Boleh diletakkan di atas meja untuk terus dihidangkan kepada tetamu atau ahli keluarga - air kosong.. design juga menarik
  • Menapis lebih 3000 jenis bahan pencemar di dalam air minuman
  • Selamat diminum begitu sahaja walau untuk kanak-kanak
  • Rasa air yang sedap
  • Modal yang kecil dan mampu milik. Tiada bayaran ansuran atau sewaan.
  • Penyelenggaraan yang mudah serta kos yang kecil untuk pembelian filter baru

Testimoni Pengguna Penapis Air Shaklee

Air Halus dan rasa sedap

Jimat

Bermineral dan berkhasiat

Nak beli?

Klik gambar dibawah ini



Atau boleh hubungi saya terus untuk saya bantu anda membuat pembelian..


Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai