Jalan-Jalan Tempat Menarik Di Kundasang & Sandakan, Sabah - part I

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Cuti sekolah kali ini Kak Wa sekeluarga dapat balik kampung di Sabah. Dua minggu kami di sini. Alang-alang sudah berada di Sabah ni, teruslah ambil kesempatan bawa anak jalan-jalan. Destinasi kami yang pertama adalah, Keningau. 

Hasben Kak Wa kata nak naik Banjaran Crocker. Orang ajak berjalan kita ikut jek la kan. Mencabar perjalanan tue. Kereta dikerah untuk mendaki bukit yang boleh tahan curam. Sepanjang perjalanan tue memang 'saujana mata memandang'. Memang menghadap Banjaran Crocker tue. Subhanallah. Cantik sangat. Hijau jek. Kami singgah berhenti di satu tempat tu untuk bergambar. Sejuk. Hasben Kak Wa kata nak bagi kami pegang embun. Tapi takde plak. Kami awal rupanya. Perjalanan balik tidak melalui jalan yang sama. Kami ke arah Tambunan. Hasben bawak kami naik ke viewing point iaitu di Sinurambi.



Live Kak Wa ketika berada di viewing point Tambunan - https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10214533857250189&id=1533475806

Dan ini pula video perjalanan turun kami dari viewing point Sinurambi yang hasben Kak Wa buat https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2024914354191173&id=100000178858710

Keluar awal pagi, ngam azan maghrib kami sampai rumah. Perjalanan balik hari jek.

Destinasi jalan-jalan kedua kami adalah ke Kundasang, Ranau. Semalam, 18 Disember kami di Kundasang. Kami gerak lebih kurang jam 9 pagi dan sampai di Kundasang pada jam 12 tengahari. Perut pun dah lapar kami pusing-pusing di pekan Ranau untuk cari tempat makan. Nak terjah jek takut tak kena dengan selera. Jadi Kak Wa carilah di internert. Ramai yang beri 'review' Restoran Sri Hasanah & Katering. Terus segera kami pergi. Alhamdulillah. Memang sedap dan harga pun berpatutan. Puas hati. Perut dah kenyang, kami pun terus gerak ke Arnab Village. Bagi makan arnab-arnab pula. Banyak sungguh arnabnya. Anak-anak pun suka.

Sebelum gerak, wefie dulu sekeping

Kawasan Arnab Village nie luas

Abg Iqi jek la berani kejar, tangkap dan peluk arnab. Memang jinak. Abg Iqi siap dapat 'hadiah' lagi dari arnab. 





Wefie. Wajib!

Harga masuk ke Arnab Village. Ada jugak servis sewa payung. Kami datang petang memang panas. Sewa la juga. Puteri lilin kan. 


Lebih kurang sejam gak kami di Arnab Village tue. Masing-masing dah penat lagi pun dah masuk asar, kami gerak semula ke Pekan Kundasang untuk cari tempat menginap. Ya! Kami takde booking apa-apa tempat lagi. Haha konon nak walk in tapi sudahnya dekat maghrib masih tak dapat tempat lagi. Semua homestay full. Cuti sekolah kan. Hajat hati memang nak stay kat sebelah atas. Kiram's Village ke Sulap Homestay ke. Semua penuh. Turun semula ke bawah alhamdulillah ada 1 bilik kosong di Kundasang Rosewood Home Cottage. Jangan contohi Kak Wa yea. Haha hasben Kak Wa orang sini so kalau takde bilik pun kami balik jek la rumah MIL Kak Wa. Haha dapat masuk bilik jumpa katil lega sangat. Lepas mandikan anak-anak dan solat, keluar semula untuk makan malam. Ada satu kedai makan tepi jalan D'gama namanya. Sedap juga la. Siap makan balik bilik dan terus golek-golek dengan anak-anak. Tidur awal masing-masing. Dan bagitau siap-siap esok nak tengok lembu.

Abg Iqi order mee goreng basah. Di Johor panggil mee sup kan macam nie

Kak Wa order mee goreng ayam. Banyak tak habis pun kami makan. 


Kak Wa sambung cerita hari kedua di Kundasang next entry ya. 

.
.
.
.
.
.

Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Promosi Vivix Shaklee Sepanjang Disember 2017

Year End Sale Shaklee.

Peminat Vivix seronok sangat bila dimaklumkan yang promosi bulan ini adalah Vivix. Lama sudah Shaklee tidak buat promosi seperti ini. Demi menghargai pengguna Shaklee, Vivix dipilih sebagai produk YESS.


1) Dapatkan 7 botol Vivix dengan harga 6 botol. (JIMAT RM475)

2) Diskaun 5% apabila membuat belian 2 botol Vivix (JIMAT RM47.50)

Apa lagi yang anda akan dapat pada bulan ini apabila membuat belian Vivix ; 

😎 Keahlian Shaklee PERCUMA (JIMAT RM68.90)

😎 Penghantaran Shaklee PERCUMA (JIMAT RM10.60)

😎 Rebet CASH (RM38 @ RM410)


Kenapa beli Vivix? Vivix nie apa?

Fungsi Utama Vivix Shaklee.
======================

✔ Membantu memperbaiki DNA yang rosak setiap hari akibat radikal bebas yang menyebabkan proses penuaan.

✔ Vivix membantu melewatkan proses penuaan dan seterusnya membantu untuk awet muda

✔ Membantu memperbaiki tenaga sel. Tenaga sel akan berkurangan akibat proses penuaan dan fungsi sel-sel juga akan berkurangan. Vivix bertindak dengan membantu menguatkan sel –sel dalam tubuh badan.

✔ Ia juga membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin umur meningkat, kesihatan kita juga akan berkurangan dan mulalah badan akan ‘merasa’ sakit di ‘sana’ dan di ‘sini’, daya ingatan pun berkurangan maka Vivix membantu mengembalikan keremajaan kita dan badan akan lebih sihat seperti ‘orang muda’.



Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

Hubungi saya 
 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com


♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Set Menyusu Shaklee Juga Sesuai Untuk Suami

Dari dulu.
Dari awal kenal Shaklee.
Sampailah sekarang.
Set ini lah tak pernah berhenti ambil.

Sebabnya..
Walaupun namanya Set Ibu Menyusu,
Tapi manfaat set ini bukan sahaja untuk ibu menyusu.
Nama jek set ibu menyusu tapi semua orang pun boleh ambil.
Hatta jika ibu-ibu ambil set ini, suami pun boleh sama-sama consume vitamin dalam set ini.
Takdenya la kalau hasben ambil set menyusu nie suami akan ambil alih tugas menyusukan anak gara-gara keluar susu 🤣🤣🤣



Apa ada dalam set ibu menyusu nie yang saya tak tinggal sampai sekarang..

💦 BComplex - membantu memberikan tenaga, mengawal emosi, menukar makanan kepada tenaga.  Nampak kan, ianya bukan semata utk ibu-ibu tapi semua orang pun boleh ambil. Walaupun dah tak menyusukan anak, tapi perlu ambil utk tambah tenaga. Untuk B for beauty..

💦 Vitamin C - vitamin antioksidan. Vitamin imun booster. Untuk kesihatan yg lebih baik. Untuk kulit yg cantik.. Untuk hilangkan parut. Ibu menyusu yang ambil set ini membantu mendapatkan kesihatan yang baik utk diri juga anak yg disusukan.

💦 Vitalea - Iron. Semua orang perlukan nutrisi ibu. Ibu-ibu yanh ada masalah hb low ke.. ibu-ibu yang sentiasa craving benda manis2 ke baik ambil iron noe. Multivitamin.

💦 Alfalfa - milk booster. Tapi bukan semata milk booster malah ada 1001 manfaat alfalfa nie. Untuk masalah gout, membantu memberikan tenaga, hilangkan masalah bau badan. Detox..

💦 Ostematrix - sumber kalsium yang lengkap dengan magnesium dan vitamin d. Yang tak suka minum susu. Yang sembelit. Boleh ambol ostematrix

💦 ESP - minuman protin berasaskan soya. Melancarkan susu ibu. Membantu memberikan rasa kengang. Untuk masalah luka. Gastrik. Parut jerawat. Haaa boleh kirim saya.

Nampakkan, manfaat setiap vitamin bukan terhad kepada ibu menyusu jek. Malas boleh diambil oleh sesiapa sahaja.

Dan saya. Dari dulu smpai sekarang masih ambil set menyusu. Bersesuaian dengan keinginan dan nak jaga hati sponsor..


Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

Hubungi saya 
 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Bukan Soya Biasa Tapi Ianya Adalah Minuman Protin Terbaik

Assalamualaikum.

Gembira betul hati bila tau bulan Oktober ini adalah bulan promosi ESP. Minuman protin yang paling disukai ramai.

Saya tak pasti anda tahu atau tidak, tapi saya nak bagi tahu yang ESP nie tak sama dengan air soya yang berada dipasaran luar sana. Dalam ESP nie ada protin yang dihasilkan dari soya yang terbaik. 

Mari saya cerita.

Protin ini adalah seperti blok yang membina tubuh kita, seperti batu bata yang membina rumah. Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungai tubuh untuk pertumbuhan dan perkembangan. ESP ini adalah makanan yang lazat yang kaya dengan kalsium dan protin.

Saya kongsikan dulu malam ini info-info ringkas tentang ESP SHAKLEE.. OFFER ESP!







.
Kenapa Ramai Yang Sukakan ESP dan Menjadi Hot Produk Kami? .
.
1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
.
2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda .
3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
.
4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
.
5) ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
.
6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
.
7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
.
8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein untuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
.
9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit



Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

Hubungi saya 
 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

SELEPAS AMALKAN VIVIX SHAKLEEK KULIT WAJAH CERAH BERSERI

TESTIMONI VIVIX SHAKLEE


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nama saya Azlinda binti Ismail, pengguna tegar Shaklee dari beberapa tahun yang lalu.
.
Dulu saya sangat skeptikal nak amalkan Vivix, sebab saya tak ada sebarang penyakit dan rasa tak perlu untuk ambilnya. Saya hanya pastikan ibu saya ambil Vivix setiap hari. Sehinggalah apabila saya melihat perubahan nyata pada ibu saya, saya mula berkongsi botol Vivix dengan beliau.
.
Saya amalkan sekali dengan Sustained Release Vita-C dan Vitamin E Complex. Alhamdulillah, kulit saya nyata lebih moist dan tidak terlalu kering seperti dahulu. Tumit yang merekah teruk kini semakin halus dan mulus.
.
Lebih menyeronokkan, berat statik yang saya alami semakin menampakkan penurunan apabila lebih konsisten mengambil Vivix.
.
Tak sia-sia saya amalkan Vivix walaupun saya rasa saya sihat. InsyaAllah, saya mahu diri saya lebih sihat di hari-hari tua saya nanti, dan akan teruskan pengambilan suplemen yang terbaik.

Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

Hubungi saya 
 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai



Tarikh-tarikh Penting Bulan Zulhijjah

Terima kasih pada yang buat poster ni.

Hari ni dah boleh mula berpuasa sunat..

Walaupun kita tak pergi haji, sama-samalah kita rasai dan ambil berkat dengan jalankan ibadah sunat di sini.

Tarikh-tarikh Penting Bulan Zulhijjah

23-30 Ogos/ 1-8 Zulhijjah

- Mula Puasa Sunat

31 Ogos/ 9 Zulhijjah

- Puasa Sunat Arafah

1 September/ 10 Zulhijjah

- Aidil Adha

2-4 September/ 11-13 Zulhijjah

- Hari Tashrik (di haramkan berpuasa)

JANGAN Abaikan Kalsium

Ibu hamil dan menyusu, JANGAN ABAIKAN kalsium..

Kegagalan menggantikan kalsium yang diserap oleh bayi boleh menyebabkan ibu-ibu itu kehilangan gigi pada usia yang lebih muda daripada sepatutnya..

Mereka juga berisiko tinggi menghidap osteoporosis

Bila Wanita Marah..

#sharing

Info menarik yang boleh dijadikan panduan utk mengeratkan lagi hubungan suami isteri.. 

Tak semua lelaki paham wanita kan.. 🤣🤣


Sharing is caring.. 😍

Makan Shaklee Dapat Duit


Makan Vitamin Shaklee boleh dapat duit? Mesti susah nak percayakan? tapi memang cerita betul.. bukan saya buat cerita..

Baca 'screenshot' whatsapp kawan saya nie



Kawan saya nie, antara pengguna Shaklee yang suka amik peluang promo yang shaklee bagi. 

Sebabnya, bila grab promo buy 6 free 1 contohnya, ianya akan buat dirinya terus konsisten makan tanpa culas.. [bulan nie promo Ostematrix, so trus stok 7 bulan tue. 7 bulan xyah pk nak restok vitamin kalsium]

Dah beli.. dah bermodal, wajiblah manfaatkan. Dulu untuk dirinya, skang order skali utk anak (suami pun rasanya dia paksa makan) dan Shaklee kan gak opismatenya..

Dan yang paling saya rasa best sangat dengan kawan saya ini adalah, setiap bulan ada juga belikan emak dan abahnya vitamin Shaklee.. ehhh tak ramai anak yang nak sponsor vitamin kat mak abah tau.. benda baik tapi sering dipandang remeh..

Benda baikkan, mesti la sebaiknya beramai2..

Modal utk naiktaraf kesihatan.. nampak mahal tapi lebih mahal modal utk merawat kesakitan.. mencegah lebih baik dari mengubati kan.. 

Lagi best member nie excited, sebab ada dpt cash rebet Shaklee bagi 14hb nanti.. memang ini kelebihan yang ahli Shaklee akan dapat.. walau bukan berbisnes tapi belian untuk ahli keluarga sendiri pun boleh layak dapat bonus.

Jadi, jika anda adalah seorang yang dah lama makan vitamin Shaklee tapi masih belum lagi mendaftar sebagai ahli Shaklee, saya cadangkan untuk anda mendaftar sebagai ahli. banyak manfaat dan kelebihan yang anda akan dapat..

Anda tidak pernah dioffer untuk menjadi ahli? haaa xpe.. saya offer anda hari ini.. saya bantu anda untuk menjadi ahli Shaklee.. Yuran keahlian RM69 sahaja.. hubungi saya untuk saya bantu anda yea..



Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 
Hubungi saya 😀

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai


Kenapa Best Sangat Buat Bisnes Shaklee


Memula saya guna.. saya makan.. rasa best.. rasa kesannya.. 
so rasa patut sangat share dengan orang lain.. patut sangat utk bgtau kat orang lain.. 
yang produk Shaklee nie HEBAT.. 
dia punya best dan hebat tue sampai saya jadikan bisnes Shaklee nie sebagai kerjaya sepenuh masa.. 



Tak percaya??
Xpe.. ramai gak yang dah percaya.. 
Nak cuba percaya??
Order vitamin dengan saya, makan dan rasakan sendiri kesannya.. 


Mahu guna produk Shaklee?

Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 
Hubungi saya 😀

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Performance Drink Shaklee Bantu Anda Elak Badan Terhidrasi Ketika Berpuasa

Air tenaga!




Orang main basikal jek boleh minum ke?
Ehh tak.. SEMUA ORANG boleh minum performance drink nie.

Nak tau tak?

Masuk bulan puasa nie, 
Ramai yang akan order performance drink nie..

Kenapa?

Performance Drink nie minuman elektrolit yang lengkap dengan campuran unik karbohidrat 

- Mencegah dehydration
- mengekalkan paras gula dalam darah
- memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat
- mengurangkan kehausan
- melembapkan kulit
- mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus magnesium dan choloride untuk mengimbangi air dalam tubuh
- membekalkan tenaga dan daya ketahanan fizikal

Sesuai untuk siapa?

- mereka yang aktif bersukan
- mereka yang sedang berpuasa
- mereka yang sering tidur lewat malam
- mereka yang sering keletihan
- mereka yang tiada selera makan
- mereka yang terkena cerit berit
- mereka yang selalu sakit kepala
- mereka yang mempunyai paras gula rendah
- seisi keluarga termasuk anak2 pun boleh

ON DEMAND sangat sekarang
Pastikan anda memilikinya juga

Testimoni Performance Drink Shaklee

Mahu beli Performance Drink Ini? KLIK >> Performance Drink Shaklee


Anda mahu beli Set Ramadhan Shaklee ini?



Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 
Hubungi saya 😀

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai


Set Menyusu Shaklee Bantu Ibu Menyusu Anak Sehingga 2 Tahun

[BERJAYA SUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]
.

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nur Farah Liza Ramli dan berumur 38 tahun. Saya menetap di Banting dan mempunyai 3 orang dan berkerja di bahagian Teknologi dan Maklumat.
.

Saya menghadapi masalah kekurangan susu ketika anak saya berumur 1 tahun 6 bulan. Pelbagai simptom-simptom dan gejala susu semakin menyusut telah saya hadapi. Rakan saya, Fatimah Azzahra Ismail, telah mencadangkan kepada saya supaya minum MealShakes dan ESP Shaklee secara konsisten. Beliau berasa simpati terhadap saya kerana saya berhasrat untuk menyusukan anak sehingga umur 2 tahun namun anak baru menjengah umur 1 tahun susu badan saya sudah menyusut.
.

Sya juga mendengar banyak pendapat dari ramai orang bahawa ESP Shaklee merupakan supplemen Shaklee yang sangat bagus untuk ibu yang sedang menyusukan anak. Saya mengamalkan 1 sudu Mealshakes dan 2 sudu ESP pada waktu pagi manakala pada waktu malam pula saya cuma mengambil 1 sudu ESP sahaja.
.

Selepas mengambil MealShakes dan ESP secara konsisten selama 6 bulan, saya lihat bayi saya selalu kenyang dan saya sendiri puas menyusukannya. Alhamdulillah, kini anak saya dapat menyusu badan sehingga 2 tahun.
.

Saranan saya kepada ibu-ibu yang mempunyai masalah seperti saya, ambillah MealShakes dan ESP secara konsisten. Saya berasa sangat gembira dan berbesar hati kerana menjumpai produk hebat Shaklee. Terima kasih Shaklee.


Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 
Hubungi saya 😀

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Ostematrix - Pil Kalsium Terbaik

Dah malam-malam nie..
Maner yg nak tdo, boleh dah tdo.. awal pagi nanti nak bangun sahur mudah bangun..
Saya pun mcm biasa.. sebelum tdo mesti ambil 4 biji ostematrix nie.. 
untuk apa tau.. untuk bagi segar badan.. senang bangun pagi.. itu sebab tersurat..

Sebab tersiratnya adalah ostematrix ini adalah kalsium.. badan saya perlukan kalsium. Begitu juga badan anda.. lebih-lebih lagi kiter org perempuan yang menyusukan anak dan hamil..

Istimewanya ostematrix ini, anda susah temui pada suplemen kalsium yg banyak jual dipasaran. Kalsium akan mudah diserap oleh tulang hanya dengan adanya kandungan vitamin D di dalamnya. Ostematrix dari Shaklee ini sememangnya mengandungi khasiat Vitamin D sebagai pelengkap kalsium sekaligus memastikan jumlah kalsium yg diserap oleh tulang adalah maksimum. Cukup dengan 4 biji ostematrix sehari anda mendapat jumlah keperluan kalsium yg lengkap (sebiji 250mg).

Ostematrix dihasilkan dari mineral semulajadi dan garam mineral dari laut mati. Ostematrix merupakan calsium cirate iaitu kalsium yang larut dalam air dan tidak meninggalkan sisa pada buah pinggang sekaligus bagus utk mereka yang menghidapi batu karang.

Sangat-sangat rekemen kawan-kawan saya yg tengah hamil untuk consume ostematrix shaklee nie..
Dan sangat-sangat rekemen kawan-kawan saya yg tak suka minum susu supaya ambil ostematrix ini sebagai sumber kalsium utk lengkapkan nutrien dlm badan.



Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 
Hubungi saya 😀

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Saiz Vitamin Shaklee Besar?

Seorang warga tua memberitahu saya, walaupun produk Shaklee ini bagus, tapi pil-pilnya bersaiz besar dan agak sukar untuk ditelan oleh orang tua sepertinya. Saya memberitahu bahawa sesungguhnya rangkaian produk Shaklee menyediakan prasarana untuk setiap lapisan umur dan situasi.
Kalau tak boleh nak telan pil, ada alternatif lain.
Di sini saya kongsikan antara cadangan pengambilan vitamin mengikut kesesuaian.
Bayi 0-2 tahun : Pemberian susu ibu adalah vital. Untuk membekalkan nutrient yang secukupnya, tidak memerlukan sebarang supplement, cukuplah si ibu yang mengambil set Breastfeeding dengan tambahan seperti Ostematrix, Omega dan Soy Protein. Insya-Allah air susu yang lebih bernutrisi untuk bayi anda.
2-4 tahun : Meal Shake, Omega.
4-12 tahun : Chewable Vita-C 100mg, Chewable Vita Lea, Meal Shake, Omega
12 tahun ke atas (pelajar) : Set A, Omega
Wanita dewasa : Set F, Set A, Set E
Ibu hamil : Set A, Soy Protein, Ostematrix, Omega
Ibu dalam pantang : Set D, Vita-E, Soy protein, Omega
Ibu menyusukan : Set B, Soy Protein, OStematrix, Omega
Lelaki dewasa : Set A, Vita-E
Mereka yang mengalami masalah menelan pil : Meal shake, Vivix, Nutriferon
Untuk imuniti : Nutriferon
Untuk antioksidan : Vivix
*senarai di atas cuma cadangan, untuk produk/vitamin yang lebih sesuai boleh consult terlebih dahulu, sila hubungi saya untuk maklumat lanjut.
Shaklee sebenarnya produk untuk seisi keluarga. Ia lebih menjimatkan berbanding produk-produk lain kerana:-
1) Hanya mengandungi vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh, bukan bahan-bahan penggalak lain seperti steroid dan sebagainya.
2) Sesuai diambil oleh seisi keluarga dan tiada bahan-bahan hanya khas untuk wanita/lelaki sahaja. Shaklee sesuai untuk semua, yang di atas itu cuma cadangan saja, ye la takkan nak makan semua sekali kan.
3) Mengandungi wide-range produk pemakanan untuk seisi keluarga.
Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 
Hubungi saya 😀

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Jerawat Hilang Selepas Amalkan Set Jerawat Shaklee

[KULIT MUKA PUTIH BERSERI DAN JERAWAT HILANG SELEPAS AMALKAN SET JERAWAT SHAKLEE]
.
Assalamualaikum, nama saya Liley Wane Bt. Anuar, berumur 28 tahun dan mempunyai seoarang anak. Saya mengalami masalah muka yang teruk iaitu kulit muka saya mengalamai jerawat bernanah. Sebelum ini saya menggunakan skin care jenama X. Semakin saya guna skin care tu makin pedih dan rasa panas muka. saya terlalu obses nak cepat muka licin tanpa jerawat sebelum nikah, beli skin care,tapi agak mengecewakan apabila muka jadi teruk dan jerawat bernanah timbul..malu oiii nak jumpa.orang..rasa nak menyorok jer kat umah.
.
Saya dah google cari penyelesaian,jumpa Shaklee,tapi tak beli lagi time tu sebab tarikh nikah dah dekat, jadi bersanding la dengan make up. Walaupun make up, jerawat still nampak. Teruk kan muka sampai nampak walaupun make up tebal :-D
.
Lepas nikah, makin teruk. Muka, nak berdepan dengan suami pun malu. Hampir 2 minggu lepas nikah, tak tahan dengan muka teruk, terus PM FB Puan Adilah Manaf, hasil survey sebelum nikah.
.
Beliau soal siasat dulu keadaan muka saya dan dia cadangkan B-Complex ,ESP, VIT C dan GLA COMPLEX, maka terbeli la Set Shaklee ni dan terus daftar ahli. 😀
.
Bermula la saya berShaklee, cara pemakanan memang Puan Adilah dan kak Aieda bagitau dan saya follow cara yang mereka cadangkan. Saya mengalami healing crysis pada awalnya berShaklee. Memang terasa nak demam.
.
Selepas beberapa minggu consume, Ya Allah syukur sangat-sangat, muka dah tak rasa panas dan pedih, jerawat pun makin surut hanya tinggal parut jer. Sejak berShaklee ni, syukur teramat sangat dapat kenal Shaklee, orang diluar sana tak payah nak bazirkan duit untuk cuba product lain, pilih la yang natural dan selamat, Shaklee teramat value for money. 
.
Memang tidak menyesal berShaklee malah rasa berbaloi sangat, saya ambil Set Jerawat tu tapi pakej lain jugak saya dapat, GLA dalam set tu asbab lepas consume Alhamdulillah saya positif hamil, bunting pelamin, hoyehhh memang nak baby awal. Oh ya, my resdung dah hilang boleh balun seafood tanpa was-was.
.
Semua pakej  (jerawat bernanah dah hilang,hamil, resdung) yang saya dapat daripada guna set jerawat tu, sesuai la dengan ayat, Shaklee ni memang value for money. Tidak mengharapkan pun muka macam artis Korea sebab saya memang dari dulu tak berapa nak cerah. Apa yang penting bebas daripada jerawat dan yang bestnya pakej berShaklee ni badan lebih sihat.
.

Saya mahu beli Set Jerawat Shaklee << KLIK

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Kerjaya Pilihan Ibu Moden Zaman Sekarang

Mulakan sekarang!!

Assalamualaikum & selamat pagi..

Alhamdulillah.. saya dah mulakan lebih awal.. tahun 2010 saya mula beli dan makan vitamin Shaklee.. kemudian 2011 saya mula menjinak-jinakkan diri utk buat bisnes Shaklee sekadar suka-suka.. sekadar untuk dpt duit ' saje2 nak shopping'.. 

Apa yang menarik untuk saya cuba bisnes shaklee nie sebab ianya dilakukan secara online.. saya beli memula tue pun secara online. Cari-cari info di internet, jumpa penjual vitamin @ kak Hadhatina Mkb (ketika itu, skang mami hadha), borak-borak, consultation semua dibuat secara online.. MUDAH.. lagipun masa tue bisnes online nie boleh dikatakan baru nak jadi trend la.. business online baru nak naik.. 

Sebab ianya nampak MUDAH iaitu semuanya dilakukan secara online, tanpa jumpa-jumpa customer, saya pilih untuk buat betul-betul.. dari bonus sesuka dapat 2 angka, kemudian naik 3 angka.. makin seronok dan rancak bila duk tengok dalam akaun Shaklee bayar bonus 4 angka.. alhamdulillah

Mula serius buat.. saya 'bulatkan' niat saya untuk cuba menjinakkan lagi diri buat bisnes Shaklee secara fulltime.. tahun 2014 saya buat keputusan untuk cuti tanpa gaji (cuti menjaga anak) sebagai kakitangan awam. 
Kenangan sungguh gambar nie.. masa nie tengah mengandung anak keempat dan dah masa nak bersalin pun.. pagi tue keluar tanda tapi gigih lagi ke branch settle order. petangnya bersalin.. hihi alhamdulillah.. 

Alhamdulillah.. Allah permudahkan urusan saya.. berkat saya mula awal berbisnes online ini, sekarang ianya menjadi kerjaya fulltime saya.. kerjaya sebagai WAHM.. berbisnes dirumah bersama-sama anak.. besar sangat nikmat Allah beri pada saya nie.. dan saya pasti nikmat seperti ini juga yang menjadi idaman beberapa ibu-ibu bekerjaya diluar sana..

Untuk ibu-ibu yang bergelar suri rumah, untuk adik-adik yg masih belum mendapat tawaran kerja mana-mana, boleh pilih bisnes online sebagai 'mengisi masa lapang' yang inshaAllah memberikan hasil.. mulakanlah sikit-sikit.. memang pegang phone hari-hari kan so sesuai utk berbisnes online nie.. 


Mahu seperti saya?
Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 
Hubungi saya 😀

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Cara Solat Sunat Terawih Di Rumah Yang Lengkap

CARA SOLAT TARAWIH DI RUMAH. 



Alhamdulillah. Saya dah dua malam dapat laksanakan sunat terawih.. syukur sangat dapat baca perkongsian info ini.. anak-anak dah tidur, baru dapat buat solat sunat nie. 

Mak-mak yg ada anak kecil dan jugak mak-mak yg siangnya bekerja, malamnya jadi supermak.. jom baca cara-cara nak buat solat terawih di rumah..

Solat Tarawih bererti solat dengan rasa senang dan kelapangan hati selepas solat fardhu Isya'. 

Mudahnya nak beribadah.. jangan sedih kalau tak dapat ikut buat terawih di masjid. 

● Mungkin kita ada anak yang masih kecil, jadi agak sukar nak bawak si kecil bersama ke masjid.

● Mungkin kita ibu bekerja yg sudah seharian bekerja di pejabat dan pulang menyambung tanggungjawab di rumah pula.

● Solat Tarawih dikerjakan setelah mengerjakan sembahyang Isyak dan waktunya berpanjangan sehingga akhir malam. Jadi bolehlah ibu berehat atau menunggu si kecil tidur dahulu... sangat bersesuaian dengan diri mereka yang sudah keletihan menguruskan rumah dan keluarga.

Bagi yang baru nak berjinak solat tarawih dirumah, boleh ikut cara di bawah ye:

SOLAT SUNAT TERAWIH
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

● Niatnya  :
أ ُصـَــلـِّــى سـُــنـَّـَــة َ الــتـَّـَــرَاو ِيـْــح ِ رَكـْــعـَــتـَــيـْــن ِ لـِــلـَّـَـه تـَــعـَــالـَــى
“Sahaja aku solat sunat tarawih dua rakaat kerana Allah Ta’ala.”

● Bilangan rakaat buatlah yang termampu.  Paling ringkas buat 11 rakaat, 8 terawih dan 3 witir. Lakukan setiap 2 rakaat satu salam dan seterusnya.  Witir pula, 2 rakaat 1 salam dan witir 1 rakaat 1 salam.

● Apa yang wajib adalah surah al Fatihah, surah surah berikutnya adalah pilihan kita dan ia adalah sunat. 

● Segala bacaan di luar solat, seperti salawat, doa dan periwayatan khalifah tidak termasuk amalan solat tarawih, tetapi hanya selingan antara solat. Tidak ada larangan untuk bersalawat atau berdoa, jika cara dan adab melakukannya baik. Dan ia tidak menjejaskan solat tarawih jika ditinggalkan.

SOLAT SUNAT WITIR
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Solat Witir adalah salah satu solat sunat yang sangat dituntut untuk dikerjakan.

Hukum solat Witir adalah Sunnat Muakkad. Jumlah maksima solat witir itu ialah 11 rakaat (6 salam), sebaik-baiknya 3 rakaat (2 salam) dan sekurang-kurangnya satu rakaat sahaja. 

Jika berniat hendak melakukan qiyamullail, boleh tangguhkan solat witir selepas selesai qiyamullail tersebut kerana solat witir adalah penutup kepada solat-solat sunat yang lain.

● Niat Solat Sunat Witir Dua Rakaat
أصَلِّي سُنَّةَ الوِتْرِ رَكَعَتَيْنِ لِلهِ تَعالىَ
"Aku solat sunnat witir dua rakaat kerana Allah Taala"

● Niat Solat Sunat Witir Satu Rakaat
أصَلِّي سُنَّةَ الوِتْرِ رَكَعَةً لِلهِ تَعالىَ
"Aku solat sunnat witir satu rakaat kerana Allah Taala"

● Zikir Selepas Solat Witir
سُبْحَانَ اللَّهُ الْمَلِكِ الْقُدُّوسِ  [3x]

● Doa Solat Witir

"Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung dengan keredhaanMu daripada kemurkaanMu,dan aku berlindung dengan kemaafanMu daripada balasanMu,
dan aku berlindung denganMu seperti pujiMu sendiri ke atas diriMu.
Maka segala pujian dan sanjungan sehingga Engkau redhai..

Sangat lah mudah..tiada alasan untuk tidak dapat buat solat tarawih kerana tidak dapat ke masjid. Selepas anak-anak dah tidur dan selepas berehat, bolehlah kita mulakan. 

Jom sama-sama berubah kearah yang lebih baik..kalau tahun lepas langsung tak dapat buat solat tarawih, tahun ni kita usaha buat.

SEMOGA BERMANFAAT.