Posts

Showing posts from 2017

Jalan-Jalan Tempat Menarik Di Kundasang & Sandakan, Sabah - part I

Image
Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Cuti sekolah kali ini Kak Wa sekeluarga dapat balik kampung di Sabah. Dua minggu kami di sini. Alang-alang sudah berada di Sabah ni, teruslah ambil kesempatan bawa anak jalan-jalan. Destinasi kami yang pertama adalah, Keningau. 

Hasben Kak Wa kata nak naik Banjaran Crocker. Orang ajak berjalan kita ikut jek la kan. Mencabar perjalanan tue. Kereta dikerah untuk mendaki bukit yang boleh tahan curam. Sepanjang perjalanan tue memang 'saujana mata memandang'. Memang menghadap Banjaran Crocker tue. Subhanallah. Cantik sangat. Hijau jek. Kami singgah berhenti di satu tempat tu untuk bergambar. Sejuk. Hasben Kak Wa kata nak bagi kami pegang embun. Tapi takde plak. Kami awal rupanya. Perjalanan balik tidak melalui jalan yang sama. Kami ke arah Tambunan. Hasben bawak kami naik ke viewing point iaitu di Sinurambi.



Live Kak Wa ketika berada di viewing point Tambunan - https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10214533857250189&id=1533475806

Dan ini pu…

Promosi Vivix Shaklee Sepanjang Disember 2017

Image
Year End Sale Shaklee.

Peminat Vivix seronok sangat bila dimaklumkan yang promosi bulan ini adalah Vivix. Lama sudah Shaklee tidak buat promosi seperti ini. Demi menghargai pengguna Shaklee, Vivix dipilih sebagai produk YESS.

1) Dapatkan 7 botol Vivix dengan harga 6 botol. (JIMAT RM475)
2) Diskaun 5% apabila membuat belian 2 botol Vivix (JIMAT RM47.50)
Apa lagi yang anda akan dapat pada bulan ini apabila membuat belian Vivix ; 
😎 Keahlian Shaklee PERCUMA (JIMAT RM68.90)
😎 Penghantaran Shaklee PERCUMA (JIMAT RM10.60)
😎 Rebet CASH (RM38 @ RM410)

Kenapa beli Vivix? Vivix nie apa?
Fungsi Utama Vivix Shaklee. ======================
✔ Membantu memperbaiki DNA yang rosak setiap hari akibat radikal bebas yang menyebabkan proses penuaan.
✔ Vivix membantu melewatkan proses penuaan dan seterusnya membantu untuk awet muda
✔ Membantu memperbaiki tenaga sel. Tenaga sel akan berkurangan akibat proses penuaan dan fungsi sel-sel juga akan berkurangan. Vivix bertindak dengan membantu menguatkan sel …

Set Menyusu Shaklee Juga Sesuai Untuk Suami

Image
Dari dulu.
Dari awal kenal Shaklee.
Sampailah sekarang.
Set ini lah tak pernah berhenti ambil.

Sebabnya..
Walaupun namanya Set Ibu Menyusu,
Tapi manfaat set ini bukan sahaja untuk ibu menyusu.
Nama jek set ibu menyusu tapi semua orang pun boleh ambil.
Hatta jika ibu-ibu ambil set ini, suami pun boleh sama-sama consume vitamin dalam set ini.
Takdenya la kalau hasben ambil set menyusu nie suami akan ambil alih tugas menyusukan anak gara-gara keluar susu 🤣🤣🤣



Apa ada dalam set ibu menyusu nie yang saya tak tinggal sampai sekarang..

💦 BComplex - membantu memberikan tenaga, mengawal emosi, menukar makanan kepada tenaga.  Nampak kan, ianya bukan semata utk ibu-ibu tapi semua orang pun boleh ambil. Walaupun dah tak menyusukan anak, tapi perlu ambil utk tambah tenaga. Untuk B for beauty..

💦 Vitamin C - vitamin antioksidan. Vitamin imun booster. Untuk kesihatan yg lebih baik. Untuk kulit yg cantik.. Untuk hilangkan parut. Ibu menyusu yang ambil set ini membantu mendapatkan kesihatan yang b…

Bukan Soya Biasa Tapi Ianya Adalah Minuman Protin Terbaik

Image
Assalamualaikum.
Gembira betul hati bila tau bulan Oktober ini adalah bulan promosi ESP. Minuman protin yang paling disukai ramai.
Saya tak pasti anda tahu atau tidak, tapi saya nak bagi tahu yang ESP nie tak sama dengan air soya yang berada dipasaran luar sana. Dalam ESP nie ada protin yang dihasilkan dari soya yang terbaik. 
Mari saya cerita.
Protin ini adalah seperti blok yang membina tubuh kita, seperti batu bata yang membina rumah. Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungai tubuh untuk pertumbuhan dan perkembangan. ESP ini adalah makanan yang lazat yang kaya dengan kalsium dan protin.
Saya kongsikan dulu malam ini info-info ringkas tentang ESP SHAKLEE.. OFFER ESP!






. Kenapa Ramai Yang Sukakan ESP dan Menjadi Hot Produk Kami? . . 1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri . 2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda . 3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih . 4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sanga…

SELEPAS AMALKAN VIVIX SHAKLEEK KULIT WAJAH CERAH BERSERI

Image
TESTIMONI VIVIX SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nama saya Azlinda binti Ismail, pengguna tegar Shaklee dari beberapa tahun yang lalu. . Dulu saya sangat skeptikal nak amalkan Vivix, sebab saya tak ada sebarang penyakit dan rasa tak perlu untuk ambilnya. Saya hanya pastikan ibu saya ambil Vivix setiap hari. Sehinggalah apabila saya melihat perubahan nyata pada ibu saya, saya mula berkongsi botol Vivix dengan beliau. . Saya amalkan sekali dengan Sustained Release Vita-C dan Vitamin E Complex. Alhamdulillah, kulit saya nyata lebih moist dan tidak terlalu kering seperti dahulu. Tumit yang merekah teruk kini semakin halus dan mulus. . Lebih menyeronokkan, berat statik yang saya alami semakin menampakkan penurunan apabila lebih konsisten mengambil Vivix. . Tak sia-sia saya amalkan Vivix walaupun saya rasa saya sihat. InsyaAllah, saya mahu diri saya lebih sihat di hari-hari tua saya nanti, dan akan teruskan pengambilan suplemen yang terbaik.
Mahu guna produk Shaklee? Mahu tambah…

Tarikh-tarikh Penting Bulan Zulhijjah

Image
Terima kasih pada yang buat poster ni.Hari ni dah boleh mula berpuasa sunat..Walaupun kita tak pergi haji, sama-samalah kita rasai dan ambil berkat dengan jalankan ibadah sunat di sini.Tarikh-tarikh Penting Bulan Zulhijjah23-30 Ogos/ 1-8 Zulhijjah- Mula Puasa Sunat31 Ogos/ 9 Zulhijjah- Puasa Sunat Arafah1 September/ 10 Zulhijjah- Aidil Adha2-4 September/ 11-13 Zulhijjah- Hari Tashrik (di haramkan berpuasa)

JANGAN Abaikan Kalsium

Image
Ibu hamil dan menyusu, JANGAN ABAIKAN kalsium..Kegagalan menggantikan kalsium yang diserap oleh bayi boleh menyebabkan ibu-ibu itu kehilangan gigi pada usia yang lebih muda daripada sepatutnya.. Mereka juga berisiko tinggi menghidap osteoporosis

Bila Wanita Marah..

Image
#sharing
Info menarik yang boleh dijadikan panduan utk mengeratkan lagi hubungan suami isteri.. 
Tak semua lelaki paham wanita kan.. 🤣🤣

Sharing is caring.. 😍

Makan Shaklee Dapat Duit

Image
Makan Vitamin Shaklee boleh dapat duit? Mesti susah nak percayakan? tapi memang cerita betul.. bukan saya buat cerita..
Baca 'screenshot' whatsapp kawan saya nie


Kawan saya nie, antara pengguna Shaklee yang suka amik peluang promo yang shaklee bagi. 
Sebabnya, bila grab promo buy 6 free 1 contohnya, ianya akan buat dirinya terus konsisten makan tanpa culas.. [bulan nie promo Ostematrix, so trus stok 7 bulan tue. 7 bulan xyah pk nak restok vitamin kalsium]
Dah beli.. dah bermodal, wajiblah manfaatkan. Dulu untuk dirinya, skang order skali utk anak (suami pun rasanya dia paksa makan) dan Shaklee kan gak opismatenya..
Dan yang paling saya rasa best sangat dengan kawan saya ini adalah, setiap bulan ada juga belikan emak dan abahnya vitamin Shaklee.. ehhh tak ramai anak yang nak sponsor vitamin kat mak abah tau.. benda baik tapi sering dipandang remeh..
Benda baikkan, mesti la sebaiknya beramai2..
Modal utk naiktaraf kesihatan.. nampak mahal tapi lebih mahal modal utk merawat kesakita…

Kenapa Best Sangat Buat Bisnes Shaklee

Image
Memula saya guna.. saya makan.. rasa best.. rasa kesannya..  so rasa patut sangat share dengan orang lain.. patut sangat utk bgtau kat orang lain..  yang produk Shaklee nie HEBAT..  dia punya best dan hebat tue sampai saya jadikan bisnes Shaklee nie sebagai kerjaya sepenuh masa.. 


Tak percaya?? Xpe.. ramai gak yang dah percaya..  Nak cuba percaya?? Order vitamin dengan saya, makan dan rasakan sendiri kesannya.. 

Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?  Hubungi saya 😀
Nur Salwa Ishak ♥ Shaklee Independent Distributor  [ ID No : 854112 ] ♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260 ♥ Emel : honeywawa85@gmail.com ♥ Laman web: nursalwa.com ♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Performance Drink Shaklee Bantu Anda Elak Badan Terhidrasi Ketika Berpuasa

Image
Air tenaga!



Orang main basikal jek boleh minum ke? Ehh tak.. SEMUA ORANG boleh minum performance drink nie.
Nak tau tak?
Masuk bulan puasa nie,  Ramai yang akan order performance drink nie..
Kenapa?
Performance Drink nie minuman elektrolit yang lengkap dengan campuran unik karbohidrat 
- Mencegah dehydration - mengekalkan paras gula dalam darah - memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat - mengurangkan kehausan - melembapkan kulit - mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus magnesium dan choloride untuk mengimbangi air dalam tubuh - membekalkan tenaga dan daya ketahanan fizikal
Sesuai untuk siapa?
- mereka yang aktif bersukan - mereka yang sedang berpuasa - mereka yang sering tidur lewat malam - mereka yang sering keletihan - mereka yang tiada selera makan - mereka yang terkena cerit berit - mereka yang selalu sakit kepala - mereka yang mempunyai paras gula rendah - seisi keluarga termasuk anak2 pun boleh
ON DEMAND sangat sekarang Pastikan anda memilikinya juga
Testimoni …

Set Menyusu Shaklee Bantu Ibu Menyusu Anak Sehingga 2 Tahun

Image
[BERJAYA SUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE] .
Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nur Farah Liza Ramli dan berumur 38 tahun. Saya menetap di Banting dan mempunyai 3 orang dan berkerja di bahagian Teknologi dan Maklumat. .
Saya menghadapi masalah kekurangan susu ketika anak saya berumur 1 tahun 6 bulan. Pelbagai simptom-simptom dan gejala susu semakin menyusut telah saya hadapi. Rakan saya, Fatimah Azzahra Ismail, telah mencadangkan kepada saya supaya minum MealShakes dan ESP Shaklee secara konsisten. Beliau berasa simpati terhadap saya kerana saya berhasrat untuk menyusukan anak sehingga umur 2 tahun namun anak baru menjengah umur 1 tahun susu badan saya sudah menyusut. .

Sya juga mendengar banyak pendapat dari ramai orang bahawa ESP Shaklee merupakan supplemen Shaklee yang sangat bagus untuk ibu yang sedang menyusukan anak. Saya mengamalkan 1 sudu Mealshakes dan 2 sudu ESP pada waktu pagi manakala pada waktu malam pula saya cuma mengambil 1 sudu ESP sahaja…

Ostematrix - Pil Kalsium Terbaik

Image
Dah malam-malam nie.. Maner yg nak tdo, boleh dah tdo.. awal pagi nanti nak bangun sahur mudah bangun.. Saya pun mcm biasa.. sebelum tdo mesti ambil 4 biji ostematrix nie..  untuk apa tau.. untuk bagi segar badan.. senang bangun pagi.. itu sebab tersurat..
Sebab tersiratnya adalah ostematrix ini adalah kalsium.. badan saya perlukan kalsium. Begitu juga badan anda.. lebih-lebih lagi kiter org perempuan yang menyusukan anak dan hamil..
Istimewanya ostematrix ini, anda susah temui pada suplemen kalsium yg banyak jual dipasaran. Kalsium akan mudah diserap oleh tulang hanya dengan adanya kandungan vitamin D di dalamnya. Ostematrix dari Shaklee ini sememangnya mengandungi khasiat Vitamin D sebagai pelengkap kalsium sekaligus memastikan jumlah kalsium yg diserap oleh tulang adalah maksimum. Cukup dengan 4 biji ostematrix sehari anda mendapat jumlah keperluan kalsium yg lengkap (sebiji 250mg).
Ostematrix dihasilkan dari mineral semulajadi dan garam mineral dari laut mati. Ostematrix merupakan ca…

Saiz Vitamin Shaklee Besar?

Seorang warga tua memberitahu saya, walaupun produk Shaklee ini bagus, tapi pil-pilnya bersaiz besar dan agak sukar untuk ditelan oleh orang tua sepertinya. Saya memberitahu bahawa sesungguhnya rangkaian produk Shaklee menyediakan prasarana untuk setiap lapisan umur dan situasi. Kalau tak boleh nak telan pil, ada alternatif lain. Di sini saya kongsikan antara cadangan pengambilan vitamin mengikut kesesuaian. Bayi 0-2 tahun : Pemberian susu ibu adalah vital. Untuk membekalkan nutrient yang secukupnya, tidak memerlukan sebarang supplement, cukuplah si ibu yang mengambil set Breastfeeding dengan tambahan seperti Ostematrix, Omega dan Soy Protein. Insya-Allah air susu yang lebih bernutrisi untuk bayi anda. 2-4 tahun : Meal Shake, Omega. 4-12 tahun : Chewable Vita-C 100mg, Chewable Vita Lea, Meal Shake, Omega 12 tahun ke atas (pelajar) : Set A, Omega Wanita dewasa : Set F, Set A, Set E Ibu hamil : Set A, Soy Protein, Ostematrix, Omega Ibu dalam pantang : Set D, Vita-E, Soy protein, Omega Ibu menyusu…

Jerawat Hilang Selepas Amalkan Set Jerawat Shaklee

Image
[KULIT MUKA PUTIH BERSERI DAN JERAWAT HILANG SELEPAS AMALKAN SET JERAWAT SHAKLEE] .
Assalamualaikum, nama saya Liley Wane Bt. Anuar, berumur 28 tahun dan mempunyai seoarang anak. Saya mengalami masalah muka yang teruk iaitu kulit muka saya mengalamai jerawat bernanah. Sebelum ini saya menggunakan skin care jenama X. Semakin saya guna skin care tu makin pedih dan rasa panas muka. saya terlalu obses nak cepat muka licin tanpa jerawat sebelum nikah, beli skin care,tapi agak mengecewakan apabila muka jadi teruk dan jerawat bernanah timbul..malu oiii nak jumpa.orang..rasa nak menyorok jer kat umah. . Saya dah google cari penyelesaian,jumpa Shaklee,tapi tak beli lagi time tu sebab tarikh nikah dah dekat, jadi bersanding la dengan make up. Walaupun make up, jerawat still nampak. Teruk kan muka sampai nampak walaupun make up tebal :-D . Lepas nikah, makin teruk. Muka, nak berdepan dengan suami pun malu. Hampir 2 minggu lepas nikah, tak tahan dengan muka teruk, terus PM FB Puan Adilah Manaf, hasil s…

Kerjaya Pilihan Ibu Moden Zaman Sekarang

Image
Mulakan sekarang!!
Assalamualaikum & selamat pagi..
Alhamdulillah.. saya dah mulakan lebih awal.. tahun 2010 saya mula beli dan makan vitamin Shaklee.. kemudian 2011 saya mula menjinak-jinakkan diri utk buat bisnes Shaklee sekadar suka-suka.. sekadar untuk dpt duit ' saje2 nak shopping'.. 
Apa yang menarik untuk saya cuba bisnes shaklee nie sebab ianya dilakukan secara online.. saya beli memula tue pun secara online. Cari-cari info di internet, jumpa penjual vitamin @ kak Hadhatina Mkb (ketika itu, skang mami hadha), borak-borak, consultation semua dibuat secara online.. MUDAH.. lagipun masa tue bisnes online nie boleh dikatakan baru nak jadi trend la.. business online baru nak naik.. 
Sebab ianya nampak MUDAH iaitu semuanya dilakukan secara online, tanpa jumpa-jumpa customer, saya pilih untuk buat betul-betul.. dari bonus sesuka dapat 2 angka, kemudian naik 3 angka.. makin seronok dan rancak bila duk tengok dalam akaun Shaklee bayar bonus 4 angka.. alhamdulillah
Mula serius bu…

Cara Solat Sunat Terawih Di Rumah Yang Lengkap

Image
CARA SOLAT TARAWIH DI RUMAH. 


Alhamdulillah. Saya dah dua malam dapat laksanakan sunat terawih.. syukur sangat dapat baca perkongsian info ini.. anak-anak dah tidur, baru dapat buat solat sunat nie. 
Mak-mak yg ada anak kecil dan jugak mak-mak yg siangnya bekerja, malamnya jadi supermak.. jom baca cara-cara nak buat solat terawih di rumah..
Solat Tarawih bererti solat dengan rasa senang dan kelapangan hati selepas solat fardhu Isya'. 
Mudahnya nak beribadah.. jangan sedih kalau tak dapat ikut buat terawih di masjid. 
● Mungkin kita ada anak yang masih kecil, jadi agak sukar nak bawak si kecil bersama ke masjid.
● Mungkin kita ibu bekerja yg sudah seharian bekerja di pejabat dan pulang menyambung tanggungjawab di rumah pula.
● Solat Tarawih dikerjakan setelah mengerjakan sembahyang Isyak dan waktunya berpanjangan sehingga akhir malam. Jadi bolehlah ibu berehat atau menunggu si kecil tidur dahulu... sangat bersesuaian dengan diri mereka yang sudah keletihan menguruskan rumah dan kelu…