Buat Bisnes Shaklee Peluang Dapat Kereta Idaman

dulu, jb - kl naik kete tempatan, rasa oklah.. bolehlah.. ok jek.. selesa jek.. takde masalah..

sekarang, jb - kl naik kete import.. wahh lagi best.. xsangka.. tiap minggu pun bleh.. alhamdulillah..

nak rasa best hari ini, kelmarin merasa dulu yg kurang best.. adatlah kan..

tapi ini kami.. syukur alhamdulillah apa yg kami ada hari ini.. mungkin anda lain, awal2 dah merasa senang itu.. tetap alhamdulillah.. 😆😆😆😆😆

Alhamdulillah.. sendiri tak sangka selepas setahun betul2 serius berbisnes, saya dapat capai 1 anugerah dari Shaklee.. Car Bonus Achiever.. bukan dapat kereta tau. Tapi Shaklee bagi dalam bentuk cash setiap bulan. So terpulang nak beli kereta ke rumah ke simpanan ke...

Awal2 dulu saya rasa mcm susah jek nak dpt benda nie. Yea. Susah bila kita tak letakkan target.. saya maklumkan pada upline saya.. saya nak kunci besar nie.. saya bagitau saya nak dapatkan gak kunci nie pada cycle tue.. saya nak naik pentas ambil kunci nie. So upline minta saya buat target. Clearkan target.. bulan berapa nak dpt. Apa yg perlu dibuat.. alhamdulillah. Bila ada target dan plan yg teratur, perjalanan nak dapatkan kunci nie senang dan dipermudahkan.. Doa juga peranan paling utama..

Dapat Terima Anugerah Car Bonus nie, kami pilih utk beli kereta baru. Nak gak melepaskan keinginan nak pkai kete import. Alhamdulillah. Allah berikan kami peluang uto merasa nikmat dunia yang ini.. selesa utk kami sekeluarga.. menangis masa g amik kete nie kat kedai.. 😭😭  teruja.

Alhamdulillah. Dalam team saya juga sudah 4 org berjaya capai Anugerah Car Bonus ini.. inshaAllah ramai lagi akan berpeluang dpt car bonus masing2.. korang semua boleh tau.. dengan Shaklee wajib grab semua peluang yang disediakan..

#tsunamishaklee
#8cellent

Vitamin Shaklee Untuk Ibu Hamil

Anda hamil..? Bestkan bila disahkan hamil..
Masa tue mesti excited nak cari  yang terbaik untuk anak dalam kandungan dan untuk diri sendiri kan..

Saya cadangkan 5 vitamin Shaklee utk anda..


#bcomplex - mengandungi 8 jenis vitamin B penting badan termasuk asid folic. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.
.
#vitaminC - membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah
.
#vitalea - kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.
.
#ostematrix - kalsium yg lengkap dengam vitamin D dan magnesium. Membantu mengurangkan masalah kekejangan kaki
.
#esp - protin memberi tenaga dan Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.

Kelima-lima vitamin ini boleh diambil seawal anda disahkan hamil..

Pilihan untuk anda, boleh add on Omega Guard apabila kandungan memasuki trimester kedua.

#omegaguard - minyak ikan yang membantu perkembangan otak bayi. Mengandungi dha dan epa.

Ambil Shaklee atau Vitamin Dari Klinik Kesihatan?

Sebenarnya, yang nurse beri tue pun vitamin juga. Nurse bagi iron, vitamin c, asid folic dan kalsium. Set kehamilan Shaklee pun mengandungi vitamin yang sama tapi lebih eksklusif.  Contoh dalam Bcomplex Shaklee bukan semata ada asid folic malah ada lagi 8 vitamin B penting untuk badan kita. Macam tue juga dengan kalsium. Ostematrix Shaklee bukan semata kalsium tapi lengkap dengan magnesium dan vitamin D..

Boleh jek jika nak consume vitamin Shaklee. Hanya inform mereka yang anda ambil set kehamilan Shaklee, mereka ok jek. Malah minta untuk terus makan dengam konsisten.

Alhamdulillah, bermula kandungan kedua (pertama masa tue xkenal lg shaklee), saya adalah pengguna set kehamilan Shaklee ini.. kesannya bukan pada saya malah anak juga dpt nikmati kesannya..

#tsunamishaklee
#8cellent
#vitaminibuhamilshaklee

Apa Landmark Study Shaklee?

Landmark Study...


Merata la cerita tentang landmark study yang rakan-rakan Shaklee akan kongsikan setiap hari lepas nie.. sebab kami excited.. sebab kami teruja.. sebab kami bangga dengan produk Shaklee lepas tahu psl landmark study..

Apa benda landmark study nie? 

Landmark study nie adalah hasil kajian atau eksperimen dari pihak ketiga/profesor luar tentang produk Shaklee.. shaklee ada saintis sendiri.. ada kajian makmal sendiri.. tapi nanti org kata 'angkat bakul sendiri'. Puji produk sendiri.. so nak bagi betul2 bukti, shaklee buat landmark study.. 'upah' pihak ketiga utk buat eksperimen.. eksperimen bukan setahun dua yea tapi bertahun2.. kesan pengambilan produk Shaklee, kesan tidak ambil sebarang vitamin dan kesan ambil vitamin dari brand lain utk bertahun2..

Kan ada yang kata, atau kan ada yg rasa tak perlu makan vitamin2 nie.. so dari landmark study nie, ada eksperimen dan resultnya adalah badan lebih teruk apabila tak ambil sebarang vitamin..

Bagi anda2 yang memang ambil vitamin dan anda beranggapan semua vitamin adalah sama, hanya berbeza nama/brand, tanggapan anda tue adalah salah.. landmark study nie bukti bahawa brand Shaklee lebih baik dr brand yg lain.. peduli la nak kata saya poyo bila saya kata mcm nie.. sebab saya yakin apabila tengok landmark study nie la.. bangga seh..

Saya kenal dan makan produk Shaklee nie masuk tahun ke 6.. jangkamasa yg boleh dikatakan "baru" banding org lain yang dah makan 10 tahun, 20 30 dan ada yg dah 50 tahun makan shaklee.. alhamdulillah.. sihat dan awet muda sgt mereka2 nie.. walau umur dah melepasi 50an tapi body age masing2 ala2 bujang trang tang tang..

6 tahun bersama brand Shaklee, kesannya dah byk saya terima dan rasa.. apatah lagi mereka yg dah lama makan Shaklee.. saya memang rasa sangat brand Shaklee nie bagus.. tapi untuk anda yg rasa brand Shaklee nie biasa2 jek, anda salah tau.. landmark study nie ada bukti yang brand Shaklee lebih hebay dan power dr brand lain.

Cukuplah 3 point dulu saya share tentang landmark study nie.. nanti share lagi.. banyak nak citer pasal nie.  Dan klau korg rasa korang nak bertukar dan perlu bertukar kepada supplemen Shaklee, boleh whatsapp atau hubungi saya yea.. meh la kiter ramai2 consume/ambil produk Shaklee yang memang ada kajian dan eksperimennya bukan semata2 teori atau omong2 kosong..

Pengedar Sah Shaklee
Nur Salwa Ishak
0127111260

#tsunamishaklee
#8cellent
#korangtautak
#korangperlutau

Tips Cantik Untuk Kulit Berjerawat Teruk

Cara saya jaga kulit muka..?

Tips utama saya adalah KONSISTEN...

Kulit saya bukanlah jenis kulit sentiasa gebu gebas.. ada masa-masanya sesekali akan naik jerawat.. kawasan paling glemer adalah di dahi.. memang tak bagi langsung nak rasa 'dahi licin'.. hahaha


Untuk masalah jerawat dan parut nie, bila ia mula tumbuh subur, saya akan konsisten vitamin C (extra dose) dan juga ESP..

alhamdulillah memang nyata kering cepat jerawat.. utk parut tue amik masa gak nak pudar sebab tue saya kata perlu konsisten dan sabar..

Lain-lain dari tue, cara saya untuk jaga kulit wajah adalah ambil juga vitamin lain utk lengkapkan nutrisi badan.. vitamin lain yang saya kekal ambil adalah Bcomplex, Vitalea, Gla Complex, Alfalfa, Omega (membantu melancarkan darah secara tak langsung wajah berseri), kolegen pun saya ambil..

Vitamin-vitamin adalah untuk dari dalaman.. Untuk luaran saya gunakan set skincare Nutriwhite Shaklee..


Air masak pun perlu minum dalam kuantiti yang cukup.. air manis kurangkan.. hati pun kena bersih.. baru kecantikan tue akan lahir semulajadi naik ke wajah kita.. ewahhh hihihi

#tsunamishaklee
#star8

Banyaknya Manfaat dan Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa telah dijadikan dalam bentuk tablet menjadi Alfalfa complex oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an. Dr Shaklee mengambil masa 2 tahun untuk menunggu medicago sativa (tumbuhan alfalfa gred paling tinggi) untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah dan menyerap pelbagai nutrisi barulah diambil untuk dijadikan tablet Alfalfa complex ini.

Prosesnya juga mengambil masa yang lama untuk dijadikan Alfalfa Complex demi untuk mengekalkan nutrisi yang terdapat pada daun alfalfa ini. Ye hanya daunnya sahaja yang diambil untuk dijadikan tablet Alfalfa complex.

Anda semua mampu ke nak dapatkan daun alfalfa untuk pastikan badan anda dapat nutrisi yang terbaik? Akak tidaklah mampu..  hanya mampu untuk menelan terus tablet Alfalfa Complex.. senang dan cepat.. malah nutrisinya juga 

Lelaki atau perempuan boleh ambil alfalfa complex nie. Yang sudah berkahwin atau yang masih bujang juga boleh ambil alfalfa complex ini..


ANTARA MANFAAT ALFALFA

1.    Merawat gangguan pencernaan
2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Alfalfa Complex Shaklee ada 2 botol kuantiti berbeza. Anda pilih samada nak botol saiz kecil (330biji) atau saiz besar (700 biji)


Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

 FB Page : Kedai Vitamin Skudai 

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 6

Task keenam untuk 

31 Days Challenge by JDT Blogger

Gambar berMakeup dengan Tidak berMakeup
💄💄💄💄💄💄💄💄

Akak nie bukan jenis orang yang pakai alat solek.. jangan kata blusher, lipstick pun takde.. suami akak suka akak natural beauty gitu katanya..

Tapi akak kongsikan gak la gambar bermakeup akak yang sesekali bermake up tue.. 


Time jadi pengantin dulu.. 8 tahun lepas 😂😂
Kata raja sehari, wajib la tadah muka dimakeupkan.. kata nak cantik dari hari-hari yang lain.. itulah yang akak rasa betul-betul tebal makeupnya.. 



Kali kedua merasa dimakeupkan adalah time 'shooting' dengan lisa surahani untuk satu program astro.. masuk tv.. harus gak kena makeup.  Satu malaysia nak tengok haha


Dan ini gambar tak bermake up akak.. sekarang memang tak sempat la nak makeup-makeup.. ibu anak 4.. keciciran anaknya nanti kalau ibu hadap nak makeup sangat. Akak tepek ultimate protection whitening lotion Nutriwhite Shaklee jek sekarang.. senang

Maner lagi cantik?? 
😊😊


Korang nak join sama

31 Days Challenge by JDT Blogger?

Boleh refer entry Blog Wawa Ashiharaa 

Ultimate Protection Whitening Lotion Shaklee - kulit lebih lembut dan cerah

Ultimate Protection Whitening Lotion
===============================

Best.. best sgt pkai lotion nie.. nak kuar umah, picit secoet jek lotion nie terus sapu rata kat muka n leher.. pastu dah bleh sarung tudung dan jalan. 😃😃

Lotion/krim nie ringan sgt.. dan tidak buat muka berminyak.. tak melekit tau..

Botol nampak kecil tapi memang tahan lama.. sbb guna sikit jek.. sikit sgt tp boleh rata 1 muka dan leher..


🤔 Kenapa saya pilih untuk guna Ultimate Protection Whitening Lotion Nutriwhite Shaklee nie..? 

Dan 

🤔 Kenapa anda juga perlu gunakan whitening lotion nie 😉

👧 Membantu Mengelakkan kerosakan dari matahari 

👧 Mengurangkan keradangan kerana terdedah sinaran terik matahari

👧 Memberi Perlindungan pada kulit disamping bertindak sebagai pelembap pelbagai fungsi

👧 Perlindungan kulit terhadap pencemaran alam sekitar.

Ultimate Protection Whitening Lotion SPF15 ni akan melindungi orang yang mempunyai kulit dengan bacaan SPF 15 untuk perlindungan selama 15 x 10minit = 150 minit dibawah matahari

Rumusan ringan, tidak melekit dan kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit akibat pendedahan kepada sinaran matahari, serta Mountain Arnica untuk melegakan kera dangan kulit dan mengukuhkan ketahanan kulit terhadap elemen negatif persekitaran.

Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
 FB Page : Kedai Vitamin Skudai 

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 5

Task kelima untuk 

31 Days Challenge by JDT Blogger

6 perkataan menggambarkan diri
🤔🤔🤔🤔🤔


1) Peramah ;
Iyeaaa. Silalah percaya.. walau org kata muka mcm sombong jek.. tapi sebenarnya akak peramah tau.. awal2 memang nampak sombong tapi bila dah lama, mesti boleh layan punya.. 😃

2) Ibu kepada 4 anak;
Iyea.. silalah percaya jugak.. dikala umur 32 tahun, Allah dah beri nikmat pada akak 4 orang cahaya mata.. gambar di atas tue, akak dengan anak sulong dan yang bongsu.. inshaAllah bongsu 😅😅

3) Wahm ;
Asalnya, akak kerani kat jabatan gomen.. sekarang sepenuh masa wahm.. ibu yang bekerja dari rumah.. buat bisnes online.. nak beli Shaklee, cari akak yea 😀

4) Sempoi jek ;
Haah.. jenis yang asbol @ asal boleh jek.. haha
Contoh, nak kuar umah, asal sarung tudung n stokin, ok dah boleh jalan. Ehh opcos la pakai baju yang menutup aurat.. tapi tudung kaler merah baju kaler purple seluar kaler coklat, akak tetap ok 😅😅

5) Lembut hati ;
Dari segala segi la.. sejenis hati tisu.. ada masa tak boleh ditegur dan jangan ditegur.. hahaha nanti akak nangis. Tengok anak wat persembahan hujung tahun pun meleleh-leleh air mata akak.

6) Kendong Anak ;
Yea.. akak ngan hasben suka kendong anak.. takdelah terlalu obses, tapi suka..  
Dua hari nie viral dah video hasben akak sedang 'wrap' anak.. nak layan? Cer klik link bawah nie.. dah worldwide tau..


Video Viral Worldwide Papa Kendong Anak Guna Wrap



Korang nak join sama

31 Days Challenge by JDT Blogger?

Boleh refer entry Blog Wawa Ashiharaa 

Kenapa Mesti Beli Vivix? Ada Apa Dengan Vivix?

Kenapa beli Vivix? Vivix nie apa?

Fungsi Utama Vivix Shaklee.
=========================

✔ Membantu memperbaiki DNA yang rosak setiap hari akibat radikal bebas yang menyebabkan proses penuaan.

✔ Vivix membantu melewatkan proses penuaan dan seterusnya membantu untuk awet muda

✔ Membantu memperbaiki tenaga sel. Tenaga sel akan berkurangan akibat proses penuaan dan fungsi sel-sel juga akan berkurangan. Vivix bertindak dengan membantu menguatkan sel –sel dalam tubuh badan.

✔ Ia juga membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin umur meningkat, kesihatan kita juga akan berkurangan dan mulalah badan akan ‘merasa’ sakit di ‘sana’ dan di ‘sini’, daya ingatan pun berkurangan maka Vivix membantu mengembalikan keremajaan kita dan badan akan lebih sihat seperti ‘orang muda’.


Bulan nie Promo Vivix beli 2 botol Vivix akan dapat ;

- PERCUMA keahlian Shaklee (worth rm68.90)
- PERCUMA penghantaran (worth rm10.60)
- PERCUMA paperbeg Shaklee
- CASH REBET RM38

Eh kalau nak beli stok utk 7 bulan sekali pun boleh tau. Sebab ada promosi gak Buy 6 FREE 1.. pun sama best..

Nak beli? Whatsapp saya yea

Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
 FB Page : Kedai Vitamin Skudai 

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 4

Entry tertangguh
Banyak nak kena qodo' nie 
😂😂
Moh ler kita kembalikan semangat 
sebelum ianya terus hanyut

Task keempat untuk 

31 Days Challenge by JDT Blogger

Apa Yang Ada Di Dalam Beg


Beg mak-mak gitulah kan isinya

Pampers
Botol air
Towel kecik
Wrislet kecik (ic, card2, duit)
Kadang tue kain pelikat hasben pun skali buh dlm tue. Bila kuar berjalan dia pkai suar pendek, standby la kain pelikat

Korang nak join sama

31 Days Challenge by JDT Blogger?

Boleh refer entry Blog Wawa Ashiharaa 

Tumit Kaki Kering Jadi Cantik Dengan Herbal Blend

Siapa ada masalah mcm nie..?



Kulit kering.. 
Alah pada air
Alah pada lantai simen/mozek

Mak saya dulu kena mcm nie.. jenis kulit kering sgt dan bersisik.. lagi teruk dr kaki org dlm gambar nie.. ada masa smpai berdarah sebab terlalu kering. Bukan sahaja kat tumit tapi di kulit bahagian kaki.. 

Alhamdulillah.. sekarang bersih licin cantik.. nikmat paling mak syukur sgt. Mak tak sangka mak dpt balik kulit dan tumit kaki yg sihat dan cantik.. 

Mak ambil Ostematrix Shaklee dan sapu krim herbal blend

10 Tips Kempiskan Perut

10 Tips Kempiskan Perut...

Alahai.. dah slim2 bulan ramadhan ari tue... xkan nak boroi semula time2 raya nie.. sayangla....

Penting tau utk kekalkan berat ideal tue.. dah elok turun berat.. dah elok dptkan berat ideal.. jagalah pemakanan time2 raya nie utk kekalkan kesihatan yg lebih baik..

Sebulan kiter boleh makan secara terkawal.. teruskan utk ambil makanan seimbang... dapatkan atau konsisten makan vitamin yang dpt membantu anda kawal berat badan..

Bila jaga makan.. jantung sihat.. badan sihat.. kolestrol dan bacaan tekanan darah pun normal... 😉

Herblax - detox badan
Alfalfa - singkir lemak
Omega - pecah lemak, kawal kolestrol

#tsunamishaklee
#star8

Alfalfa Complex Shaklee Pelbagai Kebaikan

Alfalfa ada banyak jenis dan tak semuanya sama. Alfalfa yang selamat adalah Alfalfa jenis daun. Alfalfa yang biasa kat supermarket adalah Alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa jenis biji kadang-kadang boleh menyebabkan reaksi penyakit Auto immune.

Kelebihan Alfalfa Shaklee

>> Alfalfa Shaklee diperbuat dari daun Alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA. Alfalfa Shaklee ditanam tanpa pestisid, tanpa racun kulat, tanpa bacteriosides, tanpa hormon sintetik dan tanpa bahan kimia.


31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 3

Task ketiga untuk 

31 Days Challenge by JDT Blogger

Gambar bersama kawan


Aci la kan.. 
Gambar bersama kawan-kawan
Hihi

Persahabat kami kerana minat yang sama iaitu babywearing

Ada yang suri rumah, ada yang doctor, ada yang banker, ada yang kerani.. pelbagai tapi itu bukan sebab utk kami tidak rapat.. pelbagai itulah wat kami semakin akrab. Sbb dapat berkongsi macam2 info

Sekarang bukan sahaja sebagai kawan tapi rapatnya kami dah macam adik beradik
#sistersStb

Masing2 sedia berkongsi bahu andai dari kami ada masalah. Walau xdpt membantu secara terus, dapat meluah dan mendengar masalah pun dah kira best. 

InshaAllah susah senang kami bersama
Doa saya moga persahabatan kami berkekalan

Korang nak join sama

31 Days Challenge by JDT Blogger?

Boleh refer entry Blog Wawa Ashiharaa 

Naikkan Platlet Pesakit Denggi Dengan Biji Labu

Nyamuk tue kecik jek.. tapi menakutkan ramai orang.. bila kata kena denggi, risau sangat kan..
Denggi takde ubat..

Kalau kena tahan ward, biasa kiter dengar kena masuk air dan juga kena bykkan minum air.. sampai kembung2 perut.. pastu ada yg minum air betik, minum sup ketam.. mcm2 lg petua.. 
Set vitamin shaklee untuk masalah denggi, kami cadangkan Nutriferon & Performance Drink..

Pengambilan nutriferon adalah penting kerana nutriferon adalah ‘immune booster’ yang meningkatkan tahap imunisasi dalam tubuh bagi melawan penyakit. Nutriferon adalah dipatenkan eksklusif satu-satunya di dunia membantu mempertingkat interferon dalam tubuh.

Untuk anda2 yg kerap demam.. kerap pening kepala.. selsema batuk pun dicadangkan untuk mengambil nutriferin nie yang dpt membantu meningkatkan daya tahan badan..

Anak2 saya, nie la vitamin kesukaan diorang. Alhamdulillah dengan izin Allah jaraaaaaaang sgt kena selsema demam or batuk.. moga terus sihat hendaknya.

Ehh maner cerita tentang biji labu? Nutriferon tue laaa.. antara kandungan dalam nutriferon tue ialah biji labu.. 

#tsunamishaklee
#liveamazing
#9gemilang

Kolegen Yang Paling Cepat Beri Kesan Pada Kulit & Lutut

Serbuk Halus Yang Sangat Power

Kolegen nie produk eksklusif Shaklee kedua selepas Vivix.. kalau Vivix tue jus anggur terbaik (bukan jus perah kat dapur tau tapi jus yg siap ada klinikal study), kolegen pulak adalah serbuk halus dari sisik ikan merah (pun bukan sebarang2 sisik ikan kutip kat pasar tau) 😂

Kenapa anda perlu cuba kolegen Shaklee ini berbanding kolegen lain?

✅  biasa dengar kolegen lain diekstrak dari sumber tumbuhan dan jika ada dr haiwan pun dtgnya dari  ayam atau b***.. tapi kenapa kolegen Shaklee dari sisik ikan merah?

>>  ikan merah hidup bebas dalam laut sedalam 5000m.. Makin dalam laut tu makin tinggi tekanannya dan hanya ikan merah sahaja yang mampu menahan tekanan tersebut.. dari situ nampak yang ikan merah nie tahan lasak dan mempunya sumber kolegen paling baik. Jisim molekul yang sangat rendah banding haiwan lain.

✅ Paling Ringan

>> molekul kolegen Shaklee seringan 1000 dalton sahaja dan ianya adalah paling ringan berbanding kolegen lain.. kolegen haiwan seperti ayam atau kulit b*** mempunyai molekul berat.. lagi ringan molekul lagi mudah penyerapan kolegen.. bila mudah diserap maknanya kesan yang palong optimum pengguna akan dapat.

✅ Paling Banyak

>> kolegen Shaklee juga membekalkan 4000mg “kolagen proprietary” menjadikan kolagen Shaklee jauh lebih unggul dan terbukti berkesan dalam tempoh yang singkat. Ujian klinikal membuktikan pengambilan berterusan selama 8 minggu memberikan hasil yang paling baik.

✅ Alah membeli menang memakai

>> harga kesihatan lebih mahal berbanding sekotak kolegen nie.. 😉 sangat berbaloi dengan hasilnya..

Kolegen Shaklee nie bukan semata untuk kulit (cantik) tapi membantu menguatkan tulang dan mengurangkan geseran di sendi-sendi..

Cara Mudah Untuk Pilih Kolegen Terbaik

- diekstrak dari haiwan (ikan lebih baik)
- molekul paling ringan
- mg paling tinggi

Jom beli kolegen Shaklee.  😉

#tsunamishaklee
#liveamazing
#9gemilang

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 2

Entry kedua pada tahun 2017.. 
entry kedua untuk 
31 Days Challenge by JDT Blogger ;



Kita merancang tapi Allah juga sebaik2 perancang..

Setahun yang lepas, kononnya inilah baby bongsu saya.. dah dapat 2 orang anak lelaki, bila dapat sorang anak lagi dan ianya perempuan, rasa macam 'cukup-cukup sudah'.. nak relax dulu..

Tapi siapa kita kan nak menidakkan pemberian dari Allah. Anak tue kan rezki. 
Alhamdulillah, setahun jek kakak Qisya bergelar anak bongsu.. 😅 skang kakak Qisya ada adik dah.. perempuan. Takpe.. peneman shopping ibu kiri kanan. Lebih ramai lagi meriah..

Korang nak join sama

31 Days Challenge by JDT Blogger?

Boleh refer entry Blog Wawa Ashiharaa 

Bye!

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 1

Assalamualaikum dan selamat petang..

Selamat tahun baru untuk hari yang ke 5 


Sempena tahun baru nie nak sahut cabaran dari jdt blogger. Update blog selama 31 hari tanpa culas. Harap diberikan kerajinan utk istiqomah blog kesayangan nie.. 

#doakansaya hihi



Syarat join 31 Days Challenge by JDT Blogger :

1. Post entry menggunakan tajuk "31 Days Challenge by JDT Blogger"
2. Like page  --> JDT Blogger
3. Save and Copy banner di atas dan backlink semula ke ENTRI INI.
4. Paste LINK JOIN ANDA di ruangan komen dibawah


Cara buat  31 Days Challenge by JDT Blogger :

1. Buat 1 entry 1 tajuk setiap hari mengikut urutan no di atas selama 31 hari (31 entry) 
2. Kumpulkan link entry dari 1- 31days di LINK JOIN ANDA untuk semakan
3. Sertakan sekali hashtag #jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger di setiap entry

** Boleh juga post status/gambar mengikut tajuk dari 1-31days itu dan beserta hashtag #jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

** 31 Days Challenge by JDT Blogger bermula harini ini iaitu 5 Januari 2017 - 4 Februari 2017

TARIKH TAMAT

4 Februari 2017

Ada hadiah menarik utk blogger bertuah..
Bestnya

So untuk entry pertama 
31 Days Challenge by JDT Blogger : 

Siapa Saya??

@ibugojes_anakempat

Yea.. itulah saya.. 
Itu gak nama ig saya.. meh follow meh..


✅ Suri rumah bergaji (wahm) 
✅ bekas kakitangan awam (ahkak kerani jek) yang memilih utk bergelar wahm
✅ baru berumur 32 tahun
✅ sepenuh masa membuat bisnes Shaklee
✅ memilih untuk bergelar wahm supaya dapat merasa nikmatnya membesarkan anak sendiri di depan mata sambil2 berbisnes
✅ penjual produk Vitamin Shaklee. Nak beli jangan segan2 mesej ahkak yea.. 


Ok.. ini sahaja untuk hari ini.. jupa esok untuk entry kedua 31 Days Challenge by JDT Blogger