Vitamin Shaklee Untuk Ibu Hamil

Anda hamil..? Bestkan bila disahkan hamil..
Masa tue mesti excited nak cari  yang terbaik untuk anak dalam kandungan dan untuk diri sendiri kan..

Saya cadangkan 5 vitamin Shaklee utk anda..


#bcomplex - mengandungi 8 jenis vitamin B penting badan termasuk asid folic. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.
.
#vitaminC - membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah
.
#vitalea - kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.
.
#ostematrix - kalsium yg lengkap dengam vitamin D dan magnesium. Membantu mengurangkan masalah kekejangan kaki
.
#esp - protin memberi tenaga dan Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.

Kelima-lima vitamin ini boleh diambil seawal anda disahkan hamil..

Pilihan untuk anda, boleh add on Omega Guard apabila kandungan memasuki trimester kedua.

#omegaguard - minyak ikan yang membantu perkembangan otak bayi. Mengandungi dha dan epa.

Ambil Shaklee atau Vitamin Dari Klinik Kesihatan?

Sebenarnya, yang nurse beri tue pun vitamin juga. Nurse bagi iron, vitamin c, asid folic dan kalsium. Set kehamilan Shaklee pun mengandungi vitamin yang sama tapi lebih eksklusif.  Contoh dalam Bcomplex Shaklee bukan semata ada asid folic malah ada lagi 8 vitamin B penting untuk badan kita. Macam tue juga dengan kalsium. Ostematrix Shaklee bukan semata kalsium tapi lengkap dengan magnesium dan vitamin D..

Boleh jek jika nak consume vitamin Shaklee. Hanya inform mereka yang anda ambil set kehamilan Shaklee, mereka ok jek. Malah minta untuk terus makan dengam konsisten.

Alhamdulillah, bermula kandungan kedua (pertama masa tue xkenal lg shaklee), saya adalah pengguna set kehamilan Shaklee ini.. kesannya bukan pada saya malah anak juga dpt nikmati kesannya..

#tsunamishaklee
#8cellent
#vitaminibuhamilshaklee

Comments

Popular posts from this blog

Tips Atau Cara Untuk Dapat Anak Perempuan

Susu Ibu Berlainan Waktu Perahan Boleh Campur

Betul ke makan vitamin jadi gemuk? ~ sila baca