Posts

Showing posts from March, 2017

20 Mitos Penyusuan Susu Ibu

Image
Orang kata, menyusukan anak ini semudah ABC.. Betul ke? Walaubagaimanapun, masih ada juga ibu-ibu yang tidak berjaya menyusukan sepenuhnya anak dengan susu ibu atas beberapa faktor..
Tidak berjaya menyusukan anak dengan susu ibu tidak bermakna anda bukanlah ibu yang baik.. Anda tetap ibu kepada anak-anak anda.. Jangan berasa hati atau merendah diri..
Jom sama-sama kita baca beberapa fakta yang mungkin anda pernah dengar dan terus percaya sedangkan perkara itu adalah mitos semata..
Fakta Atau Auta?

Mitos 1
Sesetengah susu formula(FM) lebih baik dari susu ibu (SI) kerana ditambah vitamin. Fakta: Sesetengah vitamin yang ditambah mungkin memberi kesan negatif kepada bayi.
Mitos 2 Bayi menyusu SI mempunyai jadual menyusu yang sama dengan bayi menyusu FM. Fakta Susukan bayi mengikut kehendak. SI lebih mudah hadam, maka bayi akan cepat berasa lapar semula.
Mitos 3 Sesetengah ibu tidak mampu menyediakan SI yang secukupnya. Fakta Kekerapan menyusu akan merangsang pengeluaran susu yang secukupnya.
Mitos 4

Hilangkan Kesakitan Plantar Fascitis @ Sakit Lutut Tanpa Pain Killer

Image
[DERITA SAKIT TUMIT BERAKHIR SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]

Nama saya Nadia Ezdanie Norazman, berumur 35 tahun dan saya adalah suri rumah sepenuh masa. Saya telah dikurniakan 2 orang cahaya mata.
.
Pada 23 November 2015 saya di diagnosis dengan “PLANTAR FASCITIS” atau bahasa senangnya sakit tumit. Sakit yang saya alami ini adalah sakit yang teramat sangat sampai takut untuk saya untuk memulakan langkah. Kesakitan terlampau terutama di awal pagi.Kronologi kes saya ini bermula dari kepulangan saya dari melancong. Pada mulanya saya ingatkan kaki saya sakit setelah penat berjalan masa melancong, mana tidaknya masa melancong tu semua tempat di jelajahi dari gunung sampailah ke lautan. Seharian berehat di rumah, tumit saya masih sakit dan akhirnya pergi berjumpa doktor. Doktor memberikan “PAINKILLER”. Selepas makan ubat tersebut kesakitan saya terubat. Dari peristiwa tersebut sakit tumit akan on off on off..Kesakitan yang teruk saya alami sekali lagi semasa saya melancong lagi dan penderit…

Ciri-Ciri Pemilihan Makanan Tambahan Terbaik Untuk Kesihatan

Image
Lumrah kan.. ada jek yang kadang buat kita tak puas hati..


Orang tengok kita molek kurus cantik dah.. tapi kita.. selagi jarum / angka kat timbang tue tak cecah 45 ke 50 ke, " aishh gemuknya i"..šŸ˜‚šŸ˜‚

Muka pun.. molek dah tue.. takde jerawat.. kulit bersih mulus putih melepak.. tapi bila nampak iklan kat tv, katanya boleh bagi kulit putih cantik macam neelopak, "ehh i nak try la sabun pencuci nie'...šŸ˜šŸ˜

Sifat manusia.. yang susah nak rasa puas. Lagi-lagi org pompuan.. ehhh šŸ¤” haha

Tak kisah nak kurus macam apa yang anda target.. tak kisah nak putih macam yang anda mahu.. yang penting cari dan guna serta usaha dari sumber yang sihat dan selamat..

Kurus sangat tak cantik.. gemuk nanti tak sihat.. so dapatkanlah berat yang ideal.. makan ikut piramid makanan.. bersenam.. minum air masak yang cukup.. dapatkan suplemen yang disahkan selamat utk lengkapkan nutrien yg cukup..

Nak cantik..? Penampilan bersih.. nak guna produk-produk kecantikan pun, semak dulu asal usul produk.. ja…

Kenapa Percaya Dengan Produk Shaklee - Landmark Study

Image
KENAPA PERCAYA SANGAT DENGAN BRAND SHAKLEE?
"Tak makan vitamin pun sihat gak"
" Alaa nama pun vitamin, sama jek semua "
Dulu... yea.. saya pun fikir macam yang si pulan tue kata.. sama jek makan apa-apa brand.. tak makan pun ok gak.. tunggu la dah rasa badan sakit ke nanti baru ambil..
Tapi SEKARANG, bila upline kami tekankan kepada kami terutamanya saya tentang landmark study nie, baru la paham dan memang sangat beruntung saya dah lama kenal dan makan vitamin shaklee nie.. memang memilih brand yang betul iaitu SHAKLEE..
Korang boleh jek nak kata,
"eleh, ko jual brand tue memang la ko puji melambung barang yang ko jual"..
Eh hello.. sebelum saya menjual, saya guna dulu produk Shaklee nie. Dah makan dah rasa kesannya baru saya mula menjual tau.. kenal produk dulu baru kenal dan belajar tentang marketing Shaklee..
Yea betul.. cerita landmark study nie memang lama dah bukan sekarang Shaklee buat / landmark study.. nak buat benda nie makan tahun.. satu usaha…

Jepun Atau Phuket/Krabi? Ganjaran Tahunan Dari Shaklee

Image
Alhamdulillah Tahun nie sekali lagi berjaya memperoleh salah satu daripada 3C yang Shaklee tawarkan. 
Apa 3C Shaklee?
✔ Cash ✔ Car Bonus ✔ Convention (trip)

Kali nie,
Jepun, Umrah atau Krabi

Kena reply form sebelum 24hb nie..

Renew passport dulu




Percutian sebelum nie yang saya pernah join adalah trip ke Sabah.. Kemudian, trip-trip seterusnya saya berikan kepada hasben
Trip ke US - hasben dan anak Trip ke Umrah/Abu Dhabi - hasben Trip ke Langkawi - hasben
Agaknya saya pergi ke mana kali nie?  Ke Jepun ke kita? Atau  Ke Krabi ke kita?

Nur Salwa Ishak ♥ Shaklee Independent Distributor  [ ID No : 854112 ] ♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260 ♥ Emel : honeywawa85@gmail.com ♥ Laman web: nursalwa.com ♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Vitamin Shaklee Untuk Wanita/Ibu Sedang Hamil

Image
Set Premium (lengkap) Kehamilan Shaklee
*****************************************



Menurut pakar nutrisi Shaklee, ibu hamil perlu ambil vitamin sejak dari mula merancang untuk hamil lagi, terutamanya ambil asid folik untuk memastikan tulang dapat terbentuk dengan baik. Apabila ovum bercantum dengan sperma, akan berlaku proses pembahagian dan sel-sel organ semua akan terbentuk. Maka kerana itu amat perlu vitamin sudah diambil untuk membantu pembentukan sel-sel baru.
Di Shaklee, terdapat Set Kehamilan Shaklee yang menyediakan set lengkap untuk membekalkan nutrisi lengkap untuk ibu hamil. Juga terdapat set selepas kelahiran.
KENAPA IBU-IBU YANG SEDANG HAMIL PERLU CONSUME SET KEHAMILAN SHAKLEE INI?
šŸ˜ Lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
šŸ˜ Tahan berbulan-bulan
šŸ˜ Boleh dimakan bersama ahli keluarga
šŸ˜ Harga yang sangat berbaloi
šŸ˜ Semulajadi (bukan sintetik)
šŸ˜ Tidak memberi sebarang kesan sampingan
šŸ˜ Bonus kesihatan dan kecantikan extra
šŸ˜ Juga sesuai dijadikan set be…

Esp Dan Meal Shake Membantu Ibu Menyusukan Anak

Image
[BERJAYA SUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nur Farah Liza Ramli dan berumur 38 tahun. Saya menetap di Banting dan mempunyai 3 orang dan berkerja di bahagian Teknologi dan Maklumat. . Saya menghadapi masalah kekurangan susu ketika anak saya berumur 1 tahun 6 bulan. Pelbagai simptom-simptom dan gejala susu semakin menyusut telah saya hadapi. Rakan saya, Fatimah Azzahra Ismail, telah mencadangkan kepada saya supaya minum MealShakes dan ESP Shaklee secara konsisten. Beliau berasa simpati terhadap saya kerana saya berhasrat untuk menyusukan anak sehingga umur 2 tahun namun anak baru menjengah umur 1 tahun susu badan saya sudah menyusut. . Sya juga mendengar banyak pendapat dari ramai orang bahawa ESP Shaklee merupakan supplemen Shaklee yang sangat bagus untuk ibu yang sedang menyusukan anak. Saya mengamalkan 1 sudu Mealshakes dan 2 sudu ESP pada waktu pagi manakala pada waktu malam pula saya cuma mengambil 1 sudu ESP sahaja. . Selepa…

Pil Kalsium Shaklee Bantu Tidur Lebih Lena

Image
Ostematrix adalah pil kalsium Shaklee yang lengkap dengan magnesium dan vitamin D..
Bukan sahaja baik untuk tulang, malah ostematrix shaklee membantu memberikan tenaga dan tidur yang lena. 
Dan apa yang paling best ostematrix shaklee nie ialah kerana boronnya.. apa boron tue?
Boron = metabolisme tulang iaitu kerjanya sebagai koordinator.. boron nie yang mengarahkan / menentukan kalsium-kalsium itu perlu pergi ke mana dalam badan kita.. ke kaki ke ke tangan.. boron ini lah yg tentukan
Istimewanya kalsium Shaklee nie.. 
Sebelum tidur nie ambil 4bj dulu Ostematrix yea

" Seronok makan ostematrix ni sebab bangun pagi badan takde sakit-sakit.. Yang ostematrix memang tak pernah skip. Selalu sebelum tidur mesti ambil" - peminat oste
Saya sendiri pun, sebelum tidur memang tak tinggal ambil 4 biji Ostematrix ini. 

Nur Salwa Ishak ♥ Shaklee Independent Distributor  [ ID No : 854112 ] ♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260 ♥ Emel : honeywawa85@gmail.com ♥ Laman web: nursalwa.com ♥ FB Page …

Instant Shawl Paling Mudah Digayakan Dan Cantik

Image
Bila dah bergelar ibu kepada 4 orang anak nie, gaya asal boleh jek.. sesekali tue teringin juga nak seperti kawan-kawan lain yang cantik bershawl.. tapi alahai... nak melilit tudung sambil nak siapkan anak nie, rasa mustahil nak bershawl-shawl bagai..
Tapi.. sekarang.. sejak dah kenal Instant Shawl, ehh memang mudah.. best.. zap zap zap siap... Sekarang tengah seronok pakai instant shawl Tulip Hijab.. cantik dan kainnya terbaik... warna-warna dan coraknya lembut sangat..

Dan paling utamanya dalam pemilihan tudung nie saya suka sebab ianya LABUH..
Setakat nie dah kumpul 6 corak instant shawl Tulip nie.. 

Floare Black

Floare Nude

Floare Brick

Floare Sweet


Floare Aqua Rose

Floare Rosy
Banyak lagi corak-corak menarik dan cantik.. geram hahaha memang nak kena beli lagi nie buat koleksi.. 



Banyak lagi tau.. kalau berminat korang boleh usha-usha kat fb Tulip Hijab

Hilangkan Perut Buncit Dengan Lecithin dan Alfalfa

Image
Bulan lepas kan ada promo alfalfa & lecithin  beli 1 PERCUMA 1..  customer saya nie salah sorg yang grab 2 set promo tersebut.. . . Alhamdulillah.. nie feedback dari beliau.. . . Alfalfa tue bertindak ala2 seperti kacip fatimah.. memang sangat bagus utk dalaman wanita.. ehh bila sebut wanita, bukan bermaksud org lelaki tak boleh ambil tau.. BOLEH JUGAK!.. alfalfa nie memang banyak khasiatnya
( manfaat jika lelaki ambil alfalfa ) . . Lecithin tue pulak sebagai pembakar lemak.. mengawal kolestrol... . . Consume 2 nie aishh mmg betul la perut rasa kemas jek. šŸ˜€ . .


Sebelum ni selalu ngilu kat ari-ari lagi-lagi kalau banyak buat kerja. Rasa peranakan macam nak jatuh. Lepas makan alfalfa  dan lecithin , dah tiada ngilu-ngilu lahi. Perut rasa kemas je..
Lecithin masih ada promo yea sehingga akhir bulan ini..



 Nur Salwa Ishak ♥ Shaklee Independent Distributor  [ ID No : 854112 ] ♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260 ♥ Emel : honeywawa85@gmail.com ♥ Laman web: nursalwa.com ♥ FB Page : Ked…

Lecithin Shaklee Beli 1 Percuma 1

Image
Menarik tawaran promosi Shaklee bulan  Mac 2017 nie.. 

** limited stock ** lecithin expired Mei 2017
Nur Salwa Ishak ♥ Shaklee Independent Distributor  [ ID No : 854112 ] ♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260 ♥ Emel : honeywawa85@gmail.com ♥ Laman web: nursalwa.com ♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Set Menyusu Shaklee Permulaan Bisnes Saya

Image
Mula berShaklee tahun 2010.. makan sendiri. Masa tue mula dengan set menyusu basic (bcomplex, vitamin c, vitalea dan alfalfa).. kemudian join ahli Februari 2011


Set Menyusu Shaklee (Basic)
Hampir 6 tahun dah buat bisness Shaklee nie. Dari suka2 part time, sekarang full time.. dari konon2 nak jual set menyusu sahaja (sebab dulu consume set menyusu), sekarang jual semua produk Shaklee..

Customer pertama? Tak ingat dah siapa customer pertama.. tapi apa yg customer saya tue beli adalah set menyusu.. ini memang saya ingat.. sebabnya.  Memang set menyusulah produ Shaklee yang saya mula menjual.. boleh dikatakan awal2 dulu 90% customer saya adalah pembeli set menyusu Shaklee..

Almaklumlah.. sendiri masih menyusukan anak. Sendiri amik set menyusu shaklee.. kat blog pun cter psl penyusuan.. kat fb pun saya sharekan pengalaman penyusuan saya.. aura penyusuan susu ibu tue dikeliling saya.  So customer2 yg dtg pada saya pun dikalangan ibu2 menyusu.. šŸ˜

Saya sharekan pengalaman saya.  Saya sharekan…

Krim Pencerah Muka Shaklee

Image
Ultimate Protection Whitening Lotion
=============================


Best.. best sgt pkai lotion nie.. nak kuar umah, picit secoet jek lotion nie terus sapu rata kat muka n leher.. pastu dah boleh sarung tudung dan jalan. šŸ˜ƒšŸ˜ƒ

Lotion/krim nie ringan sgt.. dan tidak buat muka berminyak.. tak melekit tau..

Botol nampak kecil tapi memang tahan lama.. sbb guna sikit jek.. sikit sgt tp boleh rata 1 muka dan leher..

šŸ¤” Kenapa saya pilih untuk guna Ultimate Protection Whitening Lotion Nutriwhite Shaklee nie..?

Dan

šŸ¤” Kenapa anda juga perlu gunakan whitening lotion nie šŸ˜‰

šŸ‘§ Membantu Mengelakkan kerosakan dari matahari

šŸ‘§ Mengurangkan keradangan kerana terdedah sinaran terik matahari

šŸ‘§ Memberi Perlindungan pada kulit disamping bertindak sebagai pelembap pelbagai fungsi

šŸ‘§ Perlindungan kulit terhadap pencemaran alam sekitar.


Nur Salwa Ishak ♥ Shaklee Independent Distributor  [ ID No : 854112 ] ♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260 ♥ Emel : honeywawa85@gmail.com ♥ Laman web: nursalwa.com ♥ FB Pa…

Berjaya Hamil Anak Perempuan Dengan Tips Ibu Gojes

Image
Alhamdulillah..
Semuanya dari Allah..  Allah yang memberi rezeki..  Kerja kita sebagai ummatnya adalah berdoa dan berusaha tanpa jemu
Rezeki bukan sahaja dalam bentuk wang ringgit tapi pelbagai. Anak contoh rezeki paling berharga Allah beri..

Alhamdulillah.. empat orang..  dua lelaki dua perempuan Pinjaman nikmat dan amanah yang Allah beri pada kami suami isteri
Sebelum ini, saya ada kongsikan satu entry tentang  TIP UNTUK MENDAPAT ANAK PEREMPUAN
Masa nak dapatkan Qisya (anak ketiga) dulu memang gigih cari info.. alhamdulillah usaha kami itu berjaya. Allah izinkan dan beri kami anak perempuan..
Kemudian saya kongsikan tip-tips tersebut dalam blog saya ini.. Di entry ini
http://www.nursalwa.com/2015/01/tips-atau-cara-untuk-dapat-anak.html?m=1
Memang ramai yang mesej/whatsapp saya bertanyakan tentang tip tersebut
Alhamdulillah.. salah sorang dari pembaca blog saya itu, ikut tip yang saya kongsikan, beliau berjaya memperoleh seorang baby girl
SAYA BUKAN BOMOH SAYA BUKAN PAKAR KESUBURAN SAYA BUKAN TUKANG T…

Hotel Thistle Port Dickson Terbaik Dan Selesa

Image
Alhamdulillah Weekend lepas (9 Mac - 11 Mac), hasben bawa saya dan anak pergi bercuti di Port Dickson.. kami ada program ASB Gateway pada 11 Mac. Ambil peluang datang awal sebab nak jalan-jalan di Port Dickson
Hasben pilih untuk kami menginap di Hotel Thistle..
Cantik! Puas hati sangat! Kawasan sekitar hotel serta kemudahan yg disediakan memang sangat selesa
Bab makan, tak dapat nak review sebab kali nie kami tak ambil pakej sarapan.. nak jalan-jalan cari makan sendiri..
Meh tengok gambar-gambar yang sempat saya tangkap
 Part Kolam Renang Best Sangat

Besar. Siap ada jakuzi tepi tue..

Anak-anak seronok main kolam yang ini

Cetek jek airnya. Kolam bahagian atas

Pilih nak terjun kat kolam mana šŸ˜

Dari arah padang.. tandasnya bersih dan wangi

Ada kandang arnab.. 5 ekor

Besar dan bersih.. hujung sana private beachnya

Taman permainan

Anak dara debab nie hanya mampu melihat sahaja.. sabar yea dik... tunggu besar sikit boleh sama-sama terjun

Lepas puas main kat kolam, jalan-jalan kat pantai pula..

Seb…

Alfalfa Complex Shaklee - Lelaki Boleh Ambil?

Image
Orang lelaki makan alfalfa, boleh ke?



šŸ¤“ Alfalfa Complex meransang pengeluaran susu.
Lelaki macam mana?  šŸ¤“ Alfalfa Complex bagai kacip fatimah moden.
Lelaki tak jadi pondan ke?  šŸ¤“ Alfalfa Complex melegakan senggugut.
Lelaki takde haid kan?
Nak tau tak?

Antara vitamin feveret hasben saya - Alfalfa!

Meh saya kongsikan sikit tentang alfalfa Shaklee dan manfaat pada orang lelaki..

>> Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Alfalfa Complex merupakan salah satu Formula Unik Shaklee yang mula dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an.

Jika lelaki mengamalkan Alfalfa Complex, anda mendapat kebaikan berikut;

šŸ‘¦ Melegakan sakit sendi dan belakang
šŸ‘¦ Menghilangkan kelesuan dan tekanan
šŸ‘¦ Membuang angin dalam badan
šŸ‘¦ Melegakan sembelit
šŸ‘¦ Meningkatkan stamina suami
šŸ‘¦ Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
šŸ‘¦ Meneutralkan asid dalam badan
šŸ‘¦ Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
?…