20 Mitos Penyusuan Susu Ibu

Orang kata, menyusukan anak ini semudah ABC.. Betul ke? Walaubagaimanapun, masih ada juga ibu-ibu yang tidak berjaya menyusukan sepenuhnya anak dengan susu ibu atas beberapa faktor..

Tidak berjaya menyusukan anak dengan susu ibu tidak bermakna anda bukanlah ibu yang baik.. Anda tetap ibu kepada anak-anak anda.. Jangan berasa hati atau merendah diri..

Jom sama-sama kita baca beberapa fakta yang mungkin anda pernah dengar dan terus percaya sedangkan perkara itu adalah mitos semata..

Fakta Atau Auta?


Mitos 1

Sesetengah susu formula(FM) lebih baik dari susu ibu (SI) kerana ditambah vitamin.
Fakta:
Sesetengah vitamin yang ditambah mungkin memberi kesan negatif kepada bayi.

Mitos 2
Bayi menyusu SI mempunyai jadual menyusu yang sama dengan bayi menyusu FM.
Fakta
Susukan bayi mengikut kehendak.
SI lebih mudah hadam, maka bayi akan cepat berasa lapar semula.

Mitos 3
Sesetengah ibu tidak mampu menyediakan SI yang secukupnya.
Fakta
Kekerapan menyusu akan merangsang pengeluaran susu yang secukupnya.

Mitos 4
Adalah tidak mustahil bayi juga mempunyai alahan terhadap SI.
Fakta
Sekiranya berlaku alahan, mungkin disebabkan pemakanan ibu ataupun faktor sekeliling.

Mitos 5
Sekiranya ibu sakit, demam,selesema, ibu sepatutnya berhenti menyusu.
Fakta
Semasa sakit, ibu akan menghasilkan antibodi terhadap penyakit tersebut dan ianya sangat bermanfaat untuk bayi.
Bayi yang menyusu FM dua kali terdedah risiko jangkitan.

Mitos 6
Susu awal iaitu susu selepas kelahiran adalah tidak berfaedah.
Fakta
Kolostrum amatlah penting sebagai imuniti pertama bayi.

Mitos 7
SI sama sifat seperti FM.
Fakta
SI akan berubah dari segi warna pada masa dan waktu yang berlainan.
SI juga berubah2 rasa bergantung kepada pemakanan ibu.

Mitos 8
Menyusu akan menyebabkan bentuk badan lari.
Fakta
Menyusu dapat mengecutkan uterus dengan lebih cepat.
Menyusu dapat mengurangkan berat dengan lebih berkesan.

Mitos 9
Menyusu semasa datang haid adalah tidak wajar.
Fakta
Tiada kaitan dengan perubahan hormon.

Mitos 10
Payudara bersaiz kecil tidak dapat memberi cukup SI kepada bayi bersaiz besar.
Fakta
Saiz bukan penentu.

Mitos 11
Ibu wajib minum susu untuk bekalkan susu.
Fakta
Lembu tidak pernah minum susu, tetapi dapat hasilkan susu yang sangat banyak.
Ibu cuma perlu cukupkan air di dalam badan.

Mitos 12
Ibu menyusu memerlukan diet khas,perlu berpantang beberapa makanan.
Fakta
Ibu memerlukan protein yang lebih, lebih kalori, diet mesti seimbang.

Mitos 13
Bayi memerlukan air kosong pada awal2 kelahiran apabila cuaca panas.
Fakta
Air kosong tiada kandungan nutrisi.
Susu ibu sudah mengandungi air.

Mitos 14
Puting(nipple) perlu dibersihkan dengan sabun dan air setiap kali sebelum menyusu.
Fakta
Tidak perlu membasuh puting sebelum menyusu, elakkan penggunaan sabun.

Mitos 15
Setiap bayi hanya akan minum apabila dia betul-betul lapar.
Fakta
Susukan bayi setiap 2-3 jam pada minggu-minggu awal kelahiran.
Kejutkan bayi sekiranya payudara terasa bengkak.

Mitos 16
Apabila ibu berhenti menyusu, tiada jalan untuk kembali menyusu.
Fakta
Relaktasi boleh mengembalikan susu ibu.

Mitos 17
Apabila ibu mengalami rekahan puting (sore nipple), ibu seharusnya berhenti menyusu pada payudara yang mengalami sore nipple.
Fakta
Teruskan penyusuan.
Betulkan teknik pelekapan.

Mitos 18
Apabila berat bayi meningkat secara perlahan, susu ibu adalah tidak mencukupi.
Fakta
Rujuk carta perkembangan bayi menyusu susu ibu.
Adakah bayi mempunyai lampin basah 6-8kali, pembuangan najis 2-5kali pada minggu-minggu awal kelahiran.


Carta tumbesaran bayi susu ibu.


Mitos 19
Bayi yang ‘gemuk’ adalah bayi yang sihat.
Fakta
Bayi menyusu susu ibu datang dalam pelbagai saiz.
Bayi menyusu susu formula mudah meningkat berat badan.

Mitos 20
Najis bayi menyusu susu ibu sama dengan najis bayi menyusu FM.
Fakta
Bayi menyusu susu ibu kurang membuang berbanding bayi dengan FM.
Najisnya juga bersifat kekuningan dan kurang bau berbanding bayi dengan FM.



Alhamdulillah.. saya ibu kepada 4 orang anak dan semuanya berjaya saya susukan dengan susu ibu.

Hilangkan Kesakitan Plantar Fascitis @ Sakit Lutut Tanpa Pain Killer

[DERITA SAKIT TUMIT BERAKHIR SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]


Nama saya Nadia Ezdanie Norazman, berumur 35 tahun dan saya adalah suri rumah sepenuh masa. Saya telah dikurniakan 2 orang cahaya mata.
.
Pada 23 November 2015 saya di diagnosis dengan “PLANTAR FASCITIS” atau bahasa senangnya sakit tumit. Sakit yang saya alami ini adalah sakit yang teramat sangat sampai takut untuk saya untuk memulakan langkah. Kesakitan terlampau terutama di awal pagi.
Kronologi kes saya ini bermula dari kepulangan saya dari melancong. Pada mulanya saya ingatkan kaki saya sakit setelah penat berjalan masa melancong, mana tidaknya masa melancong tu semua tempat di jelajahi dari gunung sampailah ke lautan. Seharian berehat di rumah, tumit saya masih sakit dan akhirnya pergi berjumpa doktor. Doktor memberikan “PAINKILLER”. Selepas makan ubat tersebut kesakitan saya terubat. Dari peristiwa tersebut sakit tumit akan on off on off..
Kesakitan yang teruk saya alami sekali lagi semasa saya melancong lagi dan penderitaannya semakin perit sampai saya tidak boleh berjalan. Apa lagi terus ambil ubat tahan sakit tapi masa itu terasa rugi kerana seharian tidak dapat berjalan dan bershopping kerana saya kena berehat sahaja di bilik hotel. Sampai di Malaysia saya terus mendapatkan rawatan di Hospital. Setelah membuat beberapa ujian klinikal di hospital terutama X-ray doktor mengesahkan saya menghadapi “PLANTAR FASCITIS”. 
Selepas di diagnos dengan penyakit tersebut bermula episod untuk merawat. Setiap kali sakit menjelma peneman setia adalah “PAINKILLER”. Pemilihan kasut juga penting bagi saya. Setiap kasut saya mesti mempunyai lapisan dalam (insole) yang lembut dan selesa. penggunaan kasut/selipar yang sesuai dan selesa ini melibatkan kos pembelian yang mahal, namun kasut yang sesuai mendatangkan kebaikan serta boleh menghindari dari menghidapi sakit tumit ini. 
Selain daripada itu saya juga memerlukan suntikan pada bahagian tumit saya. Masa ini saya rasa sungguh menderita, tuhan hanya menarik satu nikmat dari saya tapi saya terasa cukup menderita. Kesakitan pada tumit ini amatlah menderita bagi orang yang mempunyai hobi melancong dan gemar melakukan aktiviti lasak.. 
Selama beberapa bulan saya hanya bergantung dengan rawatan seperti saya sebutkan di atas. Pada bulan Desember 2016 terdetik di hati untuk mencuba produk Shaklee. Mulanya saya mengambil produk untuk mengurangkan berat badan dan saya berjaya dengan set tersebut. Dari situ saya add on OsteMatrix dan Sustained Release Vita-C Plus. Saya mula mengambil OsteMatrix 4 biji setiap malam dan Vit-C 1 biji sebelah pagi. Setelah sebulan mengambil OsteMatrix dan Vit-C tersebut kesakitan yang saya alami semakin berkurang dan akhirnya saya dapat tumit kaki saya yang dahulu. 
Alhamdulillah, 2 minggu yang lepas saya baru pulang dari melancong dan saya tidak lagi merasai kesakitan yang pernah saya alami. Saya tidak lagi bergantung pada PAINKILLER dan yang paling saya gembira saya dapat menggunakan segala jenis fashion kasut yang ada di pasaran. Pergerakan saya tidak terbatas lagi. Bertambah gembira lagi masalah SINUSITIS/RESDUNG saya juga dapat diubati dan kulit saya bertambah berseri-seri. 
Pelaburan yang saya buat bersama Shaklee berbaloi kerana bila kita menggunakan produk Shaklee untuk 1 tujuan kita akan dapat banyak manfaat dari sudut lain jugak. Kesan Shaklee terhadap saya sangat awesome…Saya dapat menurunkan berat badan saya dan dalam masa yang sama sakit tumit dan resdung saya dapat diatasi. Bak kata dari kawan saya, Sesungguhnya sakit itu MAHAL!!! PREVENTION IS BETTER THAN CURE.

Fungsi Ostematrix Shaklee



  • membantu pengecutan otot dan saraf
  • membantu mengurangkan period pain
  • membekalkan kalsium yang dpt membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi
  • mengurangkan masalah sembelit
  • mengurangkan masalah kejang otot, kebas kaki tangan

Fungsi Vitamin C Sustained Release


  • ANTIOKSIDAN – diperlukan untuk memerangi radikal bebas dalam tubuh, mencegah kanser
  • MENINGKATKAN FUNGSI METABOLIK TUBUH – terlibat dalam membina dan memperbaiki tisu, meningkatkan fungsi kelenjar adrenal dan membina gusi yang sihat.
  • MENGELAKKAN ATHEROSCLEROSIS – arteri mengeras apabila timbunan kolesterol jahat (LDL. vitamin C merendahkan paras LDL dan menaikkan paras HDL.
  • PEMBENTUKAN & PEMELIHARAAN KOLAGEN – kolagen tubuh memerlukan vitamin C
  • IMUNITI – meningkatkan imuniti
  • SERAP ZAT BESI
  • SINGKIR TOKSIN – Vitamin C bergabung dengan toksin dalam badan seperti logam berat dan membuangnya dari tubuh



Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Ciri-Ciri Pemilihan Makanan Tambahan Terbaik Untuk Kesihatan

Lumrah kan.. ada jek yang kadang buat kita tak puas hati..


Orang tengok kita molek kurus cantik dah.. tapi kita.. selagi jarum / angka kat timbang tue tak cecah 45 ke 50 ke, " aishh gemuknya i"..😂😂

Muka pun.. molek dah tue.. takde jerawat.. kulit bersih mulus putih melepak.. tapi bila nampak iklan kat tv, katanya boleh bagi kulit putih cantik macam neelopak, "ehh i nak try la sabun pencuci nie'...😁😁

Sifat manusia.. yang susah nak rasa puas. Lagi-lagi org pompuan.. ehhh 🤔 haha

Tak kisah nak kurus macam apa yang anda target.. tak kisah nak putih macam yang anda mahu.. yang penting cari dan guna serta usaha dari sumber yang sihat dan selamat..

Kurus sangat tak cantik.. gemuk nanti tak sihat.. so dapatkanlah berat yang ideal.. makan ikut piramid makanan.. bersenam.. minum air masak yang cukup.. dapatkan suplemen yang disahkan selamat utk lengkapkan nutrien yg cukup..

Nak cantik..? Penampilan bersih.. nak guna produk-produk kecantikan pun, semak dulu asal usul produk.. jangan terpedaya dengan testimoni-testimoni sahaja.. iklan betul-betul jual produk atau semata jual testimoni..

Nak lagi best jadi produk atau brand yg ada landmark study.. 😎



Saya sekeluarga memilih Shaklee.. Shaklee punya kesemua ciri-ciri di atas. 

#tsunamishaklee
#liveamazing




Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Kenapa Percaya Dengan Produk Shaklee - Landmark Study

KENAPA PERCAYA SANGAT DENGAN BRAND SHAKLEE?

"Tak makan vitamin pun sihat gak"

" Alaa nama pun vitamin, sama jek semua "

Dulu... yea.. saya pun fikir macam yang si pulan tue kata.. sama jek makan apa-apa brand.. tak makan pun ok gak.. tunggu la dah rasa badan sakit ke nanti baru ambil..

Tapi SEKARANG, bila upline kami tekankan kepada kami terutamanya saya tentang landmark study nie, baru la paham dan memang sangat beruntung saya dah lama kenal dan makan vitamin shaklee nie.. memang memilih brand yang betul iaitu SHAKLEE..

Korang boleh jek nak kata,

"eleh, ko jual brand tue memang la ko puji melambung barang yang ko jual"..

Eh hello.. sebelum saya menjual, saya guna dulu produk Shaklee nie. Dah makan dah rasa kesannya baru saya mula menjual tau.. kenal produk dulu baru kenal dan belajar tentang marketing Shaklee..

Yea betul.. cerita landmark study nie memang lama dah bukan sekarang Shaklee buat / landmark study.. nak buat benda nie makan tahun.. satu usaha gigih dan kos yang besar Shaklee usahakan utk membuktikan yang brandnya adalah TERBAIK.. kajian dari professor @ pihak ketiga yang maner keputusan kajian samada baik atau buruk akan tetap dipamerkan pada umum.. sesuatu tindakan berani dari pihak Shaklee.

Bila baca tentang landmark study nie, jadi takut dengan brand-brand yang ada di pasaran luar sekarang.. perasaan kesian pada mereka yang 'tertipu' dengan lambakan jenama dipasaran dan juga betapa beraninya mereka mengambil sesuatu jenama yang masih 'baru' yang modal mereka (penjual2) ini hanyalah testimoni panas.. rakyat malaysia pula memang dah punya kesedaran utk mengamalkan gaya hidup sihat dengan memilih utk mengambil supplemen. Tapi supplemen yang dipilih asal boleh jek.. huhuhu

Dibawah ini, salah satu keputusan landmark study paling jelas boleh dilihat.. kajian 3 kumpulan dan kesannya kepada mereka..



So,

SIAPA KATA MAKAN VITAMIN TAK PENTING?

SIAPA KATA TAK PERLU MAKAN VITAMIN?

SIAPA KATA VITAMIN BRAND SHAKLEE NIE SAMA JEK DENGAN LAIN2 BRAND?

Statistik nie bukan dari kami yea tapi dari professor serta team yang membuat kajian bertahun2 mengumpul result landmark study nie..

Brand yang ada beli ada landmark study??

#tsunamishaklee
#8cellent
#landmarkstudyshaklee



Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Jepun Atau Phuket/Krabi? Ganjaran Tahunan Dari Shaklee

Alhamdulillah
Tahun nie sekali lagi berjaya memperoleh salah satu daripada 3C yang Shaklee tawarkan. 

Apa 3C Shaklee?

✔ Cash
✔ Car Bonus
✔ Convention (trip)

Kali nie,
Jepun, Umrah atau Krabi

Kena reply form sebelum 24hb nie..

Renew passport dulu




Percutian sebelum nie yang saya pernah join adalah trip ke Sabah..
Kemudian, trip-trip seterusnya saya berikan kepada hasben

Trip ke US - hasben dan anak
Trip ke Umrah/Abu Dhabi - hasben
Trip ke Langkawi - hasben

Agaknya saya pergi ke mana kali nie? 
Ke Jepun ke kita?
Atau 
Ke Krabi ke kita?


Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Vitamin Shaklee Untuk Wanita/Ibu Sedang Hamil

Set Premium (lengkap) Kehamilan Shaklee
*****************************************



Menurut pakar nutrisi Shaklee, ibu hamil perlu ambil vitamin sejak dari mula merancang untuk hamil lagi, terutamanya ambil asid folik untuk memastikan tulang dapat terbentuk dengan baik. Apabila ovum bercantum dengan sperma, akan berlaku proses pembahagian dan sel-sel organ semua akan terbentuk. Maka kerana itu amat perlu vitamin sudah diambil untuk membantu pembentukan sel-sel baru.

Di Shaklee, terdapat Set Kehamilan Shaklee yang menyediakan set lengkap untuk membekalkan nutrisi lengkap untuk ibu hamil. Juga terdapat set selepas kelahiran.

KENAPA IBU-IBU YANG SEDANG HAMIL PERLU CONSUME SET KEHAMILAN SHAKLEE INI?

😍 Lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil

😍 Tahan berbulan-bulan

😍 Boleh dimakan bersama ahli keluarga

😍 Harga yang sangat berbaloi

😍 Semulajadi (bukan sintetik)

😍 Tidak memberi sebarang kesan sampingan

😍 Bonus kesihatan dan kecantikan extra

😍 Juga sesuai dijadikan set berpantang

😍 Terbukti selamat dan berkesan


Q & A Set Kehamilan Shaklee
*****************************

Q : Seawal kandungan berapa bulan boleh ambil vitamin Shaklee?
A : Seawal anda disahkan hamil anda sudah boleh untuk consume vitamin Shaklee

Q : Vitamin yang nurse beri boleh ambil bersama Shaklee?
A : Actually vitamin yg nurse beri sama juga fungsinya dengan vitamin Shaklee yang kami cadangkan.. tapi pastinya vitamin Shaklee punya keistimewaanya.. tepul dada tanya selera, anda buat pilihan

Q : Perlu ambil kesemua vitamin dicadangkan tue ke?
A : Sebaiknya yea.. sebab setiap satu vitamin itu punya fungsinya sendiri. 

Q : Bajet saya kurang, apa yang saya perlu ambil dahulu?
A : Saya cadangkan untuk ambil B complex dan Ostematrix dahulu.  B complex mengandungi asid folic yanh sgt diperlukan oleh ibu hamil juga bayi dalam kandungan. Ostematrix adalah pil kalsium yang lengkap dengan magnesium dan vitamin D.. Dapat mengurangkan cramp kaki dan tulang kuat.

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Esp Dan Meal Shake Membantu Ibu Menyusukan Anak

[BERJAYA SUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]


Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nur Farah Liza Ramli dan berumur 38 tahun. Saya menetap di Banting dan mempunyai 3 orang dan berkerja di bahagian Teknologi dan Maklumat.
.
Saya menghadapi masalah kekurangan susu ketika anak saya berumur 1 tahun 6 bulan. Pelbagai simptom-simptom dan gejala susu semakin menyusut telah saya hadapi. Rakan saya, Fatimah Azzahra Ismail, telah mencadangkan kepada saya supaya minum MealShakes dan ESP Shaklee secara konsisten. Beliau berasa simpati terhadap saya kerana saya berhasrat untuk menyusukan anak sehingga umur 2 tahun namun anak baru menjengah umur 1 tahun susu badan saya sudah menyusut.
.
Sya juga mendengar banyak pendapat dari ramai orang bahawa ESP Shaklee merupakan supplemen Shaklee yang sangat bagus untuk ibu yang sedang menyusukan anak. Saya mengamalkan 1 sudu Mealshakes dan 2 sudu ESP pada waktu pagi manakala pada waktu malam pula saya cuma mengambil 1 sudu ESP sahaja.
.
Selepas mengambil MealShakes dan ESP secara konsisten selama 6 bulan, saya lihat bayi saya selalu kenyang dan saya sendiri puas menyusukannya. Alhamdulillah, kini anak saya dapat menyusu badan sehingga 2 tahun.
.
Saranan saya kepada ibu-ibu yang mempunyai masalah seperti saya, ambillah MealShakes dan ESP secara konsisten. Saya berasa sangat gembira dan berbesar hati kerana menjumpai produk hebat Shaklee. Terima kasih Shaklee.

Saya sendiri juga mengamalkan set menyusu Shaklee nie sejak dari anak pertama lagi.. alhamdulillah.. dengan izin Allah vitamin Shaklee membantu menjayakan / melancarkan perjalanan penyusuan keempat-empat anak saya..  




Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Pil Kalsium Shaklee Bantu Tidur Lebih Lena

Ostematrix adalah pil kalsium Shaklee yang lengkap dengan magnesium dan vitamin D..

Bukan sahaja baik untuk tulang, malah ostematrix shaklee membantu memberikan tenaga dan tidur yang lena. 

Dan apa yang paling best ostematrix shaklee nie ialah kerana boronnya.. apa boron tue?

Boron = metabolisme tulang iaitu kerjanya sebagai koordinator.. boron nie yang mengarahkan / menentukan kalsium-kalsium itu perlu pergi ke mana dalam badan kita.. ke kaki ke ke tangan.. boron ini lah yg tentukan

Istimewanya kalsium Shaklee nie.. 

Sebelum tidur nie ambil 4bj dulu Ostematrix yea


" Seronok makan ostematrix ni sebab bangun pagi badan takde sakit-sakit.. Yang ostematrix memang tak pernah skip. Selalu sebelum tidur mesti ambil" - peminat oste

Saya sendiri pun, sebelum tidur memang tak tinggal ambil 4 biji Ostematrix ini. 


Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Instant Shawl Paling Mudah Digayakan Dan Cantik

Bila dah bergelar ibu kepada 4 orang anak nie, gaya asal boleh jek.. sesekali tue teringin juga nak seperti kawan-kawan lain yang cantik bershawl.. tapi alahai... nak melilit tudung sambil nak siapkan anak nie, rasa mustahil nak bershawl-shawl bagai..

Tapi.. sekarang.. sejak dah kenal Instant Shawl, ehh memang mudah.. best.. zap zap zap siap...
Sekarang tengah seronok pakai instant shawl Tulip Hijab.. cantik dan kainnya terbaik... warna-warna dan coraknya lembut sangat..

Dan paling utamanya dalam pemilihan tudung nie saya suka sebab ianya LABUH..

Setakat nie dah kumpul 6 corak instant shawl Tulip nie.. 


Floare Black


Floare Nude


Floare Brick


Floare Sweet



Floare Aqua Rose


Floare Rosy

Banyak lagi corak-corak menarik dan cantik.. geram hahaha memang nak kena beli lagi nie buat koleksi.. 




Banyak lagi tau.. kalau berminat korang boleh usha-usha kat fb Tulip Hijab


Hilangkan Perut Buncit Dengan Lecithin dan Alfalfa


Bulan lepas kan ada promo alfalfa & lecithin 
beli 1 PERCUMA 1.. 
customer saya nie salah sorg yang grab 2 set promo tersebut.. .
.
Alhamdulillah.. nie feedback dari beliau.. .
.
Alfalfa tue bertindak ala2 seperti kacip fatimah.. memang sangat bagus utk dalaman wanita.. ehh bila sebut wanita, bukan bermaksud org lelaki tak boleh ambil tau.. BOLEH JUGAK!.. alfalfa nie memang banyak khasiatnya

.
.
Lecithin tue pulak sebagai pembakar lemak.. mengawal kolestrol...
.
.
Consume 2 nie aishh mmg betul la perut rasa kemas jek. 😀
.
.



Sebelum ni selalu ngilu kat ari-ari lagi-lagi kalau banyak buat kerja. Rasa peranakan macam nak jatuh. Lepas makan alfalfa  dan lecithin , dah tiada ngilu-ngilu lahi. Perut rasa kemas je..

Lecithin masih ada promo yea sehingga akhir bulan ini..




 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Lecithin Shaklee Beli 1 Percuma 1

Menarik tawaran promosi Shaklee bulan 
Mac 2017 nie.. 


** limited stock
** lecithin expired Mei 2017

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Set Menyusu Shaklee Permulaan Bisnes Saya

Mula berShaklee tahun 2010.. makan sendiri. Masa tue mula dengan set menyusu basic (bcomplex, vitamin c, vitalea dan alfalfa).. kemudian join ahli Februari 2011



Hampir 6 tahun dah buat bisness Shaklee nie. Dari suka2 part time, sekarang full time.. dari konon2 nak jual set menyusu sahaja (sebab dulu consume set menyusu), sekarang jual semua produk Shaklee..

Customer pertama? Tak ingat dah siapa customer pertama.. tapi apa yg customer saya tue beli adalah set menyusu.. ini memang saya ingat.. sebabnya.  Memang set menyusulah produ Shaklee yang saya mula menjual.. boleh dikatakan awal2 dulu 90% customer saya adalah pembeli set menyusu Shaklee..

Almaklumlah.. sendiri masih menyusukan anak. Sendiri amik set menyusu shaklee.. kat blog pun cter psl penyusuan.. kat fb pun saya sharekan pengalaman penyusuan saya.. aura penyusuan susu ibu tue dikeliling saya.  So customer2 yg dtg pada saya pun dikalangan ibu2 menyusu.. 😍

Saya sharekan pengalaman saya.  Saya sharekan manfaat atau kelebihan yg saya dapat apabila consume set menyusu shaklee.. saya sharekan kebaikan2 setiap produk Shaklee.. seronok sangat sbb benda yg sharekan itu mmg benda yg saya alami sendiri. Xde pening2 kepala nak karang ayat nak mengayat customer.. testimoni sendiri lebih mudah..

Jom Shaklee!!

#tsunamishaklee
#liveamazing
#9gemilang



Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Krim Pencerah Muka Shaklee

Ultimate Protection Whitening Lotion
=============================


Best.. best sgt pkai lotion nie.. nak kuar umah, picit secoet jek lotion nie terus sapu rata kat muka n leher.. pastu dah boleh sarung tudung dan jalan. 😃😃

Lotion/krim nie ringan sgt.. dan tidak buat muka berminyak.. tak melekit tau..

Botol nampak kecil tapi memang tahan lama.. sbb guna sikit jek.. sikit sgt tp boleh rata 1 muka dan leher..

🤔 Kenapa saya pilih untuk guna Ultimate Protection Whitening Lotion Nutriwhite Shaklee nie..?

Dan

🤔 Kenapa anda juga perlu gunakan whitening lotion nie 😉

👧 Membantu Mengelakkan kerosakan dari matahari

👧 Mengurangkan keradangan kerana terdedah sinaran terik matahari

👧 Memberi Perlindungan pada kulit disamping bertindak sebagai pelembap pelbagai fungsi

👧 Perlindungan kulit terhadap pencemaran alam sekitar.


Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Berjaya Hamil Anak Perempuan Dengan Tips Ibu Gojes

Alhamdulillah..

Semuanya dari Allah.. 
Allah yang memberi rezeki.. 
Kerja kita sebagai ummatnya adalah berdoa dan berusaha tanpa jemu

Rezeki bukan sahaja dalam bentuk wang ringgit tapi pelbagai. Anak contoh rezeki paling berharga Allah beri..


Alhamdulillah.. empat orang.. 
dua lelaki dua perempuan
Pinjaman nikmat dan amanah yang Allah beri pada kami suami isteri

Sebelum ini, saya ada kongsikan satu entry tentang 

Masa nak dapatkan Qisya (anak ketiga) dulu memang gigih cari info.. alhamdulillah usaha kami itu berjaya. Allah izinkan dan beri kami anak perempuan..

Kemudian saya kongsikan tip-tips tersebut dalam blog saya ini..
Di entry ini


Memang ramai yang mesej/whatsapp saya bertanyakan tentang tip tersebut

Alhamdulillah.. salah sorang dari pembaca blog saya itu, ikut tip yang saya kongsikan, beliau berjaya memperoleh seorang baby girl

SAYA BUKAN BOMOH
SAYA BUKAN PAKAR KESUBURAN
SAYA BUKAN TUKANG TILIK
SAYA BUKAN BIDAN

apa yang saya kongsikan di entry tersebut adalah apa yang saya lakukan hasil dari galian info yang saya jumpa di internet serta buku..

Berjaya atau tidak
Dapat atau tidak
Semuanya dari izin Allah atau Tuhan agama masing-masing


Tidak salah untuk berusaha
Selebihnya kita serahkan kepada Allah

Alhamdulillah..
Dari entry tersebut juga saya dapat pengalaman baru apabila dijemput dalam satu program bersama Lisa Surahani & Yusry terbitan Astro..

**tepuk dahi**
Entry tersebut belum dikarang 

Hotel Thistle Port Dickson Terbaik Dan Selesa

Alhamdulillah
Weekend lepas (9 Mac - 11 Mac), hasben bawa saya dan anak pergi bercuti di Port Dickson.. kami ada program ASB Gateway pada 11 Mac. Ambil peluang datang awal sebab nak jalan-jalan di Port Dickson

Hasben pilih untuk kami menginap di Hotel Thistle..

Cantik!
Puas hati sangat!
Kawasan sekitar hotel serta kemudahan yg disediakan memang sangat selesa

Bab makan, tak dapat nak review sebab kali nie kami tak ambil pakej sarapan.. nak jalan-jalan cari makan sendiri..

Meh tengok gambar-gambar yang sempat saya tangkap

 Part Kolam Renang Best Sangat


Besar. Siap ada jakuzi tepi tue..


Anak-anak seronok main kolam yang ini


Cetek jek airnya. Kolam bahagian atas


Pilih nak terjun kat kolam mana 😁


Dari arah padang.. tandasnya bersih dan wangi


Ada kandang arnab.. 5 ekor


Besar dan bersih.. hujung sana private beachnya


Taman permainan


Anak dara debab nie hanya mampu melihat sahaja.. sabar yea dik... tunggu besar sikit boleh sama-sama terjun


Lepas puas main kat kolam, jalan-jalan kat pantai pula..


Sebelum check out, sempat main lego

Part bilik lupa nak snap gambar. Tapi memang selesa sangat la..


Bersama-sama kawan-kawan iReach utk ASB Gateway Port Dickson


Alfalfa Complex Shaklee - Lelaki Boleh Ambil?

Orang lelaki makan alfalfa, boleh ke?



🤓 Alfalfa Complex meransang pengeluaran susu.
Lelaki macam mana? 
🤓 Alfalfa Complex bagai kacip fatimah moden.
Lelaki tak jadi pondan ke? 
🤓 Alfalfa Complex melegakan senggugut.
Lelaki takde haid kan?

Nak tau tak?

Antara vitamin feveret hasben saya - Alfalfa!

Meh saya kongsikan sikit tentang alfalfa Shaklee dan manfaat pada orang lelaki..

>> Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Alfalfa Complex merupakan salah satu Formula Unik Shaklee yang mula dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an.

Jika lelaki mengamalkan Alfalfa Complex, anda mendapat kebaikan berikut;

👦 Melegakan sakit sendi dan belakang
👦 Menghilangkan kelesuan dan tekanan
👦 Membuang angin dalam badan
👦 Melegakan sembelit
👦 Meningkatkan stamina suami
👦 Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
👦 Meneutralkan asid dalam badan
👦 Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
👦 Mencuci usus bagi membuang toksik
👦 Merawat asma
👦 Bagus untuk elergi dan ekzema
👦 Merawat arthitis
👦 Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
👦 Menurunkan kadar kolesterol
👦 Merawat resdung
👦 Mengurangkan masalah badan berbau
👦 Mengurangkan masalah jerawat

Boleh stalk fb hasben saya De Tettzy Mdfuzy jika tak percaya yg alfalfa nie mmg vitamin feveret dia.. alhamdulillah.. gagah jek 😂

Alfalfa Complex Shaklee ada 2 botol kuantiti berbeza. Anda pilih samada nak botol saiz kecil (330biji) atau saiz besar (700 biji)


Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
 FB Page : Kedai Vitamin Skudai 

Kulit Melecur Pulih Dengan Krim Herbal Blend Shaklee

Testimoni Krim Pelbagai Guna Shaklee..

Salah satunya adalah ;

[LUKA AKIBAT MELECUR PADA TANGAN ANAK BERANSUR SEMBUH SELEPAS DISAPU KRIM HERBAL BLEND SHAKLEE]
.

Anak adalah anugerah Allah. Bila si anak terluka sikit, pedihnya hati ibu susah untuk diungkapkan. Lagi-lagi apabila ianya berlaku ketika kita tidak bersama mereka.
.
Saya bekerja dan anak tinggal bersama babysitter. Luluh hati bila dimaklumkan oleh babysitter tangan anak saya iaitu Izzah (setahun dua bulan) melecur terkena kuah panas. 
.
Saya ikhtiar, sapukan Herbal Blend Shaklee serta merta. Hari keempat sapu, saya dan suami agak resah sebab nampak luka makin basah. Tapi atas nasihat upline Shaklee saya iaitu Nur Salwa menyarankan untuk terus sapu Herbal Blend tersebut, kami teruskan. Anak pun selesa. Krim yang selamat dan tidak memedihkan. 
.
Alhamdulillah. Semakin hari semakin cantik kulit Izzah. Ternyata krim Herbal Blend Shaklee sesuai untuk mengubati kulit Izzah yang melecur terkena kuah panas. Tragedi yang pedih tapi lega apabila melihat kulit i=Izzah pulih seperti biasa. 
.
Herbal Blend Shaklee harga mampu milik dan beri kesan yang terbaik. 
.

Lain-lain manfaat Herbal Blend Shaklee




Satu Rumah Satu Herbal Blend.


Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai