Rumah Idaman Saya

Rumah Impian Saya...

Bila pusing-pusing masuk taman perumahan mewah.. memang teruja sangat.  Lagi-lagi bila nampak gaya-gaya rumah seperti di gambar nie..



Berangan dan berimpian tue tak kena bayar kan... so bila tengok jek rumah-rumah macam nie selalu la berangan... saya seperti wanita di balkoni tue melihat anak2 dan suami di bawah...

Anak2 enjoy dengan persekitaran yang sangat happening.. family dtg pun selesa utk bermalam di rumah kami.. mesti mak abah serta mil dan fil gembira dpt tgk kami duduk rumah seperti ini..

Alhamdulillah.. rumah yang saya dan suami beli sudah pun siap. Kunci dah dapat.. inshaAllah dalam masa terdekat nie dapatlah kami pindah masuk ke rumah baru.. rumah idaman belum dapat.. yang ada nie pun bersyukur sangat.. kecil tapi besar sangat harapan kami utk jadikan rumah kecil kami tue 'besar' di hati kami dan anak2..

Pernah dengar tak org kata, "luar setinggan, dalam banglo".. hahhaa tp rumah kami bukanlah kat setinggan.. teres biasa jek.. so kami plan nak jadikan banglo di hati kami..

Ada dapur kering dan basah.. ada bilik laundry.. bilik baju2 dan iron.. ada balkoni depan dan belakang..  ada bilik untuk kami, bilik utk anak2 lelaki.. anak2 perempuan.. bilik utk tetamu.. bilik soho dan juga bilik solat (surau kami).. dapat buat semua nie di rumah teres kami tue, umpama banglo di hati saya...

Moga Allah permudahkan dan bantu urusan kami.. inshaAllah..

#tsunamishaklee
#rumahidaman

2 comments:

Ainul said...

semoaga dapat memiliki rumah idaman

nursalwa Ishak said...

terima kasih ainul