Vitamin Untuk Warga Emas / Orang Tua

Prihatinkah anda dengan kesihatan emak ayah anda? 
Cerita yang saya kongsikan ini bukan semata nak share #shakleeeffect tue tau..

Tapi lebih kepada nilai keprihatinan anak kepada mak ayah..

Serius sebak sangat bila baca kisah gini.. setiap anak mesti menginginkan kesihatan yang baik utk mak ayah kita kan..

Bila dapat  customer yang kata beli vitamin utk bagi mak ayah, selain berikan doa kepada mak ayah mereka, saya doakan juga moga luas lagi rezki si anak utk dpt konsisten belikan vitamin utk mak ayahnya..

Ada sorg lagi customer saya tue. Belikan  3 ke 4 jenis vitamin kepada emaknya.. boleh makan tapi dalam masa sama tgh usaha untuk belikan vivix. Lebih mudah katanya utk emaknya ambil.. moga dipermudahkan usahanya utk beli Vivix..

Jom baca kisah Doctor Nadia dan Ibunya ini..

Pagi ni KakYa sedikit emotional 😣
Tengok anak-anak menangis, KakYa pun banjir sama. Hahaha.. Kelakar pun ada 😂
Alkisahnya..
Sejak Ahad lepas, ma KakYa ada kat Sg Petani ni.
Semua orang happy.
Baby A'isya pun dah seminggu tak gi taska. 
Tapi..
Hari ni ma KakYa dah balik 😭😭
Semua pun sedih.
Teringat masa bulan 12 ritu, masa ma KakYa tau yang kitorang nak pindah. 
Dia sedih.
Makan tak lalu.
Tak ceria. Diam tak banyak cakap.
Asyik tak sihat je.
Baring je. 
Sampai KakYa pikir, ma ni depression ke? 😥
Ada 1 masa tu, time tu KakYa datang lawat Mr Hubby kat Sg Petani ni, kak ipar KakYa kol bagitau ma KakYa tak leh jalan sebab lutut bengkak.
Mengesot je ke bilik air 😭
Sedih sangat masa tu. 
KakYa kol, KakYa paksa dia makan VIVIX.
Amik megadose.
Dan alhamdulillah..
Dengan izinNya, 2 hari lepas tu KakYa kol lagi, ma bagitau dia dah boleh jalan.
Bengkak dah surut.  
Mulai hari itu, ma KakYa konsisten makan VIVIX.
Sebelum ni dah penat KakYa suh dia makan.
Sampai setiap malam sebelum tidur, KakYa suruh Hanina & Nabila bawak VIVIX dan sudu bagi ke tok diorang.
Kalau tak, memang dia tak makan.
Alasan ma KakYa..
Tak apa laa.. VIVIX mahal sangat.. 😏 
Ni bila dah konsisten VIVIX, alhamdulillah.
Nampak banyak sangat perubahan kat ma KakYa.
Makan makin berselera.
Dia makin ada tenaga.
Makin ceria.
Lutut dah kurang sakit katanya. 
Tadi masa kami breakfast, KakYa tanya dia.
Vitamin semua masih ada ke belum.
Ada lagi katanya.
Dang laa lagi 2 minggu Ya balik Terengganu, Ya wak balik vitamin ma.
Sekarang..
KakYa bekalkan ma KakYa VIVIX, OMEGAGUARD, VITALEA & OSTEMATRIX. 
Mak kita, ayah kita.
Kadang bila kita tanya, diorang memang cakap tak apa laa, tak payah laa..
So, jangan tanya.
Beli dan hadiahkan untuk diorang.
Bila diorang konsisten makan, diorang dapat rasa #shakleeeffect tu, insyaAllah diorang akan konsisten makan. ESPecially VIVIX. 
Memang sangat sesuai untuk mak ayah kita.
Tugas kita, beli, hadiahkan & ingatkan diorang setiap hari untuk makan.  
Siapa lagi nak hadiahkan mereka kalau bukan kita?
Oklah..
Terpanjang pulak kali ni. 😁

Notakaki: Jom hadiahkan mak ayah kita VIVIX sempena Hari Ibu bulan ni & Hari Bapa bulan depan ❤
http://wasap.com/60192545766
www.nadiakadir.com

Doctor Nadia juga adalah seorang pengguna pengedar sah Shaklee..  kawasan jajahan beliau adalah untuk warga Terengganu juga Kedah.. Pengeposan seluruh Malaysia pastinya boleh diatur juga.. konsultasi terbaik inshaAllah..

Ingin memilih Doctor Nadia sebagai pengedar Shaklee pilihan anda, boleh terus hubungi beliau di nombor yang diberikan di atas 😉


No comments: