Ubat Untuk Masalah Gout

ada ahli keluarga atau kenalan yang menghidap gout? 

kesian kan..

ada yg terpaksa berpantang tidak ambil makanan laut.. 
ada yang tidak dapat berjalan dengan baik.. 

Apa itu GOUT??
*******************

Gout adalah sejenis penyakit sendi yang berpunca dari asid urik yg berlebihan yang terkumpul di dalam badan. 

Asid urik adalah bahan buangan yang terhasil semasa proses penghadaman sejenis protin bernama purin. 

Apabila tubuh kiter berlebihan asid urik yg terkumpul di dalam sendi, ia akan menyebabkan gout, batu karang dan kegagalan buah pinggang.

Jika berlarutan, asid urik akan membentuk hablur atau kristal dan mengumpul di dalam sendi. hablur tersebut merengsakan tisu di dalam sendi menyebabkan keradangan, bengkak dan kesakitan yang menyebabkan serangan gout. 

Punca-punca Terjadinya GOUT
******************************
1) Amalan minum minuman yg manis
2) Makanan yang mengandungi asid urik yg tinggi seperti kupang, hati dan sardin
3) Mengalami kerosakan buah pinggang yg menggangu proses perkumuhan
4) Darah tinggi
5) Obesiti

Cara Untuk Mencegah Serangan Gout
*************************************
1) Mengurangkan berat badan yg berlebihan kerana ia membantu mengurangkan tahap asid urik
2) Tahap asid urik yg tinggi boleh dikurangkan dengan mengelakkan pengambilan protin yg tinggi dan makanan yg kaya dengan purin seperti hati dan makanan laut
3) Elakkan minum minuman ringan yg bergas dan manis yang mengandungi froktusa yang tinggi
4) Pastikan pengambilan air kosong yg mencukupi

Cadangan Vitamin Shaklee Untuk Masalah GOUT
***********************************************
1) Omega Guard 
2) Alfalfa
3) Performance Drink



Aktiviti Pagi Ahad Mengemas Almari Kesayangan

Assalamualaikum, hai. Selamat hari Isnin. Monday blues ke tue? Alhamdulillah, untuk saya takde istilah monday blues. Jadi mak-mak kat rumah nie, tak sempat lah nak bermonday blues. 

Nak kongsi cerita semalam. Hari nie baru sempat nak bercerita. Pagi selepas suami dan anak-anak keluar untuk ke pejabat dan sekolah, saya pun berkira-kira nak mengemas mana dulu nie. Banyak betul benda nak dikemasnya. Haha ohh ya, kami di Johor nie, awal minggu kami adalah Ahad. 

Setelah ditimbang ditolak bahagi semua, saya pilih untuk mengemas almari kesayangan. Cari tisu dan sebotol spray yang didalamnya bancuhan Basic H Shaklee. Mudah kerja. 

Perlahan-lahan buat sambil melayan Nur Qayla yang dah bangun. Hampir 3 jam gak nak bagi siap cantik berkilat dua almari tue. Marilah kita tengok hasilnya. Kilat sungguh. Siap pesan kat anak-anak, jangan pegang gobok ibu. Haha bukan selalu dapat  berkilat gitu. Sekejapan jek. 


Almari kaca untuk letak award dan cenderahati percutian yang diberi oleh pihak Shaklee


Antara award dari Shaklee. Satu tue starnya dah gugur. Anak bertuah tertendang almari nie.


Award dan pin dari pihak Shaklee. Ada satu award tue pun, bahagian atasnya gugur gak. 


Cenderahati semasa percutian yang Shaklee beri. 

Alaa terlupa plak nak snap gambar almari lagi satu iaitu almari vitamin. Nanti lah bila ingat, snap dan update sini. 

Bila dah puas hati tengok kedua-dua almari cantik berseri, kita sambung kerja-kerja membungkus pesanan dari downline dan juga pelanggan Shaklee saya. 




Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

Luka Diabetis Sembuh Selepas Amalkan Vivix

Alhamdulillah..
Banyak saya baca testimoni customer yang ada masalah diabetis serasi dengan vivix.. kesan cepat atau lambat bergantung pada individu..

Macam customer nie, apa yg saya tahu, belum habis lagi sebotol vivix, alhamdulillah beransur baik.. doktor pun puji luka dikaki molek dah.. syukur sangat..

Salah satu ikhtiar dan izin dr Allah customer nie sembuh selepas consume vivix.. vivix nie antara produk Shaklee paling berbaloi untuk semua mencubanya..


Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian Vivix Shaklee ini.

Atau anda boleh klik link dibawah ini untuk terus membuat belian




Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

Herblax Shaklee Untuk Masalah Sembelit

Assalamualaikum semua.

Herblax  kegilaan ramai. Asal shaklee restok jek sekejapan licin. Orang Malaysia nie ramai yang sembelit ke? Atau ramai-ramai kunyah herblax. serius.. memamg cepat betul habis stok..

Ape yg ada dlm Herblax nie sampai ramai yang sukakannya.

Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat.  Herblax memgandungi 9 herba semulajadi. Meh kiter baca ape fungsi 9 herba nie;

1) senna leaves : merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak

2) buckhorn bark : melembutkan najis ubtuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus

3) licorice root : membantu proses detoksifikasi

4) fennel seeds : mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan, membantu pencernaan dan berkesan untuk mslh sembelit dan kembung perut atau usus

5) anise seeds : merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan

6) rhubarb root : herba yang banyak digunakan dalam perubatan cina untuk digunakan sebagai antibiotik

7) blue malva flower : membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit

8) Culver's root : membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma

9) daun alfalfa : membersihkan usus, darah dan hati.

Wahhhhh best betul fungsi setiap bahan yg ade dlm herblax nie. Patut kesan pun terbaik.

Perhatian yea!!!

Mereka yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit birit pada peringkat awal pengambilan. Manakala di bawah kondisi normal, herblax menampakkan kesan dalam tempoh 8-12 jam selepas pengambilan.



Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian Herblax Shaklee ini. 


Atau anda boleh klik link di bawah ini untuk membuat belian. 



Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?


Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com


Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin


saya antara ibu-ibu yang menghadapi masalah ni sejak selepas bersalin haritu. haha.. memang horror! setiap kali mandi atau sikat rambut atau nak ikat rambut.. wah! segenggam rambut di tangan ok? masalahnya masa rambut tu tercabut, tak rasa apa pun kan.. seolah-olah rambut-rambut yang ada atas kepala ni bagai diletak-letak aje sebenarnya.

dari info yang saya kutip di forum SusuIbu.com, mengatakan bahawa ia disebabkan oleh perubahan hormon. dan kalau kawan-kawan perasan masa ni baby kita kuat menyembur air liur (berbuih-buih), yang mana stage ni disebut sebagai 'blowing berries'. juga, baby yang masa lahir rambutnya lebat pun tak lebat.

memang hebat perubahan hormon selepas bersalin kan? macam-macam sistem tubuh saya berubah. selain daripada itu, keguguran rambut turut disebabkan oleh kekurangan zat zinc. ini adalah normal bagi ibu yang menyusukan anak macam saya yang berkongsi segala zat dan nutrien bersama anak saya. bagi BF mommy macam saya, memerlukan 11-12 mg zinc dalam diet seharian saya. 

sumber zinc terbesar boleh didapati daripada hati dan ginjal daripada ayam/ lembu. tapi, setahu saya tak elok makan organ dalaman ni banyak-banyak kan? (kandungan kepekatan toksin yang tinggi - info daripada kak cery ) then, goes the list with daging lembu, ayam, seafood ... tapi, paling banyak pun kandungan zinc dalam hati ayam tadi cumalah 6.1mg bagi setiap 100g hidangan hati ayam tu. (boleh rujuk sini)

so, untuk mengurangkan masalah keguguran rambut ni antara inisiatif yg saya ambil ialah

  1. amalkan makan suplemen zinc complex daripada Shaklee (dan suplemen2 asasnya utk bantu penyerapan maksimum zinc)
  2. lepas mandi dan syampu rambut, biarkan rambut kering betul (separa kering is ok) baru sikat sebab akar rambut lemah masa rambut kita basah
  3. hubby suruh rajin2 pakai baby oil/ minyak zaitun kat rambut (rambut hubby lebat dan berkilat2)
  4. belum buat - nak potong rambut pendek2 mcm Halle Berry (ahaks!)

selain daripada tu, tips yg saya jumpa daripada Kak N di forum SusuIbu.com:-


1. gunakan syampoo yang mild , sebab ada sesetengah syampoo buat rambut sangat kering dan rapuh kerana terlalu banyak formula canggih yang ada dalam kandungan syampoo tersebut.

2. Biasakan menggunakan minyak rambut seperti minyak zaitun atau palaing senang minyak Johnson & Johnson setiap hari untuk pastikan rambut lembap dan tidak kering.



3. Pastikan pengambilan makanan yang seimbang yang mengandungi zat zink serta memenuhi keperluan ibu hamil dan ibu menyusu iaitu 11-12mg sehari. 

selain daripada tu, antara tips daripada ibu2 yang berjaya saya kumpul juga:-

  1. kurangkan makan kat luar untuk elakkan terconsume ajinomoto yang tidak bagus untuk kesihatan kita (pernah tak mak2 korang bagitau makan ajinomoto banyak2 jadi botak?)
  2. tambah kalsium dalam diet harian, tapi jangan dok minum full cream milk pulak - gumuks! (boleh juga cuba Ostematrix, lagipun memang bagus untuk wanita untuk kurangkan risiko osteoporosis, good for BF mommies, yang mengandung boleh lessen the cramp etc)
  3. pastikan diet harian mengandungi protein dan zat besi yang secukupnya. (sebab tu penting makan suplemen utk lengkapkan protein, iron, kalsium dan zinc dlm diet seharian kita)
notes : sebab tu dalam confinement set kami (Set Prenatal Shaklee) ada mengandungi zinc. selain daripada membantu untuk mempercepatkan menyembuhan luka, juga bagus untuk masalah rambut gugur ni. lagi satu, zinc juga membantu meningkatan daya ingatan dan fokus.



Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

Ambil Vivix Untuk Kelihatan Muda dan Sihat

Ada dengar tak mereka kata, "ambil vivix tidak akan tua?"

Bukan begitu. Umur tetap meningkat. Takde la ambil vivix umur tue statik jek.

Vivix membantu melambatkan proses penuaan tue. Ianya lebih kepada kesihatan dalaman.

Healty Aging

Situasi 1

Biasa kita jumpa, umur orang itu banyak dah tapi tetap kekal cergas, muka pun muda. Bila tanya umur 50an.. itu kalau timbang guna krada mesti body age dia baru 30an

Situasi 2

Ada gak yang umur baru 30an.. tapi tenaga kurang. Mudah letih.. tak cergas. Muka pun mmg nampak gaya nak masuk 40an dah..

Situasi maner yang anda mahu?

Mestilah yang situasi 1 kan.. walau umur meningkat tapi kesihatan dalaman kita masih cantik. Masih sihat dan cergas. Dalaman sihat terpancarlah keawetan, kemudaan tue.. makan vivix inshaAllah membantu. Ditambah pula dengan makanan rohani utk badan, wahh lagi jelas terpancar betapa mudanya diri tue..




Vivix ini adalah produk premium Shaklee. Walaupun ada yang kata ianya mahal, mahal yang berkualti. Mahal yang sangat berbaloi untuk sesiapa yang mengamalkannya. Percaya bahawa untuk dapatkan kesihatan yang baik lebih murah kosnya berbanding merawat penyakit. Betul tak?

Sebab itulah, walau dikata mahal, Vivix ini masih menjadi produk pertama dalam carta pilihan produk paling tinggi permintaannya. Dan Vivix juga pilihan oleh Shaklee untuk memberi harga promo. Shaklee mahu ramai-ramai dapat manfaat Vivix ini.

Sempena Hari Malaysia, esok (22hb September 2018), Shaklee ada tawarkan harga terbaik untuk Vivix. 

Jika anda membuat belian 6 botol Vivix, anda akan layak dapat ;
  • PERCUMA 1 botol Vivix bernilai RM475
  • PERCUMA Keahlian Shaklee bernilai RM65
  • PERCUMA Penghantaran bernilai RM10
  • Rebet Cash RM250++
  • Total Penjimatan adalah hampir RM500
  • 3 LUCKY DRAW
Jika anda membuat belian 2 botol Vivix, anda akan layak dapat ;
  • DISKAUN 5% bernilai RM40++
  • PERCUMA Keahlian Shaklee bernilai RM65
  • PERCUMA Penghantaran bernilai RM10
  • Rebet Cash RM36++
  • Total Penjimatan adalah hampir RM200
  • 1 LUCKY DRAW
Hadiah tambahan sempena Hari Malaysia, anda layak untuk dapat hadiah lucky draw antaranya ;



1) Vivix = RM475

2) Youth Serum = RM412.50 

3) Vitamin C = RM97.50

Peh peh pehhhhh

Saya nak Youth Serum tue 

Anda nak apa? 

Rezki kita tak pasti lagi kan, tapi kena yakin pasti dapat dan memang confirm akan dapat hadiah cuma yang mana satu tak tahu lagi. 

Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian Vivix Shaklee ini.


Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?


Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

Toner Youth Terbaik Bagi Membersihkan Sel Kulit Mati

Kalau cerita pasal pencuci muka, kebanyakkan orang perempuan memang akan rajin pakai. Tidak kira apa brand. Kadang ada jek katanya guna sabun biasa-biasa jek. 😉

Tetapi bila sebut toner, tak semua orang akan rajin pakai.  Samalah macam saya dulu..

Sekarang, bila pakai Youth bermula Februari 2018 hari tue, toner nie saya tak pernah tinggal. Suka sangat. Rajin betul pakai toner. Sebab tue toner Youth saya hampir masuk botol ketiga. 



Ingat lagi masa pergi bengkel Youth hari tue, Nutritionist kata, 

"jangan kedekut pakai toner. Basahkan kapas muka tue betul-betul". 

Lepas tue 'sental' la muka tue. Jangan la beriya sangat menyental. Ada caranya. 

Tapi itulah, dulu tak serajin sekarang. Kerana Youth, semuanya menjadi rajin. 

Siapa yang tak sayang muka beb?
Siapa yang tak nak muka cantik kan?
Allah beri nikmat muka. Kenalah kita jaga elok-elok. 
Betul kan?

Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian Youth Toner ini.

Atau anda boleh klik link dibawah ini untuk terus membuat belian




Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?


Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

5 Vitamin Shaklee Untuk Ibu Hamil Cantik Berseri

Anda hamil? Bestkan bila disahkan hamil. Masa tue mesti excited nak cari yang terbaik untuk anak dalam kandungan dan untuk diri sendiri kan. 

Saya cadangkan 5 vitamin Shaklee utk anda..



1) B Complex - mengandungi 8 jenis vitamin B penting badan termasuk asid folic. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.

2) Vitamin C - membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah

3) Vitalea - kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.

4) Ostematrix - kalsium yg lengkap dengam vitamin D dan magnesium. Membantu mengurangkan masalah kekejangan kaki

5) Esp - protin memberi tenaga dan Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.

Kelima-lima vitamin ini boleh diambil seawal anda disahkan hamil.

Pilihan untuk anda, boleh add on Omega Guard apabila kandungan memasuki trimester kedua.  

Omega Guard - minyak ikan yang membantu perkembangan otak bayi. Memgandungi dha dan epa. 

Alhamdulillah, bermula kandungan kedua (pertama masa tue tak kenal lagi shaklee), saya adalah pengguna set kehamilan Shaklee ini. Kesannya bukan pada saya malah anak juga dapat nikmati kesannya.



Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian Set Ibu Hamil Cantik Berseri ini.



Atau anda boleh klik link di bawah ini untuk membuat belian. 

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f0e9f5d22d156441951e5197a3054d93



Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?


Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com









7 Tips Redakan Kekejangan Kaki Ketika Hamil

Tentunya, hanya mereka yang pernah mengalami sahaja akan mengetahui bagaimana sakitnya apabila kekejangan kaki menyerang. Dengan keadaan perut yang semakin membesar, pastinya sukar untuk ibu itu meluruskan kaki untuk melegakan kesakitan.


Kekejangan kaki atau betis sering berlaku kepada ibu yang sedang hamil. Ianya lebih dikenali dikalangan masyarakat melayu sebagai tarik mengkarung atau simpul biawak. Sudah pasti bila ianya menyerang, suatu keadaan yang sangat tidak selesa dan menyakitkan.

Kenapa tarik mengkarung atau simpul biawak ini berlaku?

  • otot kaki menampung berat badan yang berlebihan semasa hamil
  • rahim yang semakin membesar juga memberi tekanan kepada pengaliran darah dari vena utama kaki naik ke atas. Hal ini berlaku bersama dengan kesan hormon progesteron iaitu antara hormon utama yang terhasil semasa hamil. Kehadiran hormon progesteron memberi kesan kepada ketahanan atau kekuatan otot kaki semasa hamil
Punca tarik mengkarung atau simpul biawak ini berlaku.

Faktor pemakanan ibu semasa hamil dan beberapa faktor lain menjadi punca serangan tarik mengkarung ini. 

  • keletihan otot betis
  • tekanan kepada urat saraf 
  • peredaran darah yang tidak lancar
  • ketidakseimbangan garam galian atau mineral di dalam badan samada terlalu sedikit kalsium atau magnesium atau terlalu banyak fosforus.
Bila tarik mengkarung atau simpul biawak menyerang?

Kebiasaannya, tarik mengkarung atau simpul biawak ini terjadi pada waktu malam. Suhu yang sejuk pada waktu malam menyebabkan ianya mudah menyerang selain daripada kurangnya pergerakan ketika tidur atau pergerakan secara tiba-tiba seperti mengeliat tanpa sedar. 

Tip untuk anda mengurangkan kesakitan ketika tarik mengkarung menyerang adalah ;

Apabila ianya berlaku, ibu perlu meregangkan otot tersebut dengan cara meluruskan kaki, perlahan-lahan bengkokkan kaki (bahagian dari aras buku lali dan jari kaki) ke arah ibu. Pastikan sendi lutut lurus. Minta bantuan suami untuk tolak bahagian tapak kaki ke arah ibu. Jika ibu bersendirian, tarik perlahan-lahan ibu jari kaki ke arah ibu. Seperti gambar di bawah ini.


Tips Elak Kejang Kaki atau tarik mengkarung 
  1. Meregangkan otot betis. lakukan senaman ringkas sebelum tidur
  2. Kekal aktif walaupun usia kandungan semakin membesar. rutin senaman diterukan.
  3. Elak berdiri terlalu lama atau duduk dalam posisi kaki bersilang
  4. Minum air yang mencukupi untuk elak diri dari terhidrat.
  5. Memilih kasut yang sesuai untuk orang yang sedang hamil. Elak memakai kasut bertumit tinggi
  6. Ambil vitamin atau suplemen. Konsisten ambil suplemen seperti vitamin c, magnesium, potassium dan kalsium. Perlu juga ambil makanan yang kaya dengan magnesium seperti bijirin, kekacang dan buah-buahan kering. 
  7. Minum susu dan ambil pil kalsium bagi menampung keperluan kalsium yang sangat diperlukan oleh ibu hamil.

Tahukah anda?
Sebiji Ostematrix bersamaan dengan 1 gelas susu tinggi kalsium bersamaan juga dengan 80biji badam.
Ostematrix Shaklee adalah pil kalsium yang lengkap dengan magnesium, vitamin D dan juga boron. 



 Korang boleh tak, 

Minum 1 gelas susu? 
Yang nie mesti boleh tapi payah gak nak buatkan.. 

Makan 80 biji badam?
Haa nie macam tak terkunyah.. memang payah la kan.. 

Tapi, saya boleh!

Sebab saya ambil 4biji ostematrix sebelum tidur.

1 biji ostematrix tue = 1 gelas susu = 80 biji badam

Kalau dah sehari 4 biji, kiralah bape banyak badam saya ambil setiap hari.. 






Testimoni Ostematrix saya.

Selain mengamalkan tips-tips seperti di atas, saya akan pastikan rutian harian saya sebelum tidur adalah menelan 4 biji ostematrix. Ianya memang sangat membantu saya mengurangkan masalah tarik mengkarung dari menyerang. 

Testimoni ostematrix dari saya

Semasa mengandungkan anak pertama, saya belum lagi mengenali Shaklee. Dan pengetahun tentang tarik mengkarung nie tiada. Saban malam pasti akan menjerit bila tarik mengkarung menyerang. Sakit. Hasben la yang akan jadi mangsa untuk urutkan kaki saya. 

Mengandungkan anak kedua, saya sudah kenal Shaklee. Tetapi kesedaran untuk konsisten makan ostematrix tue kurang. Makan tak konsisten. Tapi serangan tarik mengkarung berkurangan berbanding ketika mengandungkan anak pertama.

Mengandungkan anak ketiga dan keempat, saya dah mula konsisten betul-betul makan ostematrix. Alhamdulillah, boleh kata sesekali sahaja kena tarik mengkarung. Faktor cuaca sejuk atau saya terlalu letih. 

Lagi testimoni ostematrix klik sini > Testimoni Ostematrix

Sepanjang kehamilan saya akan konsisten dengan Set Prenatal Shaklee


 Jika mahukan set lengkap ini boleh hubungi saya Nur Salwa 0127111260 atau klik sahaja link ini



Bulan September  nie, ada promosi Ostematrix tau. Beli 3 DISKAUN 5%. Jimat. Beli 3 set dah dapat buat persediaan untuk 9 bulan. Senang. Memang berbaloi beli Ostematrix bulan nie. 



Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian Ostematrix Shaklee ini. 

Atau anda boleh klik link di bawah ini untuk membuat belian. 



Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com


Shaklee Beri Percutian Mewah Kepada Pengedarnya

Dalam bisnes Shaklee ini, ada 3 C yang Shaklee tawarkan kepada semua pengedar-pengedarnya. Apa 3 C tersebut ;
  1. Cash ( untung runcit dan juga bonus bulanan)
  2. Car Bonus ( bukan kereta tetapi dalam bentuk cash setiap bulan)
  3. Convention ( percutian percuma dalam atau luar negara )
Alhamdulillah, selama hampir lapan tahun dalam bisnes Shaklee nie, ketiga-tiga C tersebut telah saya perolehi. Dan hari ini saya nak kongsikan senarai percutian percuma yang telah saya terima oleh pihak Shaklee hampir setiap tahun. 

Trip Percutian PERCUMA dari Shaklee yang kami sudah dapat ;

2011 - join bisnes Shaklee

2012 - ke Sabah (aktiviti banyak saya join. Hasben jaga anak)



2013 - ke US (hasben pergi dengan anak sulong kami)

2014 - ke Umrah Ziarah Dubai/Abu Dhabi (hasben pergi)

2015 - ke Kuala Lumpur (hasben pergi)

2016 - ke Langkawi (hasben pergi)

2017 - cruise ke phuket/Langkawi/Penang (saya pergi dengan anak no.2 kami)

2018 - ke Bangkok (inshaAllah hasben akan pergi bersama anak no.2 kami Nov depan)

2019 - InshaAllah US (coming soon)

US
Suami dan anak ketika berada di San Francisco tahun 2013


Alhamdulillah. Setiap tahun layak untuk dapat percutian percuma dari Shaklee. Semua yang bergelar pengedar Shaklee layak untuk dapat percutian percuma ini. Ianya tidak terhad kepada sesuatu pangkat. Asalkan memenuhi syarat, bergembiralah nikmati percutian percuma dilayan taraf 5 atau 6 bintang.



Mungkin akan ada yang berkata, tempat-tempat tersebut boleh pergi sendiri. Betul. Tetapi ada peluang untuk dapatkannya secara percuma, kenapa tidak untuk kita berusaha mendapatkannya. 

3 C yang Shaklee tawarkan itu mudah dapat bila kita kejar semua 3 C tersebut. Usaha untuk dapat cash bulanan yang banyak ( C pertama), kena kejar car bonus ( C kedua ). bila dapat car bonus, bonus bulanan akan jadi besar. bila dan dapat 2 C secara auto atau secara tak langsung akan perolehi C yang ketiga. 

Mudah sahaja jika tahu jalannya. Peluang dah ada tinggal kita untuk rebutnya.

Jom Shaklee!


Mahu guna produk Shaklee?

Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com


p/s : nantikan entry setiap percutian yang kami sudah terima itu.