Posts

Showing posts from 2018

Hari Shopping Online Sedunia 11.11 Shaklee

Image
Ada apa dengan 11.11? Anda tahu? Saya baru tahu.  Rupanya 11.11 adalah hari shopping online sedunia.  Patutlah masuk sahaja bulan November banyak promosi pada tarikh 11 November. 

Shaklee pun tidak mahu ketinggalan.  Ada promosi terhebat pada 11.11 nanti. 

CoQ - Trol Plus

✔ Kuatkan jantung
✔ Tambah tenaga
✔ Sperm yang berkualiti (kesuburan lelaki)

Carotomax
✔ Vitamin A untuk kesihatan mata
✔ Powerful antioxidant
✔ Kulit cantik

Gla Complex

✔ Meningkatkan kesuburan
✔ Balancekan hormon
✔ Atasi senggugut
✔ Cantikkan kulit

Youth Moisturizing Set
✔ Melembapkan muka di waktu siang
(Dengan SPF 50 untuk protect dari sinaran UVA/UVB)
✔ Melembapkan wajah di waktu malam dan membina semula sel-sel baru kulit wajah dengan nutrisi & vitamin tanpa bahan kimia berbahaya! 
Setiap Set Twin Pack di atas tue semuanya ada DISKAUN 11%. Memang sangat berbaloi untuk rebut peluang promosi 11.11 ini. 

Hubungi saya segera di 0127111260 untuk anda dapatkan set promo Shaklee 11.11 ini.

Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan de…

Hadiah Luar Biasa Untuk Isteri atau Wanita Tersayang

Image
Surprise Buat Yang Tersayang
Saya anggap, hadiah nie dah diterima oleh isteri yang bertuah tue. 
Kelmarin dapat mesej dari ex-opismate. Bertanyakan tentang set kecantikan. 


Banyaklah cadangan yang saya beri. Set Kecantikan Shaklee (vitamin dan juga skin care Youth)..
Katanya, isteri tiada masalah kulit. Jadi, beliau memilih untuk berikan vitamin. Terbaik kan pilihan beliau. #sissukasangat.
Bukan sahaja Vivix, beliau tambah lagi Vitamin E, Esp dan juga Vitamin C. Pilihan set nie memang premium sangat. Kesan yang inshaAllah baik untuk dalaman serta luaran.

Dan oleh kerana katanya hadiah kepada isteri, saya offer utk wrapkannya. 
Ini jek hasil paling kreatif saya bekerjasama dengan suami. 😂
Hadiah seperti emas, kasut, baju, percutian, handbeg, memang dambaan semua wanita. Tetapi sesekali memberi hadiah yang luar biasa seperti ini lebih istimewa. 
Sayangkan isteri, pastinya suami mahukan isteri juga ibu kepada anak-anaknya sihat cantik jelita. Inilah salah satu cara yang sangat 'gentlemen'…

Ubat Untuk Masalah Gout

Image
ada ahli keluarga atau kenalan yang menghidap gout? 
kesian kan..
ada yg terpaksa berpantang tidak ambil makanan laut..  ada yang tidak dapat berjalan dengan baik.. 
Apa itu GOUT?? *******************
Gout adalah sejenis penyakit sendi yang berpunca dari asid urik yg berlebihan yang terkumpul di dalam badan. 
Asid urik adalah bahan buangan yang terhasil semasa proses penghadaman sejenis protin bernama purin. 
Apabila tubuh kiter berlebihan asid urik yg terkumpul di dalam sendi, ia akan menyebabkan gout, batu karang dan kegagalan buah pinggang.
Jika berlarutan, asid urik akan membentuk hablur atau kristal dan mengumpul di dalam sendi. hablur tersebut merengsakan tisu di dalam sendi menyebabkan keradangan, bengkak dan kesakitan yang menyebabkan serangan gout. 
Punca-punca Terjadinya GOUT ****************************** 1) Amalan minum minuman yg manis 2) Makanan yang mengandungi asid urik yg tinggi seperti kupang, hati dan sardin 3) Mengalami kerosakan buah pinggang yg menggangu proses perkumuhan 4) Da…

Aktiviti Pagi Ahad Mengemas Almari Kesayangan

Image
Assalamualaikum, hai. Selamat hari Isnin. Monday blues ke tue? Alhamdulillah, untuk saya takde istilah monday blues. Jadi mak-mak kat rumah nie, tak sempat lah nak bermonday blues. 
Nak kongsi cerita semalam. Hari nie baru sempat nak bercerita. Pagi selepas suami dan anak-anak keluar untuk ke pejabat dan sekolah, saya pun berkira-kira nak mengemas mana dulu nie. Banyak betul benda nak dikemasnya. Haha ohh ya, kami di Johor nie, awal minggu kami adalah Ahad. 
Setelah ditimbang ditolak bahagi semua, saya pilih untuk mengemas almari kesayangan. Cari tisu dan sebotol spray yang didalamnya bancuhan Basic H Shaklee. Mudah kerja. 
Perlahan-lahan buat sambil melayan Nur Qayla yang dah bangun. Hampir 3 jam gak nak bagi siap cantik berkilat dua almari tue. Marilah kita tengok hasilnya. Kilat sungguh. Siap pesan kat anak-anak, jangan pegang gobok ibu. Haha bukan selalu dapat  berkilat gitu. Sekejapan jek. 

Almari kaca untuk letak award dan cenderahati percutian yang diberi oleh pihak Shaklee

Antara a…

Luka Diabetis Sembuh Selepas Amalkan Vivix

Image
Alhamdulillah.. Banyak saya baca testimoni customer yang ada masalah diabetis serasi denganvivix.. kesan cepat atau lambat bergantung pada individu..
Macam customer nie, apa yg saya tahu, belum habis lagi sebotol vivix, alhamdulillah beransur baik.. doktor pun puji luka dikaki molek dah.. syukur sangat..
Salah satu ikhtiar dan izin dr Allah customer nie sembuh selepas consume vivix.. vivix nie antara produk Shaklee paling berbaloi untuk semua mencubanya..

Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian Vivix Shaklee ini.
Atau anda boleh klik link dibawah ini untuk terus membuat belian



Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?
Hubungi saya 
 Nur Salwa Ishak ♥ Shaklee Independent Distributor  [ ID No : 854112 ] ♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/ ♥ Emel : honeywawa85@gmail.com ♥ Laman web: nursalwa.com

Herblax Shaklee Untuk Masalah Sembelit

Image
Assalamualaikum semua.
Herblax  kegilaan ramai. Asal shaklee restok jek sekejapan licin. Orang Malaysia nie ramai yang sembelit ke? Atau ramai-ramai kunyah herblax. serius.. memamg cepat betul habis stok..
Ape yg ada dlm Herblax nie sampai ramai yang sukakannya.
Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat.  Herblax memgandungi 9 herba semulajadi. Meh kiter baca ape fungsi 9 herba nie;
1) senna leaves : merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak
2) buckhorn bark : melembutkan najis ubtuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus
3) licorice root : membantu proses detoksifikasi
4) fennel seeds : mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan, membantu pencernaan dan berkesan untuk mslh sembelit dan kembung perut atau usus
5) anise seeds : merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan
6) rhubarb root : herba ya…

Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Image
saya antara ibu-ibu yang menghadapi masalah ni sejak selepas bersalin haritu. haha.. memang horror! setiap kali mandi atau sikat rambut atau nak ikat rambut.. wah! segenggam rambut di tangan ok? masalahnya masa rambut tu tercabut, tak rasa apa pun kan.. seolah-olah rambut-rambut yang ada atas kepala ni bagai diletak-letak aje sebenarnya.
dari info yang saya kutip di forum SusuIbu.com,mengatakan bahawa ia disebabkan oleh perubahan hormon. dan kalau kawan-kawan perasan masa ni baby kita kuat menyembur air liur (berbuih-buih), yang mana stage ni disebut sebagai'blowing berries'. juga, baby yang masa lahir rambutnya lebat pun tak lebat.
memang hebat perubahan hormon selepas bersalin kan? macam-macam sistem tubuh saya berubah. selain daripada itu, keguguran rambut turut disebabkan oleh kekurangan zat zinc. ini adalah normal bagi ibu yang menyusukan anak macam saya yang berkongsi segala zat dan nutrien bersama anak saya.bagi BF mommy macam saya, memerlukan 11-12 mg zinc dalam diet seh…

Ambil Vivix Untuk Kelihatan Muda dan Sihat

Image
Ada dengar tak mereka kata, "ambil vivix tidak akan tua?"
Bukan begitu. Umur tetap meningkat. Takde la ambil vivix umur tue statik jek.
Vivix membantu melambatkan proses penuaan tue. Ianya lebih kepada kesihatan dalaman.
Healty Aging
Situasi 1
Biasa kita jumpa, umur orang itu banyak dah tapi tetap kekal cergas, muka pun muda. Bila tanya umur 50an.. itu kalau timbang guna krada mesti body age dia baru 30an
Situasi 2
Ada gak yang umur baru 30an.. tapi tenaga kurang. Mudah letih.. tak cergas. Muka pun mmg nampak gaya nak masuk 40an dah..
Situasi maner yang anda mahu?
Mestilah yang situasi 1 kan.. walau umur meningkat tapi kesihatan dalaman kita masih cantik. Masih sihat dan cergas. Dalaman sihat terpancarlah keawetan, kemudaan tue.. makan vivix inshaAllah membantu. Ditambah pula dengan makanan rohani utk badan, wahh lagi jelas terpancar betapa mudanya diri tue..



Vivix ini adalah produk premium Shaklee. Walaupun ada yang kata ianya mahal, mahal yang berkualti. Mahal yang sangat berbaloi u…

Toner Youth Terbaik Bagi Membersihkan Sel Kulit Mati

Image
Kalau cerita pasal pencuci muka, kebanyakkan orang perempuan memang akan rajin pakai. Tidak kira apa brand. Kadang ada jek katanya guna sabun biasa-biasa jek. 😉
Tetapi bila sebut toner, tak semua orang akan rajin pakai.  Samalah macam saya dulu..
Sekarang, bila pakai Youth bermula Februari 2018 hari tue, toner nie saya tak pernah tinggal. Suka sangat. Rajin betul pakai toner. Sebab tue toner Youth saya hampir masuk botol ketiga. 


Ingat lagi masa pergi bengkel Youth hari tue, Nutritionist kata, 

"jangan kedekut pakai toner. Basahkan kapas muka tue betul-betul". 

Lepas tue 'sental' la muka tue. Jangan la beriya sangat menyental. Ada caranya. 
Tapi itulah, dulu tak serajin sekarang. Kerana Youth, semuanya menjadi rajin. 
Siapa yang tak sayang muka beb? Siapa yang tak nak muka cantik kan? Allah beri nikmat muka. Kenalah kita jaga elok-elok.  Betul kan?

Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian Youth Toner ini.
Atau anda boleh klik link dibawah ini untuk terus membuat b…

5 Vitamin Shaklee Untuk Ibu Hamil Cantik Berseri

Image
Anda hamil? Bestkan bila disahkan hamil. Masa tue mesti excited nak cari yang terbaik untuk anak dalam kandungan dan untuk diri sendiri kan. 
Saya cadangkan 5 vitamin Shaklee utk anda..


1) B Complex - mengandungi 8 jenis vitamin B penting badan termasuk asid folic. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.
2) Vitamin C - membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah
3) Vitalea - kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.
4) Ostematrix - kalsium yg lengkap dengam vitamin D dan magnesium. Membantu mengurangkan masalah kekejangan kaki
5) Esp - protin memberi tenaga dan Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu ya…

7 Tips Redakan Kekejangan Kaki Ketika Hamil

Image
Tentunya, hanya mereka yang pernah mengalami sahaja akan mengetahui bagaimana sakitnya apabila kekejangan kaki menyerang. Dengan keadaan perut yang semakin membesar, pastinya sukar untuk ibu itu meluruskan kaki untuk melegakan kesakitan.

Kekejangan kaki atau betis sering berlaku kepada ibu yang sedang hamil. Ianya lebih dikenali dikalangan masyarakat melayu sebagai tarik mengkarung atau simpul biawak. Sudah pasti bila ianya menyerang, suatu keadaan yang sangat tidak selesa dan menyakitkan.
Kenapa tarik mengkarung atau simpul biawak ini berlaku?
otot kaki menampung berat badan yang berlebihan semasa hamilrahim yang semakin membesar juga memberi tekanan kepada pengaliran darah dari vena utama kaki naik ke atas. Hal ini berlaku bersama dengan kesan hormon progesteron iaitu antara hormon utama yang terhasil semasa hamil. Kehadiran hormon progesteron memberi kesan kepada ketahanan atau kekuatan otot kaki semasa hamilPunca tarik mengkarung atau simpul biawak ini berlaku.
Faktor pemakanan ibu se…