Posts

Showing posts from January, 2018

Vivix Malaysia Berbeza Setiap Negara

Image
Beza VIVIX Malaysia dengan VIVIX negara lain. 


Fuhh kecoh sungguh duk tular pasal kandungan VIVIX. Kesian betul sebab yang bangkitkan isu tak tahu beza Vivix Malaysia dengan VIVIX negara lain.
Untuk pengetahuan, VIVIX ni bukan ada kat malaysia je. Tapi ada dijual di negara lain juga. Dan VIVIX di setiap negara tidak sama dari segi FORMULA dan CAMPURANnya  (ada banyak kumpulan saintis untuk hasilkan product bergantung kepada negara) 
VIVIX Malaysia ada 4 bahan, Muscadine Grape Extract, European Elderberry Extract, Japanese Knotweed Extract and Purple Carrot Extract.
VIVIX US, ada anggur nama Vitis Venifera (anggur yang diguna buat wine). 
VIVIX Canada pula tiada muscodine grape. 
VIVIX di Shina ada campuran mushroom dan bahan active yang lain. 
Cara nak daftarkan VIVIX pun berbeza ikut negara, rules yang ada di sesebuah negara. 
VIVIX Malaysia kategori makanan.  Di US didaftarkan bawah kategori Dietary Supplement. Di Canada pula sebagai Antioxidant Solution. 
Aduhaiiii, buang masa je …

Sembelit Selepas Bersalin dan Ketika Berpantang

Image
Sembelit selepas Bersalin / ketika berpantang
***********************************************


Sembelit kerap terjadi mungkin kerana takut luka episiotomi terbuka semasa membuang air besar atau sebab sakit kerana buasir yang bengkak. Untuk mengelakkan dari najis menjadi keras, amalkan memakan sayuran dan makanan berfiber tinggi semasa pantang dan minum sekurang-kurangnya 8 gelas sehari.

Minum air secukupnya.. Dehidrasi dari kekurangan air sebab terlalu berpantang menyebabkan luka anda lambat baik dan air susu menjadi kurang..


Mahu guna produk Shaklee? Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

Hubungi saya 
 Nur Salwa Ishak ♥ Shaklee Independent Distributor  [ ID No : 854112 ] ♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260 ♥ Emel : honeywawa85@gmail.com ♥ Laman web: nursalwa.com ♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Lemak Yang Membantu Menurunkan Berat Badan

Image
Bila sebut lemak sahaja pasti sudah terbayangkan, GEMUK. Betul tak? Betul ke nie ada lemak yang tidak menggemukkan? Macam susah jek nak percaya kan?

Dengan Shaklee, semua ada. Lemak yang tidak menggemukkan adalah asid lemak omega 3.
Kita semua dah tahu bahawa asid lemak omega 3 memberi pelbagai manfaat kesihatan kepada manusia, seperti meningkatkan peredaran darah, kesihatan otak dan menggalakkan kesihatan sendi. Tetapi adakah anda tahu, ia juga boleh membantu mengurangkan berat badan berlebihan apabila disertai dengan senaman yang berkala dan pemakanan yang seimbang. 
MENGAWAL ATUR TAHAP LEMAK BADAN YANG SIHAT.
Simpanan lemak yang berlebihan dalam badan merupakan salah satu faktor utama yang menyumbang kepada peningkatan berat badan. Kajian menunjukkan bahawa omega-3 dapat membantu kita tahap lemak badan yang sihat kerana ia ;

Meningkatkan kadar metabolik - kadar kalori badan yang anda bakar dalam sehari.Meningkatkan kadar pembakaran lemakMeningkatkan peredaran darah ke otot-otot bada…

Epo Terbaik dan Dijamin Selamat

Image
Gla dipasaran luar dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO)


.
Gla Shaklee diekstrak dari BORAGE yang memgandungi lebih dari 2x ganda Gla dalam EPO..
.
BORAGE juga adalah 3x lebih dari segi biovailibiliti dan 3x lebih BERKESAN dari EPO
.
Shaklee mengekstrak Gla dari BORAGE yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan
.
Setiap kapsul Gla Complex mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.
.
Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yg dipatenkan. Bioavailibilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu
.
melambatkan menopaus
Menentang kanser
Memperbaiki inflamasi kulit
Menghalang komplikasi diabetis
Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan
Menghalang tekanan darah tinggi
Memperbaiki tekstur rambut
Mengawal selia estrogen dan testostren
.
.
Mahu gu…

Shaklee HALAL ke?

Image
SHAKLEE TAKDE HALAL JAKIM

Ini adalah sijil halal Shaklee yang dikeluarkan oleh ISA, badan pengesah halal di US. Dia macam JAKIM la di Malaysia.
ISA ni diiktiraf oleh JAKIM. So, apa2 yang ISA kata halal, JAKIM iktiraf halal juga.



Kalau nak tau, ISA ni lagi ketat peraturannya.

Kat US pun ada orang Islam juga 😉

Gunakan Shaklee tanpa was-was.


Mahu guna produk Shaklee? Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

Hubungi saya 
 Nur Salwa Ishak ♥ Shaklee Independent Distributor  [ ID No : 854112 ] ♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260 ♥ Emel : honeywawa85@gmail.com ♥ Laman web: nursalwa.com ♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Orang Bina Badan Perlukan CoQTrol Plus

Image
Abam-abam sado yang mahukan badan yang lebih sado perlu ambil CoqTrol-Plus Shaklee nie. 
Kenapa agaknya?



Jom baca perkongsiam cerita dari Master Naquib di bawah nie;

2nd day taking Coenzyme Q10. Lama dulu dah amalkan tapi terhenti sbb tunggu registration new formula.  Waktu di Miri dulu ada wakil team bodybuilders yg cari. Sebabnya CoQ10 ni utk bantu energize otot2 yg kerja keras exercise. Ibarat bateri kpd sel otot tu.  I’m not taking up bodybuilding, cuma ikut saranan jaga bekalan CoQ10 dlm badan. Diketahui dengan meningkat usia, badan tidak lagi mampu bina cukup CoQ10 yg diperlukan. Jangan nampak otot di lengan saja sampai lupa otot yg paling kuat bekerja 24jam tak berhenti.


Pengambilan CoQTrol Plus ini sebiji sehari sahaja selepas makan. Lambakan pelbagai produk di luar sana dengan pelbagai jaminan testimoni yang mengasyikan, anda perlu berhati-hati. Tetapi dengan produk Shaklee jaminan terbaik dan selamat untuk anda. Sayang badan sayang nyawa. 
Lagi cerita dan info tentang CoQTr…

Kolestrol Tinggi Anda Perlukan CoQTrol Plus

Image
KENAPA PENGGUNA STATIN PERLUKAN SUPLEMEN CoQ10?
Jom baca perkongsian cerita dari Dr. Fyda Noh ini.

Kat klinik saya, asal ada pesakit yang kolesterolnya tinggi, ubat kolesterol yang jadi pilihan utama ialah jenis statin. 

Mungkin sebab harga lebih murah, tapi sangat berkesan untuk menurunkan kolesterol dan menjaga saluran darah.  Walau sudah sedih maklum kesan sampingan kepada hati & mungkin boleh menyebabkan kesakitan otot. Tapi, kesan sampingan itu memang dipantau. Selagi masih ok, selagi itu statin.  Dan ada juga yang stop statin bila kolestrol dah turun. Tapi masalahnya, nanti pesakit tu datang balik sebab kolesterol naik balik.  Haiihhh.. jagala makan betul2. Kena exercise juga.  Jarang yang nak ambik tahu kena statin boleh jadikan beri masalah pada otot. Rupanya dia menurunkan paras CoQ10 dalam badan. Dahla bila dah makin tua, CoQ10 memang dah makin kurang, ubat statin pula yang kasi turun lagi.  Kajian di Universiti Columbia menemui dalam masa 30 hari, statin menurunkan CoQ…

Vitamin Untuk Tenaga Dan Kesihatan Jantung

Image
Alhamdulillah.
Lepas sarapan tadi ambil vitamin seperti biasa.
Bcomplex, Vitalea dan Vitamin C.
Hari nie mula tambah lagi satu vitamin iaitu - CoqTrol - Plus nie.


Asalnya hari tue beli untuk hasben.
Takpelah bagi hasben makan dulu.
Kita nanti-nanti jek.
Tapi tak boleh tahan pula bila baca feedback dari mereka yang dah ambil tue.

Bertenaga tue memang fungsinya. fresh sangat seharian. Siap ada yang pesan jangan ambil lewat sangat nanti sampai ke malam tak dapat tidur sebab bertenaga sangat.
Tapi bila baca part muka nampak berseri-seri la. Glowing la.
Aishhh tak boleh jadi. Nak kena try ambil juga.
Lagipun tengah selsema nie. Asyik bersin dari tadi. Letih gak.
So harap la dapat tenaga extra dengan ambil CoQTrol - Plus nie.

Korang dah breakfast?
Lepas breakfast nanti ingat utk ambil suplemen masing2 yea.

Owhh yea, CoqTrol Plus dan Omega Guard adalah vitamin combo terbaik untuk kesohayan jantung anda.

Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

H…

Tenaga EXTRA Untuk Ibu Dan Isteri

Image
🏃‍♀️🏃‍♀️ SUPER POWER 🏃‍♀️🏃‍♀️

Jadi mak-mak nie memang kalau boleh semuanya nak extra kan?

Nak extra masa
Nak extra tenaga
Nak extra income
Nak extra anak ehh 🤔

Baik mak-mak yang duk rumah atau mak-mak yang bekerjaya, rutin lebih kurang sama jek.. selain kerja hakiki, kerja mak-mak dirumah memang sama jek kita nie.  Dan kalau boleh past tenaga tue memang nak sangat kan.

Banyak kerja nak urus.
Banyak kerja nak siapkan.
Tapi sampai masa badan letih amat.
Kerja masih banyak belum settle.

Nak rehat sekejap @ cas utk dpt tenaga extra tue macam susah.
So kena gak la ambil suplemen utk topup atau utk dapat extra tenaga tue.
CoQTrol-Plus nie best.


Mengandungi CoQ10 yang membantu meningkatkan tenaga. Ia bertanggungjawab untuk penghasilan tenaga di setiap sel. Ia ada dalam mitokondrion iaitu kilang tenaga untuk sel.

CoQ10 nie umpama SPARK PLUG sel. Ia bertindak sebagai palam pencucuh sel untuk memulakan proses penghasilan tenaga untuk menukarkan makanan kepada tenaga.

Jom mak-mak cuba ambil…