Posts

Showing posts from September, 2018

Aktiviti Pagi Ahad Mengemas Almari Kesayangan

Image
Assalamualaikum, hai. Selamat hari Isnin. Monday blues ke tue? Alhamdulillah, untuk saya takde istilah monday blues. Jadi mak-mak kat rumah nie, tak sempat lah nak bermonday blues. 
Nak kongsi cerita semalam. Hari nie baru sempat nak bercerita. Pagi selepas suami dan anak-anak keluar untuk ke pejabat dan sekolah, saya pun berkira-kira nak mengemas mana dulu nie. Banyak betul benda nak dikemasnya. Haha ohh ya, kami di Johor nie, awal minggu kami adalah Ahad. 
Setelah ditimbang ditolak bahagi semua, saya pilih untuk mengemas almari kesayangan. Cari tisu dan sebotol spray yang didalamnya bancuhan Basic H Shaklee. Mudah kerja. 
Perlahan-lahan buat sambil melayan Nur Qayla yang dah bangun. Hampir 3 jam gak nak bagi siap cantik berkilat dua almari tue. Marilah kita tengok hasilnya. Kilat sungguh. Siap pesan kat anak-anak, jangan pegang gobok ibu. Haha bukan selalu dapat  berkilat gitu. Sekejapan jek. 

Almari kaca untuk letak award dan cenderahati percutian yang diberi oleh pihak Shaklee

Antara a…

Luka Diabetis Sembuh Selepas Amalkan Vivix

Image
Alhamdulillah.. Banyak saya baca testimoni customer yang ada masalah diabetis serasi denganvivix.. kesan cepat atau lambat bergantung pada individu..
Macam customer nie, apa yg saya tahu, belum habis lagi sebotol vivix, alhamdulillah beransur baik.. doktor pun puji luka dikaki molek dah.. syukur sangat..
Salah satu ikhtiar dan izin dr Allah customer nie sembuh selepas consume vivix.. vivix nie antara produk Shaklee paling berbaloi untuk semua mencubanya..

Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian Vivix Shaklee ini.
Atau anda boleh klik link dibawah ini untuk terus membuat belian



Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?
Hubungi saya 
 Nur Salwa Ishak ♥ Shaklee Independent Distributor  [ ID No : 854112 ] ♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/ ♥ Emel : honeywawa85@gmail.com ♥ Laman web: nursalwa.com

Herblax Shaklee Untuk Masalah Sembelit

Image
Assalamualaikum semua.
Herblax  kegilaan ramai. Asal shaklee restok jek sekejapan licin. Orang Malaysia nie ramai yang sembelit ke? Atau ramai-ramai kunyah herblax. serius.. memamg cepat betul habis stok..
Ape yg ada dlm Herblax nie sampai ramai yang sukakannya.
Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat.  Herblax memgandungi 9 herba semulajadi. Meh kiter baca ape fungsi 9 herba nie;
1) senna leaves : merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak
2) buckhorn bark : melembutkan najis ubtuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus
3) licorice root : membantu proses detoksifikasi
4) fennel seeds : mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan, membantu pencernaan dan berkesan untuk mslh sembelit dan kembung perut atau usus
5) anise seeds : merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan
6) rhubarb root : herba ya…

Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Image
saya antara ibu-ibu yang menghadapi masalah ni sejak selepas bersalin haritu. haha.. memang horror! setiap kali mandi atau sikat rambut atau nak ikat rambut.. wah! segenggam rambut di tangan ok? masalahnya masa rambut tu tercabut, tak rasa apa pun kan.. seolah-olah rambut-rambut yang ada atas kepala ni bagai diletak-letak aje sebenarnya.
dari info yang saya kutip di forum SusuIbu.com,mengatakan bahawa ia disebabkan oleh perubahan hormon. dan kalau kawan-kawan perasan masa ni baby kita kuat menyembur air liur (berbuih-buih), yang mana stage ni disebut sebagai'blowing berries'. juga, baby yang masa lahir rambutnya lebat pun tak lebat.
memang hebat perubahan hormon selepas bersalin kan? macam-macam sistem tubuh saya berubah. selain daripada itu, keguguran rambut turut disebabkan oleh kekurangan zat zinc. ini adalah normal bagi ibu yang menyusukan anak macam saya yang berkongsi segala zat dan nutrien bersama anak saya.bagi BF mommy macam saya, memerlukan 11-12 mg zinc dalam diet seh…

Ambil Vivix Untuk Kelihatan Muda dan Sihat

Image
Ada dengar tak mereka kata, "ambil vivix tidak akan tua?"
Bukan begitu. Umur tetap meningkat. Takde la ambil vivix umur tue statik jek.
Vivix membantu melambatkan proses penuaan tue. Ianya lebih kepada kesihatan dalaman.
Healty Aging
Situasi 1
Biasa kita jumpa, umur orang itu banyak dah tapi tetap kekal cergas, muka pun muda. Bila tanya umur 50an.. itu kalau timbang guna krada mesti body age dia baru 30an
Situasi 2
Ada gak yang umur baru 30an.. tapi tenaga kurang. Mudah letih.. tak cergas. Muka pun mmg nampak gaya nak masuk 40an dah..
Situasi maner yang anda mahu?
Mestilah yang situasi 1 kan.. walau umur meningkat tapi kesihatan dalaman kita masih cantik. Masih sihat dan cergas. Dalaman sihat terpancarlah keawetan, kemudaan tue.. makan vivix inshaAllah membantu. Ditambah pula dengan makanan rohani utk badan, wahh lagi jelas terpancar betapa mudanya diri tue..



Vivix ini adalah produk premium Shaklee. Walaupun ada yang kata ianya mahal, mahal yang berkualti. Mahal yang sangat berbaloi u…

Toner Youth Terbaik Bagi Membersihkan Sel Kulit Mati

Image
Kalau cerita pasal pencuci muka, kebanyakkan orang perempuan memang akan rajin pakai. Tidak kira apa brand. Kadang ada jek katanya guna sabun biasa-biasa jek. 😉
Tetapi bila sebut toner, tak semua orang akan rajin pakai.  Samalah macam saya dulu..
Sekarang, bila pakai Youth bermula Februari 2018 hari tue, toner nie saya tak pernah tinggal. Suka sangat. Rajin betul pakai toner. Sebab tue toner Youth saya hampir masuk botol ketiga. 


Ingat lagi masa pergi bengkel Youth hari tue, Nutritionist kata, 

"jangan kedekut pakai toner. Basahkan kapas muka tue betul-betul". 

Lepas tue 'sental' la muka tue. Jangan la beriya sangat menyental. Ada caranya. 
Tapi itulah, dulu tak serajin sekarang. Kerana Youth, semuanya menjadi rajin. 
Siapa yang tak sayang muka beb? Siapa yang tak nak muka cantik kan? Allah beri nikmat muka. Kenalah kita jaga elok-elok.  Betul kan?

Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian Youth Toner ini.
Atau anda boleh klik link dibawah ini untuk terus membuat b…

5 Vitamin Shaklee Untuk Ibu Hamil Cantik Berseri

Image
Anda hamil? Bestkan bila disahkan hamil. Masa tue mesti excited nak cari yang terbaik untuk anak dalam kandungan dan untuk diri sendiri kan. 
Saya cadangkan 5 vitamin Shaklee utk anda..


1) B Complex - mengandungi 8 jenis vitamin B penting badan termasuk asid folic. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.
2) Vitamin C - membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah
3) Vitalea - kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.
4) Ostematrix - kalsium yg lengkap dengam vitamin D dan magnesium. Membantu mengurangkan masalah kekejangan kaki
5) Esp - protin memberi tenaga dan Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu ya…

7 Tips Redakan Kekejangan Kaki Ketika Hamil

Image
Tentunya, hanya mereka yang pernah mengalami sahaja akan mengetahui bagaimana sakitnya apabila kekejangan kaki menyerang. Dengan keadaan perut yang semakin membesar, pastinya sukar untuk ibu itu meluruskan kaki untuk melegakan kesakitan.

Kekejangan kaki atau betis sering berlaku kepada ibu yang sedang hamil. Ianya lebih dikenali dikalangan masyarakat melayu sebagai tarik mengkarung atau simpul biawak. Sudah pasti bila ianya menyerang, suatu keadaan yang sangat tidak selesa dan menyakitkan.
Kenapa tarik mengkarung atau simpul biawak ini berlaku?
otot kaki menampung berat badan yang berlebihan semasa hamilrahim yang semakin membesar juga memberi tekanan kepada pengaliran darah dari vena utama kaki naik ke atas. Hal ini berlaku bersama dengan kesan hormon progesteron iaitu antara hormon utama yang terhasil semasa hamil. Kehadiran hormon progesteron memberi kesan kepada ketahanan atau kekuatan otot kaki semasa hamilPunca tarik mengkarung atau simpul biawak ini berlaku.
Faktor pemakanan ibu se…

Shaklee Beri Percutian Mewah Kepada Pengedarnya

Image
Dalam bisnes Shaklee ini, ada 3 C yang Shaklee tawarkan kepada semua pengedar-pengedarnya. Apa 3 C tersebut ; Cash ( untung runcit dan juga bonus bulanan)Car Bonus ( bukan kereta tetapi dalam bentuk cash setiap bulan)Convention ( percutian percuma dalam atau luar negara )Alhamdulillah, selama hampir lapan tahun dalam bisnes Shaklee nie, ketiga-tiga C tersebut telah saya perolehi. Dan hari ini saya nak kongsikan senarai percutian percuma yang telah saya terima oleh pihak Shaklee hampir setiap tahun. 
Trip Percutian PERCUMA dari Shaklee yang kami sudah dapat ;
2011 - join bisnes Shaklee
2012 - ke Sabah (aktiviti banyak saya join. Hasben jaga anak)



2013 - ke US (hasben pergi dengan anak sulong kami)
2014 - ke Umrah Ziarah Dubai/Abu Dhabi (hasben pergi)
2015 - ke Kuala Lumpur (hasben pergi)
2016 - ke Langkawi (hasben pergi)
2017 - cruise ke phuket/Langkawi/Penang (saya pergi dengan anak no.2 kami)
2018 - ke Bangkok (inshaAllah hasben akan pergi bersama anak no.2 kami Nov depan)
2019 - InshaAll…

Wanita Sangat Memerlukan Kalsium

Image
Kita sebagai wanita tidak boleh lari dari masalah osteoporosis... 

Mengapa? 
Kerana kita mengandung dan menyusukan anak. Maka pengambilan kalsium yang mencukupi sangat penting. 
Antara tanda kekurangan kalsium adalah; Sakit tulang belakangBadan mudah lenguh dan letihKaki mudah kebasSakit kepala Tumit kaki kasar dan pecah-pecah



Kita boleh dapatkan kalsium dengan mudah melalui susu namun perlu diingat susu mengandungi lemak yang tersembunyi. Walaupun ditulis rendah lemak namun ianya tetap lemak. Sebab itu lebih mudah memilih kalsium tablet sebagai pengganti. Saya tetap minum susu tetapi tidak secara harian.
Seorang pakar nutrisi memaklumkan, 
Ketika seorang wanita itu hamil maka dia memerlukan 400mg lebih kalsium harian dan semasa penyusuan dia memerlukan lebih 300mg..
Hakikat sebenarnya,
* Kalsium sering terdapat di dalam makanan yang tinggi kandungan kalori dan lemak seperti contoh bahan tenusu, keju, yogurt dan kacang soya.
* banyak sumber kalsium yang kaya dengan kolestrol
* Kalsium yang wujud…