KEPENTINGAN OMEGA 3 & RESVERATROL SEBAGAI ANTI-RADANG 

KEPENTINGAN OMEGA 3 & RESVERATROL SEBAGAI ANTI-RADANG (FOKUS DALAM PENYAKIT ASTHMA & ECZEMA) 

Kredit info dari Doc Nadia 

Asid Lemak Omega 3 ini terdiri daripada DHA dan EPA. Badan kita tak hasilkan tau Omega 3 ini, oleh itu nak tak nak memang perlu diambil dari luar. 

Selalu kita dengar DHA ni untuk otak kan? Sebab itu ibu hamil duduk pulun minum susu yang ada DHA. πŸ˜ƒ Tapi.. Sebenarnya banyak fungsi Omega 3 ni.

Salah satunya sebagai anti-radang. Dan, banyak kajian yang membuktikan bahawa Omega 3 ini jika diberi kepada kanak-kanak yang ada asthma, symptom asthma kanak-kanak tersebut berkurangan.

Macamana boleh jadi begitu?

✅ Kajian mendapati, Omega 3 boleh mengurangkan symptom asthma dengan mengurangkan inflamasi (keradangan) pada salur pernafasan pesakit yang ada asthma. (Ianya melibatkan pathway yang kompleks, nanti KakYa terangkan dalam post yang lain).

✅ Kajian juga mendapati, symptom eczema pada pesakit berkurangan selepas mengamalkan omega 3 kerana omega 3 mengurangkan Leukotrine B4 dan bahan-bahan lain yang menyebabkan keradangan berlaku pada kulit. 

Kesimpulannya, sebab itu kalau kita perhatikan, mereka yang ada asthma/eczema ini akan semakin terkawal symptom diorang selepas mengamalkan pengambilan omega 3. Kalau baby awak yang ada asthma/eczema dan baby masih lagi menyusu sepenuhnya, KakYa syorkan ibu baby yang amalkan omega 3 dan menyusu lah baby secara kerap.

Ok.. Ada lagi 1 cerita nak share.

Ada seorang pesakit asthma KakYa bagitau yang dia jarang dapat asthmatic attack waktu dia amal VIVIX secara konsisten. Then dia stop sebab kekangan kewangan. Bila stop tu, datang balik asthma dia. So KakYa cari lah kan kaitan dia.

Haa.. ni yg KakYa jumpa sebab apa VIVIX BOLEH BANTU CONTROL THE ASTHMATIC ATTACKS.

Sebelum tu kena tahu dulu fakta iniπŸ‘‡πŸ‘‡

--VIVIX 10x more potent than resveratrol.

Kajian yang dibuat ni adalah berkenaan dengan anti-inflammatory (anti radang) effect of resveratrol dalam tikus yang ada penyakit asthma.

Result: - Resveratrol ni dia berfungsi inhibit semua bende alah chemical-chemical dalam badan yang boleh menyebabkan sistem pernafasan jadi hyperresponsive. Dia juge kurangkan penghasilan mucus (lendir).

- Orang yang buat kajian ni jugak kata, kesan resveratrol ni sama dengan dexamethasone (ubat steroid yang kita bagi sebagai salah satu pencegah asthma).

Now KakYa dah faham kenapa akak tu kontrol je asthma dia bila dia amalkan VIVIX.

Ok.. Lega bila dah share dengan korang. Boring pun boring la πŸ˜†



Notakaki: Korang yang ada masalah ni, boleh la ikhtiar add on OMEGA & VIVIX sebagai suplemen korang. 



Mahu guna produk Shaklee?

Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com





B Complex Vitamin Harian Untuk Semua

Semua kenal. B Complex Shaklee lengkap dengan asid folic. Dan bila sebut asid folic, semua ingat hanya untuk ibu hamil. 

Salah tue.

B Complex Shaklee sesuai untuk semua. Lelaki dan perempuan boleh ambil. Tua dan muda pun boleh. Hamil atau tidak juga boleh. 

Dan jika anda ada simptom-simptom di bawah ini, Memang anda perlukan B Complex Shaklee untuk hari anda yang lebih cergas dan produktif.



Dan semestinya untuk tambah baik kesihatan diri. Vitamin B nie vitamin keperluan asas untuk diet sihat kita tau. B Complex Shaklee lengkap dengan 8 jenis vitamin B yang tidak dihasilkan oleh badan.Hanya boleh dapat dari pemakanan juga suplemen.

Paling best. B Complex nie la yang membantu menukarkan makanan kepada tenaga. Dan harga sebotol dibawah RM100 kegunaan antara 3 ke 4 bulan.

Klik Link ⤵️ untuk order
http://nursalwa.wasap.my/


Mahu guna produk Shaklee?

Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com