KEPENTINGAN OMEGA 3 & RESVERATROL SEBAGAI ANTI-RADANG 

KEPENTINGAN OMEGA 3 & RESVERATROL SEBAGAI ANTI-RADANG (FOKUS DALAM PENYAKIT ASTHMA & ECZEMA) 

Kredit info dari Doc Nadia 

Asid Lemak Omega 3 ini terdiri daripada DHA dan EPA. Badan kita tak hasilkan tau Omega 3 ini, oleh itu nak tak nak memang perlu diambil dari luar. 

Selalu kita dengar DHA ni untuk otak kan? Sebab itu ibu hamil duduk pulun minum susu yang ada DHA. ๐Ÿ˜ƒ Tapi.. Sebenarnya banyak fungsi Omega 3 ni.

Salah satunya sebagai anti-radang. Dan, banyak kajian yang membuktikan bahawa Omega 3 ini jika diberi kepada kanak-kanak yang ada asthma, symptom asthma kanak-kanak tersebut berkurangan.

Macamana boleh jadi begitu?

✅ Kajian mendapati, Omega 3 boleh mengurangkan symptom asthma dengan mengurangkan inflamasi (keradangan) pada salur pernafasan pesakit yang ada asthma. (Ianya melibatkan pathway yang kompleks, nanti KakYa terangkan dalam post yang lain).

✅ Kajian juga mendapati, symptom eczema pada pesakit berkurangan selepas mengamalkan omega 3 kerana omega 3 mengurangkan Leukotrine B4 dan bahan-bahan lain yang menyebabkan keradangan berlaku pada kulit. 

Kesimpulannya, sebab itu kalau kita perhatikan, mereka yang ada asthma/eczema ini akan semakin terkawal symptom diorang selepas mengamalkan pengambilan omega 3. Kalau baby awak yang ada asthma/eczema dan baby masih lagi menyusu sepenuhnya, KakYa syorkan ibu baby yang amalkan omega 3 dan menyusu lah baby secara kerap.

Ok.. Ada lagi 1 cerita nak share.

Ada seorang pesakit asthma KakYa bagitau yang dia jarang dapat asthmatic attack waktu dia amal VIVIX secara konsisten. Then dia stop sebab kekangan kewangan. Bila stop tu, datang balik asthma dia. So KakYa cari lah kan kaitan dia.

Haa.. ni yg KakYa jumpa sebab apa VIVIX BOLEH BANTU CONTROL THE ASTHMATIC ATTACKS.

Sebelum tu kena tahu dulu fakta ini๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

--VIVIX 10x more potent than resveratrol.

Kajian yang dibuat ni adalah berkenaan dengan anti-inflammatory (anti radang) effect of resveratrol dalam tikus yang ada penyakit asthma.

Result: - Resveratrol ni dia berfungsi inhibit semua bende alah chemical-chemical dalam badan yang boleh menyebabkan sistem pernafasan jadi hyperresponsive. Dia juge kurangkan penghasilan mucus (lendir).

- Orang yang buat kajian ni jugak kata, kesan resveratrol ni sama dengan dexamethasone (ubat steroid yang kita bagi sebagai salah satu pencegah asthma).

Now KakYa dah faham kenapa akak tu kontrol je asthma dia bila dia amalkan VIVIX.

Ok.. Lega bila dah share dengan korang. Boring pun boring la ๐Ÿ˜†



Notakaki: Korang yang ada masalah ni, boleh la ikhtiar add on OMEGA & VIVIX sebagai suplemen korang. 



Mahu guna produk Shaklee?

Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com





No comments: