Posts

Showing posts from September, 2019
Image
Assalamualaikum
Niatnya tadi nak bagi molek sikit blog nie. Macam lama dah tak dihias. Entah terklik apa tadi, hilang plak benda-benda lain dalam blog nie.

Nanti godeh-godeh semula untuk bagi mudah membaca blog ini termasuk saya untuk mendapatkan info. Ini sendiri pun terkial-kial bila tetiba berubah wajah plak blog. haha

Rakan Bisnes Kuala Terengganu Di Cari

Image
Alhamdulillah.
Saya memiliki pemimpin Shaklee yang hebat di Terengganu iaitu Puan Lia. Beliau sedang mencari rakan bisnes untuk menyertai team Shaklieya.

NEW REKRUTMENT FOR SEPTEMBER BAGI YANG SERIUS NAK CARI INCOME TAMBAHAN. As Salam sahabat Facebook kak lia. Dah tidur ke semua? Ada yang dah standby golek golek atas katil? Ada yang masih di office? Walau dimana korang berada, kak lia doakan semua baik baik saja ok. So, malam ni, kak lia nak announce untuk new intake bagi bulan September. Bagi korang yang sedang mencari duit poket tambahan. Nak RM200, RM500, RM1000 atau lebih lagi, kak lia buka oeluang perniagaan ni untuk korang. Advantage bagi korang: 🌸 yang pernah consume Shaklee atau mana mana supplement kesihatan 🌸 suka pada kecantikan dan kesihatan 🌸 suka cabar diri untuk dapatkan reward dan penghargaan 🌸 suka berniaga secara online
Kak lia open intake September ni untuk 5 orang sahaja supaya kak lia boleh fokus pada small group. Kelebihan join team kak lia, 🌸 i am available 20jam u…

Muqri Kena Chicken Pox

Image
Imbas kembali cerita Abg Muq kena chicken pox tahun lepas.



Alhamdulillah. Hampir dua minggu juga abg muq bercuti gara-gara kena chicken pox nie. Asalnya, Qayla kena. Selang seminggu, abg muq pula. Masa qayla hari tue, seminggu dah elok. Tiba abg muq, banyak plak chicken pox yg keluar.
Masuk minggu kedua baru nampak bersih. Qayla hari tue tak banyak ragam. Diam jek ibu sapu apa pun. Abg muq banyak ragamnya. 😅
Macam-macam ibu sapu. Teacher Yanti pun siap belikan abg muq sabun neem dan bedak sejuk. 😍 Paling banyak ibu sapu dan abg muq selesa - herbal blend (2 tiub gak) dan mandi air cecair serbaguna shaklee. Masa Qayla hari tue 1 tiub herbal blend. Memang sentiasa sapu jek.
So, setakat nie semua dah kena chicken pox. Ibu kena dah masa zaman sekolah. Abg iqi masa umur tiga tahun Qisya masa umur setahun lebih Qayla masa umur setahun lebih Abg muq masa umur 6 tahun Tinggal papa jek, tak tau dia dah pernah kena ke belum. Lupa 😅
Apa yang ibu beri sepanjang abg muq kena chicken pox adalah,  Herbal Blend. Sapuka…

Bisnes Mudah Untuk Ibu

Image
Alhamdulillah. 
Dalam menguruskan bisnes Shaklee saya, saya tetap dapat menjalankan tanggungjawap sebagai ibu dan juga isteri sebaiknya. 
Rutin harian saya berjalan dengan lancar, alhamdulillah.
Pembahagian tugas urusan keluarga dibuat bersama suami.
Adakalanya, saya perlu menjemput anak di sekolah. Kemudian, urusan pengeposan pesanan vitamin juga saya lakukan. 
Makanya, waktu-waktu yang ada perlu dimanfaatkan. 
Ibu-ibu berbisnes seperti saya kena pandai 'curi masa'. Tengoklah tue, sementara anak belum keluar lagi dari kelasnya, saya siapkan bungkusan vitamin yang nak dipos. 
Seronok bekerja bersama anak-anak nie. Anak-anak 247 bersama kita. Dan setiap bulan dapat bonus bulanan dari Shaklee.

Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 
Hubungi saya 
 Nur Salwa Ishak ♥ Shaklee Independent Distributor  [ ID No : 854112 ] ♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260 ♥ Emel : honeywawa85@gmail.com ♥ Laman web: nursalwa.com

Meeting Bersama Vice President Shaklee

Image
Alhamdulillah, pada 6hb September 2019 yang lepas, satu perjumpaan saya bersama Puan Maziah, Vice President Shaklee dan juga Puan Amalia, BDM Shaklee telah diadakan.
Perjumpaan tersebut disertai beberapa rakan bisnes Shaklee saya iaitu Top Leader di Johor Bahru ini.
Peluang berdiskusi bersama pihak management dan sideline @ top leader di Jb memang 'panas'.. Semangat membara..
Sesi bertukar idea, mendengar masalah, perancangan..
Shaklee sangat mengambil berat sebarang masalah yang ada dan menerima pandangan serta idea yang diberikan oleh pemimpin perniaagaan seperti kami.
Meeting bermula lebih kurang jam 1130 dan berakhir jam 2 lebih. Tak sedar masa berjalan. Perbincangan bersambung ketika lunch. Pihak Shaklee belanja kami lunch di Secret Recipe. Itu jek tempat makan terdekat dengan branch yang saya tahu. haha



Bergambar bersama sebelum bersurai.

Mahu guna produk Shaklee?
Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 
Hubungi saya 
 Nur Salwa Ishak ♥ Shaklee Independent Distr…

Kisah Anak ; Qeiza dan Tahi Hidung

Image
Ibu tengah ngaji, 2 beradik tue kat bilik lain.
"Ibu, nurqayya dah korek hidung nurkija."
Ibu angguk jek dan teruskan ngaji
"Ibu, nurqayya dah dapat taik hidung nurkija."
Ibu angguk lagi dan terus baca.
"Ibu, nurqayya bagi nurkija makan taik hidung dia."
"Adik! Janganlah."
Bertuah betul kakak sorang nie tau!